Η ουσία διαφέρει από τους καβγάδες σας.
Τί κάνεις όταν βλέπεις ένα αυτοκίνητο να έρχεται με 190 καταπάνω σου;
Τί προετοιμασία έχεις κάνει ώστε να βάλεις τον εαυτό σου σε καλύτερη θέση όταν οδηγάς;
Τί ψευδαισθήσεις έχεις για τους οδηγούς και τους δρόμους στην Ελλάδα;
Εγώ θυμάμαι όταν έπινα τα άντερά μου παλαιότερα, ότι με τα πόδια πήγαινα εκεί που θα έπινα (κάτι χιλλιόμετρα), και με τα πόδια γύρναγα (μερικές φορές δεν τα κατάφερνα κιόλας, ή κατέληγα αλλού). Τις ίδιες εποχές οδηγούσα καί αυτοκίνητο καί μηχανή στην Αθήνα, αλλά πολύ σπάνια έπινα όταν οδηγούσα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, είτε περίμενα να συνέλθω λιγάκι, είτε πήγαινα σα πυροβολημένη κότα (τέρμα δεξιά, 5 μαω).
Έκοψα το ποτό για ένα επιπλέον λόγο (είχα κι άλλους), επειδή 3 φορές στην επαρχία παραλίγο να στουκάρω σε έρημους δρόμους, χωρίς σοβαρό λόγο -εκτός του αλκοόλ.
Μήπως είμαι παρανοϊκός δολοφόνος και πρέπει να μπώ ισόβια;
(θυμίζω -το έχω ξαναπεί- ότι μία φορά στούκαρα, έφταιγε όχημα που παραβίασε στοπ και βγήκε από κομμένο βουνό -0 ορατότητα-, με μηδέν τραυματίες, και άλλη μία πήγε να με πατήσει κουτί ενώ ήμουνα με ποδήλατο -πολλά πολλά χρόνια πριν).
Μήπως το αλκοόλ (έστω και τα ντραγκς) και η υπερβολική ταχύτητα, μαζί με τη τεράστια αυτοπεποίθηση (ή τη μηδενική εκπαίδευση) στους δρόμους φταίνε για τα περισσότερα δυστυχήματα;
Πόσοι όμως ήσαστε έτοιμοι για 10 αλκοτέστ κάθε μέρα, και να οδηγάτε σαν να σας απειλούν με μπαζούκα άν περάσετε το όριο ταχύτητας -έστω και νοερά;
Σύνεση, προσοχή, και λοιπές γνωστές μαλακίες όταν οδηγάμε φίλτατοι.
Δεν είναι PacΜan η ρημαδα ή ζωή σου, είσαι στο τελευταίο κανονάκι -πως το λένε.
Ο Μάο ήταν ένας μαλάκας και μισός, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κόκκαλο μέσα στους δρόμους. Εκανες τη μαλακία και σκότωσες κάποιον; Πάρτου το δίπλωμα για πάντα, και βάλτον φυλακή κυρ μπάτσε, και τελείωσε. Ούτε χάρες ούτε μίση.
Και πού'σαι, αν είναι πολιτικός, μπάτσος ή δικαστικός... τα διπλά χρόνια, όχι ασυλίες και παπαριές.
Διάβασε τον πίνακα, και διάλεξε τη πορεία σου...
![]()