Εγώ δεν είμαι οικονομολόγος, είμαι υγειονομικός.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι τα πράγματα όταν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς να υπάρχει χρόνος προσαρμογής, χωρίς δίχτυ κοινωνικής προστασίας χάνουμε ζωές. ΤΟ λέω αυτό ωμά και χωρίς διάθεση να υπερβάλω. Λένε ας πούμε αν γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή...
η Γερμανία θα πάθει αυτό κι εκείνο και το άλλο μπλα μπλα συμφέρει δε συμφέρει.... μπλα μπλα μπλα...
Εγώ θα σας πω κάτι πιο απλό γιατί βασικά στα @@ μου τι θα πάθει η Γερμανία και να θα τρώει ο άλλος ροδάκινα ή μπιρμπιλόνια.
Το κόστος λοιπόν των φαρμάκων σε μια τέτοια περίπτωση θα τετραπλασιαστεί. Θα υπάρξουν δηλαδή περιπτώσεις που ασθενείς δεν θα πάρουν τα φάρμακα τους, γιατί δεν θα υπάρχουν και απλά θα φύγουν....
Θα καταγραφούν ίσως σε κάποια λίστα, μπορεί και κάποιος κάποτε να πει και μια κουβέντα σαν στατιστικό, αφού τους φτωχούς τους έχουν χεσμένους-
Είχε πει κάποτε ο Κώστας ο Καραμανλής ο νεότερος (που δεν ήταν και τόσο μαλάκς τελικά) ήπια προσαρμογή.
Το ίδιο λέει και ο Τσίπρας σήμερα με άλλα λόγια.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που στην κυριολεξία έχουν γραμμένο στα περσινά τους τα παπούτσια τον κοσμάκη και πιέζουν γιατί ακριβώς?
Για την καλοπέραση τους εδώ και τώρα.
Οι 4 μήνες που ζητάει ο τσίπρας είναι το πρόβλημα, η τεχνική βοήθεια, το κοινωνικό πρόβλημα ή αν θα κλείσει με +2,5 ή 4,5% η οικονομία?
Όχι φυσικά.
Η διαφθορά είναι το θέμα.
Γιατί αν ανοίξει τέτοιο ζήτημα έστω και στην Ελλάδα ΜΟΝΟ τους πήρε και τους σήκωσε.
(ημεδαπούς και αλλοδαπούς)
ΕΚΕΙ είναι το πρόβλημα....
Αν μας ξεβρομίσει κάποιος εγώ θα τον προσκυνώ για όλη μου τη ζωή.
Εγώ έτσι το βλέπω.
(Η Αργεντινή έχει δάνεια σε Γουάνγκ πια και δε μιλάει καμία κουφάλα)