Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 90

Θέμα: ΝΤΡΟΠΗ!!!

Καμμένο μέλος Το avatar του/της ERRIKA
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Zodd

Σάπιο; Απαρχαιωμένο; Σε μεγάλο ποσοστό. Παρ' όλα αυτά όμως μπορεί να προσφέρει αρκετά. Πρώτα άπο όλα ένα αρκετά γερό θεωρητικό υπόβαθρο, ειδικά στις θετικές επιστήμες, αρκεί κάποιος να ασχοληθεί λίγο μαζί του και όχι να το απορρίψει κατευθείαν με τη δικαιολογια ότι δεν έχει να του προσφερει τίποτα όπως κάνουν οι περισσότεροι μαθητές.
    Κατά τη γνώμη μου εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε στο οτι οι περισσότεροι δεν ασχολούνται καθόλου και νομίζουν οτι με τις καινούριες τεχνολογίες θα φορτώνουν τις γνώσεις με φλασάκι στον εγκέφαλο τους.
    Όταν ο άλλος δεν θέλει να μάθει και το καλύτερο σύστημα να έχεις πάλι θα αποτύχει.
    +650 +650 +650 +650 +650 Και όχι μόνο για τις θετικές επιστήμες.
    Dura lex, sed lex.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της παιδείας? Μακάρι το πρόβλημα να ήταν μόνο τα βιβλία.
    Sent from me using a computer.

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της παιδείας? Μακάρι το πρόβλημα να ήταν μόνο τα βιβλία.
    +1
    Give me fuel, Give me fire

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madox
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    Πάντως εγώ στις διακοπές μια χαρά τα διάβασα τα δυο βιβλιαράκια μου στο άη φον.

Και δε κουβάλαγα και 45 κιλά χαρτί. Και δεν σκίζονταν οι σελίδες στη παραλία. Και δεν ήταν και βίπερ.

Και στη δουλειά, έχουμε καταργήσει όλες τις εκτυπώσεις φαξ. Και όλα τα έγγραφα, ακόμα
    και όταν μας έρχονται σε χαρτί, σκανάρονται και αρχειοθετούνται σε φακέλους.

Εκτός, φυσικά, από τα της εφορίας (βλ. δελτία αποστολής κλπ).
    Επειδη το καταφερες εσυ αρα ειναι οκ να εφαρμοστει και στην πραξη.Εγω θα προτεινα να καταργηθουν και τα σχολικα κτιρια και η διδασκαλια να γινεται ονλαιν.Ετσι θα γλυτωσουμε και απο το περιτο τσιμεντο και θα κανουμε καλο και στο περιβαλλον.Μου θυμιζει το επιχειρημα: "αφου εγω δουλευω πως γινεται να υπαρχουν ανεργοι;".Αρα ειναι τεμπεληδες που δεν προσπαθουν αρκετα ,δεν εχουν προσοντα,ειναι βολεμενοι με τα λεφτα του μπαμπα κτλ.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Μιας και έβαλα την φωτιά και έφυγα....

Όσον αφορά το διάβασμα απο οθόνη... άπειρες ώρες επί ωρών για εκπαίδευση /σεμινάρια ακόμα και σήμερα που έφτασα ..γκουχ.. γκουχ.. 39.

Όλα είναι θέμα συνήθειας. Έχω και βιβλια σαφώς στην βιβλιοθήκη αλλά είναι επιλεγμένες εκδόσεις και κείμενα τρομερά δυσανάγνωστα (Chomsky, Κονδύλης κτλ. ) που απαιτούν αναδρομές σε παλιότερες σελίδες κτλ που δεν είναι και πολύ εύκολο με τον ηλεκτρονικό τρόπο εύρεσης και εντοπισμού (οχι ακατάρθωτο όμως).

Επίσης λογοτεχνικά βιβλία ουκ ολίγα στο Blackberry και στο tablet.

Όμως μην πιάσουμε το τι θεωρεί ο καθένας. Εγώ όπως είπα πιστεύω πως είναι μια καλή αφορμή για εκσυγχρονισμό ΜΕΘΟΔΙΚΑ απο ενα κράτος που πονάει πολύ στο οικονομικό κομμάτι και η εκπαίδευση Online και interactive λύνει πολλά προβλήματα έτσι.. όπως και το e-Goverment αν το πάμε πιο μακριά.

Επειδή όμως είμαστε στην Ελλάδα που είναι μια άκρως συντηρητική και Βαλκανική οπισθοδρομική χώρα που όλα πρέπει να γίνονται 10 χρόνια μετά απο την ζωή τους έξω, τότε ίσως καλό θα ήταν να ξεκινούσαμε με το γεγονός πως όλα τα μτχ. βιβλία θα πρέπει να χρεώνονται σε κατόχους και να επιστρέφονται σε καλή κατάσταση αλλιώς να πληρώνουν το τίμημα τους οι γονείς. Συμφωνούμε μέχρι εδώ;

Όσον αφορά διαδραστικό μάθημα , μόλις χθες είδα στα ΜΜΕ οτι σε κάποια πρότυπα δημοτικά βάλαν πίνακα αλληλεπίδρασης σε πανί που έκανε όλα τα παιδιά να αυξήσουν ενδιαφέρον και συμμετοχή καθώς το μάθημα γινόταν πιο ζωντανό στα μάτια τους με swf και animation , καθιστώντας μάλιστα πολύ πιο ευχάριστη την διδασκαλία ακόμα και στους δασκάλους τους. Αλλά είπαμε.. εδώ έιναι Ελλάδα... οι ξένοι δεν ξέρουν.

Μην πιάσω και ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμα που δίνουν πλέον πτυχία με tele-education courses. Μόνο οι εξετάσεις τους γίνονται σε προκαθορισμένα σημεία στην χώρα μας. Ενα πτυχίο αναλυτή πληροφορίας κατέχω ήδη απο τέτοια ιστορία. Διάβασμα ενός έτους με το 1/5 της αρχικής τιμής. Όσον αφορά τα βιβλία τους, όλα σε PDF μου τα έστειλαν ηλεκτρονικά. 1/5 του κόστους κάτω για μένα και για αυτούς μειωμένα όλα τα Overheads που μπορεί να έχεις ενα φοιτητής στον χώρο τους (σίτιση, στέγαση, βιβλια, αίθουσες, ρεύμα, νερό κτλ κτλ.. )

Πρέπει κάποια στιγμή τελικά να αποφασίσουμε.. θέλουμε να παραμείνουμε ΤουρκοΒαλκάνιοι του 70-80 επειδή βολευόμαστε στην άγνοια μας ή να πάμε στον 21ο αιώνα;
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
    Επειδη το καταφερες εσυ αρα ειναι οκ να εφαρμοστει και στην πραξη.Εγω θα προτεινα να καταργηθουν και τα σχολικα κτιρια και η διδασκαλια να γινεται ονλαιν.Ετσι θα γλυτωσουμε και απο το περιτο τσιμεντο και θα κανουμε καλο και στο περιβαλλον.Μου θυμιζει το επιχειρημα: "αφου εγω δουλευω πως γινεται να υπαρχουν ανεργοι;".Αρα ειναι τεμπεληδες που δεν προσπαθουν αρκετα ,δεν εχουν προσοντα,ειναι βολεμενοι με τα λεφτα του μπαμπα κτλ.
    Απαντήθηκες από το πάνω ποστ;

έντιτ : Το "κατάφερα" είναι άκυρο. Δεν έκανα δα και κανένα κατόρθωμα!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Ενταξει.
    Κανενα επιστημονικο αρθρο γιατι τα παιδια (τουλαχιστον μεχρι καποιας ηλικιας) πρεπει να διαβαζουν και να γραφουν στο χαρτι υπαρχει, η θα το παιζουμε γκατζετακηδες στις πλατες των παιδιων;
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Ενταξει.
    Κανενα επιστημονικο αρθρο γιατι τα παιδια (τουλαχιστον μεχρι καποιας ηλικιας) πρεπει να διαβαζουν και να γραφουν στο χαρτι υπαρχει, η θα το παιζουμε γκατζετακηδες στις πλατες των παιδιων;
    Σωστός, αλλά ισχύει και το ανάποδο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    Σωστός, αλλά ισχύει και το ανάποδο.
    Σορι ειναι ζορικη ωρα τι εννοεις το αναποδο;
    -..Not Yet!

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Σορι ειναι ζορικη ωρα τι εννοεις το αναποδο;

Έλα ντε

Είναι για κάποιο λόγο υποχρεωτικό τα παιδιά (έστω ως κάποια ηλικία) να χρησιμοποιούν χαρτί και μολύβι; Θα τους βοηθήσει αυτό σε κάτι, αντικειμενικά;

Ή η μόρφωσή τους από "γκατζετάκια" θα τα βοηθήσει να κάνουν άλματα στο τρόπο αντίληψής τους;

Η μόρφωση όπως τη ξέρουμε, μαζικά τουλάχιστον, έχει δεν έχει ζωή κανά 2 - 3 αιώνες.

Από κει και πέρα, ο τρόπος μάθησης ήταν κυρίως διαδραστικός. Αφηγήσεις, ιστορίες, μύθοι κλπ. και
    αυτό γιατί η επαφή με "συμμαθητές" διευκολύνει την δεκτικότητα και την κατανόηση τους - μας.

Κανείς δεν είπε οτι η χρήση του ενός απαραίτητα αποκλείει και την χρήση του άλλου. Οι προγραμματιστές π.χ. πρώτα κάνουν σχέδιο επί χάρτου πως θα γίνει ενα πρόγραμμα και τα modules τους και μετά το υλοποιούν.. Γιατί μόνο άσπρο και μαύρο;

Δεν μπορούν να συνυπάρξουν και τα δύο και να καλύψουν τα κενά το ένα απο το άλλο;

Σαφώς ας πούμε οτι η ζωγραφική με μπογιές για ενα παιδί δεν μπορούν να αντικατασταθούν απο όποιο ηλεκτρονικό.

Αλλά είναι και σαφώς πιο αποδοτικό και καλύτερα .. αλλά και πιο εύχαριστα.. .όταν διαβάζει ιστορία απο ενα ηλεκτρονικό ιστότοπο με βιντεάκια , φωτό και κείμενα σωστά δωσμένα. Χώρια που ενα ηλεκτρονικό quiz στο τέλος σε μορφή παιχνιδιού θα το κάνει να το απολαύσει ακόμα περισσότερο και να το μάθει χωρίς κόπο και βαρεμάρα.

Να είμαστε δημιουργικοί χρειάζεται.. think out of the box λένε στην Εσπερία και μάλλον σε αυτό μας ξεπέρασαν προ πολλού.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

-..Not Yet!

Το άρθρο της telegraph έχει πολλές αντιφάσεις μέσα του. Μάλλον παράθεση κάποιων απόψεων κάνει παρά είναι επιστημονική απόδειξη. Ο τίτλος απλά δόθηκε γιατί τραβάει βλέμματα. Αν δείς μέσα αναφέρει το ίδιο πως κάποιοι υποστηρίζουν οτι αναπτύσσει και την λεκτική ικανότητα αλλά και την εγκεφαλική δραστηριότητα ενώ κάποιοι υποστηρίζουν για αποδυνάμωση της συγκεντρωτικής ικανότητας σε επίπεδο προσοχής και εστίασης. Έχει βέβαια και κάποια παντελώς τραγικά επιχειρήματα οτι τα παιδιά ελκύονται απο όπλα και ναρκωτικά...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ... και δεν σημαίνει οτι πρέπει να τους τα δείξουμε και αυτά. Κάτι σαν επειχηρήματα του ΛΑ.ΟΣ και του ΚΚΕ μου κάνουν.. θα βγεί ο κακός λύκος μετά να φάει τα γουρουνάκια.

Το δεύτερο που είναι και πιο "επιστημονικό" αναφέρεται σε 3-4 ετών παιδιά που σαφώς και δεν έχουν απολύτως καμία δυνατότητα χρήσης και εκμάθησης Η/Υ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ κιόλας καθώς τα ίδια αναπτύσσουν ακόμα σωματικές ικανότητες όπως περιφερειακή όραση κτλ.. αυτό μπορεί να μας το πεί και ενας οφθαλμίατρος. Είναι όμως μια ηλικία που δεν αναφερόμαστε έτσι και αλλιώς.

http://www.igi-global.com/viewtitlesample.aspx?id=13342

Διάβασε το παραπάνω που ειναι απλά μια έρευνα και σε αφήνει να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    +1000

Αυτό φωνάζω από την αρχή, αλλά έχουμε κολλήσει στα βιβλία... Λες και μέχρι πέρισυ που τα βιβλία ήταν έτοιμα στην ώρα τους η παιδεία δούλευε ρολόι...
    Το ξαναλέω...Το σύστημα είναι ΣΑΠΙΟ, ΑΝΗΘΙΚΟ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, και θέλει ξήλωμα εκ θεμελίων...Το αν σε αυτήν την αλλαγή καταργηθούν τα βιβλία και αντικατασταθούν από πιο μοντέρνα συστήματα μάθησης είναι μια μικρή παράμετρος - άσχετα αν εγώ πιστεύω ότι είναι φυσικό και λογικό να γίνει έτσι.

ΥΓ.
    Στο Λύκειο του γιού μου από την 1η μέρα έχουν κατάληψη...Δήθεν ως ένδειξη διαμαρτυρίας που δεν έχουν βιβλία...Φυσικά και περισυ και πρόπερσι που είχαν βιβλία, πάλι είχαν κατάληψη...Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά στα περισσότερα Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας κάθε χρόνο τους πρώτους μήνες η κατάληψη για μερικές εβδομάδες θεωρείται κάτι σαν..."κεκτημένο". Σαν την σχολική εκδρομή ένα πράγμα...
    Κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Στο υπουγείο το έχουν συνηθίσει πια και το θεωρούν φυσικό, τα παιδιά κάνουν τον χαβαλέ τους, οι καθηγητές βολεύονται μιας και κάθονται στο σπίτι και κάνουν τα ιδιαίτερά τους ενώ ο μισθουλάκος πέφτει (να μην πω ότι παρακινούν κιόλας σε κάποιες περιπτώσεις), τα φροντιστήρια δουλεύουν μια χαρά, και οι μόνοι μαλάκες είναι οι γονείς που αναγκάζονται να σκάνε τον μισό μισθό τους κάθε μήνα σε εξωσχολική διδασκαλία στην προσπάθειά τους να κάνουν το καλύτερο δυνατόν (χωρίς όμως να ασχολούνται με το πρόβλημα αυτό-καθ' αυτό. Έχουν μάθει και το δέχονται παθητικά και νομίζουν ότι εξιλεώνονται πληρώνοντας...).
    Φτάσαμε στο άκρο-άωτο του γελοίου να μειώνονται οι ώρες επιτρεπτών απουσιών γιατί είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο τα παιδιά του Λυκείου να εξαντλούν το όρια δικαιολογημένων (όλο και κάποιος γιατρός υπέγραφε) και αδικαιολόγητων απουσιών και τους τελευταίους μήνες να μην πατάνε καν στο σχολείο ξέροντας πως ότι σοβαρή δουλειά είναι να γίνει θα γίνει στο φροντιστήριο... Το σχολείο είναι απλώς για την πλάκα... Και μέσα σε αυτό το μπάχαλο ανακαλύψαμε ξαφνικά το πρόβλημα των βιβλίων...

Δεν μου κάνει εντύπωση όμως...Όπως μπάχαλο κάναμε τα πάντα σε αυτήν την χώρα, θα ήταν απίθανο να μας ξέφευγε η παιδεία... Περαστικά μας

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2007, 22:36
  2. Milame....ΝΤΡΟΠΗ
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2005, 21:23
  3. Ντροπή και αίσχος
    από kostasfazer στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2005, 12:55