Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 84

Θέμα: "Ποια μηχανή μου προτείνετε να πάρω;"

απλο μελος Το avatar του/της granazi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Μου άρεσε πολύ αυτό το θρεντ, το θέμα, ο τρόπος γραφής και οι καταθέσεις ψυχής
    Σαν να βλέπω μια μεγάλη παρέα να κάθεται στο Ζώναρς την εποχή του μεσοπολέμου αναπολώντας την νιότη και κάνοντας συγκρίσεις με την τότε νεολαία και που πάει....
    Οι 45 και άνω μπορούμε να νοιώθουμε τυχεροί που προλάβαμε εποχές και προσλαμβάνουσες που όταν τα ζούσαμε ίσως δεν δώσαμε την δέουσα προσοχή, μη ξέροντας ότι θα έρθει εποχή που όλα αυτά θα θεωρούνται έως και κλασικά.
    Η ζωή και οι γενιές πάντα θα βρίσκουν τον δρόμο τους όποιος και αν είναι αυτός.
    Χαίρομαι που στην δική μας κοινότητα εδώ μπορούμε ακόμα να μοιραζόμαστε όλα αυτά ενδεδυμένα με δόσεις ρομαντισμού, σοβαρότητας, παλιμπαιδισμού, χαβαλέ, κοινής αγάπης και σε κάθε ευκαιρία σβήνουμε τους καημούς με μπύρα
    Και Φραπέ.
    επιτρεπεται να πεφτεις επιβαλεται να σηκωνεσαι

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctorS Προβολή μηνύματος
    Ας γράψω κι εγώ τη ''ρομαντική'' μου άποψη ως κάτοχος δικύκλων 28 χρόνια πλέον και αν βάλεις και τα 2 παράνομα από τα 14 μέχρι τα 16 που καβαλάγαμε ότι βρισκόταν στη γειτονιά εύκαιρο, κάποιου πιο προνομιούχου από εμάς, να τα τα 30 χρονάκια.

Η αλήθεια είναι κι εγώ ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να ανοίξω θρεντάκι ή έστω να ρωτήσω για το τι μηχανή θα πάρω. Πάντα ήξερα τι με ικανοποιεί, δεν το πήγαινα με το τι είναι καλό, τι καίει λίγο, τι δε σπάει και τα λοιπά. Συνήθως ήμουν ο ''καλά είσαι μαλ@κας, τι πήρες ; Δεν κατακρίνω όμως αυτούς που αποζητούν τις γνώμες άλλων ανθρώπων για να καταλήξουν κάπου, είτε λόγω εμπειρίας είτε λόγω γνώσης. Οι μόνες περίοδοι που δεν είχα κάτι που ήθελα και οδηγούσα κάτι που έπρεπε ήταν λόγω οικονομικών θεμάτων. Και αυτό σαν γεγονός εδώ και πολλά χρόνια παίζει σίγουρα. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί οδηγούν αυτό που πρέπει, λόφω οικονομίας και χρηστικότητας, παρά αυτό που θέλουν. Ως γνωστόν μηχανή που να τα κάνει όλα δεν υπάρχει, αν έχεις πολλές όμως..... πράγμα ανέφικτο νομίζω για τους περισσότερους.

Τώρα όσο αφορά την κάβλα της μηχανής νομίζω πήγαινε πακέτο με τον τότε ρομαντισμό σε όλα τα πράγματα, αλλά και την οικονομική άνεση της τότε εποχής σε σχέση με τώρα. Γι αυτό πολλοί τον αναζητούν αυτό το ρομαντισμό στα πράγματα του τότε και όχι του τώρα. Σήμερα θες λίγο η ευκολία της πληροφορίας, οι οικονομικές δυσκολίες, θες λίγο ότι μεγαλώνουμε τα παιδιά με την ευκολία των πολλών υλικών αγαθών οπότε δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ για κάτι, θες του ότι εμείς παρότι μηχανόβιοι, ενδόμυχα δεν περνάμε στα παιδιά μας αυτή την αγάπη γιατί φοβόμαστε με το πως έχει καταντήσει η οδηγική συμπεριφορά σήμερα, συνθέτουν ένα πολυσύνθετο σκηνικό για ποιο λόγο έχει χαθεί αυτός ο ρομαντισμός του μηχανόβιου και η λαχτάρα για την ιδέα της μηχανής και οι περισσότεροι την κοιτούν σαν εργαλείο καθημερινότητας συγκρίνοντας χαρακτηριστικά. Για μένα το τέλος της ρομαντικής εποχής της μηχανής τελείωσε την εποχή που έσβησε το ''δέλεαρ'', κοντά στην κρίση. Η κάθε κυριακάτικη ''μικρή'' βόλτα μέχρι το στορκ, ή οι μεγαλύτερες συνήθως Σάββατα για να μην έχει πολλή κίνηση, οι συναντήσεις μας κάθε Δευτέρα 50-60 άτομα να λέμε τις εμπειρίες της προηγούμενης μέρας, οι μεσοβδόμαδοι καφέδες, ''ρε δεν πεταγόμαστε μέχρι το μεγάλο πεύκο, ή το Σούνιο για καφέ που ξεκίναγες με 2-3 κολλητούς και τελικά ήσασταν καμιά 15αρια''. Όταν έγινε πολυτέλεια γιατί ήθελες ένα 100 αρικο μέσα στο νερό για μια βόλτα, και πολλοί ξεκινήσαμε οικογένειες, δουλειές, βάλαμε δάνεια....οπότε η καψα δεν έφυγε αλλά αναγκαστικά κοιμήθηκε.

Εγώ προσωπικά έμεινα χωρίς μηχανή 7 χρόνια, όχι χωρίς δίκυκλο, χωρίς μηχανή, γιατί για την δική μου αντίληψη το σκούτερ μου, αν και μεγάλο και σε κυβικά και σε μέγεθος (burgman 400), δεν μπορεί να μου προσφέρει τη χαρά της μηχανής γι αυτο και όλα αυτά τα α-μήχανα χρόνια δεν μπόρεσα να πάω μια βόλτα με το σκούτερ, ήταν απλά το εργαλείο μου. Τώρα που ξαναγύρισα είναι σα να μη πέρασε μια μέρα, η λαχτάρα είναι ίδια, η παλιοπαρέα είναι εδώ ετοιμοπόλεμη και οι μηχανόβιοι παραμένουν πάντα ''αλήτες'', με το σωστό και κατάλληλο έναυσμα, όλα γίνονται όπως παλιά, ή έστω μια μικρογραφία αυτού. Το να γουστάρεις να πιάνεσαι πάνω στη σέλα, να κρυώνεις, να οδηγάς βρεγμένος, να κινδυνεύεις σε κάθε γωνιά μόνο και μόνο για να ακούς αυτό το γουργουρητό δεν είναι κάτι που μαθαίνεται, ή το χεις ή δεν το χεις. Κι εγώ νομίζω πως δεν έχει χαθεί τελείως, η εποχή άλλαξε και απλώς προσαρμόστηκαν οι άνθρωποι.

Τώρα για την κόντρα Ευρωπαικών με Γιαπωνέζικων, ε εντάξει τι να πούμε δεν υπάρχει ουσιαστική κόντρα. Japan Rulezzzzzzzzzzzz ρεεεεεεεειιιιιιιιιι........ χαχαχα πέρα από την πλάκα αυτό νομίζω πλέον υπάρχει απλά για το αστείο πείραγμα της υπόθεσης. Το θέμα είναι να οδηγάς αυτό που σε ικανοποιεί και σε γεμίζει, και αυτό κάλλιστα τη μια μπορεί να είναι γιαπωνέζικο και την άλλη ευρωπαικό.

Αυτά............ καλούς δρόμους να έχουμε και πάντα όρθιοι να τα λέμε κάθε Δευτέρα.......
    Από κάποιον που καβαλάει 40+ χρόνια, πολλές
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    "γυρεύεις" κάτι που δυστυχώς χάθηκε.
    εγώ σαραντάρης πλέον και ήδη διαπιστώνω ότι ακόμα και η γενιά μου, είμαστε δεινόσαυροι.
    για τους 50-60αρηδες που το λέει η περδικουλα τους, ακόμα χειρότερα, απολιθώματα.
    δεν το λέω για να προβοκαρω, είναι η αίσθηση που έχω για εμάς που αγαπάμε αυτό το μαγικό κάτι πίσω τις δύο ροδες και τα κυλινδρα.
    σελαβι και καμιά Βενετιά δεν θα χάσει κανένα βελόνι όταν εκλειψουμε.
    θα σε κλείσω με Μπομπ Ντίλαν & like a rolling stone
    Ακούστε το οι νεότεροι και δώστε βάση ιδιαιτέρως στο when you ain't got nothing, you got nothing to lose

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Πάνω, κάτω τα μηνύματα των Phantom, PaNick67 και DoctorS συνοψίζουν την κατάσταση. Ένας παραλληλισμός που μου έρχεται στο μυαλό, λόγω προσωπικής ενασχόλησης, είναι οι ηλεκτρικές κιθάρες. Με όλα τα ψηφιακά μπιμπλίκια (τόσο σε επίπεδο PC software, όσο και σε αυτό του hardware όπως πεταλιέρες, κτλ) ουσιαστικά πλέον δε χρειάζεται να έχεις κάποιος βαρύ, ογκώδη και ακριβό εξοπλισμό (ενισχυτές, καμπίνες, ένα σκασμό πετάλια, κτλ). Είναι και πρακτικό και οικονομικό το ζήτημα. Όμως χάνεται όλη η μαγεία του ηλεκτρικού ήχου και της καύλας που συζητάμε εδώ. Να νιώθεις τον αέρα και τα μπάσα που βγάζουν τα μεγάφωνα της καμπίνας σου και να τρελαίνεσαι!!!

Οι εποχές αλλάζουν όμως. Προσωπικά αν και άνθρωπος της τεχνολογίας, ακόμα κρατάω σημειώσεις σε τετράδιο, γουστάρω τα στερεοφωνικά (πριν 2-3 μήνες αγόρασα και πικάπ χωρίς να έχω καμιά μεγάλη συλλογή βινυλίων), ενώ πρόσφατα και ~5 χρόνια πριν τα πρώτα -ήντα, μπήκα κι εγώ στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Κάτι ένα μικροβιάκι που μου έβαλε ένας συνάδελφος πριν καμιά 20αριά χρόνια, κάτι η περσινή έκθεση μοτοσυκλέτας κοντά στο αεροδρόμιο που πήγα με τον πιτσιρικά για βόλτα, κάτι κάποια θέματα σε προσωπικό επίπεδο και τελικά βουρ στον πατσά. Βρήκα (ΤΟΝ) δάσκαλο, με το ψάξιμο που έκανα και με ότι κατανόηση επί του θέματος είχα εκείνη τη στιγμή γράφτηκα στο moto.gr για να ρωτήσω κάποιες πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις για 2-3 μηχανές που μου άρεσαν, με τη βοήθεια του δασκάλου κατέληξα σε αυτήν που τελικά αγόρασα και πλέον είμαι κι εγώ μέρος της παρέας. Γουστάρω να βγαίνω με την XJ6 μου και να ακούω τον τετρακύλινδρο Έχω χάσει βόλτες του φόρουμ και ξενέρωσα Τώρα περιμένω πως και πως το track day! Αυτά

ΥΓ Μιλώντας για καύλες, αυτή την Z900RS τη βλέπω και στον ύπνο μου που λέει ο λόγος
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Ε ρε γλέντια!!!! Το avatar του/της DoctorS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Από κάποιον που καβαλάει 40+ χρόνια, πολλές
    ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Εγώ θα πω ευτυχώς που η νέες γενιές δεν σκέφτονται σαν τις παλιότερες -σαν και εμάς.
    Είναι αφύσικο να έχω τα ίδια ενδιαφέροντα και τον ίδιο τρόπο σκέψης με τους γονείς μου και το θεωρώ περίεργο ένας 25χρονος να σκέφτεται
    όπως ένας 45χρονος.
    Όπως αναφέρθηκε οι νέοι αντιλαμβάνονται την τεχνολογία καλύτερα από εμάς που στο δημοτικό αν μας έδιναν σμαρτφον στο χέρι
    θα το δαγκώναμε και θα το μυρίζαμε να καταλάβουμε τι είναι.
    Δεν πιστεύω πως δεν έχουν γκαύλα για ζωή και ενδιαφέροντα γιατί το λέω και ακούω τους δάσκαλους/καθηγητές/συγγενείς να μου λένε το ίδιο
    πριν 30 χρόνια και απλά δεν με καταλάβαιναν ,μια χαρά ενδιαφέροντα είχα

Από την άλλη φίλε STF μην σκας τόσο, εκτός από το μουχαμπέτι δεν νομίζω πως κάποιος θα αγοράσει πραγματικά την μοτοσυκλέτα
    που θα του προτείνουν 20 άγνωστοι χωρίς να την γουστάρει και ο ίδιος-βέβαια στηλιτεύεις την έλλειψη άποψης περισσότερο πιστεύω παρά την ίδια πράξη.
    Κάνε εσύ τα κέφια σου και όπως την βρίσκει ο καθένας από εκεί και πέρα .
    when life gets complicated... i ride.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος

ΥΓ Μιλώντας για καύλες, αυτή την Z900RS τη βλέπω και στον ύπνο μου που λέει ο λόγος

Εγώ να δεις.....αλλά πολλά τα μπικικίνια γμτ....

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Εγώ να δεις.....αλλά πολλά τα μπικικίνια γμτ....
    Εγώ νόμιζα με τη Bonneville έχεις πορωθει, όχι;

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Εγώ νόμιζα με τη Bonneville έχεις πορωθει, όχι;

Ισχύει, αλλά και η Ζ πανέμορφη, γμτ....

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι θέμα εποχής, ούτε τεχνολογίας όπως αναφέρθηκε.

Θεωρώ πως είναι θέμα χαρακτηριστικών και προσωπικότητας.

Πιστεύω ότι μεσες άκρες ο κόσμος έχει τις ίδιες ανάγκες με διαφορετικό κοστούμι ανά εποχή

Ο αποφασιστικός θα κάνει με μεγάλη ευχαρίστηση την προσωπική του αναζήτηση, θα αυτοκαθοδηθει βγάζοντας συμπεράσματα για να χτίσει την επιλογή του.

Ο αναποφάσιστος είναι αυτός μάλλον που του φαίνονται βουνό όλο αυτά, δεν τα πάει καλά με την εκμάθηση για να βγάλει συμπεράσματα.

Επισης τόσο σήμερα όσο και άλλοτε ο άνθρωπος κοινωνικά αναζητούσε την αποδοχή ή την τάση για να μη διαφέρει από τους υπόλοιπους.

Είχε και θα έχει πάντα και αυτούς που θα τραβήξουν μόνοι τους μπροστά ανάποδα με την τάση, αδιαφορώντας για την αποδοχή των πολλών.

Ενδεχομένως και αρκετούς συνδυασμούς ανάμεσα σε αυτές τις πλευρές

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Εύχομαι κι ελπίζω πως οι σκέψεις που με απασχολούν να είναι αποτέλεσμα του ότι μεγαλώνω. Χαίρομαι που "αναγνωρίζω" στον εαυτό μου -τουλάχιστον ακόμη- αυτή του την αδυναμία, να βλέπω δηλαδή τα πράγματα διαφορετικά από έναν νεότερο άνθρωπο, πιο συντηρητικά αλλά ίσως κάποιες φορές και ποιο προτοποριακά γιατί οι αναφορές μου/μας έρχονται από άλλες εποχές. Το γεγονός ότι αναγνωρίζω την πιθανότητα να υπάρχει μια στρέβλωσει στην οπτική μου είναι και αυτό που με ανακουφίζει γιατί τέλειος δε μπορεί να είμαι.
    Σε όλα τα πράγματα, όπως συνέβαινε πάντα υπάρχουν τα άσχημα, υπάρχουν και τα όμορφα. Στη σημερινή νεολαία συναντάω άσχημα πράγματα, συναντάω και πολύ όμορφα όμως. Έτσι ήταν πάντα άλλωστε.
    Σαν ιδέα η εξέλιξη δεν είναι κάτι που με ενοχλεί. Ας μείνουμε στον κόσμο της μοτοσυκλέτας χάριν της κουβέντας μας. Δεν με ενοχλεί που οι μοτοσυκλέτες έχουν φορτωθεί με ηλεκτρονικά βοηθήματα. Με ενοχλεί όμως όταν χάριν οικονομίας τα ηλεκτρονικά υποκαθιστούν μηχανικές κατασκευές με αμφίβολα σε βάθος χρόνου αποτελέσματα κι εγώ συνεχίζω να πληρώνω ποιότητα που δεν υπάρχει. Και αυτό που με ενοχλεί ακόμη περισσότερο είναι πως η ταχύτητα της τεχνολογικής εξέλιξης όλων αυτών των μέσων, μειώνει την διάρκεια της απόλαυσης όσο μια μοτοσυκλέτα είναι στην ιδιοκτησία μου. Πιθανά σε αυτό να οφείλεται η ολοένα και μικρότερη συμμετοχή μας κατά την διάρκεια της οδήγησης και μην βάζεται πολύ ειδικές καταστάσεις στο μυαλό σας. Σκεφτείτε κάτι απλό, για παράδειγμα το να μην ακυρώνεις το φλας μετά από μια στροφή γιατί θα το κάνει μόνο του.

Βλέπω όμως πως οι νέες συνθήκες απαιτούν την βοήθεια της εξέλιξης. Το 2023 στο ταξίδι στην Ευρώπη κατάλαβα την ανάγκη του Cruise Control και ο λόγος δεν ήταν η ξεκούραση, ήταν η τήρηση των ορίων ταχύτητας σε χώρες όπου το πλαίσιο είναι αυστηρό. Και θα μου πει κάποιος και πόσο δύσκολο είναι να κρατάς το γκάζι σταθερό; Είναι δύσκολο πραγματικά γιατί και σταθερό να κρατάς το γκάζι η μοτοσυκλέτα στη παραμικρή αλλαγή κλίσης του δρόμου μπορεί να επιταχύνει κατά 10 με 20 χλμ για πλάκα. Έφαγα φλας από radar γιατί νόμιζα ότι πήγαινα με 50 και το όργανο έδειχνε ήδη 57 χωρίς να το καταλάβω λόγω ήπιας κατηφόριας (ταχύτητα GPS). Φέτος λοιπόν χάριν της τεχνολογίας που μου προσφέρεται απλόχερα από την μηχανή που αγόρασα θα έχω αυτές τις ευκολίες.

Πέρυσι σε ταξίδι 4.000 χλμ στην Τουρκία από χώμα και άσφαλτο πήγα με το 250άρι μου, που δεν έχει ούτε abs. Είχα ανάγκη αυτήν την απλότητα. Αισθανόμουν πιο ασφαλής στην ιδέα της ανάγκης επισκευής ενός απλού μηχανήματος. Και να μην έχω βάρος. Και να έχω χαμηλές ταχύτητες για να ρουφήξω κάθε στιγμή από τα τοπία που θα πέρναγα.

Κλείνω λέγοντας πως χαίρομαι που έχω απαλλαχθεί από κάθε είδους στερεότυπο και μέσα από αυτό μπορώ να πω οτι αγαπάω την μοτοσυκλέτα γενικώς και όχι ειδικώς και ότι η ιστορία πίσω από ένα εργοστάσιο, πίσω από μια κατηγορία μοτοσυκλετών, πίσω από μια συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα πάντα θα με συγκινεί. Τα τεχνικά της χαρακτηριστικά με συγκινούν στον βαθμό που κάνω την δουλειά μου σε συνδυασμό με τις μέχρι τώρα δεξιότητες μου. Το ζητούμενο είναι να καβαλάω και να χαμογελάω.

Στα νεα παιδιά που μας διάβασαν (κι εύχομαι να είναι πολλά). Ελπίζω κάποια πράγματα να ήταν εκπαιδευτικά. Να δείξετε κατανόηση βλέποντας πως δεν μπορείτε να μας καταλάβετε είναι το ίδιο πράγμα με το να μην μπορούμε να σας καταλάβουμε. Είναι η κλασική ρήση που λέει "εκεί που είσαι ήμουν κι εδώ που είμαι θα έρθεις". Ας προσπαθούμε τουλάχιστον με σκοπό το καλύτερο. Έχω αποφασίσει να στηρίξω τον γιο μου όταν θελήσει να ασχοληθεί σοβαρά. Θα το κάνουμε αθλητικά κατ' αρχήν. Για την ώρα τον έχω εμπλέξει στον κόσμο των BMX. Είναι 9 χρονών. Είναι σημαντικό για εμένα να μάθει ότι οι προστασίες και η οδηγική παιδεία ανά τερέν είναι το νούμερο ένα.

Μέλος Το avatar του/της Pan
    Ωραίο νήμα , τροφή για σκέψη για όποιον ενδιαφερει.
    Να πω και εγώ το κάτι τις μου.
    Η μηχανή ήταν και είναι για μένα κ@υλα με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Τώρα , αν κ@@λωνουν και με τι κ@@λωνουν , η "νέα γενιά" είναι κάτι που στου οποίο έχω καταναλώσει πολλές ώρες σκέψης και συζητήσεων.
    Έχω πιάσει τον εαυτό μου να μοιάζει με τους γερο-γκρινιαρηδες του Μάπετ .
    Στην αυγή των πρώτων -ηντα και μεγαλώνοντας έναν έφηβο - η μικρή είναι ακόμα μικρή - έχω καταλήξει ότι το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να τον ακούω και να του λεω την γνώμη μου , αρεστή η όχι .
    Ναι σε ότι μας κάνει να χαμογελάμε , όχι σε ότι το μετριάζει.
    Την υγεία μας να έχουμε να καβαλάμε.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Θα ήθελα να προσθέσω σε όλο αυτό, ότι είναι λογικό κόσμος σαν κάποιους απο εσάς παραπάνω, να μη χρειαστήκε να ρωτήσει τι μηχανάκι να πάρει, γιατί πολύ απλά είχατε μηχανάκια απο τα 16-17-18 σας, και το κάθε επόμενο φυσικά και γνωρίζατε ποιο θα είναι.

Επιπλέον, οι επιλογές τότε για να ξεκινήσει κάποιος στις ηλικίες αυτές, δεν ήταν τοσες πολλές.

Ο σημερινός νέος αναβάτης άσχετα με το αν είναι νέος στην ηλικία ή όχι, καλώς κάνει και ρωτάει.
    Προσωπικά μου αρέσει που ρωτούν και θα ήθελα να συνεχίσουν να το κάνουν!
    Το ζήτημα/κακό είναι ότι εμείς δεν ασχολούμαστε αρκετά έτσι ώστε να βοηθήσουμε, και μάλιστα κάποιες φορές ξεκινάμε και το δούλεμα... Δε θα 'πρεπε!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Με αφορμη αυτό που λέέι ο Χάρης πιο πάνω.

Μεγαλώνοντας στην επαρχία τα πραγματα στα χρόνια μου ηταν απλά. Ειχες ή δεν είχες (τα γουσταρες ή οχι). Αν είχες ήταν πολύ συγκεκριμένα τα πραγματα που μπορούσες να έχεις. Ακομη θυμαμαι να πηγαινω με το ποδήλατο ενα σκασμο δρομο μακρια απο το σπτι, για να χαζεψω στην βιτρινα ενα σιελ rebel...Ξανα και ξανα και ξανα...

Το πρωτο μου στα 16 ηταν Τ50 (με αυτο πήγα να δώσω για δίπλωμα στον χώρο εξέτασης και με κράνος δανεικό απο τον εμπορο.. ). Οι αλλες επιλογες ηταν C50, DT50, TS50, glera runner and thats about it. Αμεσως μετά δρομου η χώμα. Ξερα - καθαρα, enduro, η δρομου (καμια 10αρια επιλογες).... Ουτε ειδικος τύπος, ουτε πληροφοριες οπως σημερα ουτε τιποτα απολυτως...

Αν ξεκινούσα σήμερα, λογικά θα ρωτούσα..Οι επιλογές είναι απειρες, εχουμε πήξει στα "ειδικού σκοπού", κατηγοριες και υποκατηγορίες, δεν υπαρχει το "one size fits all"....

Μου λείπει να βλεπω τα παιδια να μην ασχολούνται πλέον.. Απο την αλλη το καταλαβαίνω.. Αλλες εποχες, αλλα ήθη άλλα εθιμα...

Μεγαλώνουμε, γερναμε, παραξενεύουμε, γινομαστε αυτοί που καποτε κοιτούσαμε με απορία, αμφισβητούσαμε, δεν καταλαβαίναμε... Θέλουμε να μεταφερουμε γνώση και εμπειρία, αλλα δεν έχουμε το κοινό που θα θέλαμε.. Σαν τον συγγραφέα που περιμένει να υπογραψει τα βιβλία του και η ουρά δεν στήνεται μπροστά του οπως θα ήθελε...

Δεν γαμεις... Que sera, sera... Υγεια σε ολους παίδες..
    Quod me nutrit... me destruit.....

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Να συμπληρώσω σε αυτά που λέει ο Nostradamus, οτι εκτός Αττικής (και ίσως και Θεσσαλονίκης) τα πράγματα αλλάζουν άρδην.

Η πρώτη συμβουλή που μου έδιναν όλοι 7 μήνες πριν (και με το δίκιο τους) ήταν να πάω να "δοκιμάσω" να καθίσω έστω, σε όλες τις μοτοσικλέτες που κοιτούσα και με ενδιέφεραν.
    Μόνο που σε μια επαρχιακή πόλη δεν υπάρχει η πληθώρα σε επιλογές που υπάρχει στην Αττική. Όχι μόνο σε μεταχειρισμένες, αλλά και σε καινούργιες.
    Το "test drive" είναι πράγμα ανήκουστο. Στην καλύτερη ΑΝ το μοντέλο που θες υπάρχει σε κάποια βιτρίνα, να σε αφήσει ο έμπορος να καθίσεις πάνω του, κι αυτό με ξινισμένα μούτρα.
    Στα μεταχειρισμένα, επικρατεί το χάος. Πέρα απ' οτι πήξαμε στα σκούτερ, αν ψάχνεις κάτι που δεν είναι 5000% εμπορικό, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις αυτό που ψάχνεις ούτε με σφαίρες.

Οπότε το πως ψάχνει και ψάχνεται κάποιος διαφέρει ακόμα κι από το που μένει. Όχι μόνο από τις ανάγκες που προκύπτουν λόγω του τόπου κατοικίας του, αλλά λόγω των άμεσα διαθέσιμων επιλογών που (δεν) έχει.

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 426
    Τελευταίο μήνυμα: 03/08/2018, 23:01
  2. Τι προτείνετε να παρω;
    από TastyTeo στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2013, 16:15
  3. τι μου προτείνετε να κάνω?
    από Panagiotismotog στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 71
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2011, 12:47
  4. Η μηχανή μου θέλει να με σκοτώσει
    από Acacius στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 14/01/2011, 11:30
  5. Ποια μηχανή να πάρω???
    από jimbou στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2008, 13:33

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ