to 2o. με τοσα λεφτα απγραζεις ετοιμο κυλινδρο 52μμ.
to 2o. με τοσα λεφτα απγραζεις ετοιμο κυλινδρο 52μμ.
Αυτά είναι! Σύγκλιση απόψεων! :rotflmao:
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
ουτε το 1 ουτε 2 κατ΄αναγκη....
παιζουν πολλα ρολο που επηρεάζουν στο "καλυτερα" κ στο "χειροτερα"
αν το "χαμηλη κεφαλη" εννοεις πλανισμενη κεφαλη,
σιγουρεψου για το ποσο την εχεις κοψει που ερχονται οι βαλβιδες ή που θα ερθουν μετα το κοψιμο
ισως χρειαστουν τσεπες κ τα φλατ πιστονια γιατι στα επομενα ποστ σιγουρα θα ρωτησεις για πιο "σγριους" εκκεντροφορους...κ θα κανουμε κυκλους
![]()
Dorsoduro 750 & Norton 16H
@stefanos
γιατι?
@motomaniac
επισης γιατι?δεν πηρα μονο κυλινδρο.
με 45 ευρο πηρα
1)πιστονι narita 52mm
2)κυλινδρο αλουμινιο
3)ρεκτιφιε στον κυλινδρο συμφωνα με το πιστονι.(γιατι μερικες φορες οι ετοιμοι κυλινδροι στο εμποριο δεν ειναι και οτι πιο ακριβες...)
@fantasid
δεν σκεφτομαι να κανω τπτ τετοιο![]()
τι ειμαι?ψιλικατζης??![]()
![]()
TURBO με την μια στην παπια!!![]()
![]()
αστειευομαι...
εννουσα σχεδιαστικα αν π.χ ενας κατασκευαστης θελησει να εχει μεγαλο λογο στατικης συμπιεσης ποιος τροπος θα δωσει τα καλυτερα αποτελεσματα?
διαβασα πολλα για στροβιλισμους ζουλιγματα του μειγματος κτλ και μου ηρθε η απορια αυτη...
να π.χ στην F1 η "ταση της μοδας" ειναι το πιστονι να καταλαμβανει οσο το δυνατον περισοτερο χωρο και οχι ο θαλλαμος καυσης να ειναι οσο το δυνατον μικροτερος σε ογκο.
http://www.google.gr/search?tbm=isch...w=1280&bih=709
βρηκα και αυτο
Basically these days we're mostly in agreement that if you can avoid a dome piston you should, that the better choice is with small chamber heads and flat top pistons. This is for the better flame propagation and faster burn characteristics of a flat top piston.
οπως και αυτο
Dome pistons take up more space, so they raise the compression ratio. High dome pistons also tend to cut the cylinder in half in terms of combustion process which causes a divided flame front.
απο εδω
http://www.hotrodders.com/forum/help...io-208392.html
μικρότερη επιφάνεια: μικρότερες απώλειες, περισσότερο έργο.Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
@stefanos
γιατι?
πλσκα εκανα για την"κλοπη".Μια χαρα ειναι τα χρηματα που δινεις.Οσο για το "μπομπε"η φλατ.....Παλια νομιζαμε οτι οσο πιο "μπομπε" πιστονι χρησιμοποιουσαμε (με κεφαλη απο "πλατινενιο" παπι 90αρι")τοσο καλητερα αποτελεσματα θα ειχαμε αλλα συνηθως το αποτελεσμα ηταν εντελως διαφορετικο απο αυτο που περιμεναμε.Οσοι γνωστοι μου δοκιμασαν τον συνδιασμο "μπομπε" και μεγαλο θαλαμο καυσης ειχαν ζημιες που προερχονταν απο "αγριοτερο "εκκεντροφορο.Τοτε δεν υπηρχαν σκληρα ελατηρια για γρηγοροτερη επαναφορα των βαλβιδων και τα αποτελεσματα........χαος
λοιπον........
μπηκαν ολα καλα και ολα ωραια.....
αλλα χτυπαει η καδενα....
εβγαλα οξω το βιδακι και το ελατηριο του τεντωτηρα και τον πιεσα με ενα κατσαβιδι και ο θορυβος σταματησε.
το μηκος του ελατηριου ειναι 11cm.στο μανιουαλ λεει οτι το σερβις λιμιτ ειναι 10.
τι αλλο μπορει να πρακαλεσει χαλαρωμα τις αλυσιδας μετα απο αλλαγη κυλινδροπιστονου?
μια λεπτομερεια.
οταν εβγαλα την ταπιτσα επεσαν 2 ελατηρια.το κανονικο και ενα ακομα που ειχε προσθεσει ο προηγουμενος κατοχος...προφανως υπαρχει καποιο θεμα σε αυτο το σημειο...ισως το ραουλο να εχει φθαρει??![]()
τα φωτα σας παιδες!!![]()
ισως κι ολα μαζι... παντως κι εγω εχω αντιμετωπισει ιδιο προβλημα. το ραουλο αμα ειναι φαγωμενο φαινεται αφου εβγαλες την πηνιοπλακα.. κοιτα τερμα πανω στο πιρο που σπρωχνει τον τεντωτηρα να δεις αμα υπαρχει το μαυρο λαστιχακι. αμα λειπει φυσικο ειναι να κανει ετσι. αλλιως πας για καδενα..
μηπως εννοεις 6v κεφαλη 72αρα??ε??Αρχικά δημιουργήθηκε από teogtp
πλσκα εκανα για την"κλοπη".Μια χαρα ειναι τα χρηματα που δινεις.Οσο για το "μπομπε"η φλατ.....Παλια νομιζαμε οτι οσο πιο "μπομπε" πιστονι χρησιμοποιουσαμε (με κεφαλη απο "πλατινενιο" παπι 90αρι")τοσο καλητερα αποτελεσματα θα ειχαμε αλλα συνηθως το αποτελεσμα ηταν εντελως διαφορετικο απο αυτο που περιμεναμε.Οσοι γνωστοι μου δοκιμασαν τον συνδιασμο "μπομπε" και μεγαλο θαλαμο καυσης ειχαν ζημιες που προερχονταν απο "αγριοτερο "εκκεντροφορο.Τοτε δεν υπηρχαν σκληρα ελατηρια για γρηγοροτερη επαναφορα των βαλβιδων και τα αποτελεσματα........χαος