Οι λαιμοί δεν είναι σε καλή κατάσταση αλά θα κάνουν την δουλεία τους…θέλουν άλλαγμα παντός. Αρχικά θέλω καρμπιρατέρ να δω πως θα πάει.
Είναι πολλά τα μηχανάκια που πάνε διαγραφή γιατί τα εγκαταλείπουν για διαφόρους λόγους και μετά χρεωστάνε αρκετά τέλη κυκλοφορίας. Εγώ βλέπω πολλά στους δρόμους παρατημένα, που καταλήγουν στην καλύτερη για ανταλλακτικά…άνετα πολλά από αυτά μετά από διαγράφει με μια επισκευή και έλεγχο κτεο θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν…
Ο κινητήρας αρχικά καθαριστικέ και μετά τον έτριψα με γυαλόχαρτο και συρματόβουρτσα για τις ψυχρές και τα δύσκολα σημεία. Μετά καλό φύσημα και βάψιμο με σπρέι θερμοκρασίας MOTIP HEAT RESISTANT 650c.Δεν θυμάμαι τιμή αλά σε χρωματοπωλείο 6-7 ευρώ πρέπει να κοστίζει. Το συγκεκριμένο είναι γαμάτο στρώνει πολύ καλά. Στης οδηγίες λέει ότι μετά από μια ώρα χρίζετε να θερμανθεί το μέταλλο για 30-60 λεπτά στους 160c για να σκληρύνει το στρώμα του χρώματος αλά αυτό δεν ήταν δυνατόν να γίνει. Το μαύρο είναι απλό σπρέι μια και δεν πιάνει σε αυτά τα σημεία μεγάλες θερμοκρασίες. Ελπίζω να αντέξει![]()
XT 6OO- FAZER 600
Για σας ρε μάγκες χάθηκα λιγάκι και έμεινε και το μοτόρι πiσο αλά η δουλεία προήγατε. Όλα καλά ώμος πριν κάτι μέρες παρέλαβα τα καρμπιρατέρ από japan 50 euro με τα μεταφορικά μέσα… νάνε καλά το ebay..τώρα θέλω μια από τις δυο εισαγωγές να βρω και είναι έτυμο για την κρίσιμη ώρα…έριξα και μια μάτια στης βαλβίδες και είναι μες τα όρια εκτός από μια τις εξαγωγής που είναι 2-3 mm εκτός ορίων αλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί δεν παίρνει ρύθμιση…πρέπει να αλλάξεις κάτι σαν ροδέλες στο πανό μέρος απ ότι είδα στο YouTube…
Ερώτηση: Η μπαταρία είναι χώμα πάει για πέταμα αλά μέχρι να πάρω νέα μπορεί να πάρει μπρος με την παλιά???
XT 6OO- FAZER 600
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Tο θέμα με τις πινακίδες δεν με απασχολεί καθόλου δεν θα κυκλοφορεί σε δρόμους,
Για την μπαταρία η μηχανή ήταν 3-4 χρόνια σε ακινησία την μέτρησα και μου δείχνει 1.90 V από 12 και δεν νομίζω να φορτίσει…
Με τις βαλβίδες μπορεί να έχω κάνει κάποιο λάθος πρώτη φορά την κάνω την διαδικασία…
Το manual λέει valve clearance
Intake 0,08-0,12 mm
Exhausts 0,12-0,17 mm
Δοκίμασα το 0.10 mm filer και είδα ότι πέρνα στης εισαγωγής όποτε φαίνετε να είναι μες στα όρια.
Στης εξαγωγής έβαλα το 0,15 και είναι οκ στην μια, στην άλλη δεν πέρνα και φαίνετε και στο μάτι να έχει μια μικρή διάφορα, η επιφάνια του καπελοτου είναι λίγο σαγρέ… δοκίμασα το 0,10 filer αυτό περνά κανονικά όποτε αν το ελάχιστο είναι 0,12mm εγώ είμαι 0,2mm εκτός…
Και τορα διαπίστωσα την λάθος μου είναι 0,2 mm όχι 2mm σωστός ο sapila η διαφορά είναι τεράστια…
Το έκλισα το μοτέρ δεν θα κάνω κάτι θα δω πως θα πάει όταν πάρει μπρος,,, έξαλλου με το που βγάλεις το ντεπόζιτο έχει χορό να κάνεις αυτές τις ρυθμίσεις δεν είναι ανάγκη να κατεβάσεις το μοτέρ…![]()
XT 6OO- FAZER 600
Μετά από αρκετή δουλίτσα η μηχανή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Μπήκε ο κινητήρας και τα περιφερικά και θέλω μονό μια μάσκα. Σήμερα πήρα βενζίνη και την μπαταρία από άλλη μηχανή και μετά από αρκετές προσπαθείς η μηχανή δεν πηρέ μπρος…πιστεύω πως έχω κάποιο θέμα με το καρμπιρατέρ η με τα ηλεκτρολογικά…
Το καρμπιρατέρ ήρθε καθαρό σε καλή κατάσταση και δεν το πείραξα καθόλου… έχει μια υποδοχή που παίρνει βενζίνη στα αριστερά και μια αλί υποδοχή στο κέντρο πανό από την γέφυρα. Ξέρει κάνεις σε τι χρησιμεύει αυτή η υποδοχή??? Είναι μήπως υπερχείλιση??? Μπορώ να του κάνω καμία ρύθμιση για να δω ότι είναι ένταξη..???
Help παιδία
Αύριο θα ελέγξω όλα τα ηλεκτρολογικά μπας και έχω εκεί κάνα θεματική…![]()
XT 6OO- FAZER 600
Λάμπει το ΧΤακι...ωραιος!!!![]()
Πολύ όμορφο το έφτιαξες.
Ξεκίνα από τα βασικά, βγάλε το μπουζάκι και ακουμπώντας το σε κάποιο άβαφο μέταλλο της μοτό δες αν έχει σπινθήρα.
Αν ο σπινθήρας εμφανίζεται μια φορά και μετά χάνεται ψάξε τις συνδέσεις σου στην ηλεκτρονική και ειδικότερα τα διακοπτάκια σε πλάγιο σταντ και συμπλέκτη (αν υπάρχουν).
Ρύθμισε το καρμπυρατέρ λίγο πιο πλούσιο, κανονικά πρέπει να σκάει το μηχανάκι, άσχετα αν δεν παίρνει μπρος.
Το βασικότερο, κοίταξε αν κατεβάζει βενζίνη, άνοιξε το βιδάκι αδειάσματος στο καρμπυρατέρ να τρέξει βενζίνη.
Σπινθήρας και βενζίνη, μετά όλα τα άλλα.