Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 70

Θέμα: xt660r ξαφνική βλάβη προσέξτε ..

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Το 'συρτάρωμα' συμβαίνει όταν θέλει κάποιος άξονας του κιβωτίου ρυθμιση με ειδικές ροδέλλες (shims) για να μην κουνιέται περα δώθε στο κάρτερ.
    Πιθανότατα να έχεις δίκιο και το πρόβλημα να οφείλεται σε συρτάρωμα αλλά στο χτ δεν νομίζω να οφείλεται σε αυτές τις ροδέλες που λες. Ίσως σε κάποιον άλλο κινητήρα που έχεις υπόψη σου και λειτουργεί διαφορετικά να φταίνε αυτές.
    Βασικά όλα τα κιβώτια με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν αλλά ίσως σε κάποια αυτές οι ροδέλες να παίζουν και κάποιον επιπλέον ρόλο.

Όσα χτ την έχουν ακούσει στο κιβώτιο είναι απ' το stopper lever. (έτσι το αναφέρει το μανουαλ)

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	stoper.jpg 
Προβολές:	184 
Μέγεθος:	15,2 KB 
ID:	309173

Αλλάζοντας ταχύτητα αυτό το παπαράκι δεν σταματάει την κίνηση του άξονα του κιβωτίου στην επόμενη ταχύτητα με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή εμπλοκή.

Στην σελίδα 5-50 του μανουαλ μπορεί να δει όποιος ενδιαφέρεται τι ακριβώς κάνει. Αυριο αν δε βαριέμαι θα το βρω και θα ποστάρω φωτογραφία γι' αυτούς που δεν το έχουν.

Συνήθως κουρεύει το γρανάζι της 3ης (μάλλον επειδή έχει αυτές τις προεξοχές) και νομίζω και της 2ας.

Αν ανοιχθεί το μοτέρ επισκευαστεί το κιβώτιο και δεν επιθεωρηθεί-αλλαχθεί αυτό το stopper lever μετά από μερικά χλμ θα συμβεί πάλι το ίδιο. Δλδ στο παράδειγμα του Lspirou την δευτερη και την τρίτη φορά που το πήρε στα χέρια προφανώς οφειλόταν σε αυτό.

Σε όλο το xt660.com αυτό το πρόβλημα έχει αναφερθεί μόνο 3 φορές.
    Την πρώτη από έναν που είχε σπάσει 3 κιβώτια. xr, gas gas, tenere. Την δευτερη από κάποιον που είχε κάνει 140.000 χλμ και την τρίτη από κάποιον με 50.000χλμ αλλά όπως είπε και ο ίδιος με αυτά που είχε κάνει στο μηχανάκι κάτι περίμενε να συμβεί και δεν του φάνηκε καθόλου περίεργο.

Όποιος έχει ασελγήσει στο χτ του μπορεί να το επιθεωρήσει πριν χρειαστεί να ανοίξει κινητήρα για να επισκευάσει κάποιο γρανάζι του κιβωτίου. Δεν ξέρω αν μπορεί να το πάθει και από υπερβολικό σκορτσάρισμα. Δεν πρόκειται να τον προειδοποιήσει ούτε είναι απαραίτητο να συμβεί την ώρα που το σκίζεις. Μπορεί ακόμα και να εμφανίσει το πρόβλημα μετά από αρκετά χλμ αφού η φθορά που προκαλεί δρα αθροιστικά κάθε φορά που αλλάζουμε ταχύτητα.

caps αν τα κομματάκια που βγήκες μοιάζουν με αυτά..

Όνομα:	cops.jpg 
Μέγεθος:	41,5 KB 
ID:	309175

το σασμάν σου είναι κάπως έτσι.

Όνομα:	cops2.jpg 
Προβολές:	185 
Μέγεθος:	28,0 KB 
ID:	309176

Τα κομμάτια που λείπουν είναι απ' το γρανάζι της 3ης. (κοίτα στην βάση των δύο γραναζιών από πάνω)

Ίσως κάποιος ειδικός τα εξηγήσει καλύτερα από μένα ή ίσως με διορθώσει. Εγώ λέω ότι καταλαβαίνω απ' αυτά που βρίσκω διαβάζω κατά καιρούς σε διάφορα φόρουμ. Γι' αυτό δεν βιάστηκα να πω την παπαριά μου μήπως και τα πει κάποιος άλλος καλύτερα από μένα.
    Sent from me using a computer.

Επίσης στο συγκεκριμένο forum αναφέρει πως η ζημιά ξεκίνησε από το ρουλεμάν, αυτό που φαίνεται στη μέση:

Όνομα:	1.jpg 
Προβολές:	173 
Μέγεθος:	79,6 KB 
ID:	309179

σπασμένο το γρανάζι της τρίτης:

Όνομα:	2.jpg 
Προβολές:	171 
Μέγεθος:	83,3 KB 
ID:	309180

Το συγκεκριμένο ρουλεμάν βρίσκεται εκεί ακριβώς:

Όνομα:	3.jpg 
Προβολές:	173 
Μέγεθος:	71,7 KB 
ID:	309181

Ας ελπίσουμε πως εστιάζουμε περισσότερο στη βλάβη και βγαίνει κάποια άκρη για την αιτία.

Οι πληροφορίες είναι από εδώ: http://www.obtrailriders.com/index.p...d=18&id=131163
    Τελευταία τροποποίηση από notakos600; 06/02/2014 στις 09:25.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Πιθανότατα να έχεις δίκιο και το πρόβλημα να οφείλεται σε συρτάρωμα αλλά στο χτ δεν νομίζω να οφείλεται σε αυτές τις ροδέλες που λες. Ίσως σε κάποιον άλλο κινητήρα που έχεις υπόψη σου και λειτουργεί διαφορετικά να φταίνε αυτές.
    Βασικά όλα τα κιβώτια με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν αλλά ίσως σε κάποια αυτές οι ροδέλες να παίζουν και κάποιον επιπλέον ρόλο.

Όσα χτ την έχουν ακούσει στο κιβώτιο είναι απ' το stopper lever. (έτσι το αναφέρει το μανουαλ)

Όνομα:	stoper.jpg 
Μέγεθος:	15,2 KB 
ID:	309173

Αλλάζοντας ταχύτητα αυτό το παπαράκι δεν σταματάει την κίνηση του άξονα του κιβωτίου στην επόμενη ταχύτητα με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή εμπλοκή.

Στην σελίδα 5-50 του μανουαλ μπορεί να δει όποιος ενδιαφέρεται τι ακριβώς κάνει. Αυριο αν δε βαριέμαι θα το βρω και θα ποστάρω φωτογραφία γι' αυτούς που δεν το έχουν.

Συνήθως κουρεύει το γρανάζι της 3ης (μάλλον επειδή έχει αυτές τις προεξοχές) και νομίζω και της 2ας.

Αν ανοιχθεί το μοτέρ επισκευαστεί το κιβώτιο και δεν επιθεωρηθεί-αλλαχθεί αυτό το stopper lever μετά από μερικά χλμ θα συμβεί πάλι το ίδιο. Δλδ στο παράδειγμα του Lspirou την δευτερη και την τρίτη φορά που το πήρε στα χέρια προφανώς οφειλόταν σε αυτό.

Σε όλο το xt660.com αυτό το πρόβλημα έχει αναφερθεί μόνο 3 φορές.
    Την πρώτη από έναν που είχε σπάσει 3 κιβώτια. xr, gas gas, tenere. Την δευτερη από κάποιον που είχε κάνει 140.000 χλμ και την τρίτη από κάποιον με 50.000χλμ αλλά όπως είπε και ο ίδιος με αυτά που είχε κάνει στο μηχανάκι κάτι περίμενε να συμβεί και δεν του φάνηκε καθόλου περίεργο.

Όποιος έχει ασελγήσει στο χτ του μπορεί να το επιθεωρήσει πριν χρειαστεί να ανοίξει κινητήρα για να επισκευάσει κάποιο γρανάζι του κιβωτίου. Δεν ξέρω αν μπορεί να το πάθει και από υπερβολικό σκορτσάρισμα. Δεν πρόκειται να τον προειδοποιήσει ούτε είναι απαραίτητο να συμβεί την ώρα που το σκίζεις. Μπορεί ακόμα και να εμφανίσει το πρόβλημα μετά από αρκετά χλμ αφού η φθορά που προκαλεί δρα αθροιστικά κάθε φορά που αλλάζουμε ταχύτητα.

caps αν τα κομματάκια που βγήκες μοιάζουν με αυτά..

Όνομα:	cops.jpg 
Μέγεθος:	41,5 KB 
ID:	309175

το σασμάν σου είναι κάπως έτσι.

Όνομα:	cops2.jpg 
Προβολές:	185 
Μέγεθος:	28,0 KB 
ID:	309176

Τα κομμάτια που λείπουν είναι απ' το γρανάζι της 3ης. (κοίτα στην βάση των δύο γραναζιών από πάνω)

Ίσως κάποιος ειδικός τα εξηγήσει καλύτερα από μένα ή ίσως με διορθώσει. Εγώ λέω ότι καταλαβαίνω απ' αυτά που βρίσκω διαβάζω κατά καιρούς σε διάφορα φόρουμ. Γι' αυτό δεν βιάστηκα να πω την παπαριά μου μήπως και τα πει κάποιος άλλος καλύτερα από μένα.
    Εξαιρετικά χρήσιμο αυτό που ανέφερες και θα το θέσω υπόψη του μάστορα ...Ευχαριστώ

Thumbs up

Πράγματι ο επιλογέας ή αλλιώς stopper lever assy 5jw-18140-00 ο κωδικός του , έχει σπάσει . Εχει παραγγελθεί ανταλλακτικό . Ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξη που δείχνετε . Αα τα κομμάτια που βρήκα είναι πράγματι αυτά που ανέφερες

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Ανοιξες μοτερ? Εβγαλες καμια photο?
    Ελπιζω να γινει καλα η κουκλα σου και να σου δωσει πολλα ακομα απροβληματιστα χιλιομετρα!!

Σε λίγο θα παω να την επισκεφτώ στο πάγκο του πόνου και θα τραβήξω φωτό . Ωστόσο πολύ βίδα και γρανάζι ο κινητήρας ...θα ξαναστηθεί σωστά;

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kaps Προβολή μηνύματος
    Σε λίγο θα παω να την επισκεφτώ στο πάγκο του πόνου και θα τραβήξω φωτό . Ωστόσο πολύ βίδα και γρανάζι ο κινητήρας ...θα ξαναστηθεί σωστά;

Αν ο μάστορας που το πήγες δεν είναι "μάστορας" βεβαίως και θα στηθεί....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600;2428883

Οι πληροφορίες είναι από εδώ: [URL
    http://www.obtrailriders.com/index.php/forum?view=topic&catid=18&id=131163[/URL]
    Και εδώ..

http://www.xt660.com/showthread.php?t=17351

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zannisvel Προβολή μηνύματος
    Ανοιξες μοτερ? Εβγαλες καμια photο?
    Φότο θα βρεις στο site που πόσταρε ο νοτάκος.

Αυτός ο κινητήρας είχε κάνει 50,000 δύσκολα χλμ.

Ένας άλλος (βαριέμαι να βρίσκω τα θρεντ) στα 130,000 χλμ άλλαξε το στοπερ, ελατήρια, τσιμούχες βαλβιδών και μέχρι τα 164,000 που το πούλησε δεν είχε άλλο πρόβλημα.

Αυτά σε περίπτωση που σε απασχολεί το high miliage.

Φότο θα βρεις στο site που πόσταρε ο νοτάκος.

Αυτός ο κινητήρας είχε κάνει 50,000 δύσκολα χλμ.

Ένας άλλος (βαριέμαι να βρίσκω τα θρεντ) στα 130,000 χλμ άλλαξε το στοπερ, ελατήρια, τσιμούχες βαλβιδών και μέχρι τα 164,000 που το πούλησε δεν είχε άλλο πρόβλημα.

Αυτά σε περίπτωση που σε απασχολεί το high miliage.
    Περισσοτερο πληροφοριακα ζητησα φωτογραφιες. Μου φανηκε ιδιαιτέρα παραξενο που κουρεψε το γραναζι και δεν δημηουργησε καποιο αλλο προβλημα και θα 'θελα να το δω. Επισης το ΧΤ660, το tenere βεβαια, εχει αρχισει να με ενδιαφερει παρα πολυ.

Moderator
    Cοps τι πιστεύεις ότι προκάλεσε την βλάβη?

Ποιά η γνώμη του μάστορα?

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα τι κάνει αυτό το παπαράκι.

Απ' το μανουαλ του τενερε.

Όνομα:	Screenshot - 02062014 - 03:11:09 PM.png 
Προβολές:	152 
Μέγεθος:	55,6 KB 
ID:	309193

Αυτά που πρέπει να λυθούν για να επιθεωρηθεί η κατάστασή του.

Όνομα:	Screenshot - 02062014 - 03:13:44 PM.jpg 
Προβολές:	152 
Μέγεθος:	45,9 KB 
ID:	309194

Moderator
    Περισσοτερο πληροφοριακα ζητησα φωτογραφιες. Μου φανηκε ιδιαιτέρα παραξενο που κουρεψε το γραναζι και δεν δημηουργησε καποιο αλλο προβλημα και θα 'θελα να το δω. Επισης το ΧΤ660, το tenere βεβαια, εχει αρχισει να με ενδιαφερει παρα πολυ.
    Κοίτα..

Δεν ξέρω τι φταίει. Είναι το σκορτσάρισμα? Είναι το σκίσιμο του σασμάν? Δεν ξέρω.

Μόνο λίγες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί με αυτό το πρόβλημα, σε σχέση με τα χτ που έχουν πωληθεί.

Τα χλμ που έβγαλε το πρόβλημα ποικίλουν. Από 50 νομίζω μέχρι 130.

Ο ένας είπε ότι το έσκιζε, ο άλλος είπε ότι είχε σπάσει τρεία σασμάν μαζί με αυτό και ο τρίτος δεν έδωσε καμιά πληροφορία.

Οι περισσότεροι λένε ότι το σασμάν ειναι bulletproof. Τώρα κατά πόσο ισχύει αυτό, με βάση τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί ως τώρα δεν το ξέρω.

Όταν δεν βαριέμαι θα ρίξω μια ματιά στο δικό μου που έχει κάνει αρκετά χλμ και θα σας πω σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Γενικά πάντως όλοι όσοι έχουν πολλά χλμ στα τενερε τους και στα χτ τους ειναι ευχαριστημένοι απ' την αντοχή του κινητήρα.

Κοίτα..

Δεν ξέρω τι φταίει. Είναι το σκορτσάρισμα? Είναι το σκίσιμο του σασμάν? Δεν ξέρω.

Μόνο λίγες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί με αυτό το πρόβλημα, σε σχέση με τα χτ που έχουν πωληθεί.

Τα χλμ που έβγαλε το πρόβλημα ποικίλουν. Από 50 νομίζω μέχρι 130.

Ο ένας είπε ότι το έσκιζε, ο άλλος είπε ότι είχε σπάσει τρεία σασμάν μαζί με αυτό και ο τρίτος δεν έδωσε καμιά πληροφορία.

Οι περισσότεροι λένε ότι το σασμάν ειναι bulletproof. Τώρα κατά πόσο ισχύει αυτό, με βάση τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί ως τώρα δεν το ξέρω.

Όταν δεν βαριέμαι θα ρίξω μια ματιά στο δικό μου που έχει κάνει αρκετά χλμ και θα σας πω σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Γενικά πάντως όλοι όσοι έχουν πολλά χλμ στα τενερε τους και στα χτ τους ειναι ευχαριστημένοι απ' την αντοχή του κινητήρα.
    Παντως, συμφωνα με αυτα που ανεβασες, ο ελεγχος (και αλλαγη) του stopper μονο χρονο και μια φλατζα απαιτει. Εκτος αν δεν καταλαβα καλα. Αρα καλο ειναι να ελεγχθεί για να αποφευχθούν τα χειροτερα.

Moderator
    Παντως, συμφωνα με αυτα που ανεβασες, ο ελεγχος (και αλλαγη) του stopper μονο χρονο και μια φλατζα απαιτει. Εκτος αν δεν καταλαβα καλα. Αρα καλο ειναι να ελεγχθεί για να αποφευχθούν τα χειροτερα.
    Ακριβώς!

Γύρισα από το συνεργείο και έχω φρέσκα νέα. Το γρανάζι της τρίτης ήταν που έσπασε και ο επιλογέας έδειχνε σημάδια φαγώματος . Το Stopper lever του το ανέφερα και δεν είδε κάποια φθορά . Η φουρκέτα έχει λίγο πάρει και θα αλλαχτεί και από όσο μου είπε ήταν μια συνήθη ασυνήθη φθορά του γραναζιού που έσπασε . Αυριο μάλλον θα μπουν στη θεση τους μετά ελατήρια στο πιστόνι που ήταν σε πολύ καλή κατάσταση , τρίψιμο βαλβίδες λαδόξυδα φλάντζες κ.λ.π

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Yamaha Xt660x ή Xt660r
    από Πατρινός στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2005, 02:30
  2. ακόμα μια βλάβη ...λύθηκε
    από free rider στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2005, 22:42
  3. Εντυπώσεις απο XT660R ?
    από cbanthropos στο forum Off topic