Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 77

Θέμα: Μεταχειρισμένο Transalp - γνώμες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Johnny_Nik
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Μήπως ο δείκτης δεν λέει να ξεκολλήσει επειδή ακριβώς έχει κολλήσει; Δε νομίζω πως το φόρτε του Transalp είναι η χαμηλή κατανάλωση, όποτε έχω πάει παρέα με Transalp κάπου όλο παράπονα για την κατανάλωση ακούω και πάντα θα χρειαστούν πρώτοι ανεφοδιασμό...

Το τσέκαρα δουλεύει
    2 stroke Sport Touring

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Στάνταρ κατέβηκε χεχεχε....
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

σε ένα ΤΑ 650 που είχα για να ένα μισι χρόνο

- όντως το δεύτερο κλειδί δεν δούλευε .. δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ, όπως πλΕροφορήθει,
    σε σημείο που το τσιπάκι που είχε μέσα ήταν τελείως νεκρό, λίγο πριν δώσω το μηχανάκι, το άλλαξα ..
    επίσης κ αυτό που χρησιμοποιούσε μετά από ενά μισι χρόνο ακινησίας μέχρι και που το αγόρασα,
    δεν συνεργαζόταν με το HISS πάντα .. μόνο όποτε ήθελε ..

από κατανάλωση, τελείως μαμά, είχα δεί από 5,8 λ/100χλμ άν το πήγαινες σχεδόν σαν παπάκι
    μέχρι 7,5 ++ λ/100 αν το βάραγες λίγο στα αυτιά ..

γενικά ήταν ένα καλό μηχανάκι για αυτά που μπορεί να προσφέρει,-
    στα θετικά του να προσθέσω ( για μένα πάντα )
    - την θέση οδήγησης, όπως και επίσης λόγο σχήματος ρεζερβουάρ μπορούσες να το κλειδώσεις με τα γόνατά σου,
    κάτι που έκανε ένα ολόκληρο κόσμο διαφορά όταν το ήθελες να κάνεις τον ταρζάν μαζί του ..
    - ταξιδεύει καλύτερα από τα προηγούμενα ΤΑ
    - τα φρένα του είναι απείρως καλύτερα από τα μονόδισκα ΤΑ
    - και οι αναρτήσεις του αν και πιο χαμηλό ( σε αίσθηση τουλάχιστον απο τα προηγούμενα ΤΑ )
    ήταν πολύ καλύτερες για άσφαλτο, πάλι σε σχέση με το τα προηγούμενα ΤΑ.

στα μείον έχω να πω
    - η κατανάλωση δεν ήταν τόσο τραγική όσο την άκουγα, εξακολουθεί να είναι ψηλή για την αποδοση του μοτέρ
    ( κάτι πολύ λογικό, ο κινητήρας αυτός έχει σχεδιαστεί την εποχή που ο Κολοκοτρώνης έπαιζε κρυφτό στην αυλή του σπιτιού του . )
    - για όποιον έχει ζήσει με γνήσια γιαπόν ΤΑ, η ποιότητα των πλαστικών είναι απλά τραγική, ιδιαίτερα το κομμάτι της ουράς και των οργάνων ..
    μέχρι και οι διακόπτες μου φαινόντουσαν ψεύτικοι ..
    - το μηχανάκι σκούριαζε σε σημεία που ένα ΤΑ 600 και ένα ΤΑ 400 ( που εξακολουθώ να έχω ) δεν είχαν ίχνος σκουριάς !

άσχετον πριν κάνα μηνα το έδωσα και πήρα ένα vstrom.

-δεν μου λέιπει καθόλου η κατανάλωση του
    - μου λείπει όμως η θέση οδήγησης, η αίσθηση της μανέτας των φρένων και τό πόσο πολύ έκοβε το τιμόνι του ΤΑ και δεν το είχα καταλάβει
    As ta diala ree ...

Ναι η πρακτικότητα του ΤΑ στη κίνηση και η ασφάλειά του δεν παίζεται...:
    1ον σε βλέπουν ΟΛΟΙ...στα 5 χρόνια ΚΑΝΕΙΣ δεν μου είπε "δε σε είδα",ενώ με το BROS πού'χα πριν...
    2ον χωράει εκεί που το στρώμα ακινητοποιείται...αν το μάθεις καλά κάνεις πλάκα σε...παπιά και "μεγκα"σκούτερ άνετα...
    3ον δε λέει όχι σε πεζοδρόμια/λακούβες κμπ σε σημείο να νομίζεις πως ρίξαν καινούργια άσφαλτο...
    4ον οι αποθηκευτικοί του χώροι ακόμα και χωρίς μπαγκαζιέρα μου λείπουν απίστευτα...

αυτό με το κλειδί είναι πολύ παράξενο...ούτε με το ΤΑ είχα θέμα,ούτε και τώρα με το Hornet...νάταν τυχαίο;

Οσες φορες συναντησα προβλημα με κλειδια, συνηθως εφταιγε η κεραια του immo στο μηχανακι..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της konkost
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nassosxlvbros Προβολή μηνύματος
    konkost Το 2ο κλειδί είναι για να υπάρχει σπίτι και όχι να το φθείρουμε κι αυτό!

5 χρόνια το είχα το ΤΑ και το 2ο κλειδί το χρησιμοποίηση μόνο 2 φορές: όταν το παρέλαβα,και όταν το...παρέδωσα... Δεν είχε κανένα πρόβλημα....

Μαλλον ησουν τυχερος! Και εγω οπως πολλοι αλλοι εχουμε διαπιστωσει καποτε οτι το δευτερο κλειδι που φυλαγαμε στο συρταρι πολυ απλα επαψε να λειτουργει

To δεξί ψυγείο μου παρουσίασε τριχοειδή ρωγμή (ίιιισα που δάκρυζε)...στα 85000κμ και μετά από πολύ χωμάτινη διαδρομή...αφού βαρέθηκα να συμπληρώνω (και να λερώνω)έβγαλα το ψυγείο,και το πήγα για κόλλημα....

Δίσκους συμπλέκτη δεν ζήτησε (αλλά θα ζήταγε) αλλά τους άλλαξα στα 90000κμ γιατί είχα μια υποψία πατιναρίσματος....
    Ολα ειναι θεμα χρησης!

Ο ατέρμονας χάλασε μια φορά στα 40000κμ Βρέθηκε θεόστεγνος από γράσσο αλλά τίγκα στη λάσπη...μέχρι που το έδωσα δεν παρουσίασε ξανά θέμα...και δε χρειάζεται να βγάλεις τροχό! ξεβιδώνεις τη βίδα της ντίζας και ρίχνεις μέσα λίγο γράσσο!
    Ανακατευοντας το φρεσκο γρασο με την μουργα ή και την λασπη?
    Η κατανάλωση στο δικό μου (εντελώς μαμά) ήταν κοντά στα 7 λίτρα...δεν το πήγαινα και σα κυρία βέβαια...σε ταξίδι πάσχιζα ΠΟΛΥ να δώ 260-265κμ αυτονομία!...αν φύσαγε κόντρα και πήγαινα πάνω από 150 με το ζόρι έφτανε τα 180-190...Μεταμορφώθηκε με μια εξάτμιση που του έβαλα (Moriwaki Turer)και είδα το κοντέρ να βαράει 200 και το στροφόμετρο μες το κόκκινο...είχε πολύ φάση! ειδικά σε ταξίδι με ένα Άφρικα που έπαθε χοντρή πλάκα,αλλά το λυπήθηκα και έκοψα...
    'Νταξ' Κοψε κατι!
    Με εκείνη την εξάτμιση είδα 300 κμ αυτονομία και μες στη πόλη γεμίσματα κάθε 280κμ που πριν ήταν όνειρο απατηλό...
    300-320 χλμ μεσα στην πολη και με στρωτη οδηγηση δοκιμασμενα Αλλα γεμιζω σχεδον παντα στα 2280-290 για να μην αγχωνομαι Με miv εξατμιση και Κ&Ν αλλα φανταζομαι και μαμα να ηταν το ιδιο πανω κατω θα εκαιγε Σε ανοιχτο δρομο αν το ζορισεις αλλαζουν τα δεδομενα Προς το χειροτερο φυσικα! Το ιδιο και στο χωμα που παιζεις συνεχως με το γκαζι

@κονκοστ:

Το κλειδί κάθεται στο συρτάρι 4 χρόνια και λειτουργεί κανονικά.Δε νομίζω να είναι θέμα τύχης 2 στα 2,ούτε και ο φίλος μου που έχει αλλάξει 2 ΧΧ 1ΤΑ 1 Ντέρο..
    Γράσσο:Αν βαριέσαι να βγάλεις τροχό το κάνεις-ειδικά αν δε πας χώμα.Αν πας χώμα επιβάλλεται να καθαρίζεις.Τι δε κατάλαβες;
    Τα 200 κμ στο κοντέρ τα είδα με τη Moriwaki όπως είπα...αλλά είδα και το στροφόμετρο στο κόκκινο και το λυπήθηκα.Αν δε το πιστεύεις μου είναι αδιάφορο.
    Η αυτονομία στο ΤΑ είναι απλώς τραγική με τα σημερινά δεδομένα.Μέσο όρο κάθε 230-240 κμ θέλει φουλάρισμα.
    Αυτά.Το ΤΑ το φχαριστήθηκα,δε ζήτησε και πολλά,και αν ήταν λίγο πιο ελαφρύ (και γω 1,90)θα το παντρευόμουν.

Να πώ και εγώ τη γνώμη μου. Η μετάβαση στο ΤΑ ήταν από ένα TDR 250. Το TDR είναι 135 κιλά άντε 140 γεμάτο. Στο θέμα βάρους το ΤΑ δεν μου φαίνεται πολύ βαρύτερο (αν και είναι) από το TDR. To μόνο ζόρι που αντιμετώπισα ήταν στο σπρώξε τράβα, το οποίο όμως άρχισα να συνηθίζω.

Από κατανάλωση; Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πώ κάτι. Το προηγούμενό μου ήταν δίχρονο 250cc και έχανε και καύσιμο λόγω προβλήματος στα carb. Έπιανα από 6-7 λίτρα /100 και πάνω. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το συνεχίσω. Το πρίν με το μετά είναι χαοτικό. Με τα σημερινά δεδομένα μπορεί η κατανάλωση του ΤΑ να φαντάζει τραγική, αλλά με τα πορτοφολικά μου δεδομένα, δεν μπορούσα να δώσω πάνω από τα χρήματα που έδωσα για να πάρω ένα καινούργιο injection και να έχω 4 λίτρα στα 100. Μπορώ να συμβιβαστώ με αυτό, το οποίο είναι πιο κάτω από το παλιό μου.

Μετά τις απαντήσεις (θέλω την κατανόηση των mod) θα κάνω καπάκι ποστ για να γράψω προβλήματα που συνάντησα κατά τις προσπάθειες να επισκευάσω κάποια μικροπροβληματάκια.
    2 stroke Sport Touring

Σήμερα το πρόγραμμα είχε μικροεπισκευές στα ηλεκτρικά (που είναι το φόρτε μου).

Αρχικά έλυσα τον διακόπτη των φωτών, τον καθάρισα και λάδωσα τα πάντα. Αυτό που δεν κατάφερα να φτιάξω είναι το διακόπτη μικρής - μεγάλης σκάλας, ο οποίος δεν κουμπώνει για να κρατάει τη μεγάλη σκάλα αναμμένη. Έπαιξα λίγο με το εσωτερικό λαμάκι, το στράβωσα να πατάει καλύτερα, αλλά δεν θέλει απλά να μείνει στη θέση του. Μάλλον έχει φαγωθεί πολύ. Εδώ τώρα, ή θα αναγκαστώ να πάω για άλλο διακόπτη κομπλέ η θα δοκιμάσω να πατεντάρω κάτι άλλο. Αν υπάρχει άλλη λύση καλοδεχούμενη. Δεν θέλω κοπτοραπτικές που να φαίνονται.

Μετά το διακόπτη, πέρασα στο συναγερμό. Αφού τον ξεκοίλιασα είδα ότι είχε σπάσει ο αισθητήρας του κραδασμικού και είχε πάει πάνω στην πλακέτα, με αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα και να κάψει κάποια εξαρτηματα πάνω στον συναγερμό. Δεν νομίζω ότι αξίζει να μπώ καν στον κόπο να ασχοληθώ, γιατί πέρα από κάποια βασικά που φαίνονται τι είναι έχει κάψει και κανά 2 ολοκληρωμένα με μόνο διακριτικό ένα Μ4 επάνω τους. Το αποτέλεσμα όλου αυτού είναι φυσικά ο συναγερμός να βγεί άχρηστος. Αν τον αποσυνδέσω τελείως όμως βγάζοντας τις φίσσες τότε μπλοκάρει το HISS και δεν διαβάζει τα κλειδιά (προφανώς είναι θέμα συνδεσμολογίας). Μάλλον πρέπει να πιάσω ολη τη συνδεσμολογία και να τον καταργήσω από την πλεξούδα επάνω, ή να βρώ κάποιον άλλο για να τον αντικαταστήσω. Προς το παρόν παραμένει στη θέση του και ελπίζω να μην χειροτερέψει και με αφήσει στο δρόμο.

Τέλος, μια μικρή αισθητική παρέμβαση. Το μπροστά φανάρι έχει θολώσει από τον ήλιο. Τι να δοκιμάσω για γιατρειά; Στο αμάξι που είχα το ίδιο θέμα απλά πήρα ένα σετ φανάρια και τα άλλαξα. Αν υπάρχει κάτι οικονομικότερο ακούω!!
    2 stroke Sport Touring

Ειπαμε, τα κλειδια ΔΕΝ χαλανε ετσι τυχαια μονα τους. Ουτε μπαταρια περιεχουν ουτε κατι αναλωσιμο. Δεν εχουν μονο τα Transalp HISS, εχουν αλλα 50 μοντελα που δεν εχει ακουστει ποτε αυτο.
    Επισης, το Transponder που χρησιμοποιει η honda Στο hiss ειναι Πολυ δουλεμενο σε ιαπωνεζικα αυτοκινητα (nissan, toyota κυριως σχεδον ολα τα μοντελα μεχρι το 03' αυτο φορανε)
    Δεν εχει παρατηρηθει ποτε φαινομενο με κλειδια που δεν λειτουργουν μετα απο ακινησια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tedvj23
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johnny_Nik Προβολή μηνύματος
    Τέλος, μια μικρή αισθητική παρέμβαση. Το μπροστά φανάρι έχει θολώσει από τον ήλιο. Τι να δοκιμάσω για γιατρειά; Στο αμάξι που είχα το ίδιο θέμα απλά πήρα ένα σετ φανάρια και τα άλλαξα. Αν υπάρχει κάτι οικονομικότερο ακούω!!
    Για δοκιμασε με καμια οδοντοκρεμα..Για ακομα ποιο οικονομικα δεν γνωριζω κατι..
    http://www.youtube.com/watch?v=CKAshYmrExc

Για το φανάρι δοκίμασε γυαλιστική αλοιφή ειδική για πλαστικό,ή οδοντόκρεμα και μπόλικο τρίψιμο...

Θερμή παράκληση: Μην τσακώνεστε για τα κλειδιά και το HISS. Προσωπικά θα δουλεύω το ένα και μία φορά κάθε όποτε το θυμάμαι (από μήνα έως εξάμηνο) θα παίζω για μια βόλτα και το δεύτερο. Ανεξάρτητα από το αν χαλάει ή όχι. Είναι προσωπική απόφαση και το κάνω έτσι για να νιώθω σιγουριά ότι και το δεύτερο κλειδί μου είναι εντάξει. Είναι αδύνατον να το καταστρέψω με τόσο λίγη χρήση.

Για το φανάρι. Θα δοκιμάσω, μάλλον με αλοιφή. Είχα κάνει με οδοντόκρεμα ένα παλιότερα αλλά δεν κατάφερα να το καθαρίσω. Το μόνο που κατάφερα ήταν να το κάνω να κολλάει στα χέρια μου, μέχρι που το έπλυνα με σαπούνι. Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε όταν άνοιξα το καπάκι της μπαταρίας. Η μπαταρία έχει μπεί πριν λίγους μήνες, άρα δεν χρειάζεται να ανησυχώ γι αυτό. Είδα όμως (παρ όλο που έχω αλλάξει τακάκια πίσω) τα υγρά πολύ κατεβασμένα και μαύρα. Ετοιμάζω καθαρισμό και αλλαγή τους. Το μπροστινό φρένο απεναντίας είναι εντάξει, ίσως γιατί φαίνεται και το φρόντιζαν περισσότερο. Έχω βέβαια ένα θέμα με το γυαλάκι το οποίο έχει ξεραθεί και κιτρινίσει από τον ήλιο. Δεν χάνει βέβαια. Μια βίδα λείπει από την εξάτμιση και θα μπεί καινούργια. Αυτά για σήμερα.
    2 stroke Sport Touring

Συγκαμένο μέλος Το avatar του/της Drake Ramore
    Πήρες καλό μοντέλο. Ειδικά σε σχέση με το TDR (που ειχα και εγω ένα κάπου 15 χρόνια πριν...)

Το τρανσαλπ έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Αν και η απόδοση των εξαρτημάτων του μεμονωμένα είναι κάτω του μετρίου (απόδοση κινητήρα, αναρτήσεις, πλαίσιο κλπ) εντούτοις η συνολική τους απόδοση ειναι άνω του μετρίου. Κι όλα αυτά με ένα περιτύλιγμα αξιοπιστίας, που για πολλούς ειναι το ζητούμενο, ειδικά σημερα που το κόστος συντηρησης ειναι δύσκολο.

Για τα κλειδιά και το HISS ειναι κατι που δεν έχει τυχει σε όλους, αλλά έχει τυχει σε πολλούς, οπότε είναι σιγουρα κάτι που συμβαίνει. Αν κάνεις αυτο που ειπες να τα χρησιμοποιεις εναλλάξ δεν θα έχεις πρόβλημα. Εναν μάστορα που ειχα ρωτησει κάποτε, μου ειπε οτι απομαγνητίζεται αν δεν χρησιμοποιείται το κλειδί. Τι εννοούσε με αυτον τον όρο δεν καταλαβα.

Για το φαναρι η οδοντόκρεμα δεν κάνει. Η οδοντόκρεμα χρησιμοποιείται μεν σε διαφανη πλαστικά, αλλά δεν έχει αποτέλεσμα σε φαναρια επειδη έχουν φάει μεγάλες θερμοκρασιες απο τις λάμπες. Η οδοντόκρεμα έιναι καλή για καντραν ταχυμέτρου, για ζελατίνες κλπ. Για φανάρι το αποτέλεσμα (που υπάρχει, αλλά ειναι μικρό) δεν αξίζει τον κόπο που θα ρίξεις. Αλοιφή δεν ξέρω κάποια να κάνει καλή δουλειά. Δεν ψάχνεις στο car.gr στα ανταλλακτικά μπας και βρεις κανα φαναρι σε καλή τιμή;

Για τον συναγερμό, βρες ενα μανουαλ με την αρχική καλωδίωση της μηχανης και αρχισε να ξηλώνεις όλες τις πατεντες του συναγερμου, ειδικά αφου δεν δουλευει τίποτα και έχουν καεί διαφορα ολοκληρωμένα. Να γνωρίζεις οτι κάθε πιθανή αστοχια και λάθος πατέντα στο ηλεκτρικό συστημα έχει επίπτωση στον ανορθωτή και στην μπαταρία σου.

Για την καταναλωση θα συμφωνησω. Μακαρι να ειχαμε όλοι τα λεφτά να πάρουμε μηχανες που καινε 4 λιτρα στα 100. Σε σχεση με το TDR πάντως θα σωθείς. Δεν ειναι μονο η βενζίνη που ειναι λιγότερη, γλυτώνεις και το λάδι, γλυτώνεις και την βρώμα, γλυτώνεις και τις συχνές αλλαγές μπουζι, και ότι άλλο συνεπάγεται ένας παλιός διχρονος κινητηρας.

Γενικώς θα σου πρότεινα να κάνεις μια ολική συντηρηση για να γνωρίζεις τι έχει φτιαχτεί και τι όχι. Μια αλλαγή σε λάδια κινητηρα, λάδια μπροστινης αναρτησης, ρυθμιση βαλβίδων, καθαρισμός καρμπ, αλλαγή παραφλου, είναι αυτα που πρέπει να κάνεις άμεσα αν έχεις σκοπό να την κρατήσεις καιρό.

σε παλαιότερη διαφήμιση περιοδικού αυτοκινήτου (drive - μαιος 2012), αυτός εδώ με 20€ ξεθάμπωνε λέει τα φανάρια των αυτοκινήτων....

περισσότερα δεν ξέρω, δεν χάνεις όμως να ρίξεις ένα τηλέφωνο.....

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μεταχειρισμένο Transalp
    από Themoukos στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2012, 16:41
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2008, 12:43
  3. Τελικό Gianneli για Transalp 650.. Γνώμες;
    από makis206 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2006, 19:20