Στο γιατί έχουν όλοι δίκιο (που δεν σε ικανοποιούν). Όμως αυτό που γράφεις δεν είναι η απάντηση.
Το λάθος είναι ότι σκεφτόμαστε ένα τροχό. Ενώ είναι δύο. Ο ένας έχει μόνο κλίση.
Ο άλλος έχει και "στροφή" (τέζα επιστημονικά).
Το φαινόμενο "πατιλίκι" ή σε απλά ελληνικά yaw.
Μπορεί πηγαίνει ευθεία (εντάξει λίγο αλλά πάει) είτε με κλίση είτε χωρίς. Είτε ο κώλος κοιτάει αριστερά είτε δεξιά.
@DrBig, η συνδιασμοί είναι άπειροι και για αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορεί να επανακτά την ευστάθεια του.
και στο έχω πεί,αφού είσαι καλό παιδί ,γιατί λες μαλακίες;
Για δεδομενη μηχανη, κλιση και ταχυτητα, υπαρχει μια και μονο μια ακτινα στροφης που ικανοποιει τις συνθηκες ισορροπιας. Εκτος κι αν εννοεις κατι αλλο που δεν καταλαβα!
Αν το ψειρισει κανεις, υπαρχουν ενα σωρο φαινομενα,
1) δυο τροχοι που επιβραδυνονται εχοντας αξονες μη παραλληλους μεταξυ τους (εκει παιζει το γυροσκοπικο)
2) με φρεναριστο πισω τροχο (=κλεισιμο γκαζιου) φορτιζεται η μπροστινη αναρτηση (αρα αλλαζει το ιχνος), και
3) ταυτοχρονα υπαρχει οριζοντια δυναμη απο το μπροστινο μερος προς το πισω λογω αδρανειας του πρωτου που επισης εχει συνιστωσα που ασκει ροπη στο τιμονι.
4) Οι τροχοι ειναι 3D και οχι 2D οποτε το ολο θεμα γινεται ακομα πιο περιπλοκο σε σχεση με τις κατευθυνσεις των δυναμεων.
Ενα σωρο πραγματα που ομως παιζουν δευτερευοντα ρολο. Ο βασικος ειναι η αναγκη για ικανοποιηση της ισορροπιας που εχει να κανει με την φυγοκεντρο.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Ντάξει ρε σείς...σταμάτησε η βροχή και βγήκαν σαν τα σαλιγκάρια.Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.![]()
Keep spamming!!!:a13:
Εγώ θα επιμείνω...
Ας το πάμε από το οριακό (λέγε με low side) προς το normal.
Έχουμε πλαγιάσει σε δεξιά στροφή.
Για κάποιο λόγο κλείνουμε το γκάζι.
Επειδή είμαστε οριακά, τρώμε low side.
Πού θα κλειδώσει το μπροστινό μας, αριστερά ή δεξιά;
Που θα βρεθεί το δεξί grip, στο τεπόζιτο ή τη ζελατίνα;
Αν δεν ήμαστε στο όριο και το εμπρός ελαστικό είχε περιθώρια πρόσφυσης με τι ισοδυναμεί αυτό;
![]()
Τα διάβασα όλα τα μηνύματα μεν, στα πεταχτά όμως δε... Οπότε, αν ειπώθηκαν τα παρακάτω συγχωρέστε με.
Το μηχανάκι δεν ανοίγει πάντα την τροχιά του όταν κλείνουμε το γκάζι. Κάποιες φορές συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Την κλείνει!
Υπό ποιες συνθήκες συμβαίνει το ένα και υπό ποιες το άλλο; Σκεφτείτε το. Εγώ πήζω ασύστολα σήμερα![]()
Think faster than you ride