Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 58 από 58

Θέμα: ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

Αρχικά δημιουργήθηκε από ktmakis

.........................................
    Τελικά όπου πατάει άνθρωπος μόνο δυστηχία και καταστροφή φέρνει.
    αυτο τα λεει ολα τελικα...
    νευριαζω κ στεναχωριεμαι που κανεις μας δεν μπορει να κανει τιποτα τελικα για κανενα απο τα κακος κειμενα....
    Iron Horse / Born to Lose

Παλαιό μέλος Το avatar του/της HateNord
    Πρίν λίγες μέρες καιγόντουσαν οι φτωχοί...τώρα κάηκαν οι πλούσιοι.Ακριβώς πριν δυό βδομάδες διάβαζα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία το πρότυπο πρόγραμμα που ΕΙΧΑΝ οι Δήμοι που κάηκαν σήμερα και οι δήμαρχοι τους έλεγαν πως είναι ότι το καλύτερο στην πρόληψη των πυρκαγιών,είχαν μέσα,είχαν προσωπικό και εθελοντές και 24ωρη φύλαξη του δάσους που κάηκε σήμερα...αλλα μάλλον έλλειπαν για Δεκαπεντάυγουστο ΣΗΜΕΡΑ.

Κάτι πλάνα που έβλεπα στον ΑΝΤ1 το μεσημέρι εδειχναν κάτι φτωχόσπιτα στη Κηφισιά μες στο δάσος ρε παιδί μου...μάλλον βοσκοί θα ήταν.

Επίσης ας πεί κανείς σ' αυτόν το βλάκα τον ρεπόρτερ του Αντέννα(τρομάρα του) που ούρλιαζε,ότι τα αεροπλάνα δεν πετάνε,με τέτοιον ισχυρό άνεμο φυσικά δεν μπορούμε να διακυνδινεψουμε ζωές πιλότων με τέτοιες συνθήκες.Ο βλάκας.Αμα θέλει ας πάρει το αεροπλάνο του αφεντικού του να πάει να τη σβήσει.Ετσι κι αλλιώς τι το διαφημίζουν τόσες μέρες ?

Πάντως το βουνό καιγόταν και ακόμα καίγεται,η Πάρνηθα καπνίζει ακόμα και εν μέσω όλης αυτή της έντασης ο έτσι προκύρηξε εκλογές και τα κανάλια τα ξέχασαν όλα...Πάμε για εκλογές...

Τα στιχάκια του Τζίμη Πανούση από το τραγούδι εκλογές τα λέει όλα

Εκλογές κόμματα με φρου φρου κι αρώματα
    διαδηλώσεις πτώματα μ' ανοιγμενα στόματα
    Ψηφοδέλτια σταυρωνα κι ολη νύχτα καυλωνα
    στης βουλής τα έδρανα αχ κι εγώ να έκλανα.

Καλυνύχτα σας.

ΚΑΗΚΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΜΟΥ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ!

ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΩΡΕ.

ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

Σορρυ φίλε αλλά εγώ δεν μένω ουτε στην Πεντέλη ούτε στη Κηφισιά ούτε στα Βρηλλίσια ούτε βρήκα σπίτη από τον παππου μου μέσα στο δάσος...Προσωπική άποψη εξέφρασα και ότι διάβασα στην εφημερίδα και ότι είδα στα κανάλια.Και δεν νομίζω στις παραπάνω περιοχές να μένουν τίποτα εργάτες της ζώνης του Περάματος...

Αρχικά δημιουργήθηκε από HateNord
    Σορρυ φίλε αλλά εγώ δεν μένω ουτε στην Πεντέλη ούτε στη Κηφισιά ούτε στα Βρηλλίσια ούτε βρήκα σπίτη από τον παππου μου μέσα στο δάσος...Προσωπική άποψη εξέφρασα και ότι διάβασα στην εφημερίδα και ότι είδα στα κανάλια.Και δεν νομίζω στις παραπάνω περιοχές να μένουν τίποτα εργάτες της ζώνης του Περάματος...
    Επειδη ξερω εγω ομως φιλε θα σου πω οτι ουτε εκτος σχεδιου ειμαστε,

δουλευω δυο δουλειες, διακοπες δεν πηγα λογω οικονομικων προβληματων, και το σπιτι

το ανακαινισαμε πριν 6 χρονια, εδωσα λεφτα και ακομα δινω για βαψιματα και μερεμετια

στο Παγκρατι μενω και το σπιτι αυτο προσπαθω να το κανω καπως καλυτερο.

Και πιστεψε με δεν ειμαι ο μονος εκει που δεν ειναι πλουσιος

σιγουρα ειμαι η μειοψηφια αλλα και ετσι ρε φιλε δεν βγαζεις τετοιο κομπλεξ

τι σημασια εχει που μενεις αν καιγετε δασος και αν καιγετε το σπιτι καποιου ανθρωπου.

Η αλήθεια δεν αναιρεί αυτά που λές...όμως η αμείλικτη αλήθεια είναι ότι στις συγκεκριμένες περιοχές ζούνε οικονομικά ευκατάστατοι...Το αν καηκε το δάσος δεν νομίζω οτι είναι κάτι που πρέπει να έρθουμε σε αντιπαράθεση.Δάση καιγονται και φτιαχνονται και θα ξανακαιγονται στον αιώνα τον άπαντα...διάβασε λίγο καλύτερα την απάντηση που έδωσα στην αρχή και θα καταλάβεις.Γραφω ότι διάβασα στην εφημερίδα...Η ζωή συνεχίζεται.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟΣ
    Επειδη ξερω εγω ομως φιλε θα σου πω οτι ουτε εκτος σχεδιου ειμαστε,

δουλευω δυο δουλειες, διακοπες δεν πηγα λογω οικονομικων προβληματων, και το σπιτι

το ανακαινισαμε πριν 6 χρονια, εδωσα λεφτα και ακομα δινω για βαψιματα και μερεμετια

στο Παγκρατι μενω και το σπιτι αυτο προσπαθω να το κανω καπως καλυτερο.

Και πιστεψε με δεν ειμαι ο μονος εκει που δεν ειναι πλουσιος

σιγουρα ειμαι η μειοψηφια αλλα και ετσι ρε φιλε δεν βγαζεις τετοιο κομπλεξ

τι σημασια εχει που μενεις αν καιγετε δασος και αν καιγετε το σπιτι καποιου ανθρωπου.

θες να κανουμε ενα team να σωσουμε το σπιτι σου??
    τα δαση καιγονται, σπιτια μεσα σε δαση τι θα κανουν? -μηπως θα καουν?
    να λολα ενα μηλο

παντου υπαρχουν εξαιρεσεις
    οποτε μη θιγεσαι ετσι ευκολα

βεβαια αν εξακολουθεις να προβληματιζεσαι
    θα μπορουσα να σου πω "ας μην το εχτιζε ο παππους σου το σπιτι μες στο δασος"

θελω moter 250 για xt του 82

κ manual για rf 400
    με 1η αδεια το 97

Χοντρό παιχνίδι, τεράστια τα συμφέροντα

Στο καμένο δάσος φυτρώνουν τα πολυτελή σπίτια...

Ενα στρέμμα στην Α' Οικιστική Ζώνη της Πεντέλης, έχει αντικειμενική αξία 867.000 ευρώ! Μετά τις επενδύσεις, η αξία του ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ! Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία, δείχνουν την τεράστια αξία που έχει αποκτήσει η γη στην Πεντέλη. Οικοδομικοί συνεταιρισμοί, εκκλησία, επιδιώκουν το ξεπούλημα χιλιάδων στρεμμάτων δάσους στο Πεντελικό και οι φωτιές ανοίγουν το δρόμο. Η Πεντέλη έχει καεί το 1995, το 1996, το 1998 και το 2005, από χτες, μετράει ξανά τις πληγές της...

Χτες, ανάμεσα στα άλλα, κάηκε και μέρος του εκκλησιαστικού κτήματος Κοκκιναρά Πεντέλης. Πρόκειται για μια έκταση 3.781 στρεμμάτων. Η περιοχή, αυτή, όμως, έχει... ιστορία. Το 1996, η Εκκλησία της Ελλάδας, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό «προκειμένου να προβεί εις αξιοποίησιν και ανάδειξιν» του κτήματος, καλώντας τις εταιρίες να υποβάλλουν «ολοκληρωμένας προτάσεις με στόχον την επίτευξιν των καλυτέρων οικονομικών, οικολογικών και κοινωνικών αποτελεσμάτων». Τότε, η όλη υπόθεση ματαιώθηκε μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ύστερα από σχετική προσφυγή. Ωστόσο, τα οικονομικά συμφέροντα παραμένουν τεράστια.

Η Πεντέλη, στην ουσία, είναι ένα βουνό υπό... διεκδίκηση. Συνολικά, στην Πεντέλη, δρουν 24 οικοδομικοί συνεταιρισμοί, οι οποίοι διεκδικούν πάνω από 25.000 στρέμματα καμένων εκτάσεων. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της εταιρίας «ΚΤΗΜΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΑΕ», η οποία «βγάζει στο σφυρί» 641,6 στρέμματα τα οποία έχουν καεί στις πυρκαγιές του 1995 και του 1998! Παράλληλα, στην πλευρά Σταμάτας - Διονύσου, ο μεγαλοϊδιοκτήτης Ηλιόπουλος, έχει «αποκτήσει» - με αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης - περίπου 25.000 στρέμματα δάσους, με βάση τα... χοτζέτια του Σουλτάνου. Περίπου άλλα 25.000 στρέμματα, διεκδικούνται από μικρότερους ιδιοκτήτες.

Την ίδια στιγμή, μια επίσκεψη στα καμένα του 1995 και του 1998 αλλά και του 2005, δείχνει, ποιος «κερδίζει» από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στη θέση του δάσους, ξεφυτρώνουν βίλες. Στα καμένα του 1995 και του 1998, οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί έχουν ήδη υψώσει πολυτελείς κατοικίες. Και φυσικά, τα καμένα, μετατρέπονται σταδιακά σε αγροτεμάχια και σταδιακά σε οικισμούς ολόκληρους και αναπτύσσονται μια σειρά από... δραστηριότητες, που φτάνουν μέχρι και τη δημιουργία «πίστας αγώνων καρτ»!

«Κάθε σπιθαμή γης θα αναδασωθεί και πάλι», δήλωνε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, τον Αύγουστο του 1998, μετά την πυρκαγιά που έκαψε 90.000 στρέμματα δάσους. Ομως η απόφαση 5147 της Περιφέρειας (ΦΕΚ 7, 18 -1-1999, τεύχος 4ο) κήρυξε αναδασωτέα μόνο 25.850 στρέμματα. Αλλά και από αυτά εξαιρέθηκαν και αποχαρακτηρίστηκαν 7.140 στρέμματα.

«Ολες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες» δήλωνε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στις 28 Ιούλη 2005, μιλώντας πριν ακόμα τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που σάρωνε για μία ακόμη φορά την Πεντέλη.

Μόλις, όμως, 37 μέρες αργότερα, με αποφάσεις του περιφερειάρχη, εξαιρέθηκαν μεγάλα τμήματα των καμένων δασικών εκτάσεων από την υποχρεωτική αναδάσωση.

Ειδικότερα, οι αποφάσεις 2781 και 2782 του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, Χ. Μανιάτη (ΦΕΚ 942, τεύχος τέταρτο, 20 Σεπτέμβρη 2005), υποτίθεται ότι κήρυξαν ως αναδασωτέες εκτάσεις 10.185 στρεμμάτων (Ν. Βουτζάς, Ν. Πόντος, Καλλιτεχνούπολη, Σπάτα). Ωστόσο, περιέχουν αρκετές σημαντικές εξαιρέσεις, που ουσιαστικά ανατρέπουν και ακυρώνουν την οποιαδήποτε αναδάσωση. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων εξαιρούνται «ανέκαθεν αγροτικές εκτάσεις», «εκτάσεις που... άλλαξαν νόμιμα χρήση γης», «εκτάσεις που κατά την ημέρα της πυρκαγιάς δεν έφεραν δασική βλάστηση», δηλαδή προφανώς είχαν καεί σε προηγούμενες πυρκαγιές και είχαν εκχερσωθεί κλπ.

Με πρόσφατο δελτίο Τύπου η Ενωση Οικοδομικών Συνεταιρισμών, ζητά την αναθεώρηση του άρθρου 24 και λέει τα πράγματα με το όνομά τους: «Με την αναθεώρηση της δασικής πολιτικής θα λυθεί το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της ουσιαστικής δήμευσης της περιουσίας 500.000 Ελλήνων - μελών των Οικοδομικών Συνεταιρισμών».

Το... παιχνίδι, είναι χοντρό και τα συμφέροντα τεράστια.

πηγή : Ριζοσπάστης 17-08-2007

Ετσι για να δούμε λιγακι τι παίζεται...και να μην ζούμε σε ουτοπία.Η εφημερίδα είναι τυχαία...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dammed_kittin
    θες να κανουμε ενα team να σωσουμε το σπιτι σου??
    τα δαση καιγονται, σπιτια μεσα σε δαση τι θα κανουν? -μηπως θα καουν?
    να λολα ενα μηλο

παντου υπαρχουν εξαιρεσεις
    οποτε μη θιγεσαι ετσι ευκολα

βεβαια αν εξακολουθεις να προβληματιζεσαι
    θα μπορουσα να σου πω "ας μην το εχτιζε ο παππους σου το σπιτι μες στο δασος"

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ

ΕΙΠΑ ΚΑΗΚΕ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΗΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΕΝΤΡΑ

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΤΙΖΕ ΣΠΙΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ ΡΕ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ??????

ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΜΠΡΑΒΟ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ

ΕΙΠΑ ΚΑΗΚΕ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΗΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΕΝΤΡΑ

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΤΙΖΕ ΣΠΙΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ ΡΕ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ??????

ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΜΠΡΑΒΟ.

ειπες επεισης οτι ολοι οσοι εχουν σπιτι εκει δεν ειναι απαραιτητα λεφταδες
    κ καταλαβαινω τον πονο σου
    κ εγω παντως προσφερθηκα

κ manual για rf 400
    με 1η αδεια το 97

Αρχικά δημιουργήθηκε από dammed_kittin
    ειπες επεισης οτι ολοι οσοι εχουν σπιτι εκει δεν ειναι απαραιτητα λεφταδες
    κ καταλαβαινω τον πονο σου
    κ εγω παντως προσφερθηκα

ΣΟΡΥ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΟΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.

εξακολουθουσα να ειρωνευομαι αλλα δεν τα καταφερα

τα κουβαδακια μου κ σ αλλη παραλια

κ manual για rf 400
    με 1η αδεια το 97

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos

ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

prepei na koitane prota to dasos,kai meta na sosoun ta aftherete, xoris kanenan sevasmo ston apateona.
    an einai nomimo to spiti ok ,na dosei protereotita,

oso gia tous plousious - ftoxous, to thema einai pos an den kaoun kana dio epavleis den prokeite na enteinoun tin pirasfaleia, distixos,

pros theou den eipame na arxisoume na kaime spitia alla nomizo afti einai i alitheia
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF