Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 108

Θέμα: Οι Χλιδάνεργοι

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    +1000000000
    Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    +10000000000000
    Μιλάμε, I rock today!

Παλαιό μέλος
    Έλαβα παλιότερα αυτό το κείμενο με email και αμέσως σκέφτηκα "φαντάζομαι τι έχω να πάθω πάλι αν δεν το στείλω σε κανέναν!" Με περίμενε όμως μια ευχάριστη έκπληξη στο τέλος
    Το βάζω εδώ για να αναθεωρήσουν ίσως ορισμένοι την πεποίθηση που έχουν, πως είναι "φτωχοί".

Εάν μειώναμε τον πληθυσμό της Γης στο μέγεθος μίας μικρής πόλης με 100 κατοίκους, διατηρώντας τις αναλογίες θα ήταν ως εξής:
    57 Ασιάτες 21 Ευρωπαίοι 14 Αμερικανοί (στο βορρά και στο νότο) 8 Αφρικάνοι

52 γυναίκες 48 άνδρες

70 έγχρωμοι 30 λευκοί

89 ετεροφυλόφιλοι 11 ομοφυλόφιλοι

6 άνθρωποι θα κατέχουν το 59% του παγκόσμιου πλούτου και όλοι θα είναι Αμερικανοί

80 θα έχουν κακές συνθήκες διαβίωσης

70 θα είναι αγράμματοι

50 θα είναι ανειδίκευτοι
    1 θα πεθάνει
    2 θα γεννηθούν

1 θα έχει computer

1 μόνο θα έχει ανώτατη εκπαίδευση

Αν δεις τον κόσμο από αυτή τη σκοπιά, θα δεις πόση ανάγκη έχει από αλληλεγγύη, αλληλοκατανόηση, υπομονή και εκπαίδευση
    Σκέψου το..
    Εάν αυτό το πρωινό ξύπνησες υγιής, είσαι πιο χαρούμενος από 1.000.000 ανθρώπους που δεν θα επιζήσουνε μέχρι την άλλη εβδομάδα
    Εάν δεν έζησες πόλεμο, τη μοναξιά ενός κελιού, την αγωνία του βασανιστηρίου, ή την πείνα,
    είσαι πιο χαρούμενος από 500.000.000 ανθρώπους αυτού του κόσμου

Εάν μπορείς να μπεις σε μία εκκλησία χωρίς τον φόβο της φυλάκισης ή του θανάτου, είσαι πιο ευτυχισμένος από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη
    Εάν υπάρχει φαγητό στο ψυγείο σου
    Εάν έχεις παπούτσια και ρούχα
    Εάν έχεις κρεβάτι και στέγη
    Είσαι πλουσιότερος από το 75% των ανθρώπων του πλανήτη

Εάν έχεις τραπεζικό λογαριασμό,χρήματα στο πορτοφόλι σου και μερικά νομίσματα στον κουμπαρά σου

Ανήκεις στο 8% των ανθρώπων του πλανήτη που ζουν καλά

Εάν διαβάζεις αυτό το κείμενο είσαι 2 φορές τυχερός γιατί:
    Κάποιος σε θυμήθηκε
    Δεν ανήκεις στα δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη που δεν μπορούν να διαβάσουν

Και έχεις computer

Όπως είπε κάποιος κάποτε:
    Δούλεψε σαν να μην χρειάζεσαι λεφτά

- αγάπα σα να μη σε πλήγωσε κανείς

- χόρεψε σα να μη σε βλέπει κανείς

- τραγούδα σα να μη σ' ακούει κανείς
    - Ζήσε σα να ήταν η γη ένας παράδεισος

Στείλε αυτό το μήνυμα σε ανθρώπους που αποκαλείς φίλους σου

Αν δε το στείλεις, κανείς δε θα πάθει τίποτα. Εάν το στείλεις κάποιος θα χαμογελάσει

Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    6 άνθρωποι θα κατέχουν το 59% του παγκόσμιου πλούτου και όλοι θα είναι Αμερικανοί

Για την ακριβεια πριν μερικα χρονια,δεν ξερω τωρα,ο Bill Gates ειχε το ιδιο ετησιο εισοδημα με τους 500,000,000,ισως 600,000,000 πιο φτωχους ανθρωπους στον πλανητη.

Νέο μέλος
    Παιδιά εγώ είμαι φοιτητής στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Μεγάλωσα στην Αθήνα και εδώ κατοικούν και οι γονείς μου. Μένω σε αυτούς, όπως και πριν.

Πριν επιλέξω τη σχολή Μηχανολόγων, είχα ρωτήσει το θείο μου, που είναι πολιτικός Μηχανικός, ως προς τη σχολή που ήταν καλύτερο να διαλέξω. Μου είπε ότι δεν είχε σημασία. Είτε πολιτικός μηχανικός είτε μηχανολόγος καλά είναι (αυτές οι δύο με ενδιέφεραν). Πήγα στη σχολή Μηχανολόγων και είμαι ευχαριστημένος.

Τότε όμως ο θείος μου μού είχε πει και το εξής: «Μη σκοτώνεσαι να πάρεις βαθμούς. Είτε με 5 τελειώσεις είτε με 10, 800 ? θα παίρνεις και θα δουλεύεις και δεκάωρο.»

Αυτό σήμαινε ότι στη σχολή θα έκανα 5 χρόνια ανέμελεης ζωής με το πορτοφόλι των γονιών μου και μετά παλιοζωή παλιόκοσμος και παλιοκοινωνία. Θα ήμουν σκλάβος και κανείς δε θα σεβόταν τις προσπάθειες που αντικατοπτρίζονται σε έναν καλό βαθμό.

Εγώ πάντα διάβαζα και μου άρεσε. Δεν μπορούσα να σταματήσω όταν μπήκα στη σχολή. Για αυτό αποφάσισα από τις πρώτες μέρες ότι έπρεπε να συνεχίσω τις σπουδές μου. Τώρα σε λίγες μέρες θα μπω στο τέταρτο έτος. Είμαι ευχαριστημένος και σχεδιάζω το μέλλον μου στο εξωτερικό. Εννοώ όχι μόνο μεταπτυχιακό και διδακτορικό αλλά και μετέπειτα ζωή εκεί. Τα διδακτορικά των Μηχανικών πληρώνονται καλά στο εξωτερικό. Αν για κάποιους λόγους γυρίσω πίσω, αναγκαστικά θα δουλέψω έτσι όπως έλεγε ο θείος μου και σε αντικείμενο πολύ πιο χαμηλό από αυτό που μου αξίζει. Εξάλλου στην Ελλάδα οι ανάγκες σε μηχανολογία καλύπτονται άνετα κι από τα ΤΕΙ. Εμείς είμαστε κάτι άχρηστο. Αν γυρίσω θα ντρέπομαι να μείνω πάλι στους γονείς μου. Ευελπιστώ ότι θα έχω το θάρρος να μείνω μόνος μου κι ας μην έχω μεγάλη άνεση.

Δείτε ένα thread με περιγραφές και φωτογραφίες από τη ζωή στη Βαβαρία και θα με καταλάβετε. Δε θέλω να κάνω τη δουλειά που περιγράφει ο θείος μου και το δηλώνω. Πείτε με τεμπέλη. Αλλά εγώ ευχαριστώ μα δε θα πάρω. Μιλάμε για δουλειά υποβαθμισμένη σε σχέση με τις σπουδές μου. Όχι μόνο ως προς την αμοιβή.

Και κάτι τελευταίο: Οι ελάχιστοι εγραζόμενοι φοιτητές στη σχολή μου, είναι κακοί φοιτητές. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν και κακοί φοιτητές που δεν εργάζονται. Ακόμα και οι καθηγητές δε συστήνουν την εργασία, αν δεν είναι απαραίτητη για βιοπορισμό.

Την πρώτη μου μηχανή θα την αγοράσω με τα λεφτά υποτροφιών που παίρνω από τη σχολή. Οι γονείς μου δε θέλουνα να μου πάρουν για να μην σκοτωθώ κλπ. Όχι από τσιγγουνιά.

Και ένα ερώτημα πώς εγώ θα πετύχω άριστο βαθμό στη σχολή μου (>8,5) και ταυτόχρονα θα είμα ανεξάρτητος εργαζόμενος που θα μένω μόνος μου, ενώ η πλειονότητα των άλλων δε ζει έτσι;

...σε τρομαξα? Το avatar του/της mpou
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Αρχαίος
    Και κάτι τελευταίο: Οι ελάχιστοι εγραζόμενοι φοιτητές στη σχολή μου, είναι κακοί φοιτητές. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν και κακοί φοιτητές που δεν εργάζονται. Ακόμα και οι καθηγητές δε συστήνουν την εργασία, αν δεν είναι απαραίτητη για βιοπορισμό.
    Οι καθηγητες δεν συστηνουν την εργασια? Δεν ξερω για την σχολη σου, αλλα ξερω οτι τα εργαστηρια πανεπιστημιων ειναι γεματα απο φοιτητες (κανοντας απο ερευνητικα προγραμματα καθηγητων μεχρι προτζεκτακια καθηγητων, φυσικα με μικρη σχετικα αμοιβη)

Η δικη μου εμπειρια λεει οτι πρεπει να δουλεψεις οσο εισαι φοιτητης, ΑΛΛΑ στο αντικειμενο σου. Βρες μια δουλεια, με τοσα λεφτα οσα χαλας για τις μετακινησεις σου στην δουλεια + τους καφεδες-τσιγαρα εκει. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο διαφορετικη ειναι η εργασια απο τα "μαθηματα" (εκτος αν εχεις βαλει στοχο της ζωης σου να γινεις ακαδημαικος, οποτε και αλλαζει)
    Και ένα ερώτημα πώς εγώ θα πετύχω άριστο βαθμό στη σχολή μου (>8,5) και ταυτόχρονα θα είμα ανεξάρτητος εργαζόμενος που θα μένω μόνος μου, ενώ η πλειονότητα των άλλων δε ζει έτσι;
    Γνωμη μου:
    -Δεν εισαι σε καποιο διαγωνισμο, οπου ο καλυτερος κερδιζει. Αν εσυ μπορεις να βγαλεις 8.5, δεν σε νοιαζει τι θα κανουν οι αλλοι, αφου τον στοχο σου θα τον πετυχεις (ελαχιστη βαθμολογια για να γινεις δεκτος σε μεταπτυχιακο). Παντα μιλαω για την εισοδο σε μεταπτυχιακο.
    -Οι σχολες στην Ελλαδα εχουν γινει τοσο "χαλαρες", που το 8.5 δεν ειναι δα και ακατορθωτο.
    -Η πλειονοτητα των αλλων μπορει να μη δουλευει, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν χρησιμοποιει τον χρονο της για να "μαθει"
    -Περα απο τα μεταπτυχιακα (τσαμπα κοπος για μενα σε μικρη ηλικια, μη ξεροντας τι θελεις να κανεις), στην πραγματικη εργασια, η προυπηρεσια ειναι βασικο προσον. Αλλιως θα σε κοιταξει ενα αφεντικο αν του πεις οτι εχω 3 πτυχια (ε και?), και αλλιως αν εχεις δουλεψει σε 3 εταιριες (δειχνοντας οτι εισαι εργατικος-εργατης)

Υ.Γ. Εχοντας δουλεψει ως φοιτητης α)δεν εχω λυπηθει τον κοπο μου (αν και για καποια χρονικα διαστηματα με 0 μισθο) β)η αποκωδικοποιηση της φυσης της δουλειας μου εγινε περισσοτερο ευκολη
    Υ.Γ.2 Ξεφυγαμε απο το θεμα

Φιλικα παντα

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mpou

mpou

Σε τρομαξα?

Μαμά μου! :a011:

Νέο μέλος
    Οι καθηγητες δεν συστηνουν την εργασια? Δεν ξερω για την σχολη σου, αλλα ξερω οτι τα εργαστηρια πανεπιστημιων ειναι γεματα απο φοιτητες (κανοντας απο ερευνητικα προγραμματα καθηγητων μεχρι προτζεκτακια καθηγητων, φυσικα με μικρη σχετικα αμοιβη)
    Φίλε μου αυτά που αναφέρεις είναι απολύτως σωστά αλλά στη δικιά μου σχολή τα κάνουν αποκλειστικά πτυχιούχοι. Ο προπτυχιακός μόνο στη διπλωματική μπορεί να κάνει κάτι σχετικό και φυσικά χωρίς καμία αμοιβή. Αν πάς σε καθηγητής και σου πει ότι εργάζεσαι πχ σερβιτόρος θα σου πει ότι μόνο αν έχεις πρόβλημα βιοπορισμού να συνεχίσεις. Αλλιώς θα σου πει να την κόψεις.

-Οι σχολες στην Ελλαδα εχουν γινει τοσο "χαλαρες", που το 8.5 δεν ειναι δα και ακατορθωτο.
    Στη δικιά μου πάνω από 8,5 έχουν το πολύ πέντε σε κάθε έτος σε σύνολο 250 περίπου φοιτητών.

-Η πλειονοτητα των αλλων μπορει να μη δουλευει, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν χρησιμοποιει τον χρονο της για να "μαθει"
    Σίγουρα.

-Περα απο τα μεταπτυχιακα (τσαμπα κοπος για μενα σε μικρη ηλικια, μη ξεροντας τι θελεις να κανεις), στην πραγματικη εργασια, η προυπηρεσια ειναι βασικο προσον. Αλλιως θα σε κοιταξει ενα αφεντικο αν του πεις οτι εχω 3 πτυχια (ε και?), και αλλιως αν εχεις δουλεψει σε 3 εταιριες (δειχνοντας οτι εισαι εργατικος-εργατης)
    Συμφωνώ και θα σου πω και το εξής: Στη δικιά μου δουλειά εδώ στην Ελλάδα ουσιαστικά ούτε τα προπτυχιακά δεν χρειάζονται. Πόσο μάλλον τα μεταπτυχιακά. Εγώ έχω πει, χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο, ότι για τη σχολή μου ένα 5 στο πτυχίο είναι ικανοποιητικό. Και μετά αυτός με το 5 δε θα στενοχωρηθεί που δεν πληρώνεται και τόσα πολλά. Ακόμα, αν έχει όρεξη, θα ανέβει. Ο άλλος όμως με το 9, θα παίρνει τα ίδια με τον άλλον του 5, και θα στενοχωριέται... Αυτό είναι απλά άδικο.

Στη Γερμανία ας πούμε δε θα συνέβαινε ποτέ. Εκεί θα μπορούσα να δουλέψω στο αντικείμενό μου. Και θα αμοίβομαι όσο πρέπει. Φίλε μου αυτό που δεν έπιασες, και δικαιολογημένα δηλαδή γιατί πού νασ ξέρεις, είναι ότι ο Μηχανολόγος Μηχαννικός και πολλές άλλες ειδικότητες δεν έχουν σοβαρά αντικείμενα στην Ελλάδα.

Ο Μηχανικός στην Ελλάδα δεν μπορεί να μετατρέψει τις καλές του γνώσεις σε χρήμα. Μεγαλύτερη χρησιμότητα έχει η ικανότητα προώθησης των υπηρεσιών σου (marketing) και οι γνωριμίες σε πολεοδομίες. Δεν θα ήθελα να βγάζω το ψωμί μου κάνοντας τις ίδιες κάθε φορά μελέτες πυρασφάλειας πυρόσβεσης σε μπαρ, στριπτιτζάδικα κλπ. και να μετράει πόσους πελάτες μπορώ να βρω για να τα κονομήσω.

Αν υπήρχε βιομηχανία στην Ελλάδα, θα ήταν διαφορετικά. Αμέσως θα πήγαινα για δουλειά καιμε πολλή χαρά. Ας ήταν μικρός ο μισθός, στην αρχή.

Γιατί ξεφύγαμε από το θέμα. Δικαιολογώ γιατί εγώ δε θέλω να δουλέψω με 800? και εκθέτω τις περαιτέρω ενέργειες που σχεδιάζω για να ζήσω.

Παλαιό μέλος

Μπλα, μπλα, μπλα..
    Και τώρα που σε βοηθήσαμε, πότε παίρνεις πτυχίο για να σου πω το πρόβλημα που έχω με το συμπλέκτη; Αλλά είναι ζόρικο πρόβλημα, ε! Μήπως να περιμένω να κάνει και κανένα διδακτορικό ρε παιδιά; Ε; Κλίκα; Τι λέτε;

Α, είσαι και Newton! Καλωσήρθες!

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Και τώρα που σε βοηθήσαμε, πότε παίρνεις πτυχίο για να σου πω το πρόβλημα που έχω με το συμπλέκτη; Αλλά είναι ζόρικο πρόβλημα, ε! Μήπως να περιμένω να κάνει και κανένα διδακτορικό ρε παιδιά; Ε; Κλίκα; Τι λέτε;

Α, είσαι και Newton! Καλωσήρθες!
    Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.

Όσο για το πρόβλημα στο συμπλέκτη δε χρειάζεται να είσα μηχανολόγος για να ξέρεις. Εγώ δε που θα γίνω μηχανολόγος, δεν θα μπορώ να σε βοηθήσω αν δεν ασχοληθώ πραγματικά σωστά με το θέμα «όχημα». Θα μάθω όμως σχετικά, αλλά σίγουρα η σχολή δεν θα έχει σχέση.

Οπότε καλύτερα να πας σε έναν εξειδικευμένο τεχνικό.

...σε τρομαξα? Το avatar του/της mpou
    ...
    Δεν γνωριζω την ειδικοτητα σου, αλλα για να το λες, κατι θα ξερεις.

Η δικη μου αντιθεση εχει να κανει με ολους αυτους που νομιζουν οτι με ενα (2-3-4) πτυχια και ΜΟΝΟ, μπορουν να κατακτησουν τον κοσμο με τις (οποιες) γνωσεις τους.

Δε τρουθ ιζ αουτ δερ!

Παλαιό μέλος
    ..........................

Οπότε καλύτερα να πας σε έναν εξειδικευμένο τεχνικό.
    Είσαι τρελός; Να μην έχει ντοκτορά και να τον αφήσω να την ακουμπήσει;

Ελπίζω να είναι προφανές ότι κάνω πλάκα, ε;

Δυστυχώς θα αρκεστείς στο δικό μου καλωσόρισμα, καθώς η κλίκα είναι απασχολημένη να καλωσορίζει γκομενάκια. (συγγνώμη από τις κοπέλες, αλλά let's face it. Έτσι σας βλέπουν..)

<edit> Ίσως αν δεν έγραφα το παρόν, να είχαν σπεύσει μερικοί να σε καλωσορίσουν από ευθιξία!

Νέο μέλος
    Η δικη μου αντιθεση εχει να κανει με ολους αυτους που νομιζουν οτι με ενα (2-3-4) πτυχια και ΜΟΝΟ, μπορουν να κατακτησουν τον κοσμο με τις (οποιες) γνωσεις τους.
    Δε τρουθ ιζ αουτ δερ!
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το έχω καταλάβει.

VanDiemen το κατάλαβα ότι κάνεις πλάκα. Αλλά το ότι δεν ξέρω να βοηθήσω αν υπήρχε πρόβλημα δεν είναι πλάκα...

Aρχαίος, καλως ήρθες

Εγώ είμαι ένας απο την κλικα που καλωσορίζω γκομενάκια αλλα, παρ' όλα αυτά, διέκοψα το θεάρεστο έργο μου για να καλωσορίσω εσένα

Ανατρέπω ίσως λίγο τους ισχυρισμούς του συμπαθούς εξ' Αλεξανδρουπόλεως διπόδου αλλα τι να κάνουμε

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
    να τρώει με τον -πολύ μεγαλύτερο- φίλο της.
    δεν μας παίρνει να μιλήσουμε ....
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος
    Μπα μην ακούς τι λένε ορισμένα όντα (δεν παίρνω όρκο για τον αριθμό των ποδιών τους, δεν τα έχω δει ποτέ. Πάντως μαζεύονται συχνά-πυκνά σε ένα <Τώρα αν το πω μαντρί θα με πουν προκατειλειμμένο γιατί κι αυτό δεν το είδα> και λειτουργούν εδώ μέσα με το νόμο της αγέλης<-- Αυτό το λέω ανεπιφύλακτα γιατί το είδα και το βλέπω) που σπεύδουν τώρα να σε καλωσορίσουν. Αλλά, όπως σου είπα, ορισμένα είναι εύθικτα, άλλα ψοφάνε για παρεξήγηση... Απ' όλα έχει ο μπαχτσές.

Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Οι 6 πόλεις σταθμοί στην ζωή του άντρα .
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2024, 09:27
  2. Τι Θελουν οι γυναίκες !!!!
    από niko13g στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 15:50
  3. Εδώ οι καλές φωτό
    από swtos στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 24/11/2003, 16:59
  4. Πως επιλεγονται οι moderator????