Δημοσιεύθηκε αρχικά από
telegonos
Γιατί ο άνθρωπος σε ρώτησε κάτι πολύ λογικό, κάτι εύλογο διαβάζοντας αυτά που γράφεις, και τον βάφτισες ''κακόβουλο''. Μπαμ η ταμπέλα ρίχθηκε, χωρίς ενδοιασμό, χωρίς τύψη. Εμφανίστηκες μια μέρα, να ρωτήσεις κάτι για να κάνεις την δουλειά σου, και όποιος δεν σε βοήθησε επί τούτου, πήρε και χαρακτηρισμό. Ενοχλήθηκες ε;
Προσωπικά, αυτό μου φέρνει στο μυαλό, χαζογκόμενες, που ενώ ολοφάνερα χρωστάνε, συμπεριφέρονται σαν να τους χρωστάνε. Γιατί έτσι. Γιατί κατά βάθος δεν έχουν κανένα κώδικα τιμής παρά μόνο το ''την δουλίτσα μου να κάνω εγώ κι οι άλλοι δεν πα να...''.
Πολύ καλά σου είπε ο oldman παραπάνω.
Για το τεχνικό του θέματος που ρωτάς, φαγώθηκε το μέταλο του κουζινέτου κομβίου από τα χρόνια, αφού δεν είχε αλλαχθεί όταν έπρεπε. Όλα τα κουζινέτα κάποτε τρώγονται. Απλά συνήθως έχει προλάβει να πεταχτεί από βαθύ γήρας από κάτι άλλο ο κινητήρας. Σε ένα rebuild πάντως, είναι από τα πρώτα πράγματα που αλλάζουμε, και υπάρχει τρόπος να τα μετρήσεις (με σημάδια, νούμερα χτυπημένα σε σημεία του μοτέρ που αντιστοιχούν και σε διαφορετικές διαστάσεις μετάλων ή χρώματα στον κινητήρα, και μέτρηση με plastigauge, το ξέρεις τι είναι αυτό ε πτυχιακέ μου; )
Καθώς το κουζινέτο τρωγόταν, σταδιακά μεγάλωσε το διάκενο, το λάδι δεν συγκρατιόταν πια ανάμεσα στις επιφάνειες και άρχισε να τρίβεται μέταλο με μέταλο. Η θερμοκρασία ανέβηκε, φαίνεται και από το ''βαψιμο'' που έχει πάθει το υλικό της μπιέλας γύρω από εκεί που ήταν το μέταλο του κουζινέτου.
Και κάποια στιγμή έσπασε το καβαλέτο από τις παραπανίσιες δυνάμεις τριβής που δεχόταν, είμαι βέβαιος ότι άνοιξε από την μεριά που είναι σαν να ήθελε να το πάρει το κομβίο του στροφαλοφόρου μαζί του όπως αυτό περιστρεφόταν, δλδ το σπασμένο μέρος του καβαλέτου, στο μπροστά μέρος του μοτέρ, το κάτω από τις βαλβίδες εξαγωγής.
Ελπίζω να σε βοηθήσαμε.
EDIT: Δες και τα κουζινέτα των άλλων μπιελών, σε τι φάση είναι τα μέταλά τους. Λογικά κι αυτά, θα ακολουθούν ανάλογη φθορά.