Καλησπέρα αδέρφια.
Μόλις μπήκα σπίτι μετά από μία μέρα που όλα πήγαν στραβά και θα ήθελα να τα πω σε κάποιους που θα με καταλάβουν.
Πριν φτάσω στην σημερινή ημέρα θα κάνω μια μικρή ανακεφαλαίωση των τελευταίων 9 μηνών.
Τον Ιούλιο έβγαλα την μηχανή μου από την αποθήκη, μετά από 8 χρόνια ακινησίας. Την πήγα στον μηχανικό μου - για τον οποίο είχα ακούσει τα καλύτερα από αρκετά άτομα. Ειδικεύεται στα yahama οδηγάει και super motard σε αγώνες, τα οποία κατασκευάζει μόνος του κατά κύριο λόγο. Και μιας και το μηχανάκι μου είναι tenere του 1983 με μετατροπή σε super motard...ποιος καλύτερος από αυτόν.
Την κράτησε στο συνεργείο 3 μήνες. Η βενζίνη είχε γίνει λάσπη μετά από τόσα χρόνια, και είχε λιώσει σχεδόν τα πάντα. Η αλήθεια είναι ότι ήθελε αρκετή δουλειά, αλλά δεν νομίζω πως ήθελε και 3 μήνες... Μου στοίχησε 800 ευρώ.
Αρχές Οκτώβρη την παίρνω επιτέλους. Μετά από 3-4 ημέρες μου καίγονται τα φλας. Μετά από 40 μέρες αρχίζει να χάνει λάδια σαν τρελλό. Το ξαναπάω στον μηχανικό και μου λέει ότι έσπασε το κάρτερ. Του την αφήνω και του λέω να την τσεκάρει και να μου πει πόσο θα κοστίσει.
Με παίρνει τηλέφωνο λοιπόν ένα βραδάκι και μου λέει : Στέλιο η μηχανή φτιάχνεται. Την άνοιξα και είδα τι έχει. Το τάδε εξάρτημα κάνει 150 ευρώ. Δεν το τσέκαρα αν θέλει άλλαγμα αλλά εγώ το έβαλα στην παραγγελία. Το τάδε εξάρτημα κάνει 250 ευρώ. Δεν τσέκαρα αν θέλει άλλαγμα αλλά το έβαλα στην παραγγελία. Γενικά μου είπε ότι 4-5 εξαρτήματα των 150-300 ευρώ το κάθε ένα δεν τα τσέκαρε για να δει αν θέλουν άλλαγμα, αλλά εκείνος τα πρόσθεσε στην παραγγελία.
"Και πόσο θα στοιχήσει;" τον ρωτάω ο άμοιρος...και παίρνω την απάντηση : "2.000 ευρώ...."
Και αισθάνομαι το ανεύρισμα να φουσκώνει....να φουσκώνει...να φουσκώνει....και να είναι έτοιμο να σκάσει. Και του λέω...."Αν βρω εγώ τα εξαρτήματα που θες πόσο θα στοιχήσει;" Και μου λέει 1000 ευρώ.
Οπότε βρίσκω το τηλέφωνο μιας μάντρας στην Μεταμόρφωση και βρίσκω κάρτερ του 1989 - το οποίο ταιριάζει - μόλις 100 ευρώ. Βαλβίδα λαδιού, και τα δύο γρανάζια πρώτης και δευτέρας, καθώς και άλλο ένα εξάρτημα το οποίο δεν θυμάμαι λόγο σύγχισης (θα καταλάβετε το λόγο παρακάτω). Και τα τρία ανταλλακτικά 100 ευρώ.
Του τα πηγαίνω και ξεκινάει την επισκευή. Από τέλη Νοέμβρη την μηχανή την πήρα πριν από 2 μέρες, αρχές Μάρτη. Σχεδόν μετά από τρισήμιση μήνες. Του δίνω 1000 ευρώ. Όλοι θα περιμέναμε ότι μετά από τόσο καιρό η μηχανή θα είναι έτοιμη να πάει μέχρι την άκρη της Ευρώπης, να επιστρέψει και να ξαναπάει.
Χα...νομίζετε...
Η συνέχεια στο επόμενο μήνυμα...