στην usa το drz400sm το παλιό κοστίζει 7900$ συνεπώς 7300εουρο περίπου
δεδομένου οτι οτι ανταγωνιστής είναι το crf300L που θα αλλάξει και αυτό τιμοκατάλογο και στην καλύτερη να πάει 200 πάνω(άλλαξε σε led φώτα και φλας) θα πάει 6500 - 6700 εικάζω..
θεωρώ οτι η σουζούκι θα δικαιόλογήσει την λίγο αυξημένη τιμή σε παραπάνω κυβικά και ηλεκτρονικά κατα τα άλλα είναι εφάμιλλα.
στα διαταυτα πιστεύω οτι ως εισαγωγική τιμή θα πάιξει στα 6800εουρο στην εουρόπα και 7100 με 7300 εδώ λόγω απαυτοτάκη
you rise you fall you're down then you rise again
Ένα 7ρακι χιλιάρικα σίγουρα , δυστυχώς .
when life gets complicated... i ride.
Δυστυχώς το Suzuki βγήκε στη παραγωγή με ένα τεράστιο μειονέκτημα... Και για εμένα προσωπικά είναι τόσο μεγάλο αυτό το μειονέκτημα που μηδενίζει όσα συν θα μπορούσε να έχει έναντι του ανταγωνισμού.
Από το 2010 και μετά όσοι έκαναν πραγματική χρήση dual sport ή adventure riding -όπως μας αρέσει να το λέμε στην Ευρώπη- τα πουλούσαν για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Γιατί δεν είχε 6η ταχύτητα. Ε, αυτό θα είναι και πάλι ο λόγος που δε θα πουλήσει. Μα αλήθεια τώρα, τι κάνουν οι χαρτογιακάδες μέσα στα γραφεία στη Suzuki (γιατί σε αυτό αποκλείεται να συνηγόρησαν οι μηχανικοί σχεδιαστές); Και θέλω να δω ποιο ακριβώς θα είναι το επιχείρημα τους στη κριτική που θα δεχθούν από τους αρχικά ενθουσιασμένους νέους κατόχους, οι οποίοι αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν τι σημαίνει η απουσία της 6ης σε ένα κατά βάση on/off μηχανάκι, πόσο μάλλον σε ένα 400άρι του 2025 (Suzuki, hellooooo).
Διάβασα, με πολύ προσοχή όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Δε βρίσκω κανέναν λόγο για τον οποίο θα αντικαθιστούσα το 250άρι μου που έχει αλουμινένιο πλαίσιο και ατσάλινο υποπλαίσιο και μπορώ να το φορτώνω σα γαϊδούρι (η Suzuki αποφάσισε να κάνει το ανάποδο... ατσάλινο πλαίσιο με αλουμινένιο υποπλαίσιο). Μείωσε κατά 2,5 άλογα την ιπποδύναμη λόγω Euro5 (λογικό αφού άφησε τον κυβισμό στα 400 αντί να τον ανεβάσει στα 500) οπότε περιμένουμε περίπου 35-36 ονομαστικά άλογα (έναντι των 31-32 που έχει το 250άρι) μου, και τέλος με μόλις 1 λίτρο μεγαλύτερο ρεζερβουάρ είναι τελικά 20 κιλά βαρύτερο.... (151 έναντι 132). Πρόκειται για παλιά μοτοσυκλέτα με φανταχτερά ρούχα.
Οπότε...., αν δεν βάλει 6η και δεν αυξήσει τουλάχιστον κατά 50cc τον κυβισμό της (άρα αντίστοιχα ιπποδύναμη και ροπή), ούτε θα ασχοληθώ μαζί της. Εκτός αν οι νέοι ιδιοκτήτες της αναφέρουν κάποια μαγική ιδιότητα της, που δεν μπορώ να φανταστώ... Έτσι όπως την "διαβάζω" χάνει κατά κράτος σαν σύνολο σε σχέση με αυτό που έχω το οποίο με ταξίδεψε φέτος 4.000 χλμ χαλαρά, μέσα στη Τουρκία από άσφαλτο και χώμα.
Κρίμα γιατί περίμενα πως και πως ένα αξιόλογο 450αρι made in Japan. Το συγκεκριμένο δεν είναι, έχουμε 2024.
Edit μόνο για ορθογραφικούς και συντακτικούς λόγους (έγραφα από κινητό).
Τελευταία τροποποίηση από STF; 08/11/2024 στις 12:44.
μετα το φιασκο με το crf 450 και τα 25 γαιδουρια δεν περιμενω μονοκυλινδρο 450 πλεον απο κανεναν.
δεν νομιζω οτι η απουσια 5ης θα του κοψει πολλες πωλησεις. εχει ροπη και αυτο ειναι αρκετο για πολυ κοσμο που θελει περιστασιακα χωμα. μην ξεχναμε οτι θα ερθει λογικα με την τιμη που ειχε πριν 15 χρονια το wr250r. σημερα το 250 θα εκανε 10χιλιαρικα...
πιο πολύ σαν daily θα πουλησει και λιγοτερο σαν enduro/sm. δεν ειχε ποτε σκοπο να φτιαξει νεο συνολο.
προφανως στεφ δεν ειναι για σενα. δεν περιμενει κανενας που ηδη εχει τετοια μηχανη να παει στο drz.
Πολύς κόσμος έχει φαγωθεί με την 6η (χωρις να γνωριζουμε την κλιμάκωση) Γιατί? Φοβουνται μηπως σκάσει το μοτέρ στις 8κ στροφές, αμα πηγαινουν ασφαλτο?
Επισης στο wr250r η γιαμαχα εδινε 29.5hp στροφαλο αν δεν κανω λαθος?
Κουραστικό για το μοτέρ? Κουραστικό για τον επιβάτη?
Δεν είναι τόσο σημαντική η απουσία 6ης,αν έχει 'απλωμένη' κλιμάκωση,η 5η πχ είναι κάπου στο 0,77 θα πηγαίνει αξιοπρεπώς.
Με το ΧΤΧ 660 μια χαρά ταξίδευα.