Σελίδα 31 από 146 ΠρώτοΠρώτο ... 2126272829303132333435364181131 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 451 έως 465 από 2189

Θέμα: HABEMUS PAPA(RIA)M 666 ΙΙ

Banned
    Hταν αυτος που κυρηξε
    Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω....

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Εμένα μου ρχονται πάλι αρκετοί που θυσιάστηκαν για να μπορεί να λέει ο καθένας τη μαλακία του ελεύθερα

Θες να αρχίσω να απαριθμώ ονόματα ;
    μονο αν γνωριζεις διευθυνσεις και τηλεφωνα....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    δεν ήρθαν από τους εξωγήινους
    (επειδή δεν έχει νόημα να γράψω σοβαρά πια)

Είσαι σίγουρος για αυτό;

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Βυρωνα , διάβασα πολύ καλά τι έγραψες .
    Οι περισσότεροι κοιτάνε την παρταρα τους . οι λιγοι ΔΕΝ κοιτάνε την παρταρα τους και την χαρίζουν για το συνολο.
    Το ποιοι είναι αυτοί , έχουν γεμίσει με τα ονόματα τους οι μαρμάρινες πλακες και τα βιβλία.

Το τι έκαναν , επισης …. Σήμερα εμεις ,που κοιτάμε την παρταρα μας , απολαμβάνουμε κάποια πράγματα που δεν ήρθαν από τους εξωγήινους .
    Κάποιοι στο παρελθόν ,που δεν κοίταγαν την παρταρα τους , σφαχτηκαν γι αυτά .

Κατά την γνώμη σου , ήταν μαλακές ? μπορεί…
    Πως καταλήγεις στο τελευταίο, πότε είπα κάτι τέτοιο? Εγώ απορία έθεσα. Προφανώς και υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα ανθρώπων που θυσιάστηκαν για το σύνολο.
    Αυτό δεν αλλάζει όμως την αντοχή και διαχρονικότητα των «επί Πάρτης» συστημάτων. Γιατί?

Ποιό είναι το χαρακτηριστικό που είναι κοινό (από την αρχαιότητα) μεταξύ των συστημάτων αυτών, εκτός της «υπόσχεσης» βελτίωσης της παρτάρας μας (με κάθε τρόπο). Μην κολλάς στο οτι το λέω ξερά, στην ουσία αναφέρομαι.
    Ποιό ήταν το αλτρουιστικό/πλουραλιστικό σύστημα που άντεξε στους αιώνες, χωρίς να καταφέρει να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των υπηκόων/οπαδών/πιστών/ψηφοφόρων του, συνήθως εις βάρος κάποιων άλλων?
    Εύκολα μου έρχεται ως παράδειγμα ο Γκάντι πχ, αλλά η ουσία είναι πως απλά πέταξαν ένα δυνάστη από πάνω τους, για να καταλήξει η κοινωνία τους να έχει χιλιάδες/εκατομμύρια "ανεξάρτητους" μικρούς δυνάστες σύμφωνα με το οικονομικό μοντέλο που ακολούθησαν.

Και άσε τα οικονομικά συστήματα...θέλεις να πιάσουμε τις αγαπάτε αλλήλους θρησκείες?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Εμένα μου ρχονται πάλι αρκετοί που θυσιάστηκαν για να μπορεί να λέει ο καθένας τη μαλακία του ελεύθερα

Θες να αρχίσω να απαριθμώ ονόματα ;
    Έλα, πες μερικά. Είμαι σε οίστρο για να αποδομίσω λαϊκές δοξασίες σήμερα...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    μονο αν γνωριζεις διευθυνσεις και τηλεφωνα....
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1eaa4c5c6c015c53f6dad2f3e0fd92a603f60bdfbbf78a2968fe2276e010a3df.jpg 
Προβολές:	92 
Μέγεθος:	35,1 KB 
ID:	362039

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος

Ζαν Ζακ Ρουσώ ρε μλκ!
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Πως καταλήγεις στο τελευταίο, πότε είπα κάτι τέτοιο? Εγώ απορία έθεσα. Προφανώς και υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα ανθρώπων που θυσιάστηκαν για το σύνολο.
    Αυτό δεν αλλάζει όμως την αντοχή και διαχρονικότητα των «επί Πάρτης» συστημάτων. Γιατί?

Ποιό είναι το χαρακτηριστικό που είναι κοινό (από την αρχαιότητα) μεταξύ των συστημάτων αυτών, εκτός της «υπόσχεσης» βελτίωσης της παρτάρας μας (με κάθε τρόπο). Μην κολλάς στο οτι το λέω ξερά, στην ουσία αναφέρομαι.
    Ποιό ήταν το αλτρουιστικό/πλουραλιστικό σύστημα που άντεξε στους αιώνες, χωρίς να καταφέρει να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των υπηκόων/οπαδών/πιστών/ψηφοφόρων του, συνήθως εις βάρος κάποιων άλλων?
    Εύκολα μου έρχεται ως παράδειγμα ο Γκάντι πχ, αλλά η ουσία είναι πως απλά πέταξαν ένα δυνάστη από πάνω τους, για να καταλήξει η κοινωνία τους να έχει χιλιάδες/εκατομμύρια "ανεξάρτητους" μικρούς δυνάστες σύμφωνα με το οικονομικό μοντέλο που ακολούθησαν.

Άσε τα οικονομικά συστήματα...θέλεις να πιάσουμε τις αγαπάτε αλλήλους θρησκείες?
    Μα συμφωνήσαμε από την αρχή σε αυτό .
    Δεν υπαρχει «σύστημα» , «έθνος» ,»κυβέρνηση» κλπ που να μην είναι παρτακιας .πος μαλλον διαχρονικα.
    Το κοινό τους χαρακτηριστικό ,κατά την γνώμη μου , είναι η εξουσία .
    Η εξουσία είναι «παρτακιας» από μόνη της .
    Εγω όμως λέω ότι , ευτυχώς , ανα τους αιώνες υπήρχαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που το αντιπάλευαν και κέρδισαν πολλά ,όχι για την πάρτη τους , αλλά για τους άλλους και τις επόμενες γενεές .
    Σ αυτούς οφείλεται ,κατά κύριο λόγο , ότι «καλό» υπάρχει τώρα.
    Μακαρι , να υπαρξουν κι αλλοι , να «καθαρίσουν» για όλους εμάς τους παρτακηδες .

Για τις θρησκείες τώρα , τι μου λες … δεν μιλάμε μόνο για καταπιεστική εξουσία , αλλά για σκοταδισμό… άστες εκεί , στον μεσαίωνα τους..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Ζαν Ζακ Ρουσώ ρε μλκ!
    Από ΄σένα δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τον Soichiro να πω την αλήθεια...
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Μίνι παρατήρηση/παρένθεση...

Ακόμα και η μεγαλύτερη πράξη αυτοθυσίας έχει (και) εγωκεντρικά κίνητρα.
    Που έχουν δηλαδή κέντρο το «εγώ» του καθενός (εγώ πιστεύω πως πρέπει "Χ", ή εγώ θέλω να "Ψ", κοκ).

Παρακαλώ, συνεχίστε ελεύθερα...
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Δεν ειπα αυτο.Σιγα μην παραχωρησω το σπιτι μου.Αν ομως ηξερα οτι υπαρχει οργανομενο κρατος και μου παραχωρουσε καποιο αλλο σπιτι,αντιστοιχο με το δικο μου θα το εκανα.Οχι για να το παιξω καλυτερος απο καποιους αλλους,αλλα γιατι ετσι πανε μπροστα οι κοινωνιες.Δεν γινονται αυτα φυσικα,αλλα λεω.
    Βρε κι εγώ γενικά μιλάω.

Υπάρχουν κάποιοι που και το σπίτι τους δώσανε, και τη ζωή τους δώσανε, και τα κέρατά τους τα τράγια.

Από τη στιγμή όμως που συμφωνούμε ότι η ανιδιοτέλεια είναι απλά μια λέξη, και αυτό το οποίο πρεσβεύει δεν μπορεί να συνυπαρξει με την ανθρώπινη φύση/συμπεριφορά, τότε κάθε ανθρώπινη πράξη πρέπει κάπως να την εντάξουμε στη σφαίρα της ιδιοτέλειας.
    Σωστά?

Αυτός λοιπόν που λέει "Όξω η χωματερή από το σπίτι μου, ας τη βάλουνε στου δίπλα!", συμπεριφέρεται με τον απόλυτα φυσικό και ιδιοτελή τρόπο, κατά πως αρμόζει να συμπερφερθεί ως ανθρώπινο ον.

Αυτός που λέει "Φέρτε τη χωματερή στο σπίτι μου, ας υποφέρω εγώ για να ζήσουν καλύτερα οι άλλοι", συμπεριφέρεται αλλόκοτα και (φαινομενικά) θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμπεριφέρεται ανιδιοτελώς.
    Αυτό όμως είναι ανθρωπίνως αδυνατο. Το γιατί το εξηγήσαμε παραπάνω.

Άρα?
    Λέει ψέματα?
    Όχι απαραίτητα.
    Απλά η ανάγκη για ιδιοτέλεια του συγκεκριμένου ανθρώπου καλύπτεται μέσα από την "αυτοθυσία" του.

Λίγο πιο "ανώμαλος" από τον πρώτο, αλλά και αυτός σε καμία περίπτωση δεν ξεφεύγει από τον κανόνα.
    Μπορούμε απλά να τον χαρακτηρίσουμε νευρωτικό.

Όπως νευρωτικό μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κι αυτόν που λέει "Όξω η χωματερή από το σπίτι μου, βάλτε τη στου δίπλα, και για μπόνους κρεμάστε τον κι απ'τ'άντερά του γιατί μου αρέσει η θέα"

Υπάρχει κάτι που να τους διαφοροποιεί άραγε?
    Υπάρχει κάτι που να διαφοροποιεί τη Μητέρα Τερέζα από τον Charles Manson?
    Τον Γκάντι από τον Αδόλφο?
    Τον Γκεβάρα από το Στάλιν?

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Από ΄σένα δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τον Soichiro να πω την αλήθεια...

Είπα να σπασω τα στερεότυπα....

Όταν καταλάβουμε ότι παρόλη τη νοημοσύνη μας, παραμένουμε ζώα, τότε θα καταλάβουμε ότι δεν πάει μπροστά αυτό το πράγμα συλλογικά παρά μόνο επειδή κάποιες μονάδες ξεχώρισαν... και κάποιοι σαν προβατα (καλώς ή κακώς) έτρεξαν από πίσω μαζί τους.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Γιώργος Κοσκωτάς

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Banned
    Γιάννης Σαββιδάκης-Το κορίτσι μου κοιμάται

https://www.youtube.com/watch?v=QUyOFT6qd4Y

Μα συμφωνήσαμε από την αρχή σε αυτό .
    Δεν υπαρχει «σύστημα» , «έθνος» ,»κυβέρνηση» κλπ που να μην είναι παρτακιας .πος μαλλον διαχρονικα.
    Το κοινό τους χαρακτηριστικό ,κατά την γνώμη μου , είναι η εξουσία .
    Η εξουσία είναι «παρτακιας» από μόνη της .
    Εγω όμως λέω ότι , ευτυχώς , ανα τους αιώνες υπήρχαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που το αντιπάλευαν και κέρδισαν πολλά ,όχι για την πάρτη τους , αλλά για τους άλλους και τις επόμενες γενεές .
    Σ αυτούς οφείλεται ,κατά κύριο λόγο , ότι «καλό» υπάρχει τώρα.
    Μακαρι , να υπαρξουν κι αλλοι , να «καθαρίσουν» για όλους εμάς τους παρτακηδες .

Για τις θρησκείες τώρα , τι μου λες … δεν μιλάμε μόνο για καταπιεστική εξουσία , αλλά για σκοταδισμό… άστες εκεί , στον μεσαίωνα τους..
    Ρε Γιώργο, δεν λέμε και διαφορετικά πράγματα. Ας πουμε πως στην πάροδο των αιώνων, στις κοινωνικές δυνάμεις που προκάλεσαν τις αλλαγές υπήρχε ένας οικονομικός ντετερμινισμός και έγινε restart. Restart όμως με κάποιες αλλαγές των κανόνων και ανακάτεμα της τράπουλας κάθε φορά, όχι αλλαγή παιχνιδιού.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παρόμοια θέματα

1. HABEMUS PAPA(RIA)M 666
    από kostas777 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2020
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2016, 10:13
  2. HABEMUS PAPA(RIA)M 5
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1994
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2016, 13:25
  3. HABEMUS PAPA(RIA)M 4
    από pipe_smoker στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1940
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2015, 16:06
  4. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01
  5. Ποιος Σατανας Εβαλε Το Ποστ Νο 6,666?????
    από Adventure-R στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/01/2004, 14:56

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF