τσεκαρεις οτι εχει λαδι
του βαζεις 4λτ φρεσκια βενζινη
το βαζεις μπρος με μπουστερ η μπαταρια εξωτερικη και καλωδια
το πας σπιτι σου
την αλλη μερα θα ξερεις αν θελει και μπαταρια
αλλαζεις αμεσα λαδια+φιλτρο και ελεγχεις μπουζι
το κυκλοφορεις ωστε να καψει την παλια βενζινη και αν δεν δουλευει σωστα μετα απο 1-2 τεποζιτα πας για καθαρισμα καρμπ
στην πορεια και σε βαθος χρονου τσεκαρεις λαστιχα αλυσογραναζα φρενα
αν δεν παρει μπρος απο την αρχη (δυσκολο) το πας σε μαστορα αφου εχεις συννενοηθει μαζι του στην τιμη να ειναι και η μεταφορα
Πολύ ωραία του τα λέτε, αλλά μερικοί είστε και λίγο εκτός θέματος....
Λέτε οτι τα 240 που ζήτησε ο μάστορας για να το κάνει να δουλέψει σωστά είναι πάρα πολλά....
Και το αναλύετε σε τιμές λαδιών, μπουζί, φίλιτρων κλπ.
Γιατί είναι πάρα πολλά ρε παιδιά?
Απ οτι λέει ο άνθρωπος, το μηχανάκι έχει κατσει 3 χρόνια και δεν γυρναει ούτε το σκρίπ του γκαζιού. Πως θα το βάλει μπρός δηλαδή ο φίλος μόνος του αν δεν γυρίζει ούτε το σκρίπ? Προφανώς έχει κολλήσει το slide μεσα στο καρμπ, η εχει κοκαλώσει η ντίζα.
Ο μηχανικός θα πρέπει να κάτσει να ασχοληθεί αρκετές ώρες με αυτό το μηχανάκι για να γίνει σωστό αφού έχει κατσει αρκετό καιρό. Δεν είναι δουλειά της μιας ώρας, αλλάζουμε μπαταρία, λάδια μπουζί και φύγαμε.
Αν χρειαστεί να βγούν καρμπ, πιθανότατα θα θέλει και τις εισαγωγές αν είναι κόκκαλο, κανουν καμμια 50ρια Ευρω.
Επίσης μετα απο 3 χρόνια ακίνητο θα χρειαστεί τσιμούχες στο πηρούνι κατα 95%. Και αν δεν θελει άμεσα θα θέλει μετα απο λίγο που θα δουλέψει.
Ο toyar λέει να συνεννοηθεί με τον μάσοτρα στην τιμή να είναι και η μεταφορά. Που τα είδατε αυτα ρε παιδιά? Μεταφορέας ειναι το συνεργείο? Αν θέλεις μεταφορά κοστίζει γυρω στα 35-40 Ευρω και δεν την κάνει το συνεργείο.
Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω συνεργείο που να κανει και μεταφορές. Και ξέρω αρκετά συνεργεία.
dimitrisag αν πιανουν τ αχερια σου και πιστεύεις οτι μπορείς με το manual να κανεις μόνος σου καποιες εργασίες ΟΚ.
Αν όμως δεν έχειε καθόλου εμπειρία και ξηλώσεις κανένα σπείρωμα (πχ ταπας λαδιού) μετα θα μπλέξεις χειρότερα.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Τα 240 οντως μπορει να μην ειναι τοσα πολλα για τις δουλειες αυτες, αλλα δε νομιζω οτι συμπεριλαμβανει ολα αυτα που γραφεις. Αυτο που ειπαμε στο φιλο ειναι να κανει οσα μπορει μονος του και οπου κολλησει μπορει να παει στο μηχανικο. Μενει Πειραια αρα ανταλακτικα βρισκει και ευκολα και οικονομικα.
Να βγαλεις το καρμπ ειναι πραγματικα 5 λεπτα. Και αφου ειπε οτι εχει προβλημα ρευστοτητας (που ποιος δεν εχει βεβαια) προσπαθουμε να τον παρακινησουμε να κανει καποια πραγματα μονος του.
Φιλικα παντα!!
αυτο για τα 5 λεπτα με ποση σιγουρια το λες? εχοντας βγαλεις ποσες φορες καρμπ ΧΤ? παντως οχι την πρωτη φορα. κι ειδικα αν τα κολαρα ειναι ξεραμενα θα σου φαει τα χερια ακομα κι αν εισαι εμπειρος. και σιγουρα θα χαλασεις ενα αν οχι και τα δυο αναμεσα καρμπ και κεφαλη. που στο Χτ ειναι απο τα πιο παρεξηγησιαρικα. εδω χαλανε απο μονα τους...
Τα εχω βγαλει αρκετες φορες, και υπαρχει και σε θεμα εδω. Επισης αμφιβαλω οτι τα κολαρα εχουν ξεραθει. Αν εχουν ξεραθει τοτε η ζημια γινεται πιο ακριβη. Αυτο που με ειχε παιδεψει πολυ ηταν οι αεραγωγοί που ενωνουν το φιλτροκουτι με τα καρμπς. Και παλι ομως δεν πιστευω οτι χρειαζεται μηχανικο.
ναι ρε παιδι μου, στο 5 λεπτα διαφωνω, ειδικα απο καποιον απαιδευτο. δεν ξερω. 3 ΤΤ κι ενα srx που περασαν απο τα λεκιασμενα χερια μου θελαν ολα κολαρα. ηταν σκασμενα απο την πολυκαιρια. ευτυχως πλεον υπαρχουν ιμιτασιον στην μιση τιμη. αφου τα γνησια δεν εχουν αποδειξει οτι ειναι καλυτερα.
Ειναι μοντελο του 2002. Δεν νομιζω οτι εχουν ξεραθει. Βεβαια δε μπορω να ξερω και δε βαζω το χερι μου στη φωτια. Τωρα αφου και εσυ λερωνεσαι φανταζομαι ξερεις τι εννοω με τα 5 λεπτα. Η αληθεια ειναι οτι για να ανοιξεις την εργαλειοθηκη μονο, παιρνει 5 λεπτα. Περισσοτερο σα βαθμο δυσκολιας το εθεσα ετσι παρα σαν χρονο. Αν και συνεχιζω να λεω οτι δεν ειναι και πολυ χρονοβορα δουλεια, αν ολα πανε καλα.
2 βιδες στη σελα, 1 παξιμαδι για το ντεποζιτο, 2 σωληνακια, και 4 σφιχτηρες στα κολαρα. Μετα απλα τραβας και βγαίνει (Προσεκτικα για να μην τραυματιστουν τα κολαρα γιατι ειναι πολυ στριμογμενα).
OK τώρα που του περιγράψατε πως να βγάλει τα καρμπ πεστε του και πως να το κάνει να δουλεύει.
Σημειωτέον οτι το σκριπ του γκαζιού δεν γυρίζει.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
TTR δεν εχει πεσει στα χερια μου και το ΧΤ ειναι το πρωτο μηχανακι που σκαλιζω με καρμπς. Χωρο στο ΧΤ παντως εχεις να δουλεψεις. Τωρα για αλλαγη κολλαρων θελει πολυ υπομονη, αλλα δυσκολο δεν ειναι.
Συγνώμη ρε παιδιά, ποιος σας είπε ότι αν μείνει ακίνητο ένα μηχανάκι για 3 χρόνια, ρημάζουν τα πάντα;
Προχθές πήρα KLE του 2002 με 5 χρόνια ακινησίας. Το πήγα για γενικό σέρβις (ρύθμισα και ΟΛΑ τα υγρά) , έδωσα 200 ευρώ για να ψαχτεί εξονυχιστικά και ο μάστορας το βρήκε μια χαρά. Πέραν του τυπικού μεγάλου σέρβις, μόνο δυο - τρεις βίδες άλλαξε.
Τίποτα δεν βρήκε ξεραμένο. Ακόμα και τα λάστιχα που είναι απάτητα μεν, 5 χρόνων δε, κρατάνε μια χαρά.
Ας χαλαρώσουμε λίγο, γιατί έχουμε γίνει πιο συντηρητικοί από τους οδηγούς Volvo.![]()
Υποθέτω οτι στο KLE που πήρες το σκρίπ του γκαζιού τουλάχιστον γύριζε όμως.
Πολύ καλά έκανες και πλήρωσες για να γίνει ένας σωστός έλεγχος, Ετσι θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
Προσωπικά θεωρώ λογική τιμή τα 240 Ευρω που είπε ο μαστορας στον φίλο με το XT, με την προυπόθεση οτι η τιμή θα συμπεριλαμβάνει γενικό έλεγχο, λαδώματα, ρυθμίσεις, καμμια ντίζα ή αλλο ψιλο ανταλλακτικό που μπορεί να χρειάζεται, βγάλσιμο και καθάρισμα καρμπ κλπ εκτός απο λαδια/φίλτρο/μπουζί.
Οταν ο άνθρωπος σου λέει οτι το σκρίπ γκαζιού είναι κολλημένο και δεν γυρίζει, και παίρνει απαντήσεις τύπου βαλτου μπαταρία και θα πάρει μπρός σίγουρα και θα είναι ΟΚ, καλό θα είναι να μπορεί να φιλτράρει τις πληροφορίες ωστε να βγαλει ενα συμπέρασμα τι να κανει τελικά.
Δεν πάω να κανω τον έξυπνο.
Απλά περιγράφω την εικόνα όπως είναι πραγματικά και όχι όπως θα θέλαμε να είναι.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Yποτιθεται ότι είναι σε κλειστο γκαραζ σκεπασμενο,εγω δεν το θυμηθηκα για το σκριπ του γκαζιού.Αποκλειω να ηταν σε κλειστο γκαραζ και να εχουν κοκκαλωσει όλα,εγραψα πιο πανω να ρωτησει τι ακριβως ειχε κανει ο ιδιωκτητης.