Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 68

Θέμα: Αγορα dremel

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Προχθες στο μαγαζί μου είπες ότι τα dremel καίγονται για πλάκα και από κείνη την ώρα έχω βγάλει έξω το καινούριο και ότι δουλειά προκύπτει με αυτό την κάνω, αν είναι να καεί να καεί μέσα στην εγγύηση.
    Αν λοιπόν καίγονται για πλάκα δεν είναι σκουπίδια??
    Έλα μωρέ βασίλη τώρα. Και παραπανω έχω γράψει ότι καίγονται μέχρι να πεις dremel! Προφανώς πρέπει να ασχολείσαι καθημερινά για να γίνει κάτι τέτοιο και μόνο σε σύγκριση με καλύτερα μηχανήματα μειονεκτούν. Πχ στα χέρια ενός μοντελιστή θα τα δει τα ραδίκια ανάποδα, από νωρίς. Μπες σε ένα φόρουμ μοντελισμού να δεις! Όλοι όσοι ξέρω τα ίδια λένε. Εγώ τα είδα σε ένα κατάστημα δίπλα δίπλα με τα proxon και δεν έχουν καμία σχέση. Έκαναν κακό στην proxon αυτά τα φτηνιάρικα εργαλεία χειρός που έχει, γιατί σε εργαλεία μοντελισμού, είναι πολύ καλή.
    Τα dremel, απλά δεν είναι αυτά που ήταν. Τι να κάνουμε τώρα δλδ? Όταν έχεις τέτοιο όνομα είναι δύσκολο να το κρατήσεις στην κορυφή στους καιρούς που ζούμε.
    Sent from me using a computer.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Έλα μωρέ βασίλη τώρα. Και παραπανω έχω γράψει ότι καίγονται μέχρι να πεις dremel! Προφανώς πρέπει να ασχολείσαι καθημερινά για να γίνει κάτι τέτοιο και μόνο σε σύγκριση με καλύτερα μηχανήματα μειονεκτούν. Πχ στα χέρια ενός μοντελιστή θα τα δει τα ραδίκια ανάποδα, από νωρίς. Μπες σε ένα φόρουμ μοντελισμού να δεις! Όλοι όσοι ξέρω τα ίδια λένε. Εγώ τα είδα σε ένα κατάστημα δίπλα δίπλα με τα proxon και δεν έχουν καμία σχέση. Έκαναν κακό στην proxon αυτά τα φτηνιάρικα εργαλεία χειρός που έχει, γιατί σε εργαλεία μοντελισμού, είναι πολύ καλή.
    Τα dremel, απλά δεν είναι αυτά που ήταν. Τι να κάνουμε τώρα δλδ? Όταν έχεις τέτοιο όνομα είναι δύσκολο να το κρατήσεις στην κορυφή στους καιρούς που ζούμε.
    Και τι κάνεις δλδ?? Αφήνεις την ποιότητα να πιάσει πάτο και τον ανταγωνισμό σου να μεγαλώσει θηριωδώς??? Όταν είσαι σημείο αναφοράς για χρόνια και αποφασίζεις ξαφνικά να αφήσεις το πάνω ράφι των καταστημάτων πώλησης και να πιάσεις τα χαμηλότερα ράφια κρατώντας όμως την τιμή στα ύψη κάτι δεν πάει καλά και σίγουρα γι' αυτό δεν φταίνε οι καιροί που ζούμε. Αν είναι έτσι τα πράγματα θεωρώ από πίσω υπάρχει σχέδιο, και δεν με νοιάζει στην τελική, εγώ σαν καταλωτής θέλω τα λεφτά μου να πιάνουν τόπο.
    Και σε μένα το πρώτο μου dremel ήρθε στα χέρια μου για λόγους μοντελιστικούς, Τότε που έφτιαχνα RC ταχύπλοα 1,4m με διπλούς κινητήρες. Και ακόμα αυτό έχω κι ας έχει τρίψει πολλά τεραγωνικά μέτρα υαλόπανο με πολυεστέρα κι ας έχει βγάλει κιλά σκόνη από μέσα του κι ας έχει κόψει μέτρα κεβλάρ. Και όχι δεν λέει. Από το καινούριο όταν το αγόρασα περίμενα τουλάχιστον τα ίδια γιατί και η τιμή του καινούργιου σχετικά ίδια είναι με του παλιού κατ' αντιστοιχία. Αν ήξερα ότι δεν παίρνω προϊόν εφάμιλλο του παλιού μου εργαλείου της ίδιας εταιρίας, σαφώς και θα προσανατολιζόμουν αλλού.
    Τες πα, καταλήγουμε λοιπόν ότι κάτι που ήξερες παλιά ως καλό δεν το επιλέγεις με την μία αν δεν κάνεις πρώτα μία έρευνα, κοντολογίς αξιόπιστο brand δεν υπάρχει ντεφάκτο, πάντα πρέπει να κοιτάς τι παίζει την δεδομένη στιγμή, δλδ αύριο η X Knipex αποφασίζει να σκαρτέψει την ποιότητά της και να την κάνει κάτω του μετρίου στα πενσοειδή. Το λόγο δεν βλέπω αλλά αφού έτσι είναι θα το δεχτούμε θέλοντας και μη.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Moderator
    Χμμ.. Ξέρω 'γω ρε bill!
    Με κάθε εξαγορά υπάρχουν οικονομικοί παράγοντες που μπαίνουν στη μέση! Όποιος μπορεί να είναι κερδοφόρος με την ποιότητα που έχει, δεν κάνει παιχνίδια. Όποιος αντιμετωπίζει οικονομικά ή άλλα προβλήματα ολισθαίνει σε βρεγμένη κατηφόρα.
    Και η metabo πήγε στους Ιάπωνες (hitachi), οι οποίοι είπαν ότι δε θα την πειράξουν. Τώρα θα δούμε πως θα πάει και αυτή!

Όσο η κνίπεχ "πουλάει" είναι συνετό να διατηρήσει το όνομά της. Όταν η κίνα θα της κόψει τα ποδάρια θα έχει τις εξής επιλογές.
    α. Αυξάνω την τιμή για να κρατήσω την ποιότητα.
    β. Να κρατηθώ μέσα στον ανταγωνισμό παιρνοντας το ιδιο καλό προιόν αλλά από την κίνα με το logo κνιπεχ.

Το β θα είναι ένα πολύ καλό προιόν που ελάχιστοι θα καταλάβουν ότι δεν είναι τόσο καλό όσο αυτό που κατασκευαζε τόσα χρόνια. Το είδαμε με τη φάκομ παστορινο εχπερτ britool και όλες στον όμιλο stanley. Επίσης με την matadore beta κ.α.

Όταν/αν γίνει αυτό, παράλληλα με την κνιπεχ θα κοικλοφορήσει ίδια εργαλεία και η vim αλλά φθηνότερα και όλοι θα λένε.. Πάρτε vim είναι ίδια με τα κνίπεχ αλλά στο 150% φθηνότερα. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο σήμερα με τις περισσότερες εταιρίες να βγάζουν ότι βγάζει και ο ανταγωνισμός.
    Οπότε όλοι κάνουν ότι μπορούν για να κρατηθουν. Ακόμα και εκπτώσεις στην ποιότητα. Εξ' άλλου με τα ηλεκτρικά εργαλεία είναι ακόμα πιο περίεργα/πολύπλοκα τα πράγματα γιατί αυτά ήδη φτιάχνονται όλα στην κίνα.

BTW η hazet άρχισε να σταμπάρει τα εργλεία με λέιζερ. Που πήγε η παλιά καλή σφυρήλατη στάμπα? Χμμμ.. Ακριβά τα καλούπια στην πρέσα ε? Και το πρώτο που χαλάει είναι η στάμπα. Χωρίς στάμπα το καλούπι βγάζει πολλαπλάσια ποσότητα? Δεν ξέρω!
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 10/01/2018 στις 12:59.

Moderator
    Anyway. Βγήκαμε εκτός θέματος!
    Sent from me using a computer.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Anyway. Βγήκαμε εκτός θέματος!
    όλες οι εργαλειοκουβέντες εντός θέματος είναι
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Moderator
    Ε τότε τι τα θέλουμε τα διαφορετικά θρεντ;

Μέλος
    Έχω ένα φίλο που ασχολιόταν με μοντελισμό.
    Κατά το 2011 πήγε να πάρει ένα τύπου dremel από Πράκτικερ.Πήρε το original αν και ταλαντεύτηκε λίγο με ένα της praktiker.
    Για μια στο τόσο δεν έβγαλε κάποιο θέμα και η τιμή ενώ ήταν μεγαλύτερη δεν ήταν πολύ μεγάλη.
    Προσωπικά πιστεύω ότι για μια στο τόσο δεν αξίζει να πάρεις dremel γιατί με όποιον μίλησαν δεν είναι όπως παλιά.
    Για το proxxon έχω ακούσει καλά λόγια αλλά ακόμα καλύτερα έχω ακούσει για το kraussman.
    Επίσης ένας συνάδελφος στη δουλειά δουλεύει μοντελισμό με ένα parkside και λέει τα καλύτερα.
    Βέβαια στην πράξη τα parkside(einhell?) είναι τι θα σου κάτσει.
    Γιατί ο ενας λέει ότι είναι κορυφή και ο άλλο λέει ότι είναι πάτος.
    Λογικά είναι θέμα QC(quality control!).

Moderator
    Όποιον ακούω να λέει ότι τα parkside είναι κορυφή τον εμπιστεύομαι αμέσως.
    Ρήτορα το qc στα παρκ είναι αν θα δουλεύει το εργαλείο ή όχι. Όχι αν θα είναι καλό. Καλό δεν είναι σίγουρα. Ότι κάποια δουλεύουν και εξυπηρετούν μια μεγάλη μερίδα με συγκεκριμένες ανάγκες είναι επίσης σίγουρο. Αυτή η μερίδα τα θεωρεί κορυφή αλλά θα ήταν σωστότερο να τα χαρακτηρίσουν κορυφή (ή όχι), με πιο αντικειμενικά κριτήρια και όχι του στυλ "σε εμένα δε χάλασε οπότε είναι κορυφή". Κορυφή μπορεί να είναι για τις ανάγκες τους και την εμπειρία τους, όχι όμως και για τους άλλους.
    Κορυφή ένα εργαλείο που πουλάει ένα σούπερ μάρκετ και προορίζεται για τον ερασιτέχνη και έχει εξεφτελιστικη τιμή?

Edit.. Και όχι τα park δεν είναι einhel επειδή αυτή έχει όλες τις φθηνομάρκες στην αγκαλιά της.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 10/01/2018 στις 15:08.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Η dremel και η proxxon είναι ολόκληρες σειρές από δεκάδες εργαλεία που ουσιαστικά είναι μονοπώλιο στα μοντελιστικά.
    Τυχαίνει και βγάζει ο Κινέζος (με οποιοδήποτε όνομα) ή ο bosch η ή minicraft παλιότερα κάποιο δραπανάκι παρόμοιο με κάποιο από τα παραπάνω.
    Είναι λίγο άτοπο να συζητάμε θέμα ποιότητας μιας ολόκληρης φίρμας από ένα μοντελάκι που μπορεί να μην στέκεται στον "ανταγωνισμό".

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Η dremel και η proxxon είναι ολόκληρες σειρές από δεκάδες εργαλεία που ουσιαστικά είναι μονοπώλιο στα μοντελιστικά.
    Τυχαίνει και βγάζει ο Κινέζος (με οποιοδήποτε όνομα) ή ο bosch η ή minicraft παλιότερα κάποιο δραπανάκι παρόμοιο με κάποιο από τα παραπάνω.
    Είναι λίγο άτοπο να συζητάμε θέμα ποιότητας μιας ολόκληρης φίρμας από ένα μοντελάκι που μπορεί να μην στέκεται στον "ανταγωνισμό".
    Δεν έχεις και άδικο.

Μέλος
    Όποιον ακούω να λέει ότι τα parkside είναι κορυφή τον εμπιστεύομαι αμέσως.
    Ρήτορα το qc στα παρκ είναι αν θα δουλεύει το εργαλείο ή όχι. Όχι αν θα είναι καλό. Καλό δεν είναι σίγουρα. Ότι κάποια δουλεύουν και εξυπηρετούν μια μεγάλη μερίδα με συγκεκριμένες ανάγκες είναι επίσης σίγουρο. Αυτή η μερίδα τα θεωρεί κορυφή αλλά θα ήταν σωστότερο να τα χαρακτηρίσουν κορυφή (ή όχι), με πιο αντικειμενικά κριτήρια και όχι του στυλ "σε εμένα δε χάλασε οπότε είναι κορυφή". Κορυφή μπορεί να είναι για τις ανάγκες τους και την εμπειρία τους, όχι όμως και για τους άλλους.
    Κορυφή ένα εργαλείο που πουλάει ένα σούπερ μάρκετ και προορίζεται για τον ερασιτέχνη και έχει εξεφτελιστικη τιμή?

Edit.. Και όχι τα park δεν είναι einhel επειδή αυτή έχει όλες τις φθηνομάρκες στην αγκαλιά της.
    Κυκλοφορεί μια φήμη πως η parkside ανήκει στον όμιλο της einhell.Σε αλλα forum έτσι λένε.
    Ευχαριστώ γιά τη διευκρίνιση.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από rhtoras Προβολή μηνύματος
    Κυκλοφορεί μια φήμη πως η parkside ανήκει στον όμιλο της einhell.Σε αλλα forum έτσι λένε.
    Ευχαριστώ γιά τη διευκρίνιση.
    Το ξέρω. Καταλαβα αυτό που ειπες. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι ίδια. Ούτε αν τα φτιάχνει η ίδια σημαίνει ότι είναι ίδια. Αλήθεια αυτή φτιάχνει εργαλεία;

Banned
    Το ξέρω. Καταλαβα αυτό που ειπες. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι ίδια. Ούτε αν τα φτιάχνει η ίδια σημαίνει ότι είναι ίδια. Αλήθεια αυτή φτιάχνει εργαλεία;

Σταμπα ειναι η einhell, οπως πολλες αλλες, με εδρα Γερμανια. Δεν φτιαχνει η ιδια εργαλεια. Απλα μαλλον στις εταιριες του ομιλου της εχει τη πρωτη ποιοτητα.

Μέλος
    Δε νομίζω ότι φτιάχνει εργαλεία.
    Ένα service έχει νομίζω στην Αθήνα πάντως.
    Και για να μην ξεφύγω εντελώς το "dremel" της parkside αν το πάρει κανείς είναι δύσκολο να βρεθεί μπαταρία.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @topos
    Αξιοπιστα αναλωσιμα βγαζει καμια εταιρια σε πιο προσιτες τιμες απο την dremel για αυτα τα μαραφετια?

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2004, 01:45
  2. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2004, 01:18
  3. Αγορα μηχανής απο Αγγλία
    από niko13g στο forum Off topic