Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζω με το κ1200s.
Μετά από παρατεταμένη ακινησία στον φορτιστή και εγώ τα ίδια.
Αντλία ακούγεται, μπαταρία γεφυρωμένη με το αυτοκίνητο, βενζίνη έβαλα φρέσκια.
Αποτέλεσμα κανένα.
Περιμένω να ανοίξει το service.
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζω με το κ1200s.
Μετά από παρατεταμένη ακινησία στον φορτιστή και εγώ τα ίδια.
Αντλία ακούγεται, μπαταρία γεφυρωμένη με το αυτοκίνητο, βενζίνη έβαλα φρέσκια.
Αποτέλεσμα κανένα.
Περιμένω να ανοίξει το service.
'Η ανάγκη είναι η μητέρα της δημιουργίας'
Μου έχει τύχει να πάρει για 2-3" και να σβήσει. Μετά ζορίστηκε να πάρει απο την άποψη ότι ήθελε λίγο μίζα παραπάνω.
Εγώ θα φόρτιζα μπαταρία καλά (που το έκανες) και θα πατούσα τη μίζα για 3-4 δευτερόλεπτα συνεχόμενα. Και αυτό τουλάχιστον απο δύο φορές.
Ας πεί κάποιος πιο ειδικός αν παθαίνει τίποτα άλλο εκτός απο το ότι τρώει τη μπαταρία για να μή το φοβηθείς.
Κάτι ήξερα που δεν πήρα Ιαπωνικό
Το είχα αφήσει 15 μέρες τον Αύγουστο που μας πέρασε όταν πήγα Ταϊβάν και στην επιστροφή, τσακμάκι σαν να μην πέρασε μέρα.....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Μου φαίνεται πολύς χρόνος τα 4 δευτερόλεπτα για να δουλεύει η μίζα συνεχόμενα, αλλά κι εγώ δεν ξέρω αν κάνει κακό. Πάντως δεν το επιχείρησα τόση ώρα. Πάντοτε η μοτοσυκλέτα ξεκινάει με μίζα 0,5 δευτερόλεπτα, οπότε τις δοκιμές των τελευταίων δύο ημερών την πατούσα μέχρι 2 δευτερόλεπτα, άντε να έκανα και μία δοκιμή με 3". Επίσης δεν κάνω πολλές δοκιμές απανωτά, γιατί θα καταλήξω να χαλάσω τη μίζα, ενώ το πρόβλημα ενδέχεται να είναι κάτι σχετικά απλό για ένα εξειδικευμένο μηχανικό.
Το βασικό είναι ότι δεν έχω τη δυνατότητα να ελέγξω αν φθάνει ρεύμα στα μπουζί, σαν βασικό βήμα της προσέγγισης του προβλήματος. Προσπαθώ να σκεφθώ έναν τρόπο να το μετρήσω επαγωγικά. ("Μα κύριε μηχανικέ, το είδα με την πυξίδα!")
Το έχω αφήσει και 24 μέρες μία φορά ακίνητο, την πρώτη χρονιά που το είχα και πήρε μπροστά κανονικά, χωρίς καν να έχω φορτίσει τη μπαταρία στο μεσοδιάστημα.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 11/04/2020 στις 21:16.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Ο. Super γερμανικός κουβάς μου 1.6 tdi μετά από 12 μέρες ακινησία έκανε καμία 10ρια δευτερόλεπτα να πάρει μπροστά.
Μάλιστα το έκανε μόνο του. Έχει σύστημα που εκκινεί μόνο του όταν γυρίσεις το κλειδί συνεχίζει αυτοματα σαν τα νεώτερα suzuki gsx
Είναι λίγο παράλογο καινούργιο μηχανάκι να μην παίρνει μπροστά, εκτός αν πήγε κάνας ποντικας και έκοψε καλώδια.
Οι συναγερμοί είναι οι κορωνοιοι των μπαταριών. Αν δεν παίρνει μπροστά το μηχανάκι κάθε 3 μέρες για βόλτα ή απομόνωση του συναγερμού ή και το βγάλσιμο του πόλου της μπαταρίας είναι μονόδρομος
εισαι σιγουρος οτι αυτο που ακους να δουλευει ειναι η αντλια;
Σίγουρος δεν είμαι. Αλλά πρόκειται για τον ίδιο θόρυβο που ακούω πάντα όταν γυρνάω το κλειδί στη θέση "On". Αν δυναμώσεις τα ηχεία σου, θα τον ακούσεις αμυδρά στο πρώτο έως τρίτο δευτερόλεπτο του video. Σαν αμυδρό σχετικά υψίσυχνο βουητό είναι. Κι εδώ τον ακούς όση κάνει το animation η οθόνη.
Καινούριο δεν το λες, έχει 4,5 χρόνια στην πλάτη του. Αλλά ναι, είναι κάτι που δεν το περιμένεις να συμβεί σε αυτή την ηλικία με όλα τα service στην ώρα τους στην αντιπροσωπεία.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 11/04/2020 στις 21:32.
ακουω τι λες αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος
σε καποιους ψεκασμους ετσι ακουγεται το βηματικο μοτερακι της πεταλουδας
στο λεω γιατι μαζι με την αντλια δουλευει και η αναφλεξη και ειναι παραξενο να δουλευουν και τα δυο και να μην παιρνει μπρος
το παιρνω μπρος για λιγο μετα απο ακινησια και σβηνω δειχνει οτι για καποιο λογο ξεμενω απο καυσιμο προφανως απο αντλια που δεν λειτουργει
και υπαρχει και αυτο το κουφο....
https://www.youtube.com/watch?v=snRYxIPESGI
Τέτοια είναι η συμπεριφορά του μοτοσακού μου, αλλά οι κύριοι στο video δίνουν ως αιτία τη σκληρή οδήγηση με σούζες και πτώσεις, αφού είναι stuntmen. Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από το δικό μου στυλ οδήγησης. Πάντως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση, αφού το σύμπτωμα είναι ακριβώς το ίδιο.
Επειδή αναφέρεται στο video, δεν έχει πέσει ποτέ το μηχανάκι μου κάτω, ούτε στατικά, οπότε δεν νομίζω να είναι ο αισθητήρας ακραίας κλίσης, που αναφέρουν σαν πιθανό παράγοντα στην αρχή του video, που δεν είχαν φθάσει ακόμα στη διάγνωση.
Μα επειδή η οδήγηση σου είναι το ακριβώς αντίθετο από άγρια γι'αυτό χρησιμοποιώ τη λέξη "μπουκομενο ".Δε ξέρω πώς να το πω και πως το λέτε εσείς αλλά ξέρω ότι μπορεί να είναι κάτι τέτοιο. Μου έχει συμβεί ακριβώς το ίδιο στο αμάξι που το οδηγάει η γυναίκα μου. Όταν τελικά πήρε μπρος (σε κατήφορο) το έβγαλα εθνικό και του άνοιξα πρώτη δεύτερη για να ξεκαπνισει. Κάτι που μού είπε και ο μηχανικός.
καθε μερα ...νεα μερα.
Πρώτον... τα Yamaha δεν μένουν...
Δεύτερον κάνε μου μια χάρη και βρες τρόπο μόνος σου ή με τη βοήθεια κάποιου φίλου σου να σπρώξεις με δύναμη τη πίπα του μπουζί σαν να προσπαθείς να την κουμπώσεις στη θέση της. Μπορεί να έχει φύγει από τη θέση της. Από αυτά που έχεις γράψει κατευθείαν εκεί πήγε το μυαλό μου.
υπομονή μιά μέρα κ από δευτέρα θα ξέρεις τι ακριβώς φταίει ,
κ εννοείται θα το πάς ΜΟΝΟ σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο yamaha ,
και να εισαι μπροστά κ να πείς να το αναλάβει προσωπικά ο υπεύθυνος μηχανικός του συνεργείου (μιλάμε για ακριβή μοτο κ οχι παπάκι ...)
κ οχι ο πιτσιρικάς που εχει για βοηθό απο τον οαεδ ....
φιλαράκι που τον ρώτησα κ πιάνουν τα χέρια του (δούλευε παλιά σε συνεργείο ) μού ειπε με σειρά 1) αντλία 2) πηνία 3) νερομένη βενζίνη