Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 74

Θέμα: Η ατυχία μου σήμερα έδωσε ρέστα

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από drowvarius Προβολή μηνύματος
    Αυτό μου το έχουν πει και άλλα άτομα που είχαν παλαιότερα τενερέ.
    Εχω παρααααααα πολλές αμφιβολίες.
    Το ίδιο σχεδόν μοτέρ έμπαινε σε ΧΤ550-ΧΤ600-Tenere-TT-SRX κλπ 20+ χρόνια. Πρόβλημα ειδικά στα Tenere δεν έχω ακούσει, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι μόνο σε Tenere και όχι σε όλα τα υπόλοιπα. Το Tenere σε σχέση με τα ΧΤ δεν έχει κάποια διαφορά πέραν των πλαστικών και του ντεπόζιτου.
    Το μηχανάκι σου δηλαδή κάποια στιγμή άρχισε να χάνει λάδια από κάτω και σου είπαν ή είδες οτι έχει σπάσει?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της drowvarius
    Το είδα ότι έχει σπάσει. Μία τεράστια ρωγμή. Και η μηχανή έχανε τρελλές ποσότητες λαδιών. Κάθε 2 ημέρες έπρεπε να του βάζω δύο λίτρα λάδι για να μπορεί να κινείται, μέχρι να το πάω στον μηχανικό. Και να φανταστείς ότι το ντεπόζιτο του λαδιού - σύμφωνα με το manual - παίρνει 2,5 λίτρα για να είναι οκ. Ο μηχανικός μου του έβαζε μέρα παρά μέρα 2 με 2,5 λίτρα λάδι, και τα έχανε συνέχεια. Μέχρι που την έβαλα πάλι στο συνεργείο και άλλαξα κάρτερ. Το ποίο κάρτερ είναι του 89, καθώς και το μοτέρ της μηχανής είναι του 89.
    How do you shoot the Devil in the back? What if you miss?

Πάντα όρθιοι αδέρφια.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Το είδα ότι έχει σπάσει. Μία τεράστια ρωγμή. Και η μηχανή έχανε τρελλές ποσότητες λαδιών. Κάθε 2 ημέρες έπρεπε να του βάζω δύο λίτρα λάδι για να μπορεί να κινείται, μέχρι να το πάω στον μηχανικό. Και να φανταστείς ότι το ντεπόζιτο του λαδιού - σύμφωνα με το manual - παίρνει 2,5 λίτρα για να είναι οκ. Ο μηχανικός μου του έβαζε μέρα παρά μέρα 2 με 2,5 λίτρα λάδι, και τα έχανε συνέχεια. Μέχρι που την έβαλα πάλι στο συνεργείο και άλλαξα κάρτερ. Το ποίο κάρτερ είναι του 89, καθώς και το μοτέρ της μηχανής είναι του 89.
    Eχω αρχίσει να μην βγάζω άκρη με αυτα που λες. Τα καρτερ ραγιζαν αλλά δεν ηταν απο κραδασμούς, από τούμπες ήταν.
    Εβαλες καρτερ του 89 και το μοτερ που ειχε πριν ηταν κι αυτό του 89? Μα το Tenere με αυτο το τεπόζιτο ειναι αρκετα παλιότερο, αρα ειχε αλλάξει και πάλι μοτέρ?
    Και τι αριθμό κινητήρα αναφέρει τελικά η άδεια? Προσεχε μην μπλέξεις και βρεθείς χωρίς καθόλου μηχανάκι αν δεν ειναι δηλωμένο.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Το μηχανάκι είναι του 1983. Ξεκίνησε την μετατροπή σε super motard ο αδελφός μου. Για να γίνει motard έπρεπε να αλλαχτούν πολλά πράγματα. Όσο το είχε στην κατοχή του ο αδελφός μου, το μηχανάκι βάρεσε 2 φορές μπιέλα, με αποτέλεσμα να αλλάξει 2 φορές τη μηχανή. Όταν άλλαξα εγώ κάρτερ μου έγινε μεταβίβαση. Έχω τον αριθμό πλαισίου του νέου κάρτερ σε έγγραφο, το οποίο έχω μαζί με τα χαρτιά της μηχανής. Η συγκεκριμμένη μηχανή έχει πάνω της κομμάτια από μηχανές από το 1983 εως το 2000. Είναι ένα παζλ από άλλες μηχανές. Τα μοναδικά original είναι το ντεπόζιτο, η σέλα και ο σκελετός. Όλα τα άλλα είναι κομμάτια από άλλες μηχανές. Αγορασμένα όλα από μάντρες ή από καταστήματα με ανταλλακτικά. Όλα είναι αγορασμένα, δηλωμένα κλπ κλπ κλπ. Απλά μέσα σε όλες τις μετατροπές που έγιναν αλλάχτηκε το παλιό μοτέρ και μπήκε μοτέρ από xt του 1989. Και γενικά πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω εγώ ότι τενερέ του 83 ή και λίγο νεότερο από το 83 έχει βρεθεί με σπασμένο κάρτερ λόγω κραδασμών.

Πάντα όρθιοι αδέρφια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    δεν ξερω πολλα απο τεχνικα.
    αλλα απ'οτι βλεπω εχεις αλλαξει ολοκληρο το μηχανακι σταδιακα και αυτο δεν σε "αποζημιωνει" οπως πρεπει...
    ειναι πολυ ομορφο να εισαι ερωτευμενος με το μηχανακι σου, να το ανακατασκευαζεις, να το βελτιωνεις κλπ, αλλα οταν αρχιζει να γινεται ζημιογονο σε βαθμο παραλογο*, καλο ειναι να το παρατας και να ψαχνεις για κατι αλλο.

*το παραλογο ειναι σχετικο για τον καθενα, γι'αυτο και δεν μπορει να μετρηθει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    δεν ξερω πολλα απο τεχνικα.
    αλλα απ'οτι βλεπω εχεις αλλαξει ολοκληρο το μηχανακι σταδιακα και αυτο δεν σε "αποζημιωνει" οπως πρεπει...
    ειναι πολυ ομορφο να εισαι ερωτευμενος με το μηχανακι σου, να το ανακατασκευαζεις, να το βελτιωνεις κλπ, αλλα οταν αρχιζει να γινεται ζημιογονο σε βαθμο παραλογο*, καλο ειναι να το παρατας και να ψαχνεις για κατι αλλο.

*το παραλογο ειναι σχετικο για τον καθενα, γι'αυτο και δεν μπορει να μετρηθει.

Την μετατροπή δεν την ξεκίνησα εγώ. Την ξεκίνησε ο αδελφός μου. Συνολικά από ότι μου έχει πει, όσα χρόνια το είχε επάνδυσε πάνω του περίπου 40.000 ευρώ. Υπερβολικό το ποσόν, εννοείται ότι είναι υπερβολικό. Αλλά είχε φάει την πετριά....Τι να πεις;

Αλλά του έβγαζε συνέχει προβλήματα, επειδή πήγαινε σε λάθος μηχανικό - όπως κι εγώ. Το αποτέλεσμα ήταν να δίνει συνέχεια λεφτά. Όταν δεν μπορούσε πλέον να δίνει την παράτησε σε ένα γκαράζ. Εγώ την αγόρασα από εκείνον πριν από 8-9 χρόνια. Αλλά επειδή δεν μπορούσα να την φτιάξω την άφησα εκεί. Τελικά την έβγαλα από την ακινησία τον Ιούνιο. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η μηχανή είναι σχεδόν ολόκληρη φτιαγμένη στο χέρι.

Πάντα όρθιοι αδέρφια.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Θα έλεγα κι εγώ την γνώμη μου αλλά με μαλώνουν..
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Θα έλεγα κι εγώ την γνώμη μου αλλά με μαλώνουν..
    Προφανώς δεν θα έλεγες κάτι το ιδιαίτερα ευγενικό. Αλλά να σου πω την αλήθεια...ο κάθε ένας κάνει ότι θέλει με τη μηχανή του ή το αυτοκίνητό του, αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους. Το ότι ο αδερφός μου έδωσε τόσα λεφτά για τη μηχανή εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου. Από τη στιγμή που το ήθελε...δικά μου λεφτά ήταν ή κλεμμένα; Τα δούλεψε και τα έδωσε σε αυτή τη μηχανή. Εγώ δεν θα το έκανα, εκτός αν μου υπερ - περίσσευαν.

Όπως και να έχει εμένα αυτή η μηχανή μου αρέσει έτσι όπως έχει μετατραπεί. Έχει τα μικροπροβλήματά της, αλλά είναι και 29 ετών μηχανή, η οποία έπεσε σε λάθος μηχανικούς. Αισιοδοξώ ότι τώρα βρήκα έναν ο οποίος είναι σωστός, και θα μου την σουλουπώσει.

Πάντα όρθιοι αδέρφια.

Προφανώς δεν θα έλεγες κάτι το ιδιαίτερα ευγενικό. Αλλά να σου πω την αλήθεια...ο κάθε ένας κάνει ότι θέλει με τη μηχανή του ή το αυτοκίνητό του, αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους. Το ότι ο αδερφός μου έδωσε τόσα λεφτά για τη μηχανή εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου. Από τη στιγμή που το ήθελε...δικά μου λεφτά ήταν ή κλεμμένα; Τα δούλεψε και τα έδωσε σε αυτή τη μηχανή. Εγώ δεν θα το έκανα, εκτός αν μου υπερ - περίσσευαν.

Όπως και να έχει εμένα αυτή η μηχανή μου αρέσει έτσι όπως έχει μετατραπεί. Έχει τα μικροπροβλήματά της, αλλά είναι και 29 ετών μηχανή, η οποία έπεσε σε λάθος μηχανικούς. Αισιοδοξώ ότι τώρα βρήκα έναν ο οποίος είναι σωστός, και θα μου την σουλουπώσει.
    Λοιπόν..

Η ευγένεια δεν έχει να κάνει με το θέμα σου..

1. Λες ότι το μηχανάκι είναι του 83.. αυτό πως το συμπεραίνεις μετά από αλλαγές 2-3 κινητήρων; Μάλλον ο σκελετός κι η σέλα είναι..
    2. Ο αδερφός σου έδωσε 40 χιλιάρικα (οκ δικά του ήταν, ό,τι θέλει τα κάνει) γι το συγκεκριμένη μηχανή, κι εσύ την αγόρασες αφού ήταν παρατημένη γύρω στα 8 χρόνια.. ελπίζω να μην σου πήρε και πολλά..
    3. 29 ετών μηχανή παζλ κι έχει τα "μικροπροβλήματα" που αναφέρεις; Δλδ τα χοντροπροβλήματα ποια θα ήταν; Κάθε φορά που τη βάζεις μπροστά να αλλάζεις κινητήρα;
    4. Καλή η αισιοδοξία.. πεθαίνει ένα κλικ πριν την ελπίδα.

Λοιπόν..

Η ευγένεια δεν έχει να κάνει με το θέμα σου..

1. Λες ότι το μηχανάκι είναι του 83.. αυτό πως το συμπεραίνεις μετά από αλλαγές 2-3 κινητήρων; Μάλλον ο σκελετός κι η σέλα είναι..
    2. Ο αδερφός σου έδωσε 40 χιλιάρικα (οκ δικά του ήταν, ό,τι θέλει τα κάνει) γι το συγκεκριμένη μηχανή, κι εσύ την αγόρασες αφού ήταν παρατημένη γύρω στα 8 χρόνια.. ελπίζω να μην σου πήρε και πολλά..
    3. 29 ετών μηχανή παζλ κι έχει τα "μικροπροβλήματα" που αναφέρεις; Δλδ τα χοντροπροβλήματα ποια θα ήταν; Κάθε φορά που τη βάζεις μπροστά να αλλάζεις κινητήρα;
    4. Καλή η αισιοδοξία.. πεθαίνει ένα κλικ πριν την ελπίδα.
    1ον Από την αρχή είπα ότι είναι του 83 με μετατροπή σε super motard. Και από την αρχή είπα ότι κράτησα μόνο σκελετό και σέλα, και είπα επίσης ότι το μηχανάκι έχει μοτέρ του 89 και ότι τα μόνα σταθερά είναι σκελετός, σέλα και ντεπόζιτο.
    2ον Την αγόρασα μόλις την παράτησε - όπως είπα - και εγώ την άφησα 8 χρόνια παρατημένη, για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων και τα λεφτά.
    3ον Ο μηχανικός που έκανε την αρχική μετατροπή ήταν για σκότωμα, επειδή την έκανε εντελώς άρπα κόλα, και για αυτό έβγαλε στην πορεία προβλήματα. Οπότε όταν λέω το ότι δεν ανάβουν τα φώτα αυτή τη στιγμή είναι μικροπρόβλημα το εννοώ. Έπρεπε να την δεις πως ήταν πριν την παρατήσει ο αδελφός μου.
    4ον Δεν έχει να κάνει με αισιοδοξία απλά, αλλά με αγάπη προς τη μηχανή που έχεις. Αν την βλέπεις απλά σαν ένα μάτσο σίδερα με δύο στρογγυλά λαστιχένια πράγματα στις άκρες, με τα οποία τσουλάς και πας από εδώ και από εκεί...τότε πάω πάσο. Εγώ την βλέπω κάτι παραπάνω από αυτό....

Πάντα όρθιοι αδέρφια.

... Εγώ την βλέπω κάτι παραπάνω από αυτό....
    Εμείς αυτό το κάνουμε με τις συζύγους μας αλλά δεν είχαμε κι άλλη επιλογή..

Παντρεμένος;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    το 40.000 euro προφανώς είναι τυπογραφικό λάθος ;

Εμείς αυτό το κάνουμε με τις συζύγους μας αλλά δεν είχαμε κι άλλη επιλογή..

Παντρεμένος;
    Παντρεμένος και με παιδί μάλιστα. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς περί συζύγων και επιλογών. Εγώ θεωρώ πως η μηχανή δεν είναι απλά ένα "πράγμα" που σε πηγαίνει στη δουλειά σου. Πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω.

Πάντα όρθιοι αδέρφια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    το 40.000 euro προφανώς είναι τυπογραφικό λάθος ;
    40.000 ευρώ. Σαράντα χιλιάδες. Καθόλου τυπογραφικό.

Πετριά στο κεφάλι το λες. Τυπογραφικό λάθος δεν το λες.

Πάντα όρθιοι αδέρφια.

Παντρεμένος και με παιδί μάλιστα. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς περί συζύγων και επιλογών. Εγώ θεωρώ πως η μηχανή δεν είναι απλά ένα "πράγμα" που σε πηγαίνει στη δουλειά σου. Πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω.
    Ωραία. Πέτα τη σε όποιο χαντάκι/γκρεμό/λιμάνι βρεις και με τα λεφτά που θα δώσεις (γιατί να περιμένεις να δώσεις αρκετά) πάρε μία άλλη που να σε πηγαίενι με ασφάλεια στη δουλειά σου ή στις βόλτες σου.

Εσύ θέλεις ντε και καλά να κάνεις ένα μηχανάκι μουσειακό μηχανάκι καθημερινής χρήσης.. δεν μπορείς να τα έχεις όλα..

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. τυχερος στην ατυχια μου......
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 07/03/2012, 18:38
  2. Απαντήσεις: 91
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2006, 15:52
  3. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 30/12/2005, 00:05
  4. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2005, 16:43