Δλδ δεν μπορείς να εκ φέρεις άποψη που δεν αφορά τις προσωπικές σου προτιμήσεις? Αυτό που θέλω να πω εξ' αρχής είναι ότι οι επιδόσεις είναι πάντα καλοδεχούμενες αλλά σε τέτοιου είδους μηχανές υπάρχουν κι άλλα εξίσου σημαντικά σύμφωνα με τον χαρακτήρα της μηχανής. Εγώ μπορεί να ψάχνω επιδόσεις ακόμα και σε χάρλευ αλλά δεν είναι αυτό το βασικό κριτήριο αγοράς της συγκεκριμένης μηχανής.
Δεν λέω πως στους άλλους τομείς δεν τα πάει καλά, αλλά δεν είναι δα και το τόσο διαφορετικό απ' τα υπόλοιπα της κατηγορίας όπως ειπώθηκε. Μπορεί τα υπόλοιπα να μην είναι τόσο δυνατά αλλά κάνουν καλύτερη οικονομία. Πράγμα που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη αυτονομία και όχι μόνο πιο φθηνή μετακίνηση. Και παρ' όλο που θα υστερούν σε επιδόσεις μπορούν να διατηρήσουν τις ίδιες υψηλές μουαγιέν στο ταξίδι και με μεγαλύτερη άνεση. Οι μικρότερες ιπποδυνάμεις στα κόκκινα μεταφράζονται σε πιο ηλεκτρική απόδοση με γεμάτη ροπή από χαμηλά, πράγμα που τις κάνει εξίσου γρήγορες στα κλειστά και ακόμα πιο εύκολες σε χαλαρές περιηγήσεις, ενώ τα 100 άλογα μοιάζουν λίγα μόνο μπροστά στα 150.
Θέλω να πω πως δεν έγινε ξαφνικά το κτμ το απόλυτο της κατηγορίας του μόνο και μόνο επειδή είναι πιο δυνατό! Για κάποιους μπορεί αλλά και για κάποιους άλλους το απόλυτο μηχάνημα παραμένει το tdm με διπλές ακράπες, οπότε...
Σκέψου! Το 990 ήταν (και είναι) ο βασιλιάς των on-off στην μεγάλη κατηγορία μόνο λόγο επιδόσεων? Τώρα θα μου πεις μήπως ήταν οικονομικό ή ελαφρύ? Όχι τίποτα απ' αυτά δεν ήταν, προσέφερε όμως κάτι μοναδικό. Χωρίς να είναι το δυνατότερο, ελαφρύτερο οικονομικότερο κατάφερε να ξεχωρίσει συνολικά σαν κάτι το μοναδικό. Το καινούριο στο μόνο που καταφέρνει να ξεχωρίσει είναι οι απόλυτες επιδόσεις πράγμα που δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει και πολλούς.
Να στο αναπτύξω και αυτό?