Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 116

Θέμα: Ενεργειακο τζακι

Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
    να σου δώσω 120 ευρώ να μου φέρεις 2 τόνους ξύλα ?
    και 3 αν θέλεις θα τα βρούμε
    Με ποια ιδιοτητα δηλαδη εισαι τοσο απολυτος, απο τον δημο (τον ελληνικο ) μεχρι δεκεμβρη με τιμη 55 ευρω 1,5 τονο... Εννοειται τα κοβεις μονος κ τα φορτωνεις, δεν στα φερνουν αντικαταβολη. :rotflmao:

Μιλάμε για κάτοικο αθηνών, σε ρετιρέ. Καταλαβαίνεις την διαφορά ?
    Δεν σε έκανα quote για να σου την πω. Απλά είπα ότι αυτή η τιμή για ξύλα στην Αθήνα ΔΕΝ παίζει.
    Πάνε παίξε αλλού ρε καρντάση γιατί βαριέμαι να απαντάω

Ε λοιπόν αυτή είναι τιμή βουλγάρικου ξύλου, με παράδοση στα σύνορα.
    Γιατι παραδοση στα συνορα???παντως ανατολικα της Θεσσαλονικης (Επανομη) τοσο το πουλανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    Γιατι παραδοση στα συνορα???παντως ανατολικα της Θεσσαλονικης (Επανομη) τοσο το πουλανε...
    Ειναι γιατι μιλαμε για αθηνα βρε :hypnotize

Σχήμα λόγου.

Ασχολήθηκα για λίγο με την πιθανότητα εισαγωγής ξύλου από Βουλγαρία. Τιμή 30-40 ευρώ για παράδοση στα σύνορα. Η μεταφορά για Αθήνα κοστίζει 1000-1200 ευρώ για ένα φορτηγό που παίρνει 22-24 τόνους. Άρα μέσο κόστος υλικού και μεταφορικών 80-90 ευρώ.
    Φυσικά δεν μιλάμε για ελιά.
    Φυσικά και στη Βόρειο ελλάδα είναι φθηνότερη η ξυλεία και φυσικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι απόκτησης ξύλων όπως αυτόν που είπε πριν ο πανόπτικος.
    Αυτά πολύ χονδρικά απλά για να καταλάβουμε τί λέμε.

Ψάχνομαι για παραγωγή πέλλετ για δική μου κατανάλωση (αρχικά) και για αυτό τα έχω ψάξει λίγο

Destination is the trip Το avatar του/της Corvo

Ψάχνομαι για παραγωγή πέλλετ για δική μου κατανάλωση (αρχικά) και για αυτό τα έχω ψάξει λίγο

ξερω οτι παει αλλου το θεμα αλλου μηπως μπορεις να πεις πιο πολλα?

ή στην τελικη να ριξεις κανα 2,3 λινκ?
    You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της timman
    Φίλε Boxer πριν μπεις στη διαδικασία της κατασκευής του τζακιού
    1) Τσέκαρε αν δουλεύει σωστά ο θερμοστάτης σου. Αν ο θερμοστάτης είναι μηχανικός με κλειστή τη θέρμανση πάρε ένα θερμόμετρο χώρου ( κατά προτίμηση ψηφιακό), βάλτο κοντά στο θερμοστάτη και δες τη θερμοκρασία. Με του κουμπί του θερμοστάτη στο Off περίστρεψε το ροδάκι του θερμοστάτη σιγά σιγά. Πρέπει να ακούσεις ένα ‘τικ’ στο σημείο οπού η θερμοκρασία ρύθμισης είναι αυτή που λέει το θερμόμετρο. Αν αυτή διαφέρει πέτα τον και βάλε ένα άλλο.
    Για εξοικονόμηση να προτιμήσεις ένα ψηφιακό θερμοστάτη. Ένας καλός κοστίζει περίπου 70-80€. Οι ψηφιακοί θερμοστάτες υπόσχονται εξοικονόμηση έως και 25%. Αυτό γιατί έχεις ακρίβεια ρύθμισης σε σχέση με έναν αναλογικό (μηχανικό – διμεταλλικό) και μικρότερο διαφορικό. Αντιλαμβάνεται δηλαδή πιο γρήγορα την θερμοκρασία που θες (μικρότερο σφάλμα) όταν ο θερμοστάτης κλίσει, κλίνει και την ηλεκτοβάνα σου, κόβει δηλαδή το ζεστό νερό που περνάει από την εγκατάσταση προς τα σώματα σου και σταματάει να γραφεί ο ωρομετριτής.

2) Αν βάζεις το καλοριφέρ μόνο το βράδυ ή λίγες ώρες τελοσπάντων σε υψηλή θερμοκρασία είναι φυσικό να κάψεις περισσότερο πετρέλαιο. Δοκίμασε να το έχεις περισσότερες ώρες σε λειτουργία και σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Αν είναι δυνατών ακόμα και όταν δεν είναι κάνεις στο σπίτι χαμήλωσε το στους 17 oC έτσι ώστε να μη παγώσει εντελώς το σπίτι.
    Δοκίμασε τα παραπάνω για το Δεκέμβριο και θα διαπιστώσεις ότι θα κάψεις λιγότερο πετρέλαιο.

Αν πάλι αποφασίσεις να βάλεις ενεργειακό τζάκι, τα 4000€ που σου ζητούν δε μου φαίνονται πολλά. (τζάκι γυψοσανίδες κλτ.) ξεκαθάρισε όμως αν στη τιμή αυτή είναι και οι αεραγωγοί και γυψοσανίδες – στόμια για αυτούς. Τέλος υπολόγισε και το βάψιμο που θα χρειαστεί

πάει αλλού και είναι και μεγάλη κουβέντα

link 2

google it
    "Κωνσταντίνου Κώστας Παραγωγή Pellets από Αγροτικά Υπολείμματα"

Destination is the trip Το avatar του/της Corvo
    πάει αλλού και είναι και μεγάλη κουβέντα

link 2

google it
    "Κωνσταντίνου Κώστας Παραγωγή Pellets από Αγροτικά Υπολείμματα"
    You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

Re: Ενεργειακο τζακι

Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
    Παιδια σκεφτομαι σοβαρα να βαλω ενεργειακο τζακι στο σπιτι. Αυτο που μου προτεινεται για ολο το σπιτι θα καιει γυρω στα 12 κιλα ξυλο για 6 ωρες , θα στελνει μεσω σωληνων τη ζεστη στα δωματια και ολο αυτο θα κοστισει (γκρεμισμα , τζακι , γυψοσανιδα κλπ) γυρω στα 4000.

Οικονομικα συμφερει αν σκεφτειτε πως για 74ωρες πετρελαιο πληρωσα 250€...(edit : λαθος εκανα... 350€)

Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι εαν εχει βαλει κανενας για να μου πει εντυπωσεις... και αν ειναι δυνατον να το εβλεπα και live...
    αν θες πληροφοριες απο τεχνιτη που φτιαχνει ενεργειακα τζακια και σε καλες τιμες τσεκαρε εδω ...
    βρισκεται ομως Θεσσαλονικη...

Αρχικά δημιουργήθηκε από timman
    Φίλε Boxer πριν μπεις στη διαδικασία της κατασκευής του τζακιού
    1) Τσέκαρε αν δουλεύει σωστά ο θερμοστάτης σου. Αν ο θερμοστάτης είναι μηχανικός με κλειστή τη θέρμανση πάρε ένα θερμόμετρο χώρου ( κατά προτίμηση ψηφιακό), βάλτο κοντά στο θερμοστάτη και δες τη θερμοκρασία. Με του κουμπί του θερμοστάτη στο Off περίστρεψε το ροδάκι του θερμοστάτη σιγά σιγά. Πρέπει να ακούσεις ένα ‘τικ’ στο σημείο οπού η θερμοκρασία ρύθμισης είναι αυτή που λέει το θερμόμετρο. Αν αυτή διαφέρει πέτα τον και βάλε ένα άλλο.
    Για εξοικονόμηση να προτιμήσεις ένα ψηφιακό θερμοστάτη. Ένας καλός κοστίζει περίπου 70-80€. Οι ψηφιακοί θερμοστάτες υπόσχονται εξοικονόμηση έως και 25%. Αυτό γιατί έχεις ακρίβεια ρύθμισης σε σχέση με έναν αναλογικό (μηχανικό – διμεταλλικό) και μικρότερο διαφορικό. Αντιλαμβάνεται δηλαδή πιο γρήγορα την θερμοκρασία που θες (μικρότερο σφάλμα) όταν ο θερμοστάτης κλίσει, κλίνει και την ηλεκτοβάνα σου, κόβει δηλαδή το ζεστό νερό που περνάει από την εγκατάσταση προς τα σώματα σου και σταματάει να γραφεί ο ωρομετριτής.

Έχω ακούσει για ψηφιακους θερμοστατες που ΄΄ανιχνεύουν΄΄ τον χώρο και ρυθμίζουν την λειτουργία τους για εξοικονόμηση πετρελαίου. Ισχύει ???

Έχεις να προτείνεις κάποιον καλό (μάρκα )?

Πάμε από την αρχή.
    Ο φίλος ρώτησε για ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ.
    Τα τζάκια λοιπόν αυτά καίνε κανονικότατο ξύλο.... Το είδος του ξύλου έχει σημασία, πχ όχι πευκο και άλλα που βαριέμαι να γράφω, αλλά πάντως ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΞΥΛΑ.

Ο πανοπτικός βρίσκεται στην Χαλκιδική. Εγώ και μάλλον και ο φίλος μας βρίσκεται στην Αθήνα (σωστά?). Τα 100 κιλά ξύλα του πανόπτικου κοστίζουν στην χαλκιδική 6-7 ευρώ. Άρα τα 1000 κιλά 60-70. (απλή αριθμητική). Ε λοιπόν αυτή είναι τιμή βουλγάρικου ξύλου, με παράδοση στα σύνορα. Στην Αθήνα κοστίζει 160-200 ευρώ.

Η τιμή για τα πέλλετς που έβαλε ο Πάνος, είναι εντελώς άσχετη με το καύσιμο του τζακιού που θέλει να βάλει ο φίλος μας.
    Τί σκατά δεν καταλαβαίνω εγώ που το καταλαβαίνετε όλοι οι υπόλοιποι?
    +650!!

το λοιπον...αμα μπορεις να βρεις φθηνα ξυλα ή ακομα κ τσαμπα -αμα εχεις ακρη στο χωριο- τοτε το ενεργειακο τζακι συμφερει κ μπορεις να το λειτουργεις επικουρικα διοτι δεν γινεται να ξυπνας νυχτιατικα για να το ταιζεις ξυλα....ασε τον θορυβο απο τα ανεμηστηρια στα δωματια...
    με 170 ευρω τον τονο ομως δεν προκειται να κανεις ποτε αποσβεση κ ολοι στο σπιτι θα γυριζουν ντυμενοι με γουνινα σκουφακια σαν τον Μπλεκ.

παντως περαν του αστειου ολη αυτη η στορφη προς την φωτια (τζακια,σομπες κτλ) θα επιφερουν τετοια αποψιλωση σε κανα 2 χρονια που ουτε δεντρολιβανο δεν υπαρχει ανα την επικρατεια...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	μπλεκ.jpg 
Προβολές:	255 
Μέγεθος:	86,2 KB 
ID:	241431

Κληρονομικό χάρισμα Το avatar του/της dukeandthecity

Στην επανομή πουλανε τον τονο 60 ευρώ???? Δωσε και μενα μπαρμπα the info. spread the word
    Απ΄τους δυο μας ποταμούς
    θα γευτεί μια νύχτα η έρημος καρπούς.

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    εμενα μου ειπανε γυρω στα 180 το ξυλο και 260 η μπρικετα...

για την μπρικετα μου ειπαν πως χρειαζεται η μιση ποσοτητα...
    Keep on rocking in a free world !!!

Ρώτησε μόνος σου τιμή για τις μπρικέτες.
    Λίγα σου είπανε νομίζω.
    Θα σου ξαναπώ να κοιτάξεις για σόμπα-ατομικό λέβητα πέλλετ για σύνδεση με καλοριφέρ και ζεστό νερό χρήσης.
    Σε συνδυασμό με ένα ηλιακό θερμοσίφωνο θα είσαι άρχοντας

Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Η μικροβιολογια λυνει το ενεργειακο (βενζινη τελος)
    από xristos x στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2010, 03:17
  2. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2009, 20:44
  3. Lcd Tv στο Τζακι ;
    από Boxer στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2006, 19:16

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε