Στο θεμα που αναφερεις για τον δανεισμο ανεφ πορων συμφωνω, προσπαθεις να στρεψεις την συζητηση εκει ομως, δυστυχως το 90% των ανθρωπων που δανειζονται σημερα, κ ειδικα στην κατασταση που βρισκομαστε σαν κρατος, ειναι για να ζησουν.Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
τι εννοεις με αυτην την λογικη?σε μια οικονομικη αγορα συμφεροντων,οπως ειναι αυτη που εχουμε στην Ελλαδα,τα αγαθα και το χρημα εχουν συγκεκριμενο κοστος.εσυ μπορει να θες να δωσεις κωλο για να παρεις μηχανη,εγω προτιμω να δουλεψω για 5 χρονια και με ο,τι εχω μαζεψει να την παρω.η να παρω δανειο τα μισα λεφτα οχι ολο το ποσο.εχεις πολλες επιλογες.αν ομως θελεις δανειο,εχεις ορους.δεν σε υποχρεωνει κανεις.τα ειπα και πριν αυτα.
η λογικη μου δεν οδηγει στην νομιμοποιηση των τοκογλυφων για πολλους λογους.αυθαιρετα επιτοκια και διαρκεια αποπληρωμης,βιαιοι τροποι πιεσης και υπενθυμισης χρεους(πολυ πιο βιαιοι απο τα τηλεφωνα,εστω και τα απαραδεκτα τηλεφωνα που εκαναν οι τραπεζες μεχρι πριν 2 χρονια).
αυτο με τον μισθο δεν προκυπτει απο την λογικη μου και ειναι καπως απλοικη απαντηση για οενα συνθετο κοινωνικοοικονομικη θεμα οπως ο δανεισμος.αλλο θεμα η εργασια και αλλο ο δανεισμος(ειδικα ο δανεισμος για καταναλωση και οχι για στεγαση,που ειναι ενα ακομα τρικ των τραπεζων τα στεγαστικα δανεια)
Για να βγαλουν τον μηνα, αν το θελεις.