Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 49 από 49

Θέμα: ttr600

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
    Χαρακτηριστικά λέει "δεν θυμάμαι για πόσες μέρες μετά την ανάποδη η πατούσα μου έγραφε ανάγλυφα, kick starter".
    :rotflmao: :rotflmao:
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    και για να καταρριφθεί ο μύθος "ευθείας αναλογίας ανάποδης και γνώσης" σας λέω αυτό που είδα με τα μάτια μου. Επαγγελματίας ψαράς με γαΐτα που είχε ντιζελοκινητήρα από αυτούς που στο τέρμα γκάζι μπορείς και μετράς τις στροφές του, μπροστά μας έσπασε το χέρι του από ανάποδη του κινητήρα. Οι κινητήρες αυτού του τύπου (δεν το θυμάμαι σίγουρα αλλά νομίζω ήταν ελληνικής κατασκευής) παίρνουν μπροστά με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

1) Μιας και η μανιβέλα είναι αποσπώμενη, πρώτα κουμπώνεις τη μανιβέλα
    2) Τραβάς τον αποσυμπιεστή και αρχίζεις να γυρίζεις τη μανιβέλα με πολλή δύναμη και γρήγορα
    3) Μετά 4 ή 5 πλήρεις περιστροφές της μανιβέλας πέφτει ο αποσυμπιεστής νιώθεις την κόντρα και ο κινητήρας ζωντανεύει.
    4) Βγάζεις τη μανιβέλα από την θέση της η οποία όταν πάρει ο κινητήρας μπρος κρέμεται σαν παράλυτη.

Τη συγκεκριμένη μέρα ο κινητήρας βάρεσε ανάποδη και ο ψαράς (20 χρόνια την ίδια γαΐτα με τον ίδιο κινητήρα είχε) προφανώς λόγω στενότητας της καμπινίτσας (είναι μόνο για στέγαση και προφύλαξη του κινητήρα) δεν τράβηξε έγκαιρα το χέρι του και του το τσάκισε σαν καλάμι.

Τώρα πείτε μου εσείς ότι ήταν άσχετος και γι' αυτό την έφαγε.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Και το δικό μου έχει ρίξει ανάποδη σε φίλο που του το έδωσα να πάει βόλτα. Το αποτέλεσμα ήταν να κουτσαίνει 3 ημέρες και να μου σπάσει το πλαινό πλαστικό πάνω από την μανιβέλα. Αλλά έκανε το μοιραίο λάθος,προσπαθούσε να το βάλει μπροστά με γκάζι....

Καλά.. και εγώ παλιά είχα σπάσει το πλαστικό εκεί που κουμπώνει στο υποπλαίσιο.

Αλλά ντάξει... δεν είναι τόσο τραγικό το θέμα για καθημερινό μηχανάκι.. Με το που το μάθεις το βάζεις πάρα πολύ γρήγορα μπροστά.

Πάντως απο τις ανάποδες που έχω φάει, το χειρότερο ήταν η μόνη φορά που βρήκε το γόνατο στο fatbar.... το γαμήδι... με έσκισε...

Επίσης, όταν μου λέει κάποιος να το βάλει μπροστά, πλέον του επισημαίνω πολλές φορές να έχει το γκάζι κλειστό! Γιατί την είχα πατήσει μία φορά που μου το μπούκωσε ένας και μετά μουλάρωσε...

Πάντως εγώ γουστάρω άπειρα την μανιβέλα
    TTR - 600

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Miza Se Ttr600
    από ftsmf στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2009, 18:57
  2. Ttr600
    από peiraths32 στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 09:58