Σελίδα 31 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 2126272829303132333435364181131 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 451 έως 465 από 1985

Θέμα: Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mats8282 Προβολή μηνύματος
    Δεν βγήκε ούτε αυτό...Κρίμα....
    Οπότε πάμε παρακάτω....Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι υπερασπιστές της 17Ν...
    Εντάξει,μέχρι τις εκλογές θα είναι και μέλη της Αλ Κάιντα
    Εχει πολύ πλάκα όμως που μέχρι να αναοινωθει οτι ειναι μουφα του Φωτόπουλου, ψαχνατε να βρειτε τρόπο να το υπερασπιστείτε
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Ρεεε εσύ είσαι παρεξηγιάρης...!!!
    Καθολου.
    Απλα δεν ξερω ποτε να βαζω το καταλληλο εμοτικον.
    Γι αυτο ομως με λατρευουν οι γυναικες.
    Και οχι μονο.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από iosif Προβολή μηνύματος
    υποψιν οτι ΚΑΙ ο μανος ειχε δηλωσει "ειμαι υπερ του μνημονιου" αλλα "δεν το εχω διαβασει"
    ο κοινος νους....
    Κοίτα, τα διλήμματα είναι εν πολλοίς ψευδεπίγραφα... Μεγαλύτερη καραμέλα από αυτήν την μνημονιακή δεν θυμάμαι να έχω ξαναζήσει
    Φωνάζουν όλοι για το μνημόνιο και σε αυτό ρίχνουν το ανάθεμα για όλα τα κακά της μοίρας μας. Λες και αν αύριο το πρωί καταργηθεί (εύκολο είναι στο κάτω-κάτω της γραφής) θα ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν και όλα μέλι- όλα γάλα…
    Το σωστό θα ήταν να φτιάχναμε ΕΓΚΑΙΡΑ, ΕΜΕΙΣ, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ μνημόνιο προσαρμοσμένο στο δικό μας ΣΤΡΕΒΛΟ σύστημα
    Λόγω δικής μας ανικανότητας και απροθυμίας να το κάνουμε ή να το διαπραγματευτούμε πήραμε στα χέρια μας ένα έτοιμο μνημόνιο φτιαγμένο από ανθρώπους που δεν είχαν επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα και δεν είχαν γνώση του τι σημαίνει Ελληνική διαπλοκή, Ελληνικό φαύλο κομματικο-πολιτικοικονομικό σύστημα και Ελληνική δημόσια διοίκηση. Και που όντως σε έναν βαθμό ήταν φτιαγμένο για να εξυπηρετεί πρώτιστα τα συμφέροντα των δανειστών.
    Ακόμα όμως και αυτό το μνημόνιο που ήταν εξαρχής λάθος σε πολλά σημεία (αλλά και σωστό σε κάποια άλλα) το εφαρμόσαμε όσο πιο στραβά και κοινωνικά άδικα μπορούσαμε. Οι τρόποι που επιλέχθηκαν για να πιαστούν οι στόχοι (και που κατά μεγάλο ποσοστό ήταν κυβερνητικές επιλογές και όχι μνημονιακές) ξεγυμνώνει την ανηθικότητα και την ανικανότητα όλου του πολιτικού συστήματος που ελπίζαμε ότι τουλάχιστον με την καταστροφή θα είχε βάλει μυαλό και την ύστατη στιγμή θα έβρισκε το σθένος να κάνει αυτά που έπρεπε. Όσο περνάει ο καιρός τόσο τείνω να πιστεύω ότι πέρα από τα πολλά εγγενή λάθη του μνημονίου το μεγαλύτερο πρόβλημα του ήταν ότι δόθηκαν περιθώρια ευελιξίας στην ανίκανη, σαπισμένη, πελατοκρατούμενη και άβουλη Ελληνική κυβέρνηση για να κινηθεί όπως εκείνη ήθελε προκειμένου να πετύχει τους προβλεπόμενους στόχους…
    Το 2009-2010-2011 δεν κλείσαμε εκατοντάδες άχρηστους φορείς και οργανισμούς που ο μόνος λόγος που υπήρχαν ήταν για να βολεύονται αργόμισθα κομματόσκυλα.
    Δεν εκσυγχρονίσαμε φορολογικό σύστημα - εφορίες γιατί θα σηκώναμε την κουβέρτα που έκρυβε τον παράνομο πλουτισμό του 80% των εφοριακών, τελωνειακών κλπ. Και μαζί τους μια στρατιά κρατικοδίαιτων δήθεν επιχειρηματιών. Γιατί αυτά είναι τα δικά μας χαιδεμένα παιδιά και οι χρηματοδότες μας... Ακόμα και σήμερα παίζουμε ένα θέατρο εντυπώσεων με συλλήψεις οφειλετών που γίνονται το πρωί on camera και οι οποίοι δίνουν τον λόγο τους ότι είναι καλά παιδιά και φεύγουν το μεσημέρι ανενόχλητοι από την πίσω πόρτα…
    Με πρόσχημα να μην αυξηθεί η ανεργία και με κάλυψη την δήθεν συνταγματική προστασία (κατά τ' άλλα όμως το Σύνταγμα το κουρελιάσαμε δεκάδες φορές όταν μας βόλευε...) δεν απολύσαμε υπεράριθμους και άχρηστους δημ. υπάλληλους γιατί είναι η δεξαμενή των ψηφοφόρων μας. Αφού εξ΄άλλου εμείς τους είχαμε παρκάρει εκεί δημιουργώντας θέσεις -φαντάσματα με οργανογράμματα της δεκαετίας του 50… Ακόμα και το πολυδιαφημιζόμενο δήθεν πάνσοφο μέτρο της εφεδρείας κατάντησε σαν το πιο σύντομο ανέκδοτο όπου μια χούφτα κανονικά συνταξιοδοτούμενοι παρουσιάστηκαν ως η μεγάλη θυσία του συστήματος στον βωμό της εξυγίανσης… Φυσικά δεν υπήρξε κανένα αντίστοιχο κώλυμα ή ευαισθησία για τον σχεδόν τριπλασιασμό της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα και στο κλείσιμο χιλιάδων μικρών (και μεσαίων, και μεγάλων) επιχειρήσεων...
    Δεν ανοίξαμε κλειστά επαγγέλματα και δεν απελευθερώσαμε κλειστές υπηρεσίες γιατί ο κομματικός συντεχνιασμός ήταν και είναι ανίκητος. Ακόμα και σήμερα παλεύουμε να απελευθερώσουμε το ωράριο των φαρμακείων. Κάποια στιγμή θα το καταφέρουμε…
    Δεν κάναμε καμία αποκρατικοποίηση και δεν προσπαθήσαμε καν. Για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ούτε λόγος. Ακόμα και σήμερα Δημόσιες Υπηρεσίες και Ταμεία δαπανούν απίστευτα εκατομμύρια σε ενοίκια την στιγμή που διαθέτουν ακίνητα τα οποία είτε σαπίζουν εγκαταλειμμένα, είτε έχουν νοικιαστεί σε ημέτερους έναντι πινακίου φακής...
    Μέχρι και πριν 2 μήνες δίναμε σωρηδόν συντάξεις και επιδόματα σε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, ψευτοανάπηρους, αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης που δεν είχαν καν γεννηθεί τότε, αλλοδαπούς με 1000 ένσημα, και χιλιάδες παχουλές συντάξεις στα 55 που συνοδεύτηκαν με εξωφρενικών ανταλλαγμάτων εθελουσίες (ξέρεις σε ποιούς... σε αυτούς που "αγωνίστηκαν και ακύρωσαν στην πράξη" την μεταρρύθμιση Γιαννίτση πριν 12 χρόνια...) και ότι άλλο κουφό μπορείς να φανταστείς, ενώ όλα αυτά έπρεπε να είχαν κοπεί μαχαίρι από τον πρώτο μήνα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Δεν κόψαμε μαχαίρι το τρελό πάρτι που είχε στηθεί στον χώρο της υγείας και των φαρμάκων. Δεκάδες δισεκατομμύρια έχουν μεταφερθεί από τα Ταμεία στις τσέπες διαπλεκόμενων βιομηχάνων, εισαγωγέων φαρμάκων και υλικών, γιατρών, φαρμακοποιών και τώρα αναπαύονται σε λογαριασμούς στην Ελβετία ή την Αγγλία περιμένοντας υπομονετικά την επάνοδό μας σε μια υποτιμημένη δραχμή...
    Δεν κάναμε απολύτως τίποτα για να σταματήσουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων που αποφέρει απώλειες φόρων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο σε ένα τεράστιο κύκλωμα που όμως έχει προσβάσεις στον κρατικό-κομματικό μηχανισμό – προτιμήσαμε απλά να αυξήσουμε τους φόρους στα καύσιμα.
    Δεν κάναμε καμία παρέμβαση – αλλαγή στην Δικαιοσύνη ώστε περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και απάτης που ζημίωσαν το Δημόσιο με τρελά λεφτά (πάντα έχοντας συνεταιράκια εντός του συστήματος) να εκδικάζονται άμεσα και να τελεσιδικούν τάχιστα (όχι μετά από 10 χρόνια και αν) και εκτός της ποινικής μεταχείρισης να υπάρχει άμεση δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων που θα κριθούν ένοχοι. Βάλαμε τον ήδη τελειωμένο πολιτικά Άκη φυλακή νομίζοντας ότι αυτό είναι αρκετό για να ξεγελάσουμε τους ιθαγενείς…
    Αντ' αυτών (και πολλών άλλων που θα μπορούσα να γράψω και δεν έχω χρόνο, τι κάναμε ?
    Σκίσαμε την αγορά με ισοπεδωτικούς φόρους – χαράτσια - οριζόντιες περικοπές και αυτή μας πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα ως όφειλε. Με τεράστια ύφεση και ανεργία τα οποία με την σειρά τους έφεραν πολύ μεγάλη πτώση εσόδων. Ένας ατελείωτος κύκλος θανάτου…
    Και βρισκόμαστε σήμερα 2,5 χρόνια μετά στο σημείο που ξεκινήσαμε έχοντας όμως ήδη κάψει το όποιο διαθέσιμο λίπος υπήρχε και χωρίς κοινωνικές αντοχές για περαιτέρω ύφεση...
    Φυσικά και η κατάσταση δεν πάει άλλο. Φυσικά και το μνημόνιο πρέπει πλέον να ανατραπεί. Γιατί απλά τώρα πια δεν οδηγεί πουθενά. Αλλά η λύση δεν είναι η επιστροφή στην προτέρα κατάσταση. Ούτε η κρατικοποίηση επιχειρήσεων, ούτε η πρόσληψη δημ. υπαλλήλων !!! ούτε τα άλλα χαριτωμένα που αναφέρει στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ... Να μην αναφέρουμε τις κοτσάνες για αναγκαστικά δάνεια (με εγγύηση ομόλογα του δημοσίου σαν κι αυτά που κουρεύτηκαν και που όλοι τα θεωρούν σκουπίδια θα γίνει ο δανεισμός ?) ή την ανάπτυξη μέσω των καταθέσεων που δεν υπάρχουν…
    Φυσικά αυτά τα ξέρει ο Τσίπρας και ξέρει ότι δεν θα γίνουν...Το πως θα πλασάρει επικοινωνιακά τις κωλοτούμπες που αναγκαστικά θα κάνει αν κληθεί να κυβερνήσει δεν το ξέρω... Αλλά ως συνήθως κάτι θα βρεθεί – εξ’ άλλου σαν λαός είμαστε εκπαιδευμένοι σε τέτοια...
    Ας είναι όμως… Δικαιούται να προσπαθήσει κι αυτός. Οι άλλοι έτσι κι αλλιώς καμένα χαρτιά είναι - χώρια που τόσα χρόνια βουτηγμένοι στην διαπλοκή τους κρατά από τα @ρχ@δια η κάθε Μέρκελ αφού και σαν πρόσωπα και σαν κόμματα είναι γραμμένοι στα pay-rolls όσων πούλησαν οτιδήποτε στο Ελληνικό κράτος την τελευταία 20ετία.
    Σε κάθε περίπτωση έχουμε εξασφαλισμένη πίκρα και πόνο για μια 10ετία τουλάχιστον και η ιστορία θα κρίνει τα περαιτέρω …

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Εχει πολύ πλάκα όμως που μέχρι να αναοινωθει οτι ειναι μουφα του Φωτόπουλου, ψαχνατε να βρειτε τρόπο να το υπερασπιστείτε
    Ποιός τον υπερασπίστηκε;;;

Την μετακίνηση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς το ΣΥΡΙΖΑ θα την υπερασπιστώ..Και κάποιων στελεχών/μελών σαν την Σακοράφα ή τέλος πάντων που δεν έχει ακουστεί κάτι...

Υπάρχει μια άποψη,που πάει να περάσει,πως όποιος πάει στο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ ή/και τη ΝΔ είναι βολεμένος,λαμόγιο,<<συνδικαλιστής>> κλπ κλπ....Το οποίο είναι άλλη μια προσπάθεια να στιγματιστεί ο χώρος...Ωραίο άβαταρ btw

ΥΓ Αν και να σου πω,εμένα ο Φωτόπουλος μου βγάζει μια συμπάθεια....Δεν τον ξέρω από πριν τον βγάλουν στα ΜΜΕ με τα σκηνικά της ΔΕΗ,δεν ξέρω τι γίνεται μέσα στη ΔΕΗ αλλά μόνο και μόνο που του την έπεσαν όλοι οι νταβάδες με μίσος μου άρεσε...Ξανθόπουλο μου θύμισε

ΥΓ2
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Αλλά η λύση δεν είναι η επιστροφή στην προτέρα κατάσταση. Ούτε η κρατικοποίηση επιχειρήσεων, ούτε η πρόσληψη δημ. υπαλλήλων !!! ούτε τα άλλα χαριτωμένα που αναφέρει στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ...
    Άντε πάλι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ....Αυτά τα λέει ο Πρετεντέρης αδερφέ,όχι ο ΣΥΡΙΖΑ....
    Τελευταία τροποποίηση από mats8282; 29/05/2012 στις 15:55.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Flying Mythos Προβολή μηνύματος
    Δεν έφτασαν όμως εκεί που έφτασαν λόγω του κουρέματος. Άλλωστε προηγήθηκαν τόσα άλλα δις πριν το PSI σε ρευστό και εγγυήσεις (τα οποία εγγράφηκαν κανονικότατα στο χρέος μας). Όσον αφορά το ΤΤ, κάποτε κάποιες τράπεζες παρακαλούσαν να το αγοράσουν.

Πέραν όμως των ανωτέρω. Τα μεγαλοστελέχη απέδειξαν ότι είναι αποτυχημένα. Άρα από ευθιξία και μόνο θα έπερεπε να παραιτηθούν και στα διοικητικά συμβούλια να μπουν άνθρωποι κρατικά ελεγχόμενοι.
    Το ότι το κράτος απέδειξε ότι βάζει άχρηστους (περίπτωση εμπορικής) δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε τους αποτυχημένους διοικητές των τραπεζών οι οποίοι μας έφτασαν εδώ.

Αλλά φαίνεται ότι τα μαγαζάκια τους κάτι βγάζουν ακόμα για να μην θέλουν να παραιτηθούν. Θα μου πεις τώρα ψάχνω για ευθιξία σε αυτά τα λαμόγια. Εδώ ο Σαρρής, πρόεδρος δσ της Λαϊκής δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι η τράπεζα αγόραζε ομόλογα Ελληνικού δημοσίου. (αν έπαιρνα και εγώ 1-2-3-4 μύρια το χρόνο τέτοιες λαλακίες θα έλεγα)

Δεν πρόκειται πάντως να κλάψω για τις τράπεζες. Οι κακόμοιρες δέχθηκαν 75% κούρεμα από το άδικο ελληνικό κράτος. Τόσο καιρό που δανείζονται με 1% από ΕΚΤ και δανειοδοτούν το κράτος με 5 και 6% ήταν καλά και τώρα αδικήθηκαν?
    Δεν νομίζω να ανέφερα πουθενά οτι οι τράπεζες δεν έχουν ευθύνες για τους ισολογισμούς τους. Κάθε άλλο. Αλλο πράγμα είναι όμως να θέλεις κρατικοποίηση επειδή έγινε της πόπης στα δάνεια τους (πχ Ισπανία, Ιρλανδία) και άλλο πράγμα να θες το ΔΣ επειδή πρέπει να καλυφθούν οι ζημιές που ο ίδιος προκάλεσες.

Το ΤΤ όντως παρακάλαγαν και πήραν από +5 η Εθνική και η Eurobank. Μέχρι που βγήκε στη φόρα ότι ο super president που είχαν τοποθετήσει είχε σορτάρει τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου όταν ακόμα δεν είχε ξεκινήσει η κρίση. Ακολούθησε ο εξοραϊσμός του ΤΤ με το φόρτωμα της Aspis που ήταν διαμάντι.
    Την Εμπορική όπως και την Γενική ΕΥΤΥΧΩΣ προλαβαμε και την φορτώσαμε στους Γάλλους που τραβούν τα μαλλιά τους. Μήπως έχεις δει πόσα δις έχουν ρίξει για να καλύψουν τα κομματικά δάνεια που ήταν φορτωμένες?

Ο Σαρρής μπορεί να λέει οτι θέλει. Αυτός που έκανε κουμάντο και έπαιρνε τις αποφάσεις ήταν και εδώ ο Βγενόπουλος που μέχρι πριν κανα χρόνο του έπαιρναν πίπες.

Για τις τράπεζες μην κλάψεις, όπως ούτε και εγώ θα κλάψω σε αντίθεση με τους ιδιώτες που καταστράφηκαν επειδή εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους στο Δημόσιο. Το 1% όμως και το 5% ξέρεις φαντάζομαι οτι δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι τράπεζες έπαιζαν τον ρόλο του ενδιάμεσου αφού δεν μπορούσε η ΕΚΤ να δανείσει απ΄ευθείας για ομόλογα. Ε΄ότι έβγαλαν το έδωσαν πίσω με το PSI. Σε αντίθεση με την ΕΚΤ που ότι ομόλογα αγόρασε στο 60 τα πληρώθηκε στο 100. Αν δεν κάνω λάθος τα 4,5 δις που πληρώθηκαν πριν λίγες μέρες, αφορούσαν μόνο την αποπληρωμή ομολόγων που είχε στα χέρια της η ΕΚΤ.
    Καλό deal, δε λέω...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

[...]Υπάρχει μια άποψη,που πάει να περάσει,πως όποιος πάει στο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ ή/και τη ΝΔ είναι βολεμένος,λαμόγιο,Ωραίο άβαταρ btw
    Όχι απαραίτητα, αλλα εκπροσωπούν το βαθυ πασοκ που το 80% του κόσμου θελει να ξεχάσει κι όχι να το δει να επανέρχεται με άλλο όνομα

Ωραίο άβαταρ btw
    :a39:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Οι βολεμένοι δεν φεύγουν,ούτε τα κομματόσκυλα...Το 13% που πήρε είναι η σκληρή βάση...Το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ....

Εκτός και αν πιστεύει κανένας πως το 80%,το οποίο μάζευαν στις εκλογές τόσα χρόνια,είναι όλο βολεμένο ή/και λαμόγια...Η σκληρή βάση τους είναι,όχι οι ψηφοφόροι τους γενικά και αόριστα...Ούτε καν όλα τα στελέχη τους...

Πραγματικό σκηνικό....

Είμαι στο εκλογικό κέντρο,με ταμπελάκι κομματόσκυλου,περνάει από μπροστά μου ένας τύπος γύρω στα 40 με μωρό στα χέρια....Σταματάει,με κοιτάει...

Φίλε σας ψήφισα....

Ευχαριστούμε πολύ...

Είμαι οργανωμένος στη ΝΔ...

:O

Όχι είμουνα,είμαι τώρα που σου μιλάω....Και φεύγει....

Μέλος Το avatar του/της Flying Mythos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από baron Προβολή μηνύματος
    Δεν νομίζω να ανέφερα πουθενά οτι οι τράπεζες δεν έχουν ευθύνες για τους ισολογισμούς τους. Κάθε άλλο. Αλλο πράγμα είναι όμως να θέλεις κρατικοποίηση επειδή έγινε της πόπης στα δάνεια τους (πχ Ισπανία, Ιρλανδία) και άλλο πράγμα να θες το ΔΣ επειδή πρέπει να καλυφθούν οι ζημιές που ο ίδιος προκάλεσες.
    Δεν είναι αυτό που σου λέω. Τόσο καιρό τα έκαναν σκατά με τα θαλασσοδάνεια τους, νομίζω ότι από την αρχή της κρίσης έχουμε πλέον περάσει τα 150 δις σε εγγυήσεις και ρευστό (μπορεί και παραπάνω-να κάνω κάπου τη σούμα) και δεν πήραμε ούτε μία μετοχή η θέση σε ΔΣ και τώρα με πρόσχημα το PSI θα μας πουν ότι δεν πρέπει να πάρουμε θέσεις (στο ΔΣ) γιατί οι τα λεφτά που τους δόθηκαν ήταν για τις ζημιές από το PSI. Έλεος, θα έπρεπε να έχουν ήδη κρατικοποιηθεί για πλάκα και να έχουν παραιτηθεί άπαντες. Το ποιούς θα βάλουμε να τις διοικήσουν είναι δικό μας θέμα, τους είδαμε και τους ιδιώτες πόσο καλά τα κατάφεραν. (Εσύ που είσαι μέσα στη δουλεία με 150 δις σε αγορά μετοχών στο χρηματιστήριο, τι ποσοστό των τραπεζών μας αγοράζεις αυτή τη στιγμή, λογικά οι τιμές τους πρέπει να είναι στο ναδίρ)(βλακεία ρωτάω αλλά έτσι για να γεμίσει το μάτι μου με νούμερα).

Το ΤΤ όντως παρακάλαγαν και πήραν από +5 η Εθνική και η Eurobank. Μέχρι που βγήκε στη φόρα ότι ο super president που είχαν τοποθετήσει είχε σορτάρει τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου όταν ακόμα δεν είχε ξεκινήσει η κρίση. Ακολούθησε ο εξοραϊσμός του ΤΤ με το φόρτωμα της Aspis που ήταν διαμάντι.
    Την Εμπορική όπως και την Γενική ΕΥΤΥΧΩΣ προλαβαμε και την φορτώσαμε στους Γάλλους που τραβούν τα μαλλιά τους. Μήπως έχεις δει πόσα δις έχουν ρίξει για να καλύψουν τα κομματικά δάνεια που ήταν φορτωμένες?
    Ας πρόσεχαν τα Γαλλάκια, στον καπιταλισμό τα υψηλά ρίσκα είναι που φέρνουν τις υψηλές αποδόσεις αλλά και τις μεγάλες ζημιές. Μεγάλα παιδιά ήταν με πτυχία και ξένες γλώσσες.

Ο Σαρρής μπορεί να λέει οτι θέλει. Αυτός που έκανε κουμάντο και έπαιρνε τις αποφάσεις ήταν και εδώ ο Βγενόπουλος που μέχρι πριν κανα χρόνο του έπαιρναν πίπες.
    Γι αυτό και πρόλαβε και πήδηξε από τη βάρκα? Λες να τους έπιασε κώτσους τους κουμπάρους ? Γι αυτό ο Σαρρής δήλωσε προχθές ότι θέλει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης και όχι στο κυπριακό (μάθανε ότι γ@μιόμαστε μου φαίνεται πλακώσανε και οι γύφτοι)

Για τις τράπεζες μην κλάψεις, όπως ούτε και εγώ θα κλάψω σε αντίθεση με τους ιδιώτες που καταστράφηκαν επειδή εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους στο Δημόσιο. Το 1% όμως και το 5% ξέρεις φαντάζομαι οτι δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι τράπεζες έπαιζαν τον ρόλο του ενδιάμεσου αφού δεν μπορούσε η ΕΚΤ να δανείσει απ΄ευθείας για ομόλογα. Ε΄ότι έβγαλαν το έδωσαν πίσω με το PSI. Σε αντίθεση με την ΕΚΤ που ότι ομόλογα αγόρασε στο 60 τα πληρώθηκε στο 100. Αν δεν κάνω λάθος τα 4,5 δις που πληρώθηκαν πριν λίγες μέρες, αφορούσαν μόνο την αποπληρωμή ομολόγων που είχε στα χέρια της η ΕΚΤ.
    Καλό deal, δε λέω...
    Για τον ιδιώτη θα κλάψω και εγώ, όπως επίσης και για τον ασφαλισμένο, αλλά ενδεχομένως κάποια στιγμή να ζητήσω και ευθύνες από αυτούς που αποφάσισαν το κούρεμα σε αυτά τα ομόλογα (είναι αναμενόμενο βέβαια ότι θα πάρω τα @ρχ@δια μου).

Πάντως τη διαφορά από το επιτόκιο την καβάτζωσαν οι τράπεζες, ανεξαρτήτως αν μετά έχασαν τα κέρδη αυτά. Αυτό για το ηθικόν του πράγματος όταν μας λένε να τους λυπηθούμε. Άλλωστε όλο στην ηθική και το συναίσθημα μας ρίχνουν για να τους βοηθήσουμε.

Αυτή είναι η δομή της ΕΕ πλέον, τα κράτη απώλεσαν εθνική κυριαρχία, δίνοντας τη δυνατότητα στην ΕΚΤ και τις τράπεζες να ασκούν την οικονομική πολιτική. (δεν είμαι ΚΚΕ ούτε προβλέπεται να γίνω, αλλά πολλές φορές λέω από μέσα μου ότι τελικά είχαν δίκιο αυτοί να φωνάζουν τόσα χρόνια).

Κάτι άλλο εντελώς φιλικό τώρα. Μετά από τόσες μέρες και τόσες εξελίξεις στο πεδίο των (νεο)φιλελευθέρων ορφανών, Ντόρας, Μάνου, Τζήμερου, ελπίζω να σου πέρασε η αρχική αγάπη για τον Τζήμερο.

Αν μου επιτρέπεις και εντελώς φιλικά.

Νίκος650

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Δεν είναι αυτό που σου λέω. Τόσο καιρό τα έκαναν σκατά με τα θαλασσοδάνεια τους, νομίζω ότι από την αρχή της κρίσης έχουμε πλέον περάσει τα 150 δις σε εγγυήσεις και ρευστό (μπορεί και παραπάνω-να κάνω κάπου τη σούμα) και δεν πήραμε ούτε μία μετοχή η θέση σε ΔΣ και τώρα με πρόσχημα το PSI θα μας πουν ότι δεν πρέπει να πάρουμε θέσεις (στο ΔΣ) γιατί οι τα λεφτά που τους δόθηκαν ήταν για τις ζημιές από το PSI. Έλεος, θα έπρεπε να έχουν ήδη κρατικοποιηθεί για πλάκα και να έχουν παραιτηθεί άπαντες. Το ποιούς θα βάλουμε να τις διοικήσουν είναι δικό μας θέμα, τους είδαμε και τους ιδιώτες πόσο καλά τα κατάφεραν. (Εσύ που είσαι μέσα στη δουλεία με 150 δις σε αγορά μετοχών στο χρηματιστήριο, τι ποσοστό των τραπεζών μας αγοράζεις αυτή τη στιγμή, λογικά οι τιμές τους πρέπει να είναι στο ναδίρ)(βλακεία ρωτάω αλλά έτσι για να γεμίσει το μάτι μου με νούμερα).
    Κάπου τα ΄χεις μπερδέψει νομίζω. 150δις που έχουν γραφτεί και στον προϋπολογισμό είναι αδύνατον να έχουν δωθεί. Είναι τεράστιο το νούμερο για να δωθεί σε κλείσιμο τρύπας λόγω θαλασοδανείωνδιακοποδανείων και ότι δανείων θέλεις. Πιθανόν δεν μπορώ να σε πείσω, γιαυτό βάζω ένα κομμάτι απ΄την Καθημερινή που ίσως ξεδιαλύνει κάπως το θέμα.

"«Πού πήγαν τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ που έδωσε το κράτος στις τράπεζες;»

Το κράτος δεν έδωσε ποτέ 200 δισ. στις τράπεζες, για τον απλό λόγο ότι δεν τα έχει. Ούτε μετέφερε παρόμοιο ποσό από τα κρατικά έσοδα στο ταμείο των τραπεζών. Τα μόνα «σχεδόν πραγματικά χρήματα» ήταν 4 δισ. που έδωσε το 2008 και απέκτησε προνομιούχες μετοχές με εγγυημένο μέρισμα 10% επί της αξίας και τον έλεγχο σε βασικές αποφάσεις της διοίκησης των τραπεζών. Από τότε και μέχρι πρόσφατα, το κράτος προσέφερε, σταδιακά, εγγυήσεις ύψους 80 δισ., για να μπορέσουν οι τράπεζες να σηκώσουν πραγματικό χρήμα από την ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη. Οι ίδιες οι τράπεζες έβαλαν δικούς τους τίτλους, δάνεια και άλλες εγγυήσεις κι έτσι το σύστημα πήρε, μέχρι στιγμής, 75 δισ. απευθείας από την ΕΚΤ και άλλα 55 δισ. από την Τράπεζα της Ελλάδος, με ειδική άδεια του ευρωσυστήματος. Το χρήμα αυτό (το μόνο πραγματικό μαζί με τα διακρατικά δάνεια του Μνημονίου) προέρχεται απευθείας από τις καταθέσεις των πολιτών της βόρειας και κεντρικής Ευρωζώνης, που έχουν πλεόνασμα αποταμίευσης. Δεν πρόκειται για δάνεια του ελληνικού κράτους ούτε για χρήμα που «τυπώνει» η ΕΚΤ.

Οι κρατικές εγγυήσεις χρειάστηκαν για δύο λόγους. Οι τράπεζες έπρεπε να βρουν χρήματα για να καλύψουν την «τρύπα» που δημιούργησε στο σύστημα η μεγαλύτερη από 70 δισ. φυγή καταθέσεων. Επρεπε, ακόμη, να διατηρήσουν τα παλαιότερα δάνεια. Πράγματι, αν και ο νέος δανεισμός περιορίστηκε δραστικά, οι τράπεζες διατήρησαν, ρύθμισαν και στήριξαν τα παλαιότερα δάνεια των επιχειρήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε αμέσως να ζητήσουν την επιστροφή. Αλλωστε, οκτώ στα δέκα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, στο μεγαλύτερο μέρος τους, συνέχισαν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Οι εγγυήσεις δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και, εφόσον η οικονομική κατάσταση ανορθωθεί, θα καλυφθούν χωρίς να εγγραφεί τίποτε στο δημόσιο χρέος. Πρόκειται τελικά για λογιστική εγγραφή, που όμως επέτρεψε μέχρι σήμερα να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες.

Στο λαϊκίστικο ερώτημα «πού πήγαν τα 200 δισ.;» προστίθεται συχνά, για πολιτικούς λόγους, το ποσό που έχει προβλεφθεί, με το δεύτερο Μνημόνιο, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πρόκειται για ομόλογα που θα τα δανείσει το EFSF, προκειμένου να διασφαλισθούν οι καταθέσεις μετά τη ζημιά που προκάλεσε το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων με το PSI. Στο ίδιο ποσό περιλαμβάνεται και η κάλυψη των ζημιών από δάνεια που δεν μπορούν να εισπραχθούν και θα διαγραφούν, μετά τη μελέτη της BlackRock. Με αυτόν τον τρόπο οι τράπεζες θα αποκτήσουν και πάλι τα «ελάχιστα κεφάλαια ασφαλείας» και θα διατηρήσουν την άδεια λειτουργίας τους. Κατόπιν αυτών, θα βελτιωθεί η δυνατότητα παροχής νέων δανείων.

Και πάλι δεν πρόκειται για χρήματα του ελληνικού προϋπολογισμού, αν και οι Ευρωπαίοι και το ελληνικό κράτος, που αναλαμβάνει τελικά την υποχρέωση, ελπίζουν ότι μετά πέντε έτη θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους."

από http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...05/2012_483719

Κάτι άλλο εντελώς φιλικό τώρα. Μετά από τόσες μέρες και τόσες εξελίξεις στο πεδίο των (νεο)φιλελευθέρων ορφανών, Ντόρας, Μάνου, Τζήμερου, ελπίζω να σου πέρασε η αρχική αγάπη για τον Τζήμερο.
    Δεν ξέρω πως θεωρείς οτι αγάπησα τον Τζήμερο. Στο οικονομικο τους πρόγραμμα σαφώς και το προτιμώ απ΄τις λαϊκίστικες μαλακίες των υπολοίπων. Κρατιστής δεν είμαι και ούτε πρόκειται να γίνω.
    Αυτή τη φορά θα ψηφίσω ΜΛ-ΚΚΕ-ΜΛ καθώς εκτίθεται ξανά ο κουνιάδος μου (ανευ πλάκας). Στον 1ο γύρο πήραν 10 ψήφους και κατάλαβαν οτι τους την έκανα
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

[...]Αυτή τη φορά θα ψηφίσω ΜΛ-ΚΚΕ-ΜΛ καθώς εκτίθεται ξανά ο κουνιάδος μου (ανευ πλάκας). Στον 1ο γύρο πήραν 10 ψήφους και κατάλαβαν οτι τους την έκανα
    :rotflmao::rotflmao::rotflmao:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Μέλος Το avatar του/της Flying Mythos
    Κάπου τα ΄χεις μπερδέψει νομίζω. 150δις που έχουν γραφτεί και στον προϋπολογισμό είναι αδύνατον να έχουν δωθεί. Είναι τεράστιο το νούμερο για να δωθεί σε κλείσιμο τρύπας λόγω θαλασοδανείωνδιακοποδανείων και ότι δανείων θέλεις. Πιθανόν δεν μπορώ να σε πείσω, γιαυτό βάζω ένα κομμάτι απ΄την Καθημερινή που ίσως ξεδιαλύνει κάπως το θέμα.

"«Πού πήγαν τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ που έδωσε το κράτος στις τράπεζες;»

από http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...05/2012_483719

Δεν ξέρω πως θεωρείς οτι αγάπησα τον Τζήμερο. Στο οικονομικο τους πρόγραμμα σαφώς και το προτιμώ απ΄τις λαϊκίστικες μαλακίες των υπολοίπων. Κρατιστής δεν είμαι και ούτε πρόκειται να γίνω.
    Αυτή τη φορά θα ψηφίσω ΜΛ-ΚΚΕ-ΜΛ καθώς εκτίθεται ξανά ο κουνιάδος μου (ανευ πλάκας). Στον 1ο γύρο πήραν 10 ψήφους και κατάλαβαν οτι τους την έκανα
    Τώρα πέτυχες τον αγαπημένο μου τον "Μπάμπη τον φλου" ένα από τα αγαπημένα μου παπαγαλάκια. Τώρα είναι που δεν με πείθεις με τίποτα.

Αναλυτικά όλες οι κρατικές εγγυήσεις του ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες. Με αποδείξεις και ονόματα :

-Ν. 3845 ΦΕΚ 65 6 ΜΑΙ 2010 – 15 δις ευρώ
    -Ν. 3864 ΦΕΚ 119 21 ΙΟΥΛ 2010 – 10 δις ευρώ
    -Ν. 3672 ΦΕΚ 148 3 ΣΕΠΤ 2010 -25 δις ευρώ
    -Ν. 3965 ΦΕΚ 113 18 ΜΑΙ 2011 -30 δις ευρώ
    -Πρ Νομ Περ. ΦΕΚ 203 14 ΣΕΠΤ 2011- 30 δις ευρώ
    -Ν. 4031 ΦΕΚ 256 – 9 ΔΕΚ 2011 – 30 δις ευρώ

Φυσικά υπάρχουν και τα 23 δισ. ευρώ από τη κυβέρνηση της Ν.Δ

άρα έχουμε και λέμε για να κάνουμε και λογαριασμό:

εγγυήσεις σύνολο 15+10+25+30+30+30 (ΠΑΣΟΚ) +15 (ΝΔ) = 155δις
    8δις ομόλογα (ΝΔ)+ 5δις cash (ΝΔ)+50 δις τα τελευταία του Μπένι, εκ των οποίων έχουμε δώσει ήδη τα 18.

Άρα σύνολο (αν δεν ξέχασα τίποτα)

155δις εγγυήσεις + 55δις cash = 210δις καλά είναι; να τ’αφήσω;

Αν θυμάμαι καλά (οικονομολόγος δεν είμαι, κάτι βρωμονομικά σπούδασα, για να βγάζω κανά διαζύγιο και να στήνω καμιά λιμιτεδ εδώ στην μαρτυρικήν μεγαλόνησο) και από όσο συμβουλεύομαι σχετικότερους επί του ζητήματος, εγγυήσεις σημαίνει πως ΑΝ (δηλαδή ΌΤΑΝ) οι τράπεζες δεν επιστρέψουν τα χρωστούμενα, θα τις καλυψει το κράτος. Ήδη 50 δις απο αυτές τις εγγυησεις βλέπουμε πως γίνονται σήμερα ομορφο και ολοστρόγγυλο χρέος (πρωτη δόση τα 18δις που δόθηκαν προσφάτως όχι σε όλες αλλά σε 4 απο αυτές καθώς το ΤΤ και κάποιοι άλλοι κατούρησαν στο πηγάδι).

Εσύ κρατιστής μπορεί να μην είσαι αλλά η οικονομία έδειξε προς τα που πηγαίνει με την παντελή απουσία κράτους (στον τομέα των τραπεζών). Στο χέρι μας είναι πλέον να ελέγξουμε τις τράπεζες και όταν το διάδοχο σχήμα προσπαθήσει να ξανακάνει τα ίδια, εφόσον θα είναι κρατικό να τους βάλουμε κ@λοδάχτυλο. Πιο εύκολα το κάνεις αυτό σαν ψηφοφόρος στην κυβέρνηση παρά στον ιδιώτη στον οποίο δεν έχεις καμία επιρροή (τι σου λέω τώρα εεε? ουτοπικές, κουμουνιστικές, π@π@ριές).

ΥΓ. Τι θα ψηφίσεις ΚΚΕ-ΜΛ? Αυτοί είναι πιο δεξιοί και από τον Τζήμερο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Πες μας ότι τόγραψες για τα σχόλια που θα ακολουθήσουν ..
    Με τσιγκλάει αλλά δεν έχω χρόνο....

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Με τσιγκλάει αλλά δεν έχω χρόνο....
    Αυτο να το γραψεις στην υπογραφη σου....επιτελους!
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Κοίτα, υπάρχει και η περίπτωση Γ που φωνάζει ο Καμμένος. Ότι δηλαδή την ΤτΕ την ελέγχουν μασώνοι, εβραίοι και νεφελίμ για να εξαφανίσουν το ελληνικό DNA.

καταστατικό ΤτΕ ,αρθρο 48

"ούτε εν τω κεντρικώ καταστηματι ούτε εν τοις υποκαταστημασιν αυτής,δικαιούται αντιπρόσωπος του Δημοσίου να ερευνά τα βιβλία της Τράπεζας"

ποσοστό Δημοσίου ~6%
    http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. Castrol vs Bel Ray