Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 73

Θέμα: Δισκοι συμπλεκτη σε 640 Lc4...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mtsop
    Εγώ πάντως το Σεπτέμβρη ειχα αλλάξει μόνο το o-ring. Μήπως πρέπει να πάρεις στο χέρι και να βρεις κανα βιομηχανικό και να το αλλάξεις;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mtsop
    Εγώ πάντως το Σεπτέμβρη ειχα αλλάξει μόνο το o-ring. Μήπως πρέπει να πάρεις στο χέρι και να βρεις κανα βιομηχανικό και να το αλλάξεις;
    o-ring απο την ΚΤΜ δεν υπαρχει...Μονο αν βρεις καποιο αλλο που να ταιριαζει...
    Αλλα επειδη εχω ριξει πολλες ωρες διαβασμα στο συγκεκριμμενο θεμα σε ξενα φορουμ ολοι οσοι αλλαξαν μονο το o-ring ειχαν πολυ ξανα το ιδιο προβλημα...

Κ επειδη κανω ταξιδακια κ με την γκαντεμια μου με βλεπω να μενω πουθενα λεω να μην το ρισκαρω
    και να βαλω καινουργια τρομα εξ'ολοκληρου...

Τι μοντέλο είναι το KTM σου;

Υπάρχει ένα γνωστό πρόβλημα στα KTM από το 2003 και μετά (δεν γνωρίζω πότε διορθώθηκε) όπου παρουσιάσαν αυτό το πρόβλημα που περιγράφεις με τον συμπλέκτη.

Έγινε και ανάκληση από την KTM, αν δεν κάνω λάθος, για αυτό το θέμα, αφού βρέθηκε λύση, με την τοποθέτηση μεταλικού ελάσματος εσωτερικά στους δίσκους, το οποίο ρόλο έχει να τους επαναφέρει στη θέση τους (ή κάπως έτσι μηχανικός δεν είμαι...)

Το πρόβλημα παρουσιάζεται μετά από δυνατά γκάζια από τα 100 χαω και άνω και επιμένει για λίγο ακόμα και στις χαμηλές ταχύτητες όπου και εξαφανίζεται ως δια μαγείας (ο συμπλέκτης αποκτά την πλήρη διαδρομή του) μόνο και μόνο για να εμφανιστεί ξανά στις υψηλές ταχύτητες...

Το πρόβλημα αυτό το είχα και εγώ και διορθώθηκε δια παντώς, με την τοποθέτηση του ανωτέρω ελάσματος (επίσημο της KTM) στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της KTM στην Κασταμονής στην Νέα Ιονία.

Re: Τι μοντέλο είναι το KTM σου;

Αρχικά δημιουργήθηκε από acpr
    Υπάρχει ένα γνωστό πρόβλημα στα KTM από το 2003 και μετά (δεν γνωρίζω πότε διορθώθηκε) όπου παρουσιάσαν αυτό το πρόβλημα που περιγράφεις με τον συμπλέκτη.

Έγινε και ανάκληση από την KTM, αν δεν κάνω λάθος, για αυτό το θέμα, αφού βρέθηκε λύση, με την τοποθέτηση μεταλικού ελάσματος εσωτερικά στους δίσκους, το οποίο ρόλο έχει να τους επαναφέρει στη θέση τους (ή κάπως έτσι μηχανικός δεν είμαι...)

Το πρόβλημα παρουσιάζεται μετά από δυνατά γκάζια από τα 100 χαω και άνω και επιμένει για λίγο ακόμα και στις χαμηλές ταχύτητες όπου και εξαφανίζεται ως δια μαγείας (ο συμπλέκτης αποκτά την πλήρη διαδρομή του) μόνο και μόνο για να εμφανιστεί ξανά στις υψηλές ταχύτητες...

Το πρόβλημα αυτό το είχα και εγώ και διορθώθηκε δια παντώς, με την τοποθέτηση του ανωτέρω ελάσματος (επίσημο της KTM) στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της KTM στην Κασταμονής στην Νέα Ιονία.
    Εχω το LC4 640 supermoto του 2003(ασημι μοτερ)...
    Δεν διαβασα πουθενα κατι τετοιο...Ολοι για κατω τρομπα μιλανε...
    Μπορεις να μαθεις λιγο περισσοτερα και να με ενημερωσεις σε παρακαλω???

Ωπ! το πετύχαμε!

Αυτό έχω κι εγώ.Ένα χρόνο ολόκληρο, έψαχνα να βρω τι έχει, στο ανωτέρω συνεργείο...

Τι αλλαγές τα υγρά, τι εξαερώσεις, τίποτα, άσε που έτσι κι αλλιώς δεν έχανε σταγόνα υγρά... Μυστήριο...

Μέχρι που μια μέρα, μου λένε λύθηκε το πρόβλημα, το έψαχνε και η KTM γιατί ήταν πολύ συχνό.Η λύση ήρθε, με την τοποθέτηση ενός ελάσματος, που έφτιαξε η εταιρία, ειδικά για αυτό το σκοπό, εσωτερικά στον συμπλέκτη, στους δίσκους κάπου, όχι στις τρόμπες.

60? τοποθέτηση και ανταλλακτικό μου πήραν, αν θυμάμαι καλά.
    Το σημαντικό είναι ότι το πρόβλημα λύθηκε δια παντώς.Για παραπάνω δεν ξέρω να σε διαφωτήσω, αλλά μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο και ρώτα τους ακριβώς για την ανάκληση, τον συμπλέκτη και το έλασμα.

Επισης,ποιος σε ενημερωσε για αυτη την ανακληση?Μιλησες με την αντιπροσωπεια?
    Αν μπορεις στειλε μου ενα τηλεφωνο απο την αντιπροσωπεια που στο εφτιαξε να μιλησω μαζι τους να μου πουν τι παιζει..

Λες τελικα να μην ειναι το slave cylinder

Re: Ωπ! το πετύχαμε!

Αυτό έχω κι εγώ.Ένα χρόνο ολόκληρο, έψαχνα να βρω τι έχει, στο ανωτέρω συνεργείο...

Τι αλλαγές τα υγρά, τι εξαερώσεις, τίποτα, άσε που έτσι κι αλλιώς δεν έχανε σταγόνα υγρά... Μυστήριο...

Μέχρι που μια μέρα, μου λένε λύθηκε το πρόβλημα, το έψαχνε και η KTM γιατί ήταν πολύ συχνό.Η λύση ήρθε, με την τοποθέτηση ενός ελάσματος, που έφτιαξε η εταιρία, ειδικά για αυτό το σκοπό, εσωτερικά στον συμπλέκτη, στους δίσκους κάπου, όχι στις τρόμπες.

60? τοποθέτηση και ανταλλακτικό μου πήραν, αν θυμάμαι καλά.
    Το σημαντικό είναι ότι το πρόβλημα λύθηκε δια παντώς.Για παραπάνω δεν ξέρω να σε διαφωτήσω, αλλά μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο και ρώτα τους ακριβώς για την ανάκληση, τον συμπλέκτη και το έλασμα.
    Να σε καλα ρε φιλε...Μπορει να με σωσεις απο ασκοπα εξοδα και ταλαιπωρια...
    Θα μιλησω με ΚΤΜ Πατρας αλλα στειλε μου κ τηλεφωνο της αντιπροσωπειας που πηγες εσυ και γνωριζουν το προβλημα...

1000 ευχαριστω...

Δυστυχώς κανείς δεν με ενημέρωσε, επίσημα τουλάχιστον...

Από καιρού εις καιρό, πήγαινα στο συνεργείο, και τους ενοχλούσα για το θέμα μου, αλλά λύση δεν βρίσκαμε, ώσπου όταν το πήγα για κάποιο από τα service των 5000χλμ, μου είπαν ότι πρόσφατα η KTM κατασκεύασε αυτό το μαραφέτι, για αυτούς που αντιμετώπιζαν προβλήματα με τον συμπλέκτη.

Το τοποθέτησαν και ΜΠΑΜ! Με τη μία τέλος τα προβλήματα!

Το συνεργείο είναι εξουσιοδοτημένο και το τηλέφωνο είναι 2102757158.Ο ιδιοκτήτης λέγεται Θωμάς, αυτόν ζήτα για να σου πει τι ακριβώς είναι αυτό και πώς δουλεύει.

Re: Δυστυχώς κανείς δεν με ενημέρωσε, επίσημα τουλάχιστον...

Από καιρού εις καιρό, πήγαινα στο συνεργείο, και τους ενοχλούσα για το θέμα μου, αλλά λύση δεν βρίσκαμε, όσπου όταν το πήγα για κάποιο από τα service των 5000χλμ, μου είπαν ότι πρόσφατα η KTM κατασκεύασε αυτό το μαραφέτι, για αυτούς που αντιμετώπιζαν προβλήματα με τον συμπλέκτη.

Το τοποθέτησαν και ΜΠΑΜ! Με τη μία τέλος τα προβλήματα!

Το συνεργείο είναι εξουσιοδοτημένο και το τηλέφωνο είναι 2102757158.Ο ιδιοκτήτης λέγεται Θωμάς, αυτόν ζήτα για να σου πει τι ακριβώς είναι αυτό και πώς δουλεύει.
    Eχω και το ιδιο ονομα με τον ιδιοκτητη...

Σε ευχαριστω παρα παρα πολυ φιλε μου...
    Να που εμαθα κατι που δεν το βρηκα πουθενα ...
    Ακριβως το ιδιο προβλημα με εσενα εχω...Χανω τον συμπλεκτη στις υψηλες ταχυτητες και μετα επανερχεται...
    Κ ειχα καταληξει οτι ειναι το slave cylinder.Αλλα μου αλλαζεις ολη την θεωρια μου...

Θα το ψαξω και θα ενημερωσω...

Λοιπον,η αντιπροσωπεια στην Πατρα δεν γνωριζει τιποτα σχετικα με αυτο το ανταλλακτικο.
    Τσεκαραν και μεσω του αριθμου πλαισιου μου και δεν υπαρχει καμια ανακληση απο την εταιρια.
    Επισης,δεν γνωριζει τιποτα ουτε ο εξουσιοδοτημενος μηχανικος που εχουν στην αντιπροσωπεια.

Αυριο πρωι θα παρω τον Θωμα που στο εφτιαξε να μιλησουμε ,να δω τι ακριβως εκανε μπας και βγαλω καμια ακρη...

Αυτός ήταν ο λόγος που παραπάνω...

...συμπλήρωσα όσον αφορά στην ανάκληση, με την φράση "αν δεν κάνω λάθος" και αυτό διότι μπορεί να μην έγινε ανάκληση μοτοσυκλετών λόγω αποφυγής εξόδων.

Ως γνωστόν κατά τις ανακλήσεις, η εργασία και τα ανταλλακτικά είναι δωρεάν, και προφανώς η KTM θεώρησε, ότι αυτή η δυσλειτουργία στον συμπλέκτη δεν είναι επικίνδυνη ώστε να χρηματοδοτήσει η ίδια την επισκευή.

Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που και εγώ πλήρωσα από την τσέπη μου για την επισκευή.

Επομένως μην ανησυχείς, το πρόβλημα και η λύση του είναι γνωστά και σχετικά οικονομικά, οπότε με ένα τηλέφωνο θα βρεις άκρη.Τώρα γιατί οι άλλοι στην Πάτρα δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικό, σηκώνω τα χέρια ψηλά...

Re: Αυτός ήταν ο λόγος που παραπάνω...

...συμπλήρωσα όσον αφορά την ανάκληση, με την φράση "αν δεν κάνω λάθος" και αυτό διότι μπορεί να μην έγινε ανάκληση μοτοσυκλετών λόγω αποφυγής εξόδων.

Ως γνωστόν κατά τις ανακλήσεις, η εργασία και τα ανταλλακτικά είναι δωρεάν, και προφανώς η KTM θεώρησε, ότι αυτή η δυσλειτουργία στον συμπλέκτη δεν είναι επικίνδυνη ώστε να χρηματοδοτήσει η ίδια την επισκευή.

Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που και εγώ πλήρωσα από την τσέπη μου για την επισκευή.

Επομένως μην ανησυχείς, το πρόβλημα και η λύση του είναι γνωστά και σχετικά οικονομικά, οπότε με ένα τηλέφωνο θα βρεις άκρη.Τώρα γιατί οι άλλοι στην Πάτρα δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικό, σηκώνω τα χέρια ψηλά...
    OXI η Πατρα ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τιποτα απολυτως...
    Ελπιζω αυριο το πρωι να πετυχω τον δικο σου να μου εξηγησει τι εφτιαξε μηπως και δεν καταλαβες κατι καλα και εχει να κανει με την τρομπα την κατω...
    Εκτος και αν ξερει κατι που οι αλλοι αγνοουν...

Εσυ να υποθεσω δεν ξερεις τον κωδικο του ανταλακτικου που σου εβαλε ε?
    Μηπως το γραφει στο book service???

Όχι η κάτω τρόμπα είμαι σίγουρος ότι δεν είναι και αυτό γιατί...

...μου χάλασε και αυτή σε άσχετη φάση, κανένα εξάμηνο αργότερα, παρουσιάζοντας απώλεια των υγρών.Φυσικά επισκευάστηκε πάραυτα και από τότε, χαίρει άκρας υγείας.

Στο service manual δεν μου έγραψε κάτι, γιατί ταυτόχρονα έκανα και το service των 5000, οπότε συμπλήρωσε μόνο αυτό.

Πάρε αύριο ένα τηλέφωνο και σίγουρα θα θυμάται και θα βγάλεις άκρη, γιατί τους είχα ζαλίσει με αυτό το θέμα...

Re: Όχι η κάτω τρόμπα είμαι σίγουρος ότι δεν είναι και αυτό γιατί...

...μου χάλασε και αυτή σε άσχετη φάση, κανένα εξάμηνο αργότερα, παρουσιάζοντας απώλεια των υγρών.Φυσικά επισκευάστηκε πάραυτα και από τότε, χαίρει άκρας υγείας.

Στο service manual δεν μου έγραψε κάτι, γιατί ταυτόχρονα έκανα και το service των 5000, οπότε συμπλήρωσε μόνο αυτό.

Πάρε αύριο ένα τηλέφωνο και σίγουρα θα θυμάται και θα βγάλεις άκρη, γιατί τους είχα ζαλίσει με αυτό το θέμα...
    Ελπιζω και εγω να βγαλω ακρη μπας και ηρεμησει το κεφαλι μου...:smilea:
    Σου χαλασε και η τρομπα ε???Εχανε τα υγρα πολυ γρηγορα???
    Επισης,οταν σου χαλασε η τρομπα ο συμπλεκτης δεν δουλευε καθολου ή συμπεριφερονταν οπως πριν στον φτιαξουν με το ελλασμα???

Εκεί τα είδα όλα κωλυόμενα διότι...

...έχασα τον συμπλέκτη τελείως μεσ' στην μέση της οδού Καβάλας και είχα κολλήσει στην τρίτη.Μετά από λίγο επανήλθε και πήγα σαν καλό παιδί και σιγά σιγά μην την ξαναπάθουμε, μέχρι τον μάστορα...

...όπου συμπλήρωσε υγρά τα οποία έπεσαν στο μισό, εντός του επομένου 24ώρου.Διάγνωση: κάτω τρόμπα.

Τιμή δεν θυμάμαι, όπως επίσης δεν θυμάμαι αν την άλλαξα ολόκληρη ή μόνο τα βαρελάκια και τα τσιμουχάκια.

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. δισκοι συμπλεκτη ktm 640
    από katemhs στο forum KTM
    Απαντήσεις: 50
    Τελευταίο μήνυμα: 14/09/2010, 14:22
  2. Δίσκοι συμπλέκτη Adv 640
    από KaTaNaS στο forum KTM
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2006, 21:51
  3. Ντίζα συμπλέκτη σε ΧΤ600Ε 1995
    από kaps στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks