Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 18

Θέμα: DR 650 SE και στροφόμετρο???

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska

DR 650 SE και στροφόμετρο???

Καθώς η γριά ξαναβγήκε δυναμικά στους δρόμους μετά το ατύχημα που είχα το καλοκαίρι με το παπί και την καβαλάω συνέχεια, έχουν αρχίσει και τα δωράκια στην πάρτη της, επειδή είναι καλή μαζί μου και μου κάνει όλα τα κέφια (μέχρι και μονοπατάδα πήγαμε και δεν έβγαλε κιχ), ήρθαν στην επιφάνεια κάποιες παλιότερες σκέψεις σχετικά με το τι θα ήθελα να είχε πάνω της και δεν το είχε.
    Για παράδειγμα ένα στροφόμετρο. Πάντα μου έλειπε από το Σπαρτιάτικο dashboard που είχε το μηχανάκι μου και περιοριζόταν σ' ένα ταχύμετρο, κι ενδεικτικές λυχνίες φλας, νεκράς και μεγάλης σκάλας.
    Το ξαναβλέπω λοιπόν να κοτσάρω ένα στροφόμετρο ή ένα πολυόργανο έτσι για να γεμίσω το κενό που υπάρχει δεξιά του ταχύμετρου ή για το δικό μου οφθαλμόλουτρο βρε αδερφέ.

Έπειτα από ψάξιμο στον ιστό κι εδώ μέσα είδα ότι τελικά 2 είναι οι εταιρίες που ασχολούνται με το άθλημα, koso και vapor. Το vintage στροφόμετρο της koso http://www.racingboy.gr/%CF%83%CF%84...56aa1a045adde2 με μαύρο ή άσπρο φόντο, μου αρέσει περισσότερο ( στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής koso υπάρχουν και άλλα με παρόμοιο λουκ και μπόλικο πιο ακριβά), αλλά και το vapor πολυόργανο έχει τόσες δυνατότητες που μπορείς να ενεργοποιήσεις, που τελικά μπορεί ν' αποτελέσει επιλογή ακόμα κι αν το στροφόμετρο που έχει δεν είναι το κλασικό αλλά με bar graph.
    Το ζητούμενο είναι, έχει κάποιος από σας χρησιμοποιήσει κάτι παρόμοιο σε μηχανάκι με αρκετούς κραδασμούς (θυμάμαι ο Ντέβιλ έχει βάλει στο ΧΡ του αλλά δεν το πάει χώμα), που θα πηγαίνει μπόλικο χώμα??? Εντυπώσεις, σημεία που πρέπει κανείς να προσέξει ακόμα και νέες προτάσεις καλοδεχούμενες.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bruno
    Εχω βαλει σαν αυτό στο δικο μου δρ-ζ http://www.youtube.com/watch?feature...&v=NZMs-DZxWwc

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bruno Προβολή μηνύματος
    Εχω βαλει σαν αυτό στο δικο μου δρ-ζ http://www.youtube.com/watch?feature...&v=NZMs-DZxWwc
    Ναι τα έχω δει και αυτά αλλά δεν μου αρέσουν, ευχαριστώ πάντως για τον κόπο σου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bruno
    vapor τοτε,αν και πας ψηλα σε τιμη και πολύ καλωδιο.

με τα νερά όλες αυτές οι εξτραδούρες πως τα πάνε??? Θα το πάρουμε φέτος και του χρόνου θα έχει κυπρίνους μέσα ή μπα??

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tedvj23
    Το παλιοτερο μοντελο απο το δικο σου δεν ειχε κομπλε οργανα με στροφομετρο..?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karavidas Προβολή μηνύματος
    Το παλιοτερο μοντελο απο το δικο σου δεν ειχε κομπλε οργανα με στροφομετρο..?
    δεν το ξέρω ρε γμτ αλλά θα το ψάξω

Για ριξε καμια ματια εδω..
    http://drriders.com/topic7440.html
    Με αυτο που λες θαναι καπος ετσι..?
    http://i867.photobucket.com/albums/a...0/IMG_1006.jpg
    Υ.γ.Ετσι ηταν το παλιοτερο..
    http://www.ebay.com/itm/SUZUKI-DR650...-/121195636577

Παλαιό μέλος Το avatar του/της KotsosDR
    για τα κοσο εχω διαβασει πολλες περιπτωσεις προβληματων , ειναι ψιλοευαισθητα σε ακραιες συνθηκες , αντιθετως εχω δει πολλες περιπτωσεις να εχουν vapor (η καποιο αλλο trailtech ) απροβληματιστα για χρονια ,

εγω ενα striker ειναι να βαλω μιας που στροφομετρο εχω , για να εχω και ενδειξη μπαταριας

Trailtech vapor και ξενοιαζεις.
    Ειναι πολυ ευκολη η εγκατασταση και θα εχεις και θερμοκρασια
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

shaken AND stirred Το avatar του/της sfi-ka
    Το vapor το έχω στο δικό μου dr 6,5 se περίπου 2 χρόνια. Το δικό μου μηχανάκι χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά σε χώμα, συνήθως στα τερέν των enduro meeting ή παρόμοιων, και το οργανάκι δεν έχει κανένα πρόβλημα με κραδασμούς ή νερά.Υπάρχουν όμως κάποια μειονεκτήματα:
    - Όταν έχει υπερβολική υγρασία ψιλοθολώνει. Αν έχεις γκαράζ δεν έχεις τέτοιο θέμα.
    - Με την προτεινόμενη σύνδεση (απ' ευθείας στη μπαταρία) εσύ κλείνεις διακόπτη, αλλά αυτό μένει φωτισμένο άλλα 20 λεπτά. Αν το συνδέσεις μετά το διακόπτη τα λεπτά μειώνονται σε 5, αλλά όχι χωρίς παρενέργειες, αφού μηδενίζει τα προσωρινά αποθηκευμένα δεδομένα (trip data) όποτε του καβλ... καπνίσει.
    - Οι ενδείξεις δεν είναι τόσο ευανάγνωστες όσο στο vector, το οποίο είναι καλύτερο γιά χωμάτινη χρήση.

Μιά άλλη εναλλακτική είναι αυτά τα ωρόμετρα/στροφόμετρα.

Υ.γ. Αν πάρεις vapor υπολόγισε και μιά μεταλλική βάση στήριξης. Η πλαστική της συσκευσίας είναι γιά τα μπάζα.
    Τελευταία τροποποίηση από sfi-ka; 06/01/2014 στις 11:34.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sfi-ka Προβολή μηνύματος
    Το vapor το έχω στο δικό μου dr 6,5 se περίπου 2 χρόνια. Το δικό μου μηχανάκι χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά σε χώμα, συνήθως στα τερέν των enduro meeting ή παρόμοιων, και το οργανάκι δεν έχει κανένα πρόβλημα με κραδασμούς ή νερά.Υπάρχουν όμως κάποια μειονεκτήματα:
    - Όταν έχει υπερβολική υγρασία ψιλοθολώνει. Αν έχεις γκαράζ δεν έχεις τέτοιο θέμα.
    - Με την προτεινόμενη σύνδεση (απ' ευθείας στη μπαταρία) εσύ κλείνεις διακόπτη, αλλά αυτό μένει φωτισμένο άλλα 20 λεπτά. Αν το συνδέσεις μετά το διακόπτη τα λεπτά μειώνονται σε 5, αλλά όχι χωρίς παρενέργειες, αφού μηδενίζει τα προσωρινά αποθηκευμένα δεδομένα (trip data) όποτε του καβλ... καπνίσει.
    - Οι ενδείξεις δεν είναι τόσο ευανάγνωστες όσο στο vector, το οποίο είναι καλύτερο γιά χωμάτινη χρήση.

Μιά άλλη εναλλακτική είναι αυτά τα ωρόμετρα/στροφόμετρα.

Υ.γ. Αν πάρεις vapor υπολόγισε και μιά μεταλλική βάση στήριξης. Η πλαστική της συσκευσίας είναι γιά τα μπάζα.
    Μάλιστα, μια τέτοια απάντηση αναζητούσα. Έχω 1-2 ερωτήσεις:

1. Ποια εννοείς μεταλλική βάση στήριξης ???? Αν μπορείς βάλε λίνκ

2. Ποιο είναι το vector?? Είναι μπράντ ή εννοείς αυτά με το αναλογικό καντράν??

edit
    το είδα είναι της ίδιας εταιρίας αλλά απ' όσο διάβασα είναι μόνο ταχύμετρο και δεν έχει στροφόμετρο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Ριξε και μια ματιά στα Acewell.
    Απ' όσο είχα δει, το 1600 είναι σαν το Trailtech Vapor (και κάτι πιο πάνω).

shaken AND stirred Το avatar του/της sfi-ka
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    1. Ποια εννοείς μεταλλική βάση στήριξης ???? Αν μπορείς βάλε λίνκ
    Υπάρχουν αυτές οι απλές βάσεις και αυτά τα προστατευτικά. Εγώ αγόρασα αυτήν και χρησιμοποίησα κι ένα λαμάκι σχήματος L ώστε να βιδωθεί στο αριστερό καβαλέτο. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις μία μόνος σου φυσικά, αλλά γιά την τιμή της θεώρησα ότι δεν αξίζει τον κόπο. Φωτό μπορείς να δεις εδώ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    2. Ποιο είναι το vector?? Είναι μπράντ ή εννοείς αυτά με το αναλογικό καντράν??

edit
    το είδα είναι της ίδιας εταιρίας αλλά απ' όσο διάβασα είναι μόνο ταχύμετρο και δεν έχει στροφόμετρο
    Ναι δεν έχει, αλλά είναι πολύ καλύτερο γιά χωμάτινη χρήση και μονόδρομος στα οικονομικά πολυόργανα γιά χρήση με roadbook. Μετά από αυτά τα 2 χρόνια χρήσης διαπίστωσα ότι το στροφόμετρο απλά δεν μου χρειάζεται πιά, οπότε μόλις αντικατέστησα το vapor μ' ένα vector και αναμένω το remote switch. Αν μου λείψει στην πορεία, προσανατολίζομαι σε φτηνό κινέζικο αντίγραφο του tto που παρέθεσα παραπάνω (π.χ. αυτό) κι όσο αντέξει.
    Δεν προσπαθώ να σε πείσω γιά τίποτα, απλά μερικές παραπάνω εναλλακτικές αναφέρω.

Ωρομετρητη εχω και εγω αν θες ενα καινουργιο(στο κουτακι του) στο χαριζω βασιλη..

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Dr 650 Se 2003
    από kosdros στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2005, 12:25

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •