Σελίδα 35 από 56 ΠρώτοΠρώτο ... 25303132333435363738394045 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 511 έως 525 από 829

Θέμα: Πένσες-Κοφτάκια-Τανάλιες κ.α (γενική συζήτηση)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Πολύ ενδιαφέρουσες και των δύο σας οι γνώμες, σας ευχαριστώ.
    Δεν κρύβω ότι περίμενα η ζυγαριά να γέρνει υπέρ της κόμπρα.
    Οι εφαρμογές που σκέφτομαι δεν είναι καν (κατά βάση) για σωλήνες αλλά για μεγάλα μεγέθη παξιμαδιων σε πρεσαριστό ρακόρ σε σωλήνες υψηλής πίεσης σε υδραυλικά συστήματα. Τώρα φυσικά, όλο και κάπου προκύπτει η ανάγκη να μαγκανισεις και κάνα σωλήνα, αλλά δεν σκέφτομαι την αγορά του για χρήση σε σωλήνες.
    Έχω την 250 & την 300 και μου αρέσει εξαιρετικά το πώς τα δόντια αγκαλιάζουν τα παξιμάδια σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Για αυτό και πίστευα ότι και στα xxl νούμερα θα υπερτερούσε του κάβουρα.
    Σε παξιμαδια κανει. Της λειπει για μενα ομως λιγο εξτρα μηκος, το οποιο στην δικη σου περιπτωση μπορει και να μην χρειαζεται. Παντα θεωρω τις knipex μια χαρα για παξιμαδια.Eπισης, κανουν και για υδραυλικα εξαρτηματα με παραλληλες πλευρες αλλα αναλογα το υλικο τα "πληγωνει".
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Δεδομένου ότι ο κάβουρας των 24" είναι αρκούδι, σκεφτόμενος ότι αν κάπου χρειαστεί επέκταση με σωλήνα,στην κόμπρα θα μπαίνει (άφοβα) σαφώς μικρότερος σωλήνας καθώς του κάβουρα το μπράτσο είναι πολύ μπαμπατσικο.
    Σε ευχαριστώ πάντως.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από camen Προβολή μηνύματος
    Τις πήρατε όλες ρε? Δεν προλάβαμε ουτε κοκαλάκι να παραγγείλουμε !
    Κι όμως τις πήραν όλες!
    Έβαλα παραγγελία από ΠΑΜ την εν λόγω συν ένα ασφαλειοτσιμπιδο που ήθελα, την περασμένη εβδομάδα στις αρχές. Με κάλεσαν σήμερα και μου είπαν ότι η νέα πενσα έχει εξαντληθεί λόγω τεράστιας ζήτησης και μου έκανε λόγο για παραλαβή τέλη Γενάρη! Ο θάνατος της αλεπούς λεμε
    Τελευταία τροποποίηση από o_gavros; 15/11/2021 στις 14:24.

Παλαιό μέλος

Ρε μη μαρτυρατε λέμε....!

Παλαιό μέλος
    2 τουλάχιστον αποκτήθηκαν από το παρόν φόρουμ...μη λέμε ονόματα...
    Κι αυτός ο ευλογημένος ο ΠΑΜ, μονοψήφιο νούμερο έφερε;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Κι όμως τις πήραν όλες!
    Έβαλα παραγγελία από ΠΑΜ την εν λόγω συν ένα ασφαλειοτσιμπιδο που ήθελα, την περασμένη εβδομάδα στις αρχές. Με κάλεσαν σήμερα και μου είπαν ότι η νέα πενσα έχει εξαντληθεί λόγω τεράστιας ζήτησης και μου έκανε λόγο για παραλαβή τέλη Γενάρη! Ο θάνατος της αλεπούς λεμε
    Εγώ πρόλαβα μια πάντως
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Αυτοί εισθε...

Παλαιό μέλος
    Μιας και ο γιος πήγε Βερολίνο για 40 μέρες του φορτωθηκα για μια cobra 25αρα με παράλληλες σιαγονες. Άνοιγμα 52 χιλ! Αγορασθηκε ήδη από Amazon.de 25 ευρώ λόγω κουπονιών που είχε! Εν αναμονή παραλαβής τώρα...
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20211116_145818.jpg 
Προβολές:	132 
Μέγεθος:	106,8 KB 
ID:	432131

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Μιας και ο γιος πήγε Βερολίνο για 40 μέρες του φορτωθηκα για μια cobra 25αρα με παράλληλες σιαγονες. Άνοιγμα 52 χιλ! Αγορασθηκε ήδη από Amazon.de 25 ευρώ λόγω κουπονιών που είχε! Εν αναμονή παραλαβής τώρα...

Όνομα:	IMG_20211116_145818.jpg 
Προβολές:	132 
Μέγεθος:	106,8 KB 
ID:	432131

Τι μλκια έκανα που την πήρα με χρώμιο! Βιάστηκα! Στην αρχή δεν είχε βγάλει μαυρισμένες.

Εχω την 175 νομίζω, στην πρώτη έκδοση. Αυτή που πήρες είναι βελτιωμένη (κυρίως στο βάρος).
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Για γενική χρήση ή 18αρα Αποστολη είναι οκ, εγώ ήθελα 2" κυρίως για υδραυλικές εργασίες. Πολύ πρακτικό εργαλείο.

Μέλος Το avatar του/της nauagios
    Καλησπερα. Θα ήθελα γνώμες πενσικο. Η δουλειά που την θέλω είναι για να κόβω και στρίβω σύρμα από σίδερο μαλακό 2χιλ. Για κατασκευή φραχτών με σύρμα ρόλο. Για την στερέωση στους πασαλους. Παλάμη και δάχτυλα έχω σχετικά μικρά. Θέλω εύκολο κόψιμο και δυνατό πιάσιμο μπροστά για το στρίψιμο (ίσως όπως αυτές που πιάνουν κεφάλι βιδας). Το κόστος δεν με απασχολεί αλλά θα ήθελα να μπορώ να την βρω online. Από μέγεθος όσο πιο μικρή γίνεται για να την κουβαλάω συνέχεια στην τσέπη. Έχω χρισημοποιησει πάρα πολλές του πατέρα μου αλλά είναι όλες 180-200 και είναι απαγορευτικό το μέγεθος να την έχω στην πλαγιά τσέπη του παντελονιού. Άλλες είναι επώνυμες και άλλες αμφιβόλου ποιότητος. Καμία δεν με βόλεψε να πω αυτό είναι το εργαλείο. Ακούω προτάσεις.

επιλογη ένα

επιλογή δύο
    Νομίζω ο πρώτος τύπος είναι που ψάχνεις.
    Απλά δεν ξέρω αν το μικρό τους μέγεθος φτάνει για να κόψει το σύρμα που θες.
    Τελευταία τροποποίηση από o_gavros; 16/11/2021 στις 20:04.

Παλαιό μέλος
    Η μικρή μου εμπειρία από στρίψιμο και κόψιμο συρματων μαλακών και ντεμι έχει γίνει με τα ταναλακια των σιδεραδων μπετου των 15-16 χιλ. Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι να τραβήξεις με δύναμη και νά τεντωσεις το σύρμα, γιαυτη τη δουλειά θέλεις πένσα ειδική μεγάλου μεγέθους. Στο παρακάτω σάιτ αναφέρονται οι κοπτικες ικανότητες της 16αρας knipex
    https://www.toolplanet.gr/index.php?...nRhZ3MiOiIifV0

Όνομα:	Screenshot_20211116_203609_com.huawei.browser.jpg 
Προβολές:	81 
Μέγεθος:	35,5 KB 
ID:	432145

Εδώ μπορείς να δεις αμερικανικές πενσες συρματοπλεγματων
    https://toolsdoctor.com/el/best-fencing-pliers/

τα ιντερνετς λένε ότι η 16αρα τανάλια (είτε μαραγκού είτε σιδερά) κόβουν σύρμα σκληρό μέχρι 2,3χιλ.
    Στην πραγματικότητα, δεν ξέρω πόσο θα βολεύει ή πόσο δύναμη θα χρειάζεται να ασκηθεί απο τον χρήστη για να κοπεί τέτοιο σύρμα. Πόσο μάλλον όταν δεν έχεις να κάνεις ένα-δυο κοψίματα στη χάση και τη φεξη, αλλά να κόβεις ολη μέρα για να βάζεις φράχτη. Θεωρώ ότι θα κουράσει.
    Ενα μεγαλύτερο σε μέγεθος εργαλείο, λόγω μεγαλύτερου μοχλού θα χρειάζεται λιγότερη δύναμη. Σκέψου το κι αυτό πριν επιλέξεις.

Μέλος Το avatar του/της nauagios
    Οι τανάλια είναι το πιο βολικό εργαλείο για την δουλειά που θέλω και όντως με έχεο βολέψει αφάνταστα. Στο κόψιμο δεν συγκρίνεται με τις πένσες, έχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ όμως. Όταν θες ταυτόγχρονα να τραβήξεις για να σφιξεις/στρίψεις τότε είσαι οριακά να κόψεις το σύρμα και να πάει στραφι όλος ο κόπος. Αν ειναι να το κάνεις μια δυο φορές δεν τρέχει κάτι, σε πολλά μέτρα φράχτη όμως ειναι θέμα να κόβεται έστω και μια στις δέκα. Έλεγα λοιπον για πενσα διοτι θα χάσω την δυνατότητα κοψίματος σε πολλες γωνίες σε σχέση με την πενσα που ειναι περιορισμενη αλλα θα κερδίσω σε πιο σταθερο τραβηγμα/στρίψιμο.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 280
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2018, 15:01
  2. Γενικη συζητηση για τα V-Strom
    από gcrook στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2011, 10:44
  3. ΧΙΟΣ...Άνοιξη 2007 - Γενική συζήτηση
    από Cpt. Haddock στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 278
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2010, 20:06
  4. Απαντήσεις: 12