Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 77

Θέμα: Ειμαστε οντως ασφαλισμενοι, η μας πηραν τα λεφτα και ...

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να παρω κατι φθηνοτερα απο την στιγμη που παρεμβαλλεται μεσαζοντας?
    Μια χαρά γίνεται.
    Τα μεσιτικά του ασφαλιστηρίου δεν διαγράφονται σε direct ασφάλιση. (βλ. δικ.συμβ. στο ασφαλιστήριό σου)
    Απλά πηγαίνουν σε άλλον "κουβά".(βλ.έξοδα διαχείρισης τηλ/κού & διαδυκτιακού κέντρου της ασφαλιστικής)

Οσο για τα υπόλοιπα επαγγέλματα ,κάπως παρόμοια συμβαίνουν τα πράγματα.
    πχ
    Πήγαινε σ'έναν εισαγωγέα/αντιπρόσωπο μοτο αξεσουάρ ή αναλλωσιμων κ ζήτα του έκπτωση.
    θα σου πεί ότι δεν μπορεί ,γιατί θα εκθέσει τιμολογιακά τους πελάτες χοντρικής του.
    Αν πας σε κάποιον έμπορο που ψωνίζει απ'αυτόν όμως (δηλ.3ο χέρι) πάιζει να σου κάνει και 20% έκπτωση.
    Κ δεν το λέω επειδή νομίζω ή άκουσα ,το'χω ζήσει επενειλημένως.

Αλλο παράδειγμα: ΟΤΕ & άλλοι πάροχοι.
    Οι άλλοι πάροχοι είναι φτηνότεροι απο τον ΟΤΕ ,πουλώντας 2ο χέρι τις υπηρεσίες που αγοράζουν απο τον ΟΤΕ.

Ολα είναι θέμα συμβάσεων και συμφωνιών μεταξύ των παραγόντων της αγοράς.
    Τελευταία τροποποίηση από el-Gatto; 04/11/2015 στις 17:51.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παλαιό μέλος
    εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να παρω κατι φθηνοτερα απο την στιγμη που παρεμβαλλεται μεσαζοντας?
    Επειδη αν αρχισουμε τις γενικες αναλυσεις,θα στειλουμε αδιαβαστο το θεμα,θα σου πω μονο ενα οικονομιες κλιμακος .Κατι τετοιο γινεται και με το εμποριο,οχι το ιδιο,αλλα κατι αναλογο.Σκεψου μονο να πηγαινε ο καθενας μας να παρει την πιτσα απο την πιτσαρια,τα τσιγαρα απο το εργοστασιο και το αυτοκινητο απο την Ιαπωνια.Ολη τη μερα θα ητανε στον δρομο η στον υπολογιστη.Αν θες περισσοτερη αναλυση και καλυτερα παραδειγματα πες μου να σου στειλω με πμ.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από WiSe Προβολή μηνύματος
    Το ασφαλιστηριο και τα λεφτα παντα χερι με χερι.
    Συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω, τα λεφτά ΠΑΝΤΟΤΕ κατάθεση στον λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας!!! Ποτέ στον προσωπικό λογαριασμό του ασφαλιστή... λόγω επαγγέλματος και γνωριμιών (και είμαι κάτοχος 2 πιστοποιήσεων στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση από Υπουργείο Ανάπτυξης και ΤτΕ) ξέρω ότι το 99,9% των ασφαλιστών βάζουν τον πελάτη να κάνει την κατάθεση σε προσωπικό τους λογαριασμό και ουσιαστικά έχουν ανέξοδα ένα μικρό δωρεάν κεφάλαιο κίνησης συνέχεια. Ιδιαίτερα με τον ισχύοντα νόμο που υπάρχει και απαγορεύει δια ροπάλου την αυτόματη ανανέωση ασφαλιστηρίου συμβολαίου εάν δεν έχει προηγηθεί η καταβολή του ασφαλίστρου. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος κάδος βρίθει λαμογιών και ευκαιριακών άσχετων, δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των ασφαλιστών που γνωρίζω δεν έχουν καν πιστοποίηση οι ίδιοι. Έχω αλλάξει 5 ασφαλιστές τα τελευταία 10 χρόνια γιατί ο ένας αποδεικνύεται πιο αφερέγγυος από τον άλλο, ενώ μια φορά που χρειάστηκα την προσωπική συμβολή του ασφαλιστή και επικαλέστηκα την περίφημη προσωπική σχέση που αναφέρθηκε, έκανε την πάπια και χρονοτριβούσε και μιλάμε για γελοίο ποσό της τάξης των €100 και λιγότερο... Την τελευταία φορά που ανανέωσα την ασφάλεια της μοτοσυκλέτας και ζήτησα από τον ασφαλιστή τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας για να καταθέσω το ποσό των ασφαλίστρων, δεν ήθελε να μου τον δώσει, έβρισκε διάφορες δικαιολογίες και στο τέλος αναγκάστηκα να απευθυνθώ στην εταιρεία για να μου δώσουν τον αριθμό, ενώ μου επιβεβαίωσαν πως δεν πρέπει να γίνεται κατάθεση σε προσωπικό λογαριασμό του ασφαλιστή, ή ακόμα χειρότερα χέρι με χέρι και άνευ αποδείξεως. Μετά από λίγο με πήρε φανερά εκνευρισμένος να με ρωτήσει για ποιο λόγο έκανα κατάθεση στο λογαριασμό της εταιρείας και όχι στον δικό του...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Μια χαρά γίνεται.
    Τα μεσιτικά του ασφαλιστηρίου δεν διαγράφονται σε direct ασφάλιση. (βλ. δικ.συμβ. στο ασφαλιστήριό σου)
    Απλά πηγαίνουν σε άλλον "κουβά".(βλ.έξοδα διαχείρισης τηλ/κού & διαδυκτιακού κέντρου της ασφαλιστικής)

Οσο για τα υπόλοιπα επαγγέλματα ,κάπως παρόμοια συμβαίνουν τα πράγματα.
    πχ
    Πήγαινε σ'έναν εισαγωγέα/αντιπρόσωπο μοτο αξεσουάρ ή αναλλωσιμων κ ζήτα του έκπτωση.
    θα σου πεί ότι δεν μπορεί ,γιατί θα εκθέσει τιμολογιακά τους πελάτες χοντρικής του.
    Αν πας σε κάποιον έμπορο που ψωνίζει απ'αυτόν όμως (δηλ.3ο χέρι) πάιζει να σου κάνει και 20% έκπτωση.
    Κ δεν το λέω επειδή νομίζω ή άκουσα ,το'χω ζήσει επενειλημένως.

Αλλο παράδειγμα: ΟΤΕ & άλλοι πάροχοι.
    Οι άλλοι πάροχοι είναι φτηνότεροι απο τον ΟΤΕ ,πουλώντας 2ο χέρι τις υπηρεσίες που αγοράζουν απο τον ΟΤΕ.

Ολα είναι θέμα συμβάσεων και συμφωνιών μεταξύ των παραγόντων της αγοράς.

στον Οτε συμβαινει και ειναι γεγονος γιατι ειναι ενα το δικτυο και εφ'οσον υπαρχουν πολλοι παροχοι θα ηταν αθεμιτος ανταγωνισμος οι πιο χαμηλες τιμες...
    παιρνουμε ομως πιο χαμηλες τιμες απο τους αλλους παροχους, αρα μας συμφερει...

σε οποιοδηποτε αλλο πραγμα δεν συμβαινει...
    και μην μπερδευεσαι με εμπορους και αντιπροσωπους...εγω δεν μιλησα γι'αυτους...εγω μιλησα για τις πηγες...για τα εργοστασια...για τις βιοτεχνιες...

οσα πραγματα εχω ψωνισει ετσι, απο στρωματα υπνου, μεχρι ρουχα κλπ απο βιοτεχνιες, ολα ηταν πιο φτηνα απο τα καταστηματα λιανικης...και ειναι λογικο...
    φυσικα μιλαμε για εγχωρια προϊοντα που κατασκευαζονται (ή μεταποιουνται) εδω, οχι για εισαγωμενα...

παλιοτερα βεβαια ηταν πιο συχνο φαινομενο να τρεχουν οι ανθρωποι να ψωνιζουν απο εργοστασια ή βιοτεχνιες (για Αθηνα μιλαμε παντα) για να γλιτωσουν καμια δραχμη...
    γιατι ο εμπορας στο φερνει κοντα στο σπιτι σου το προϊον...ενω παλια για να παρεις pitsos π.χ. επρεπε να πας στο εργοστασιο στου ρεντη...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Επειδη αν αρχισουμε τις γενικες αναλυσεις,θα στειλουμε αδιαβαστο το θεμα,θα σου πω μονο ενα οικονομιες κλιμακος .Κατι τετοιο γινεται και με το εμποριο,οχι το ιδιο,αλλα κατι αναλογο.Σκεψου μονο να πηγαινε ο καθενας μας να παρει την πιτσα απο την πιτσαρια,τα τσιγαρα απο το εργοστασιο και το αυτοκινητο απο την Ιαπωνια.Ολη τη μερα θα ητανε στον δρομο η στον υπολογιστη.Αν θες περισσοτερη αναλυση και καλυτερα παραδειγματα πες μου να σου στειλω με πμ.

δεν λεμε κατι διαφορετικο...
    πλεον που οι περισσοτεροι αγοραζουν με ενα κλικ...ειτε απο ελληνικα καταστημα, ειτε απο ξενα και υπαρχουν ενα καρο πλατφορμες αναζητησης skroutz, ebay, amazon κλπ και γνωριζεις απο πριν μεταφορικα κοστη, αντικαταβολες και ολα αυτα τα ομορφα, ποιος ο λογος να μην κανεις το ιδιο με την ασφαλεια σου?

κανενας δεν θελει να ειναι ολη μερα στον δρομο, αν ομως βρεις κατι σχετικα κοντα σου και σου χρεωνει μεταφορικα 5€, δεν θα επιλεξω το τετραγωνακι "αποστολη"..θα επιλεξω το τετραγωνακι "παραλαβη απο το καταστημα" και θα παω με το μηχανακι μου που θα καψω 1,5€ να το παραλαβω...

στο ασφαλιστηριο ειναι ακομα πιο ευκολο γιατι εκτυπωνεται κατευθειαν...και οποτε εχω χρειαστει κατι τους εχω βρει στο τηλ και εχουν λυσει καθε απορια μου...

α, και κατι βασικοτατο...ΚΑΘΕ χρονο, εχω μειωση ασφαλιστρων...και δεν μιλαμε για 1 και 2 ευρω...μιλαμε για πανω απο 5..συνηθως ειναι στο 10ρικο..αν και φετος νομιζω το μειωσαν κατα 15 ολοκληρα ευρω..not bad ετσι??

officially illegal rider Το avatar του/της WiSe
    α, και κατι βασικοτατο...ΚΑΘΕ χρονο, εχω μειωση ασφαλιστρων...και δεν μιλαμε για 1 και 2 ευρω...μιλαμε για πανω απο 5..συνηθως ειναι στο 10ρικο..αν και φετος νομιζω το μειωσαν κατα 15 ολοκληρα ευρω..not bad ετσι??
    λιγα ειναι... εγω καθε χρονο μειωνω πανω απο 25 not bad ετσι?

LOL αν και ξεφύγαμε, μιλουσα για δυο κράνη δυο ίδιο ατύχημα πριν.

Και δεν ξέρω τελικά, ο ασφαλιστής "κερδιζει" με το να προσέξει τον πελάτη η έχει μπόνους αν γλιτώνει λεφτά από την εκάστοτε εταιρία με την οποία συνεργάζεται; Η συμπεριφορά πάντως δεν δείχνει το πρώτο, κατά κανόνα. Το αυτό με πραγματογνώμονες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    LOL αν και ξεφύγαμε, μιλουσα για δυο κράνη δυο ίδιο ατύχημα πριν.

Και δεν ξέρω τελικά, ο ασφαλιστής "κερδιζει" με το να προσέξει τον πελάτη η έχει μπόνους αν γλιτώνει λεφτά από την εκάστοτε εταιρία με την οποία συνεργάζεται; Η συμπεριφορά πάντως δεν δείχνει το πρώτο, κατά κανόνα. Το αυτό με πραγματογνώμονες.
    Κερδιζει με το να προσεξει το πελατη την διατηρησιμότητα του συμβολαιου. Μονο αυτη αποδιδει. end of story.

Δε ξερω τι εγινε με τη ζημια σου αληθεια. Εχω αποζημειωσει κρανη μπουφαν κλπ. Οι πελατες εστειλαν τα ζημειωθεντα στην εταιρεια και πηραν χρηματα να παρουν καινουρια αναλογα με την "παλαιοτητα" που συμφωνήθηκε. Δε ξερω τι εγινε σε εκεινη τη περιπτωση. Και ουτε θελω να μου πεις γιατι για να σου δωσω σαφη απαντηση πρεπει να τρεξω εγω τη ζημια απο την αρχη με ολες τις διαδικασιες.

Στις ζημιες δεν υπαρχει πεπατημενη παντα.

υ.γ.: εχει τυχει να μπει στο γραφειο μου μια κοπελα στο ασχετο απλα να με ρωτησει γιατι αργει η αποζημειωση της απο πασιγνωστη ασφαλιστικη. τρεξαμε ολες τις διαδικασιες απο την αρχη και πηρε τα χρηματα σε ενα μηνα. Την εχω 5 χρονια και δε φευγει ουτε με φθηνοτερη προσφορα. Ποιος κερδισε?

λιγα ειναι... εγω καθε χρονο μειωνω πανω απο 25 not bad ετσι?
    καθολου bad...
    αλλα παντα παιζει απο που εχεις ξεκινησει..

εστω x η ασφαλεια της direct και y η δικη σου...
    αν εισαι την πρωτη χρονια που γινεται η ασφαλεια 50€ πιο ακριβος απο την direct (τυχαια τα νουμερα)...αρα y=50+x
    την δευτερη χρονια εισαι x+25=y-15
    την τριτη χρονια θα εχεις ισοφαρισει την πρωτη αφου θα εχεις κοψει αλλα 25, αρα x=y-30..αρα παλι θα εισαι 30€ ακριβοτερος..(με δεδομενο οτι κοβεις εσυ 25 και οι αλλοι 15)
    ακομα και την τεταρτη χρονια θα εισαι παλι 20€ ακριβοτερος αφου x-25=y-45
    πεμπτη χρονια x-50=y-60..10€ ακριβοτερος...

και βαρεθηκα και εγω και ο ασφαλισμενος για το ποτε θα ερθει στα ισα του το πραγμα...

Ετσι για το χαβαλε θα σου απαντησω.... μισο να φτιαξω τις συναρτησεις

Ετσι για το χαβαλε θα σου απαντησω.... μισο να φτιαξω τις συναρτησεις
    οι συναρτησεις δεν ειναι πραγματικες συναρτησεις...προχειρατζα ειναι...
    απλα για να δουμε οτι με ενα καλο ποσο διαφορα απο την αρχη της ασφαλειας...ακομα και 6 χρονια να περασουν και εσυ να κανεις 10€ μειωση περισσοτερο απο την direct τον χρονο, παλι στα ιδια θα ειμαστε...στον 6ο χρονο δλδ θα πληρωνουν και οι 2 το ιδιο...
    τα λεφτα που θα ειχαν κερδιθει ομως απο αυτα τα 6 χρονια δεν τα αναφερει κανενας...

και υπαρχει περιπτωση να πουληθει το οχημα μετα και να ξεκινησει παλι νεος κυκλος απο την αρχη...

ψ η δικη μου? παμε:

Την πρωτη χρονια λοιπον θα βρω οικονομικοτερη απο την direct σε ξενη ασφαλιστικη οποτε θα ειμαι χ=ψ-10
    θα μου πεις που την ξερω εγω? θα σου απαντησω εγγυώμαι εγω. θα την παρεις.
    την δευτερη χρονια που η direct θα εχει χασουρα γιατι οι directαδες ειναι ζημιαριδες (fact) και εγω θα σε παω με τα ιδια χρηματα σε γνωστη ασφαλιστικη γιατι ετσι θες πλεον θα ειναι χ+10=ψ
    Την τριτη χρονια λοιπον μετα απο την ερευνα αγορας μου θα εχω βρει καλυτερη ασφαλιστικη ακομα, και φθηνοτερη! οποτε πλεον θα ειμαστε χ+10=ψ-10 (δεν υπολογισα τη χασουρα της 2ης χρονιας της direct ασφαλιστικης)

Και τελικα εμενα εγω θα εχω δουλεια και εσυ θα εισαι παντα ευχαριστημενος γιατι δεν θα σου εχει τυχει ποτε το x-25=y-45+z-3000 ...... Οπου z το ασφαλιζομενο οχημα και η πιθανη ζημια του σε περιπτωση που δεν προχωρησει η ζημια για τον οποιοδηποτε λογο!

οι συναρτησεις δεν ειναι πραγματικες συναρτησεις...προχειρατζα ειναι...
    απλα για να δουμε οτι με ενα καλο ποσο διαφορα απο την αρχη της ασφαλειας...ακομα και 6 χρονια να περασουν και εσυ να κανεις 10€ μειωση περισσοτερο απο την direct τον χρονο, παλι στα ιδια θα ειμαστε...στον 6ο χρονο δλδ θα πληρωνουν και οι 2 το ιδιο...
    τα λεφτα που θα ειχαν κερδιθει ομως απο αυτα τα 6 χρονια δεν τα αναφερει κανενας...

και υπαρχει περιπτωση να πουληθει το οχημα μετα και να ξεκινησει παλι νεος κυκλος απο την αρχη...
    Και μενα προχειρατζα ειναι κουβεντα να γινεται μιας και ειμαι κρυωμενος με πυρετο οποτε μου περναει η ωρα

Με τη μια υπόθεση ακομα στα δικαστήρια, η άλλη έγινε αγωγή και εκλεισε εξωδικαστικά πριν δικαστεί, με "σωστά" ποσά.

Και στις δυο περιπτώσεις, οι ασφαλιστές έκαναν πιπι το παπι "ότι πει η εταιρία" και θυμησου μας όταν ξαναπάρεις όχημα, στην διάθεση...

Α Τώρα θυμήθηκα και το άλλο που είχες πει. η κάλυψη για ιατρικά έξοδα συνέπεια ατυχηματος δεν αναφερόταν στην πρώτη σελίδα, θα την είχα δει

ψ η δικη μου? παμε:

Την πρωτη χρονια λοιπον θα βρω οικονομικοτερη απο την direct σε ξενη ασφαλιστικη οποτε θα ειμαι χ=ψ-10
    θα μου πεις που την ξερω εγω? θα σου απαντησω εγγυώμαι εγω. θα την παρεις.
    την δευτερη χρονια που η direct θα εχει χασουρα γιατι οι directαδες ειναι ζημιαριδες (fact) και εγω θα σε παω με τα ιδια χρηματα σε γνωστη ασφαλιστικη γιατι ετσι θες πλεον θα ειναι χ+10=ψ
    Την τριτη χρονια λοιπον μετα απο την ερευνα αγορας μου θα εχω βρει καλυτερη ασφαλιστικη ακομα, και φθηνοτερη! οποτε πλεον θα ειμαστε χ+10=ψ-10 (δεν υπολογισα τη χασουρα της 2ης χρονιας της direct ασφαλιστικης)

Και τελικα εμενα εγω θα εχω δουλεια και εσυ θα εισαι παντα ευχαριστημενος γιατι δεν θα σου εχει τυχει ποτε το x-25=y-45+z-3000 ...... Οπου z το ασφαλιζομενο οχημα και η πιθανη ζημια του σε περιπτωση που δεν προχωρησει η ζημια για τον οποιοδηποτε λογο!

αυτα με τις εγγυησεις μας φαγανε και τα καθε λογης "ψησιματα" του πελατη για να ψωνισει το "καλο το πραγμα"...

πως γινεται οι directαδες να ειναι ζημιαριδες και να αυξανουν ογκο εργασιων απο τον κλεισιμο των αλλων γραφειων (fact) και επισης με τις ζημιες που εχουν να κανουν και μειωσεις στα ασφαλιστρα??

αυτο δε με το παραδειγμα των 3000€ που δεν θα προχωρησει η ζημια για τον οποιοδηποτε λογο με ξεπερναει...

οταν λεω εγω για "αερα κοπανιστο και ψηστηρι στην πωληση", γινομαι κακος...
    μην με παρεξηγεις αλλα ετσι το βλεπω...
    μακαρι να εισαι η εξαιρεση και να εχεις παντα δουλεια...

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Να που πάνε τα λεφτά μας...
    από THEOD στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 09/10/2008, 17:10
  2. CB1300 SF Όλα τα λεφτά ....
    από m1ke στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2006, 22:00
  3. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...
    από CHIOS στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ