Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 92

Θέμα: χαρακτηριστικα διαταξης κινητηρα τις γνωσεις σας!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Shiatman Προβολή μηνύματος
    Απλά γιατί δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο, παρά ροπάκλα. Που να ανοίξεις το 4τ σε μονοπάτι; Και γιατί να κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη στα σέρβις;

Εκτώς κι άν είσαι ξάδερφος του τερμινάτορα και το πάς με 10,000 σαλ. μέσα στο δάσος! Και δε μιλάμε για βολτίτσα στο χωματόδρομο, εκεί πας και με μερσεντέ άμα λάχει...
    Ένα μονοκύλινδρο έχω οδηγήσει λίγο και θεωρείται και πολιτισμένο και ωραίο "ροπάτο" μοτέρ με διάρκεια κλπ.
    Αυτή την καραμέλα με την "ροπάκλα" την έφτυσα από την πρώτη βόλτα και απορώ με όσους την τρώνε ακόμα.
    Ροπάκλα σημαίνει (ή έτσι το καταλαβαίνω εγώ) ανοίγω το γκάζι οπουδήποτε στο στροφόμετρο και επιταχύνω, ναι;
    Η ροπάκλα δεν σημαίνει αγκομαχάω από τις 2Κ ως τις 4Κ και έχω πεθάνει στις 6,5Κ, δεν σημαίνει αρνούμαι να επιταχύνω κάτω από ένα όριο στροφών.
    Ροπάκλα έχει το φέιζερ που ανοίγεις την 6η από τις 2Κ και πάει, όχι το μονοκύλινδρο που ανοίγεις το γκάζι στα 100 και θέλει κατέβασμα γιατί σκορτσάρει.
    Στο μονοπάτι δε, μάλλον πρέπει να είσαι μόνιμα με συμπλέκτη για να είσαι στις ωφέλιμες στροφές του κινητήρα.
    Ποιά ροπάκλα, ξανά;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Και αν μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί στο χώμα είναι προτιμητέα η "σφαλιάρα" κάθε τέσσερις χρόνους αντί για την γραμμική παροχή σε κάθε έναν χρόνο, θα ήμανε υπόχρεος. Δεν συζητάμε το αν ένας 4Κ χωράει στο μονοπάτι ή όχι (προφανώς όσο πιο στενός ο κινητήρας τόσο το καλύτερο), καθαρά για το "δεν έχει αντίπαλο" ο μονοκύλινδρος από ζήτημα παροχής δύναμης στο χώμα απορώ.
    Καλα για πολιτικη - ερασιτεχνικη οδηγηση η σφαλιαρα βρισκεται μονο στα... χαρτια. Σε γενικες γραμμες οι μονοκυλινδροι στο χωμα δεν εχουν αντιπαλο λογω βαρους, όγκου και άμεσης παροχης δυναμης λογω ευστροφιας που βοηθαει στο "σκάψιμο".

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    @daz το θέμα με τις φορτίσεις ελαστικού από τα διαστήματα ανάφλεξης, ξέρεις πόσο πολύ ενδιαφέρει έναν οδηγό εκτός motogp, SBK κλπ ε;
    Ναι αμέ πως δεν ξέρω. Καθόλου!

Και αν μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί στο χώμα είναι προτιμητέα η "σφαλιάρα" κάθε τέσσερις χρόνους αντί για την γραμμική παροχή σε κάθε έναν χρόνο, θα ήμανε υπόχρεος. Δεν συζητάμε το αν ένας 4Κ χωράει στο μονοπάτι ή όχι (προφανώς όσο πιο στενός ο κινητήρας τόσο το καλύτερο), καθαρά για το "δεν έχει αντίπαλο" ο μονοκύλινδρος από ζήτημα παροχής δύναμης στο χώμα απορώ.
    Ορίστε απαντάς μόνος σου παρακάτω.

Για άσφαλτο μην μπείτε στον κόπο, έχω διαβάσει τις άπειρες αναλύσεις για το θέμα της υστέρησης της γόμας του ελαστικού και το πόσο χρήσιμο είναι το "κενό" ανάμεσα στις αναφλέξεις, μερσί.
    Η πρόσφυση στο χώμα δεν είναι περιορισμένη? Δλδ τι διαφορά έχουν οι 200 ίπποι απ' τα 200 κιλά των μοτο gp στην άσφαλτο με το ελαστικό στις 45 μοίρες, απ' τους 40 ίππους και 100 κιλά ενός exc στην βρεγμένη πέτρα και στη σαθρή κροκάλα?
    Αν η συνεχής παροχή ισχύος είναι καταστροφική σε οριακές καταστάσεις στην άσφαλτο γιατί τα πράγματα να είναι διαφορετικά στο χώμα που η πρόσφυση είναι πάντα μηδενική?
    Sent from me using a computer.

Επ μάστορα...
    Στην άσφαλτο όπου το λάστιχο εξαντλεί την πρόσφυσή του και έχει ΠΟΛΛΗ διαθέσιμη πρόσφυση, οι "ζυμώσεις" που τρώει η γόμα είναι πολλές και μεγάλες οπότε το ελαστικό ζεσταίνεται, υπερθερμαίνεται, διαλύεται, συμφωνήσαμε ήδη με αυτό.

Στο χώμα όπου η διαθέσιμη πρόσφυση είναι τέτοια που δεν ζορίζει καθόλου τη γόμα (εντιτ: συντελεστής τριβής πχ στο μιζάνο και στην κροκάλα Νταζ είναι ίδιος; ), όπου οι "ζυμώσεις" είναι μικρές και τα λάστιχα είναι πολύ μακριά από την υπερθέρμανση/καταστροφή το δούλεμα του κλασσικού 4Κ μου φαίνεται πιο "σωστό". Και μπορεί να λέω ατελείωτες μλκιες τώρα, αλλά εν ξέβρω και ρωτώ. Οι μονοκύλινδροι μου φαίνονται σκουπίδια και προφανώς χρησιμοποιούνται "αναγκαστικά" για συγκεκριμένες χρήσεις γιατί χωροταξικά δεν βολεύει τίποτα άλλο.

εντιτ 2
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Αν η συνεχής παροχή ισχύος είναι καταστροφική σε οριακές καταστάσεις στην άσφαλτο γιατί τα πράγματα να είναι διαφορετικά στο χώμα που η πρόσφυση είναι πάντα μηδενική?
    Όπως λες και εσύ, μικρή πρόσφυση, άρα καλύτερα μικρά "απλωμένα" μπαμ από ένα μεγάλο μιά στο τόσο.

Παλαιό μέλος
    @amyroukai
    ΕΡΩΤΗΣΗ
    @Μανόλη67 Ήμουν 18 το 1990, περνάω το όριο που έχεις στο μυαλό σου; Και ξαναλέω. ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ εμπρός κύλινδρο σε VFR, πότε είδες;
    Κατ αρχήν είμαστε ..κοντοσειρές! τωρα το δευτερο δεν το καταλαβαίνω, σου απάντησα ότι το VFW (V=....V!!!!) είχαν διάταξει DUCATI αυτό δεν το εβγαλά μονος μου,..τώρα μοιρες δεν ξέρω ακριβώς για να είμαι ειλικρινής
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Στο θέμα της ροπής μονοκύλινδρου-δικύλινδρου και άλλα σχετικά ρωτήστε έναν Τραιαλίστα, (το καλύτερο να οδηγήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ μια μοτο Τραιλ, σαν εμπειρία).

ΕΡΩΤΗΣΗ
    Η πρόσφυση στο χώμα δεν είναι περιορισμένη? Δλδ τι διαφορά έχουν οι 200 ίπποι απ' τα 200 κιλά των μοτο gp στην άσφαλτο με το ελαστικό στις 45 μοίρες, απ' τους 40 ίππους και 100 κιλά ενός exc στην βρεγμένη πέτρα και στη σαθρή κροκάλα?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Αυτό έχει σχέση με την ταχύτητα..τα δρόμου είναι σε άλλη .....χωροχρωνική διάσταση σε σχεση με τα On-Of, ειναι απλά στο Σύμπαν των υψηλών ταχυτήτων, ναι, χρειάζεσαι και 4 και 6 και 8 κύλινδρους οταν ανοίγεις το γκάζι (εστω και με κλίση!!) οταν πηγαίνεις με 200! απλά!
    τα Εντούρο..πόσο να πιάσουν? 100?? 120?? και για πόσο? η ζωη τους ειναι σε χαμηλές ταχύτηες που η απόκριση στο γκάζι και με λάθος (μεγαλύτερη ) σχεση στο ζασμάν να είναι άμεση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Το nc 700 (670 cc) παρόλο που είναι δικύλινδρο βγάζει περισσότερη ροπή από το xr 650 και χίλιες στροφές χαμηλότερα.
    Μονόδρομοι στην επιλογή διατάξεων υπάρχουν μόνο σε ακραίες απαιτήσεις ιπποδυνάμεων βάρους πχ τα παλιά πολυκύλινδρα gp κλπ.
    Στην καθημερινή ζωή μπορούν να κάνουν ότι γουστάρει το marketing και το budget.

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Ένα μονοκύλινδρο έχω οδηγήσει λίγο και θεωρείται και πολιτισμένο και ωραίο "ροπάτο" μοτέρ με διάρκεια κλπ.
    Αυτή την καραμέλα με την "ροπάκλα" την έφτυσα από την πρώτη βόλτα και απορώ με όσους την τρώνε ακόμα.
    Ροπάκλα σημαίνει (ή έτσι το καταλαβαίνω εγώ) ανοίγω το γκάζι οπουδήποτε στο στροφόμετρο και επιταχύνω, ναι;
    Η ροπάκλα δεν σημαίνει αγκομαχάω από τις 2Κ ως τις 4Κ και έχω πεθάνει στις 6,5Κ, δεν σημαίνει αρνούμαι να επιταχύνω κάτω από ένα όριο στροφών.
    Ροπάκλα έχει το φέιζερ που ανοίγεις την 6η από τις 2Κ και πάει, όχι το μονοκύλινδρο που ανοίγεις το γκάζι στα 100 και θέλει κατέβασμα γιατί σκορτσάρει.
    Στο μονοπάτι δε, μάλλον πρέπει να είσαι μόνιμα με συμπλέκτη για να είσαι στις ωφέλιμες στροφές του κινητήρα.
    Ποιά ροπάκλα, ξανά;
    Δεν μπορείς μα συγκρίνεις την οδήγηση στο χώμα (εντούρο) με την άσφαλτο εκτώς αν μιλάς αποκλειστικά για φλαταριές κι όποιον πάρει ο χάρος. πήγαινε με το φέιζερ εντουράδα και να δούμε αν χρειάζεσαι το συμπλέκτη ή όχι. Μην μπερδεύουμε την βούρτσα με την πατανόβουρτσα. άλλο το βόλεϋ κι άλλο το τρόλεϋ.

Δεν μπορείς μα αξιοποιήσεις κανένα προτέρημα των πολλών κυλίνδρων. Αν είχες συνεχόμενη δύναμη στον πίσω τροχό στο χώμα, δεν θα πατούσες πουθενά. Και πέσμου που θα αξιοποιούσες το φάσμα των στροφών;
    WHO RUNS THE SHOW

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μανολης67 Προβολή μηνύματος
    @amyroukai
    ΕΡΩΤΗΣΗ
    @Μανόλη67 Ήμουν 18 το 1990, περνάω το όριο που έχεις στο μυαλό σου; Και ξαναλέω. ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ εμπρός κύλινδρο σε VFR, πότε είδες;
    Κατ αρχήν είμαστε ..κοντοσειρές! τωρα το δευτερο δεν το καταλαβαίνω, σου απάντησα ότι το VFW (V=....V!!!!) είχαν διάταξει DUCATI αυτό δεν το εβγαλά μονος μου,..τώρα μοιρες δεν ξέρω ακριβώς για να είμαι ειλικρινής

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Στο θέμα της ροπής μονοκύλινδρου-δικύλινδρου και άλλα σχετικά ρωτήστε έναν Τραιαλίστα, (το καλύτερο να οδηγήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ μια μοτο Τραιλ, σαν εμπειρία).
    η ζωη τους ειναι σε χαμηλές ταχύτηες που η απόκριση στο γκάζι και με λάθος (μεγαλύτερη ) σχεση στο ζασμάν να είναι άμεση.
    Ναι, ο μεσιέ Μότοσπορ έλεγε μαλακίες, με το συμπάθιο (γιατί γραφικός αλλά συμπαθής μου είναι). V2 το ένα, V4 το άλλο, με 90 μοίρες γωνία κυλίνδρων αμφότερα αλλά με προσανατολισμό κυλίνδρων με καμμία σχέση οπότε "αντιγραφή" δεν μπορείς να χρεώσεις επ' ουδενί σε καμμία περίπτωση.

Τα τράιαλ είναι ειδικότατης χρήσης μηχανάκια. Ούτε σέλα δεν έχουν... Αυτό που ενδιαφέρει είναι το πολύ χαμηλό βάρος και το πολύ γρήγορο άρπαγμα του μοτέρ για να δίνει δύναμη για τα εμπόδια.
    Καμμία σχέση με απαιτήσεις σε πορεία σε μονοπάτι που λέγαμε πριν, καμμία σχέση με οτιδήποτε έχει να κάνει με μετακίνηση γενικώς.

Όσο για το άρπαγμα του μοτέρ με λάθος σχέση, πιο πιθανό είναι το "τσαφ" και να σβήσει ή να σκορτσάρει παρά να "αρπάξει" το 1Κ με λάθος σχέση.

εδιτ:
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Shiatman Προβολή μηνύματος
    Δεν μπορείς μα συγκρίνεις την οδήγηση στο χώμα (εντούρο) με την άσφαλτο εκτώς αν μιλάς αποκλειστικά για φλαταριές κι όποιον πάρει ο χάρος. πήγαινε με το φέιζερ εντουράδα και να δούμε αν χρειάζεσαι το συμπλέκτη ή όχι. Μην μπερδεύουμε την βούρτσα με την πατανόβουρτσα. άλλο το βόλεϋ κι άλλο το τρόλεϋ.

Δεν μπορείς μα αξιοποιήσεις κανένα προτέρημα των πολλών κυλίνδρων. Αν είχες συνεχόμενη δύναμη στον πίσω τροχό στο χώμα, δεν θα πατούσες πουθενά. Και πέσμου που θα αξιοποιούσες το φάσμα των στροφών;
    Δεν έχω εμπειρία χώμα. Δεν μιλάω για τελικές. Χώμα έχω κάνει "πολύ" με το φέιζερ, συνήθως δικάβαλος, σε διακοπές. Όταν λέω "πολύ" εννοώ διαδρομές 15-20 χιλιόμετρα τη φορά και για τα δικά μου μέτρα και σταθμά τρομακτικές από άποψης εδάφους (πέτρα πχ είτε φυτευτή φέτος είτε σαθρή πέρυσι) και κλίσεων. Και η πρώτη μου φτάνει πάνω από τα 100, οπότε το να πηγαίνω συμπλεξαρισμένος είναι φυσικό συνεπακόλουθο του γραναζώματος και της απαίτησης για ταχύτητες βαδίσματος σε νεροφαγώματα κλπ δύσκολα. Αλλά στις ανηφόρες το να πηγαίνω "πλακωμένος" και να πλανάρω στην φυτεμένη πέτρα (αυτή την αίσθηση έδινε το λάστιχο, ότι πηδάει κορυφή-κορυφή) έμοιαζε πιο άνετο (και εγώ παρακαλούσα από μέσα μου να μην σχιστεί το λάστιχο και πεθάνουμε από το πέσιμο στο γκρέμι ή μείνουμε εκεί για πάντα).

Στο 1Κ που είχα για λίγο, με την πρώτη να φτάνει τα 40 περίπου (αν θυμάμαι καλά, δεν το έσκιζα κιόλας) μάλλον δεν θα χρειαζόταν στις ίδιες διαδρομές τίποτα πέραν της επιλογής δεύτερης σχέσης και κίνησης στο "καλό" κομμάτι 4-6000 του κινητήρα.

Για το δεύτερο κομμάτι της αξιοποίησης μιλάμε για λίγο διαφορετικά πράγματα. Δεν ενδιαφέρει το να περάσεις 120 άλογα, ενδιαφέρει το να περάσεις 30 άλογα ας πούμε "ήπια" ή 30 με "σφυριές" όπως ισχύει τώρα και τι θα ήταν καλύτερο.
    Τελευταία τροποποίηση από amyroukai; 17/02/2015 στις 21:55.

Moderator
    Επ μάστορα...
    Στην άσφαλτο όπου το λάστιχο εξαντλεί την πρόσφυσή του και έχει ΠΟΛΛΗ διαθέσιμη πρόσφυση, οι "ζυμώσεις" που τρώει η γόμα είναι πολλές και μεγάλες οπότε το ελαστικό ζεσταίνεται, υπερθερμαίνεται, διαλύεται, συμφωνήσαμε ήδη με αυτό.

Στο χώμα όπου η διαθέσιμη πρόσφυση είναι τέτοια που δεν ζορίζει καθόλου τη γόμα (εντιτ: συντελεστής τριβής πχ στο μιζάνο και στην κροκάλα Νταζ είναι ίδιος; ), όπου οι "ζυμώσεις" είναι μικρές και τα λάστιχα είναι πολύ μακριά από την υπερθέρμανση/καταστροφή το δούλεμα του κλασσικού 4Κ μου φαίνεται πιο "σωστό". Και μπορεί να λέω ατελείωτες μλκιες τώρα, αλλά εν ξέβρω και ρωτώ. Οι μονοκύλινδροι μου φαίνονται σκουπίδια και προφανώς χρησιμοποιούνται "αναγκαστικά" για συγκεκριμένες χρήσεις γιατί χωροταξικά δεν βολεύει τίποτα άλλο.

εντιτ 2

Όπως λες και εσύ, μικρή πρόσφυση, άρα καλύτερα μικρά "απλωμένα" μπαμ από ένα μεγάλο μιά στο τόσο.
    Τα συνεχή μπαμ, έστω και μικρής έντασης, θα αφήσουν το ελαστικό να βρει πρόσφυση εκεί που η πρόσφυση είναι ανύπαρκτη? Μήπως αντιθέτως αν το αφήνουν να "πιάνει" έστω και λίγο και μετά το "σπρώχνουν" είναι καλύτερα? Έχεις δει αναβάτη να χωροπηδάει στη σέλα ή στα μαρσπιέ? Γιατί το κάνει?
    Οι ανηφόρες με σαθρή κροκάλα γιατί καθαρίζονται πιο εύκολα με το γκάζι σταθερό?

O συντελεστής τριβής στο μιζάνο και στο βρεγμένο γρασίδι είναι ίδιος? Αν δεν αφήσεις το τακούνι να πιάσει ποιος ο λόγος να γυρίζεις τη ρόδα?
    Δεν σου έχει τύχει να "κόβεις" γκάζι για να βρει πρόσφυση μήπως και κουνηθεί κανένα πόντο ε? Στην λάσπη που αν ρίξεις στροφές τα τακούνια σταματάνε να αυτοκαθαρίζονται υπάρχει περίπτωση να σε ωφελήσει η συνεχής παροχή ισχύος?

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα αυτό το θέμα και μετά περνάμε στο αν, γιατί και πόσο άχρηστα είναι τα μονοκύλινδρα.

Edit. Τα λάστιχα στο εντούρο δεν χάνουν την πρόσφυση επειδή καταστρέφονται. Χάνουν πρόσφυση επειδή αυτή δεν υπάρχει.

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Το nc εχει μοτερ απο αυτοκινητο ομως (-2 κυλινδρους) και ειναι οσο πιο υποτετραγωνο γινεται. Επισης εχει περιπου το ιδιο φασμα στροφων με ενα μονοκυλινδρο και αποδιδει 50 αλογα απο 670 cc. Το καλο που του θελω να εχει μπολικη ροπη χαμηλα (που εχει).
    MADE IN JAPAN 日本製

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Το nc 700 (670 cc) παρόλο που είναι δικύλινδρο βγάζει περισσότερη ροπή από το xr 650 και χίλιες στροφές χαμηλότερα.
    Μονόδρομοι στην επιλογή διατάξεων υπάρχουν μόνο σε ακραίες απαιτήσεις ιπποδυνάμεων βάρους πχ τα παλιά πολυκύλινδρα gp κλπ.
    Στην καθημερινή ζωή μπορούν να κάνουν ότι γουστάρει το marketing και το budget.
    Ασφαλώς και έχεις δίκιο. Αυτό που συζητάμε δεν έχει να κάνει με τι μπορούμε εμείς αλλά με το τι ισχύει. Αν αυτό απασχολεί μονο τους αγωνιζόμενους είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Πάντως, εν αντιθέσει με την άσφαλτο οι διαφορές στην απόδοση στο χώμα μπορούν αν γίνουν αντιληπτές ακόμα και από απαιτητικούς χομπίστες.

Moderator
    Τώρα έχετε πάει την συζήτηση στον τρόπο απόδοσης των κινητήρων ενώ ο αμυρουκαι είπε για το πως μεταφράζεται αυτή η απόδοση σε πρόσφυση στο χώμα.

Και αν οι περισσότεροι έχετε στο μυαλό σας φλαταδούλες καλύτερα να τις βγάλετε ή να τις επισκεφτείτε με κανένα husaberg650 για να μη χάσετε το δρόμο της επιστροφής.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Τα συνεχή μπαμ, έστω και μικρής έντασης, θα αφήσουν το ελαστικό να βρει πρόσφυση εκεί που η πρόσφυση είναι ανύπαρκτη? Μήπως αντιθέτως αν το αφήνουν να "πιάνει" έστω και λίγο και μετά το "σπρώχνουν" είναι καλύτερα? Έχεις δει αναβάτη να χωροπηδάει στη σέλα ή στα μαρσπιέ? Γιατί το κάνει?
    Οι ανηφόρες με σαθρή κροκάλα γιατί καθαρίζονται πιο εύκολα με το γκάζι σταθερό?

O συντελεστής τριβής στο μιζάνο και στο βρεγμένο γρασίδι είναι ίδιος? Αν δεν αφήσεις το τακούνι να πιάσει ποιος ο λόγος να γυρίζεις τη ρόδα?
    Δεν σου έχει τύχει να "κόβεις" γκάζι για να βρει πρόσφυση μήπως και κουνηθεί κανένα πόντο ε? Στην λάσπη που αν ρίξεις στροφές τα τακούνια σταματάνε να αυτοκαθαρίζονται υπάρχει περίπτωση να σε ωφελήσει η συνεχής παροχή ισχύος?

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα αυτό το θέμα και μετά περνάμε στο αν, γιατί και πόσο άχρηστα είναι τα μονοκύλινδρα.

Edit. Τα λάστιχα στο εντούρο δεν χάνουν την πρόσφυση επειδή καταστρέφονται. Χάνουν πρόσφυση επειδή αυτή δεν υπάρχει.
    Τα λάστιχα δεν καθαρίζονται από τη λάσπη αν δεν γυρνούν επαρκώς γρήγορα ώστε αυτή να φεύγει λόγω της φυγοκέντρου που υπερνικάει την δύναμη συνάφειας της λάσπης με τον εαυτό της ή με το καθαρό λάστιχο αποκάτω και δεν έχει σχέση το σε τι μοτέρ είναι συνδεδεμένα.

Γιατί καθαρίζονται οι κροκάλες δεν ξέρω, το ξαναείπα ότι χωμάτινο δεν είχα/δεν έχω/δεν έχω οδηγήσει το υποτιθέμενο "σωστό" μηχανάκι σε τέτοιους δρόμους.

Στην άσφαλτο η έλλειψη "μπαμ" σε κάποιους χρόνους δεν είναι επιθυμητή τόσο για να βρίσκει πρόσφυση όσο για να μην "ζυμώνεται" συνέχεια από την δύναμη το λάστιχο και να "κρυώνει" έχοντας χρόνο για "ξεκούραση" σε κάθε κύκλο. Το αν συνεπακόλουθο της "ευγένειας" στην θερμική καταπόνηση είναι και η αυξημένη πρόσφυση, δεν το εξεύρω γιατί δεν του είχα δώσει την απαραίτητη σημασία ή δεν το ανέφεραν τα άρθρα (θα το γκουγκλάρω όμως). Θυμάμαι ότι έγραφαν πως το ελεγχόμενο σπινάρισμα (που δεν θυμάμαι γαμώτο ποιός το πρωτοέκανε στα GP) ανακάλυψαν ότι κρυώνει το λάστιχο, καθαρίζει τη βρωμιά κλπ και ευνοεί την μακροζωία στον αγώνα ενώ ως τότε πίστευαν ότι το σπινάρισμα είναι αποφευκτέο εντελώς γιατί φθείρει πρόωρα το ελαστικό.

Και συνεχίζω να απορώ. Μικρή πρόσφυση, άρα σπάει εύκολα, ναι; Το λίγο-λίγο-λίγο-λίγο (στο ταραγμένο μυαλό μου) είναι καλύτερο από το ΠΑΡΤΑ-τίποτα-τίποτα-τίποτα.

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Το λίγο-λίγο-λίγο-λίγο (στο ταραγμένο μυαλό μου) είναι καλύτερο από το ΠΑΡΤΑ-τίποτα-τίποτα-τίποτα.
    μήν ξεχνάς τη στροφορμή του στροφάλου και τη διαφορά της περιστρεφόμενης μάζας από κινητήρα σε κινητήρα.
    WHO RUNS THE SHOW

Και ξες τι μΕ ήρθε τώρα;
    Τα ηλεκτρικά που έχουν όλη τη ροπή από μηδέν στροφές χωρίς κενά, πως στο καλό την κατεβάζουν τόσο καλά που είναι "δίπλα" με τα συμβατικά στους αγώνες ή καλύτερα σε μερικές περιπτώσεις;

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 24/01/2008, 17:55
  2. Πλουτίστε τις γνώσεις σας...
    από McGyver στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 29/11/2007, 01:42
  3. Χρειάζομαι τις γνώσεις σας!!!
    από DimChios στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 65
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2007, 15:44