Γιαγιά αρκούδα και Τέρενς ..
Λυπάμαι που θα διαφωνήσω μαζί σας (συνήθως συμφωνώ).
Αλλά τα παιδιά έχουν δίκιο.
Δεν πιστεύω στο "κάθε πέρσι και καλύτερα" Αντιθέτως σήμερα τα παιδιά και πιο ώριμα είναι και πιο έξυπνα και με περισσότερες γνώσεις.. (εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν)
Α! και ας μη γράψω την ηλικία μου...
Μπορεί να μου χαλάσω κανένα προξενειό...
Το μόνο μεγάλο κακό που έχει η νέα γενιά είναι το ότι ...
Δεν ανήκω σ`αυτήν!![]()
Τελευταία τροποποίηση από takis-kk; 08/04/2012 στις 09:52.
Εκείνα τα χρόνια ήμασταν ευτυχισμένοι κ χαρούμενοι με τα ξύλινα αυτοσχέδια παιχνίδια με πρόκες ,τα φθηνά ποδήλατα ,την κλασική μπλέ ποδιά κ γουλί το κεφάλι ,δεν κινδυνεύαμε να μας απαγάγουν ,τα σπίτια ηταν ανοιχτά με τα κλειδιά στις πόρτες ,διαλυμένα γόνατα απο την μπάλα στις αλάνες με τις πέτρες και και ..........
Να ξαναγυρίζαμε τα χρόνια πίσω κ ας μέναμε εκεί σταματημένοι .........
Χωρίς καμπιολέ ,καργιολέ ,πιστωτικές ξεκωλόκαρτες ,χιλιάρια με 180 ντεντένια κ τσιμεντοκατάσταση.......
Δεν διαβασα ολα τα προηγουμενα ποστ , οποτε δεν ξερω αν ειπωθηκε , αλλα να συμπληρώσω κατι ακομα πολύ σημαντικο....
Τους γονεις των φίλων μας τους αποκαλούσαμε Θεία και Θειο κι ας μην ειχαμε καμια συγγενεια.
![]()
Κλασική εξιδανίκευση του παρελθόντος. Κάθε εποχή έχει τα καλά της και τα κακά της. Φυσικά τα παιδιά μεγαλώνουν σήμερα σε αποστειρωμένο περιβάλλον, συνομιλούν και κάνουν φιλίες μέσω ίντερνετ, παίζουν Playstation αντί για μπάλα. Κακό αυτό. Εγώ πάντως την κόρη μου τη βάζω σε καθισματάκι στο αυτοκίνητο και της φοράω πάντα ζώνη, γιατί λέω να μην ρισκάρω την εμπειρία "τσόγλανος που περνάει με κόκκινο και με εμβολίζει και όλοι μας επιβιώνουμε χωρίς ζώνες και γινόμαστε σοφότεροι". Επίσης για να σας πω την αλήθεια, είμαι τόσο ψυχάκιας που όπου κι αν είμαστε μέσα σε κόσμο δεν την αφήνω από τα μάτια μου (είναι 7). Και στο δρόμο δεν θα την αφήνω μόνη της να παίζει όταν φτάσει 10. Εγώ έπαιζα και η μάνα μου έβγαινε και με φώναζε βράδυ, τότε όμως από το στενάκι μας πέρναγε ένα αυτοκίνητο την ώρα και οι γείτονες μας ξέρανε όλοι και όλο και κάποιος γνωστός σε μπαλκόνι μας κοίταζε.... Οπότε λέω από τα δικά μου χρόνια να προσπαθήσω να της δώσω μόνο τα καλά-ανεμελιά, φυσικό παιχνίδι, μικρό άγχος για μαθήματα και διάβασμα, εξοικίωση με τη φύση. Τώρα αν τα καταφέρω...
και αυτό είναι κατ εμέ το νόημα του κειμένου....
και το "επιβιώσαμε", θεωρώ πως πάει στην μ@λ@κί@ που δέρνει κάποιους γονιούς που θεωρούν οτι αν δεν έχει αι (γ@μίσου) φον ή αι (ξαναγ@μίσου) παντ, ή ντίζελ ή δεν ξέρω και γω τι το τσογλ@νι τους, θα είναι "εκτός" (από όλες τις απόψεις)....
υγ.... την εκφραση "το τσογλ@νι" τους θεωρείστε την ποητική αδεία....
ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΣΟΥ.............
Έλα πές τα,μή κάνεις σά γκόμενα.
Έπειτα,κουβέντα κάνουμε καί δέν είναι ύποχρεωτικό νά συμφωνούμε άλλιώς τί κουβέντα
θά κάναμε..??
όλες οί άπόψεις σεβαστές.
τό ποιός έχει δίκιο θά τό δείξει ό χρόνος.
Πάντως άν μού έπιτρέπεται νά έχω μιά γνώμη μετά άπό 31 χρόνια στό χώρο
τής μέσης έκπαίδευσης δυστυχώς θά σέ στεναχωρήσω.
Ή φτώχεια στή γλώσσα είναι τόσο μεγάλη πού δέν άφήνει κανένα περιθώριο
γιά άμφιβολίες.
Οί ρίζες μας,...............τά άρχαία Έλληνικά έγιναν είδος πολυτελείας στό Λύκειο πιά.
Καί όλα αύτά δέν είναι τυχαία.
Λαός χωρίς παιδεία άγεται καί φέρεται άπό τό κάθε λαμόγιο πολιτικό...!!
Σέ άλλη έποχή πολλοί μαθητές δέν θά τελείωναν μέ τίποτε κάν τό γυμνάσιο,πράμμα
στίς μέρες μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ...!!
Σήμερα πλέον γιά ψυχολογικούς λόγους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ νά χάσει μαθητής χρονιά.
Άλλο πράμμα ή εξειδίκευση καί άλλο ή έξυπνάδα καί ή εύφυία.
Θεωρώ τίς νέες γενιές ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΕΣ σέ πνεύμα.
Δέ θά μπορούσε άλλωστε νά μήν είναι έτσι διότι............
ό τρόπος ζωής,τά νέα ήθη κ.λ.π.....διαμορφώνουν ρομποτάκια χωρίς αίσθήματα.
Είναι πολύ πιό εύκολο νά έλέγχεις τή μάζα όταν τήν καθοδηγείς.
Καί σήμερα πλέον ,τέλος ή αυτενέργεια,ό πειραματισμός,ό αύθορμητισμός,
ό αύτοσχεδιασμός..........
Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ................τού Όργουελ έρχεται...!!!
Μπορεί νά ύπάρχει μία πολύ μικρή μερίδα ή έλίτ πού έχει τήν τεχνογνωσία
άλλά μέχρι έκεί...!!.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ..!!
Οί πολλοί δυστυχώς έχουν πέσει έπίπεδο.
Ή τεχνολογία μέ τόν τρόπο πού χρησιμοποιείται άπό τούς πολλούς άπλά......
ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΙ....!!!
Φωτεινά μυαλά πάντοτε ύπήρχαν καί θά ύπάρχουν.
Δέν μιλάμε όμως γιαυτά.
Τρανή άπόδειξη τών όσων γράφω,ή παρακμή τών τεχνών καί τών γραμμάτων,
τής μουσικής καί τής 7ης τέχνης.
Δέν είπα τή φράση (κάθε πέρσυ καί καλύτερα ), είπα έκεί γύρω στό 70 είχαμε
τήν κορύφωση........!!!
Καί μετά άρχισε ή κατηφόρα...............πού
ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...!!!
Κάτω άπό τέτοιες συνθήκες λοιπόν ,πώς θά μεγαλώσουν τά παιδιά...??
Όταν δέν έχεις φάει ροδάκινο μέ χνούδι,τί νά λέμε..??
Όταν μασσάς άγγουράκι πού μεγάλωσε μέσα σέ μιά νύχτα τί περιμένεις..??
ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ...??
Έμείς ζήσαμε καί τό χθές καί τό σήμερα..........
Αύτοί πού μεγάλωσαν στό σήμερα,
ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣ...??
Προφανώς άπό αύτά πού άκούνε καί διαβάζουν.
Δέ μπαίνω στή διαδικασία τού ποιός μεγάλωσε καλύτερα.
Άς μού πεί όμως ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,ότι διαφωνεί μέ τό ότι........
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΕΣ ΠΛΕΟΝ, ή μάλλον ύπάρχουν τού μπουτιού,
τού βυζιού μέ τή σιλικόνη καί τού έπιτυχημένου λαμόγιου μέ τό καγιέν.
Τού εύτελισμού τής άνθρώπινης ζωής όπου σέ σκοτώνουν γιά πλάκα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Έχουν άπλά πιό πολλά δεδομένα,πού τούς τά δίνουν έπεξεργασμένα.
Οί μηχανές έχουν άναλάβει μεγάλο ρόλο στή ζωή μας μέ άποτέλεσμα
τήν ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ...!!
Μάς έκαναν τή ζωή πιό εύκολη άλλά καί τόν έγκέφαλο πιό φελλό
διότι δίνουν λύσεις χωρίς νά μπαίνει ό άνθρωπος στή διαδικασία νά σκεφτεί,
νά αύτοσχεδιάσει.
Πάντοτε οί βουνίσιοι ήταν πιό έξυπνοι άπό τούς πεδινούς γιατί έπρεπε νά βρούν τρόπο
νά έπιβιώσουν στίς πιό δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Πάντοτε οί Έλληνες ένας μικρός λαός σέ μιά άκρη τής Μεσογείου έγραφαν ίστορία
μέ τό πνεύμα τους.
ΤΩΡΑ ΠΙΑ.............ΜΙΜΟΥΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΠΙΘΗΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, σκοτώνουμε τό πνεύμα μας άκολουθώντας αύτούς
πού όταν έμείς γράφαμε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ στίς τέχνες καί τίς έπιστήμες
αύτοί έπαιζαν ποδόσφαιρο μέ τά κεφάλια τών έχθρών τους....!!!
Δέν μπορεί σέ μιά κοινωνία πού γυρίζει τήν πλάτη της στίς τέχνες ,τά γράμματα
καί τίς ήθικές άξίες νά ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΩΣΤΑ.....!!!
Μπορεί νά έχει τά ύλικά άγαθά πλούσια,άλλά μέχρι έκεί.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ άλλά οί νέοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ...!!
Έχουν πολύ περισσότερα δεδομένα αύτό είναι σίγουρο άλλά δέ μπαίνει στή
διαδικασία νά τά έπεξεργαστεί κανείς ,μασημένη τροφή.
Σκίσαμε τήν τόσο πλούσια γλώσσα μας εύνουχίζοντας την γιατί ζοριζόμασταν
νά έχουμε σημεία στίξης.
Σέ λίγο θά βγάλουμε καί τά η,ι,ει,οι, κ.λ.π......
Είπαμε έναν λαό χωρίς κουλτούρα τόν κάνεις ότι θέλεις.
ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.............
Πώς τά κομματόσκυλα θά ψάχνουν νά μαζέψουν πάνω άπό τό 50%
γιά τούς άπαταιώνιους τής πολιτικής....!!!
Ήδη τό παραμύθι άρχισε,τό ή έγώ ή τά τάνκ τού 1974 έπαναλαμβάνεται....!!!
Είναι έπόμενο νά νοσταλγούμε έμείς αύτά πού ζήσαμε καί φυσικά οί νεώτεροι
τόν τρόπο πού μεγάλωσαν.
Ό καθένας έχει τίς παραστάσεις του.
ΑΣ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΕΙ μέ τό ότι σήμερα κανένα παιδί δέ μεγαλώνει
σέ ένα περιβάλλον μέ άξίες καί ήθη.
Τώρα άν αύτό άπό μόνο του δέν άποτελεί τεράστιο μειονέκτημα τί νά πώ...??
Τό ότι κάποτε ήμασταν άντράκια καί σήμερα βγαίνουν φλωράκια δέ μού λέει καί πολλά.
εχω γραψει παλιοτερα για το πος μεγαλοσα και με πιες συνθηκες . πολλοι το εχετε διαβασει.
εγινα αγραματος αλλα οχι αμορφοτος.
την συμερινη νεωλεα το 50% για να μην πω περισοτερους ειναι αγραματοι μεχρι και το ειναι... τι εχω δει να το γραφουν ,,,ινε,, αλλα και βλεπετε στις συνεντευξεις στης τιλεωρασεις που ρωτανε τι ειναι ο καραικακης και λενε οτι ειναι σταδιο...
απο μορφοση οπως την ενωω εγω.. που για εμενα μορφομενος δεν ειναι αυτος που ξερει ορθογραφια αλλα αυτος που σεβετε τους γωνεις του και δεν ους λεει χριστοπαναγιες που βλεπει την ακροπολι και δεν βλεπει κτισμα απο μαρμαρα και που κερει την ιστορια των μαρμαρων ..
το θεμα ειναι οτι ποσοι απο τους νεους ξερουν να πανε να μαζεψουν καλαμια να παρουν χαρτι και να φτιαξουν μονοι τους χαρταετο. και ο χαρταετος ειναι ενα παραδιγμα . τοτε τους φτιαχναμε μονοι μας και μαλιστα καναμε ατυπο διαγονισμο για το πιος θα φτιαξει τον καλυτερο.
σημερα πανε και τον αγωραζουν απο τον πλανοδιο.
τοτε βαζαμε στα πολιλατα μας χαρτονια η τραπουλοχαρτα για να κροταλιζουν και μαναμε κοντρες πιος κανει το καλυτερο θοριβο
τορα αγοραζουν ετοιμες ακραποβιτς.
τα σημερινα παιδια εχουνε μαθει και φταιμε εμεις σε αυτο οι γωνεις τους να μη ν κανουν τιποτε αλλα να τα περνουν ετοιμα.
οπως ειε ενας φιλος στρατιοτικος ..
αν για οποιον δυποτε λογο κλισουν οι δοριφοροι τα συμερινα παιδια δεν θα ξερουν ουτε στο σπιτι τους να πανε γιατι δεν θα δουλευουν τα gps αλλα ουτε θα μπορεσουν αν κανουν οικογενια γιατι δεν θα υπερχουν τα τσατ για να συνομιλουν.
σε μια εκδρομη το καλοκαιρι ηταν ενα ζευγαρακι στην παραλια στα βραχια σε ριφερη σταση σωματος . και τι εμανα ?
ο νεαρος εστελνε μηνηματα η συνομιλουσε στο τσατ με καποιπυς και η κοπελια μηλουσε στο κινητο της με μια φιλη της . αυτο γυνοταν για πανω απο μιση ωρα...
τι θα καναμε μεις τοτε στην εποχη μας?
αν το γραψω αναλιτικα θα με μπαναρουναπο το φορουμ σαν προστηχο.
οχι φιλε εμεις τοτε ειχαμε αξιες και τα παιχνιδια μας ηταν παιχνιδια που τα φτιαχναμε μονοι μας με το μιαλο μας. ηταν επικηνδυνα οπως τα βλεπουνε ο κοσμος τωρα με τα συμερινα αποστυρομενα δεδομενα. και για εμας ηταν επικηνδυνα τοτε αλλα ξεραμε να φυλακτουμς. τα σημερινα παιδια δεν γνωριζουν το κυνδηνο γιατι τον εχουν δει μονο απο τα βιντεοπαιχνιδια., που απλα χανεις μια ζωη και συνεχειζεις. ειμαι τοτε ειχαμε μια ζωη και ειχαμε καθειο να την φυλαμε.
οταν εκανα τα παιδια μου και ειχα αυτοκηνητο πια τα μαθενα απο μικρα να φωρανε ζωνη . μαλιστα καποια στηγμη ο τασος εαν εμπενα στο αμαξι και δεν την φορουσα και τολμουσα να βαλω μπροστα την μηχανη μου φωναζε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑς ΖΩΝΗ? και την φορουσα.
οταν εγω τουσ μαθενα να φτιαχνουν χαρταετο ο κουνιοαδος μου εβαζε εξω απο το παραθυρο θερμομετρο και υγρασιομετρο για να πιασει της καταλληλες συνθηκες για να βγη η κορη του εξω μην κρυοσει. υπερβολη θα μου πειτε υπαρχουν και τετοιοι...
τα παιδια μου προτινουν στους φιλους τους να πανε καμπινκ με μια σκινη και οι περισοτεροι αρνουνται γιατι εχει ζωηφια και σκονη η σκηνη και προτιμουν δοματιο.
καποτε οταν ο νικος ο μικρος μου ηταν 5-6 χρωνων και πιγαμε καμπινκ στην σαντορινη , ειχαν εξαφανιστη απο το νιση οι σαβρες γιατι της κηνηγουσε...
τα συμερινα παιδια αν δουνε σαυρα μπορει αν πανε να κανουν και εμβολιο μην εχουν μολινθει..η θα το περασουνβια τρανφορμερ και θα φυγουν τραχοντας μην μεταμορφοθη σε μεταλλικο εξολοθρευτη..
ας οτι δεν εξιδανικευω την εποχη μας απλα λεω οτι η συμερινη εποχη που ζουνε τα παιδια μας ειναι εικονικη ζουν απλα για να περνανε οι ημερες καταναλονοντας οτι τους πασερουν και αντιγραφοντας οτι σκουπιδη τους δηχνει τη τηλεωραση.
ευτυχος που υπαρχει??? ενα 20% των σημερινων νεων που δεν μασανε και σκευτοντε αυτοβουλος και ενεργουν. αυτοι τουλαχιστον αυτο που εχουν το κεφαλι τους τα εχου και δουλευει και δεν το εχουν βαλει τσο πληντιριο, που εμεις απο τη ν αγνοια? υπερπροστασια? τους οδηγησαμε...
ποτε ξανα σκουπιδια της BMW. καλυτερα κινεζικο παπι....
Βλέπω οτι η νοσταλγία σας οδηγεί σε τρελούς αφορισμους σε σχεση με το σήμερα.
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
μια βολτα στης καφετριες να ακουσετε την σημερινη νεολεα, οι συζητισεις τους ειναι για βιντεοπαιχνιδια και ποσα γκολντ εχουν και πως κανει ο χαρακτηρας τους η τι ξεκολο φοραει πια ξεκολιαρα.
πιο πονηροι ειναι. πιο εξηπνοι δεν ειναι. πονιροι πως θα ριξουν τον αλλον στο βιντεο γκειμ η πως θα παρουν το ρουχο το ξεκολο.
αν ηταν εξυπνοι θα χρησιμοποιουσαν την εξυπναδα τους στο να παρουν τα πτιχεια τους διαβαζοντας, και οχι να τα περνουν γινοντας κοματοσκυλα. γιατι αυτο εχει σαν αποτελεσμα να εχει αγραματους και αμορφοτους επιστημονες. και αυτο ειναι ακομα χηροτερο αντι να γινονται καλυτεροι γινονται χειροτεροι..
και μην μου πιετε οτι δεν ειναι ετσι, θα πιστεψω οτι ειστε σε αλλον πλανητη ...
ποτε ξανα σκουπιδια της BMW. καλυτερα κινεζικο παπι....