Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 74

Θέμα: Η ατυχία μου σήμερα έδωσε ρέστα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της drowvarius

Η ατυχία μου σήμερα έδωσε ρέστα

Καλησπέρα αδέρφια.

Μόλις μπήκα σπίτι μετά από μία μέρα που όλα πήγαν στραβά και θα ήθελα να τα πω σε κάποιους που θα με καταλάβουν.

Πριν φτάσω στην σημερινή ημέρα θα κάνω μια μικρή ανακεφαλαίωση των τελευταίων 9 μηνών.

Τον Ιούλιο έβγαλα την μηχανή μου από την αποθήκη, μετά από 8 χρόνια ακινησίας. Την πήγα στον μηχανικό μου - για τον οποίο είχα ακούσει τα καλύτερα από αρκετά άτομα. Ειδικεύεται στα yahama οδηγάει και super motard σε αγώνες, τα οποία κατασκευάζει μόνος του κατά κύριο λόγο. Και μιας και το μηχανάκι μου είναι tenere του 1983 με μετατροπή σε super motard...ποιος καλύτερος από αυτόν.

Την κράτησε στο συνεργείο 3 μήνες. Η βενζίνη είχε γίνει λάσπη μετά από τόσα χρόνια, και είχε λιώσει σχεδόν τα πάντα. Η αλήθεια είναι ότι ήθελε αρκετή δουλειά, αλλά δεν νομίζω πως ήθελε και 3 μήνες... Μου στοίχησε 800 ευρώ.

Αρχές Οκτώβρη την παίρνω επιτέλους. Μετά από 3-4 ημέρες μου καίγονται τα φλας. Μετά από 40 μέρες αρχίζει να χάνει λάδια σαν τρελλό. Το ξαναπάω στον μηχανικό και μου λέει ότι έσπασε το κάρτερ. Του την αφήνω και του λέω να την τσεκάρει και να μου πει πόσο θα κοστίσει.

Με παίρνει τηλέφωνο λοιπόν ένα βραδάκι και μου λέει : Στέλιο η μηχανή φτιάχνεται. Την άνοιξα και είδα τι έχει. Το τάδε εξάρτημα κάνει 150 ευρώ. Δεν το τσέκαρα αν θέλει άλλαγμα αλλά εγώ το έβαλα στην παραγγελία. Το τάδε εξάρτημα κάνει 250 ευρώ. Δεν τσέκαρα αν θέλει άλλαγμα αλλά το έβαλα στην παραγγελία. Γενικά μου είπε ότι 4-5 εξαρτήματα των 150-300 ευρώ το κάθε ένα δεν τα τσέκαρε για να δει αν θέλουν άλλαγμα, αλλά εκείνος τα πρόσθεσε στην παραγγελία.

"Και πόσο θα στοιχήσει;" τον ρωτάω ο άμοιρος...και παίρνω την απάντηση : "2.000 ευρώ...."
    Και αισθάνομαι το ανεύρισμα να φουσκώνει....να φουσκώνει...να φουσκώνει....και να είναι έτοιμο να σκάσει. Και του λέω...."Αν βρω εγώ τα εξαρτήματα που θες πόσο θα στοιχήσει;" Και μου λέει 1000 ευρώ.

Οπότε βρίσκω το τηλέφωνο μιας μάντρας στην Μεταμόρφωση και βρίσκω κάρτερ του 1989 - το οποίο ταιριάζει - μόλις 100 ευρώ. Βαλβίδα λαδιού, και τα δύο γρανάζια πρώτης και δευτέρας, καθώς και άλλο ένα εξάρτημα το οποίο δεν θυμάμαι λόγο σύγχισης (θα καταλάβετε το λόγο παρακάτω). Και τα τρία ανταλλακτικά 100 ευρώ.

Του τα πηγαίνω και ξεκινάει την επισκευή. Από τέλη Νοέμβρη την μηχανή την πήρα πριν από 2 μέρες, αρχές Μάρτη. Σχεδόν μετά από τρισήμιση μήνες. Του δίνω 1000 ευρώ. Όλοι θα περιμέναμε ότι μετά από τόσο καιρό η μηχανή θα είναι έτοιμη να πάει μέχρι την άκρη της Ευρώπης, να επιστρέψει και να ξαναπάει.

Χα...νομίζετε...

Η συνέχεια στο επόμενο μήνυμα...
    How do you shoot the Devil in the back? What if you miss?

Πάντα όρθιοι αδέρφια.

Χθες, που ήταν η πρώτη μέρα που την είχα μετά από τόσο καιρό έκανα 50 λεπτά να την βάλω μπροστά. Και υπενθυμίζω : μονοκύλινδρο 600άρι με ΜΑΝΙΒΕΛΑ.
    Δεν ήθελε να πάρει μπροστά με τίποτα....Ο μηχανικός μου επέμενε ότι δεν έχω βρει ακόμη το κόλπο. Αφού την πήρα σπίτι ανακάλυψα ότι είχε ξεχάσει να μου βάλει την ατσαλένια ποδιά πυ μπαίνει από κάτω. αλλά λέω...δεν πειράζει, θα την πάω μια από τις επόμενες ημέρες και θα την βάλει.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έκανα μισή ώρα να την βάλω μπροστά. Και τώρα πάμε στην σημερινή ημέρα, η οποία ήταν ότι χειρότερο για εμένα...

Ξεκινάω το πρωί για τη δουλειά. Μετά από μισή ώρα συνεχόμενες μανιβελιές καταφέρνω και την βάζω μπροστά. Για να είμαι σίγουρος ανάβω τα φώτα μου ακόμη και την ημέρα. Η μηχανή δεν έχει συνηθισμένα φώτα, αλλά δύο μακρόστενα, τα οποία είναι πατέντα φυσικά. Πάω να τα ανάψω λοιπόν και βλέπω ότι το ένα από τα δυό δεν δούλευε.

"Φτου γαμώτο" λέω. Θα βγήκε κανένα καλώδιο. Πάω στο γραφείο, σχολάω και πάω να την βάλω μπροστά. Μετά από άλλη μισή ώρα συνεχόμενων μανιβελιών παίρνει μπροστά...για να ανακαλύψω ότι δεν δουλεύει κανένα από τα δύο μπροστινά φώτα, καθώς και το μπροστά αριστερό φλας και το πίσω δεξί . Παθαίνω ένα μίνι εγκεφαλικό και λέω μέσα μου "βουρ στον μηχανικό. Έχει βγει κάποιο καλώδιο σίγουρα".

Πάω να βγάλω τα γυαλιά μυωπίας μου για να βάλω το κράνος και με το που τα βγάζω ο σκελετός κόβεται στη μέση, και μένω με ένα κρύσταλλο μαζί με το μπράτσο στο κάθε χέρι....Και αρχίζω να καταριέμαι την τύχη μου. Ευτυχώς, βάζοντας το κράνος η πίεση κράτησε τα γυαλιά. Φεύγω από Κάντζα (μέσω Αττικής Οδού) και κατεβαίνω Πειραιά. Ευτυχώς δεν είχε βραδιάσει ακόμη.

Φτάνοντας στον μηχανικό βλέπω ότι το συνεργείο είναι κλειστό. Τον παίρνω στο κινητό, και τελικά το σηκώνει μετά από 5-6 αναπάντητες. Του λέω τι έπαθα και η απάντησή του ήταν : "Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι"...Για να μην βρίσω όσο χυδαία δεν έχω βρίσει ποτέ το κλείνω και πάω να φτιάξω τα γυαλιά.

Στο μαγαζί με τα οπτικά μου λένε ότι τα γυαλιά θα είναι έτοιμα την επόμενη μέρα το μεσημέρι, και μου προτείνουν να αγοράσω φακούς επαφής. Αφού δίνω λεφτά για να πάρω μηνιαίους φεύγω από το μαγαζί, και λέω θα τους βάλω στον καθρέφτη της μηχανής...Είχα ξεσυνηθίσει να βάζω φακούς όμως, με αποτέλεσμα να χάσω τον έναν από τους δύο...Και ήδη είχε βραδιάσει...και βρέθηκα στο κέντρο του Πειραιά, χωρίς φώτα, με έναν φακό επαφής και πολλά νεύρα...

Παίρνω τηλέφωνο έναν φίλο με αυτοκίνητο, και αφού έρχεται, πίνουμε έναν καφέ και του λέω τον πόνο μου. Μετά με συνόδευσε μέχρι το σπίτι. Αυτός μπροστά με χαμηλή ταχύτητα κι εγώ σχεδόν κολλητά από πίσω...

Και μετά από όλα αυτά ρωτάω :

1ον : Του δίνω τα 350 τελευταία ευρώ που του χρωστάω;
    2ον : Την πάω σε άλλον μηχανικό;
    3ον : Την πάω σε ηλεκτρολόγο;
    4ον : Κάνω ευχέλαιο ή εξορκισμό;;;

Πάντα όρθιοι αδέρφια.

Οπότε καταλαβαίνετε γιατί δεν κατάφερα να έρθω και στην κοπή της πίτας....

Πάντα όρθιοι αδέρφια.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από drowvarius Προβολή μηνύματος

Την κράτησε στο συνεργείο 3 μήνες. Η βενζίνη είχε γίνει λάσπη μετά από τόσα χρόνια, και είχε λιώσει σχεδόν τα πάντα. Η αλήθεια είναι ότι ήθελε αρκετή δουλειά, αλλά δεν νομίζω πως ήθελε και 3 μήνες... Μου στοίχησε 800 ευρώ.

...

Του τα πηγαίνω και ξεκινάει την επισκευή. Από τέλη Νοέμβρη την μηχανή την πήρα πριν από 2 μέρες, αρχές Μάρτη. Σχεδόν μετά από τρισήμιση μήνες. Του δίνω 1000 ευρώ. ...
    Ρε αδελφέ πόσο χρεώνει ο μηχανικός σου τον εργατομήνα?
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kawazoyras
    φίλε μου λυπάμαι αλλά έχεις μπλέξει άσχημα έχεις ένα μηχανάκι παλιό μοντέλο παρατημένο χρόνια κ μάλλον δε κατέχεις τπτ από θέματα μηχανής; αυτό που μου έκανα εντύπωση έίναι ότι έχανε λάδια το κάρτερ κ άλλαξε κ τα γρανάζια 1ης & 2ας βέβαια για να αλλαχτούν αυτά κατέβηκε κινητήρας κ άνοιξε στα 4 όσο αφορά το θέμα δουλειάς κ κόστους, τα φώτα ίσως να κάηκαν λάμπες ή κ ασφάλειες, έχεις τη γνώση να τα τσεκάρεις; μπορεί να είναι κ πολύ σκουριασμένα κ να μη κάνουν καλή επαφή,
    george

Kawazoyras, η αλήθεια είναι ότι γνωρίζω λίγα πράγματα από άποψη μηχανικής.

Τα γρανάζια της πρώτης και της δευτέρας τα άλλαξε επειδή ήταν φαγωμένα. Το ίδιο και η αντλία λαδιού. Καθώς και τα ρουλεμάν. Ναι, κατέβηκε ο κινητήρας, άνοιξε στα 4 και γενικά το μηχανάκι έγινε βίδες. Η μηχανή αυτή δεν έχει ασφάλειες για να δω μήπως έχει καεί καμμία. Τα φώτα πάνω κατευθείαν στο δυναμό ή την μπαταρία. Για το να κάηκαν οι λάμπες...μετά από τόσο καιρό κάηκαν ταυτόχρονα; Και κάηκαν ταυτόχρονα και τα δύο από τα 4 φλας; Φυσιολογικά θα έπρεπε το μηχανάκι να πετάει στην κυριολεξία, μετά από τόσο καιρό στο συνεργείο.

Πάντα όρθιοι αδέρφια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Ρε αδελφέ πόσο χρεώνει ο μηχανικός σου τον εργατομήνα?

Αυτή είναι μια ποοοολύ καλή ερώτηση φιλαράκι μου....Αλλά θα μείνει αναπάντητη, μιας και ο συγκεκριμμένος δεν θα με ξαναδεί.

Πάντα όρθιοι αδέρφια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kawazoyras
    δυστυχώς για σένα είμαι μακριά κ δε μπορώ να σε βοηθήσω. θα το έκανα ευχαρίστως, η μηχανή σου θέλει δουλειά στοργή κ προδέρμ κ αλλόυ να τη πάς το ίδιο θα σου κάνουν, αν τη πάς σε ηλεκτρολόγο θα σου φτιάξει τα φώτα που θα του πείς κ την επόμενη δε θα ανάβουν τα πίσω ή τα στόπ, αν δε μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου θα ξοδέψεις χρήμα είτε σκόπιμα είτε άσκοπα, τώρα για τις ερωτήσεις σου χμ δύσκολο μπορείς να πάς σε άλλον κ να μή του δώσεις τα υπόλοιπα, ή να το πάς να το φτιάξει κ να του πείς ότι αν δε μείνω ευχαριστημένος δε σου δίνω τα υπόλοιπα, οι γνώμες πολλές αλλά η απόφαση δική σου..
    george

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από drowvarius Προβολή μηνύματος
    .................
    Και μετά από όλα αυτά ρωτάω :

1ον : Του δίνω τα 350 τελευταία ευρώ που του χρωστάω;
    2ον : Την πάω σε άλλον μηχανικό;
    3ον : Την πάω σε ηλεκτρολόγο;
    4ον : Κάνω ευχέλαιο ή εξορκισμό;;;
    1.οχι
    2.ναι
    3.οχι ακομα
    4.οχι δε θα βοηθησει σε τπτ

περαστικα ρε παλικαρι....
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    Ο μηχανικός σου είναι πάρα πολύ ακριβός και προφανώς στηρίζεται στο ότι δεν κατέχεις από μηχανές. Πρώτα από όλα ψάχνεις για άλλο μηχανικό. Καλά ξεμπερδέματα.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dxeavy
    Μου μαύρισε η καρδιά μόνο που το διάβασα ρε φίλε.. τι να πω.. περαστικά πρώτα από όλα και βρες άλλο μηχανικό.
    They'll talk to ya and talk to ya and talk to ya about individual freedom. But they see a free individual, it's gonna scare 'em.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    Δηλαδή πλήρωσες μία 800€, και το σκεφτόσουν να δώσεις άλλες 2000€ ? Τόσο πολύ αγαπάς
    τη συγκεκριμένη μηχανή?
    Το μόνο κακό είναι ότι του χρωστάς μόνο 350, δηλ σου εχει ήδη πάρει 1500.. Και εννοείται μην δώσεις ουτε δεκάρα.
    Αυτους του αγωνιζόμενους/τρέχω αγώνες/τη δικιά μου την φτιάχνω μόνος μου σου λέω να τους έχεις από μακρυά, γιατί
    το μόνο που ψάχνουν είναι "σπονσορες" για να συνεχίσουν να τρέχουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    βρες/κατεβασε το manual της μηχανης σου και αρχισε το διαβασμα.
    θα γλιτωσεις πολλα "χαζα" εξοδα του μηχανικου.

οπως σου ειπαν εχεις ενα παλιο μηχανακι με πολλες μετατροπες και πατεντες το οποιο πρεπει να ξερεις να του συμπεριφερθεις και φυσικα να το συντηρεις...

εγω θα του την πηγαινα και αφου μου αλλαζε ολες τις λαμπες, μου εβαζε την ποδια που ξεχασε κλπ, θα τον αφηνα ξεκρεμαστο απο θεμα χρηματων...

επισης βρες εναν καλο μηχανικο να στο ρυθμισει γιατι ειναι κριμα να παιδευεσαι για μιση ωρα με την μανιβελα...

ρε φιλε ,συγνωμη αλλα θα στο πω στεγνα σαν να ησουν αδερφος μου.......τι μ@λ@κιες καθεσαι και κανεις? αι παρατα το οσο ειναι νωρις .......

και εξορκιστη τον damien Karras να φερεις ,θα λαλησει........ρε ουτε ο Σατανας ασχολειται με τετοια

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dmf Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή πλήρωσες μία 800€, και το σκεφτόσουν να δώσεις άλλες 2000€ ? Τόσο πολύ αγαπάς
    τη συγκεκριμένη μηχανή?
    Η αλήθεια είναι ότι την μηχανή αυτή την αγαπάω πολύ. Έχει πέσει πολύ δουλειά πάνω της. Με τις μετατροπές που έχει δεχθεί είναι πια μοναδική στο είδος της. Και είναι και ωραία μηχανή. Οπότε οι περισσότεροι με καταλαβαίνετε.

Έχω κλείσει ραντεβού με έναν μηχανικό για να την τσεκάρει και να μου πει τι φταίει στην πραγματικότητα. Τα 350 που χρωστάω στον άλλον ας τα δώσω στον νέο μηχανικό, αφού μου την φτιάξει.

Πάντα όρθιοι αδέρφια.

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. τυχερος στην ατυχια μου......
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 07/03/2012, 18:38
  2. Απαντήσεις: 91
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2006, 15:52
  3. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 30/12/2005, 00:05
  4. Απαντήσεις: 7