εσύ κλάνε άφοβαΑρχικά δημιουργήθηκε από slowman
δηλαδή ρε παιδιά εγώ θα μπορώ να κλάνω σε δημόσιους χώρους ή όχι τελικά;;;
εσύ κλάνε άφοβαΑρχικά δημιουργήθηκε από slowman
δηλαδή ρε παιδιά εγώ θα μπορώ να κλάνω σε δημόσιους χώρους ή όχι τελικά;;;
2004 R1 red-black
Αυτό λέμε οτι είναι δημόσιος χώρος και η πολιτία ορίζει.Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Φυσικά και είναι ιδιωτικοί χώροι. Αν ο ιδιοκτήτης τους αποφασίσει να βάλει στον τοίχο μια αφίσα του Παπαδόπουλου, του Μάο ή του Γκουσγκούνη, κανείς δεν μπορεί να του το απαγορεύσει, ακριβώς επειδή είναι δικός του χώρος. Οι πελάτες έχουν απλά το δικαίωμα να μην πάνε εκεί.
Οι όροι και οι προυποθέσεις, τώρα, ορίζονται από την πολιτεία εκ μέρους του συνόλου των πολιτών. Ορίζονται δηλαδή από την πολιτεία για να ελέγξουν θέματα στα οποία το σύνολο των πολιτών συμφωνεί και τα οποία δεν θα μπορούσε καθένας να ελέγξει μόνος του.
Στο σπίτι μας μπορούμε να καπνίζουμε ξεβράκωτοι να πετάμε σκουπίδια στο πάτωμα και να τρέχουμε με πάνω απο 120 είναι ιδιωτικός χώρος.
Για Μαο και Παπαδόπουλο το καταλαβαίνω ,ο Γκουζγκούνης γιατί να μην αναρτηθεί σε δημόσιο χώρο?
Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι απλά:
να εξασκείς τα δικαιώματα σου αρκεί να μην περιορίζουν τα δικά μου.
Τα λόγια είναι φτώχια σε ένα θέμα τόσο προφανές και το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν.![]()
Αυτό λέμε τόση ώρα. Απλώς μερικοί αδυνατούν να καταλάβουν σε πιά μεριά της παραπάνω εξίσωσης βρίσκονται, και το ότι επίσης δεν πρόκειτε γιά ισοδύναμα δικαιώματα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι απλά:
να εξασκείς τα δικαιώματα σου αρκεί να μην περιορίζουν τα δικά μου.
Τα λόγια είναι φτώχια σε ένα θέμα τόσο προφανές και το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν.![]()
2004 R1 red-black
το θεμα ειναι τετοιο που αλλοι βλεπουν το ποτηρι μισοαδειο και αλλοι μισογεματο !!
\απο την αρχη ημουν σιγουρος οτι θα υπηρχαν και οι .....απαραιτητοι διαξιφισμοι...
τελος παντων....εγω προσωπικα συμφωνω με τον αιγαιοπλόος και την αρχικη του αποψη....
ειναι απλο ρε παιδια.,.....ειμαστε ενας λαος που απλα μας αρεσει να βαζουμε τον ευατο μας σε "κατηγοριες" και ολοι οι αλλοι να ειναι λαθος :
μηχανοβιοι και κουτακιδες !
μοτοσυκλετιστες και αυτοκινητηστες !
καπνιζοντες και ΜΗ καπνιζοντες!
χοντροι και λεπτοι !
λεφταδες και φτωχοι !
Τζιπαδες και "σαυραδες"
εντουραδες και στρεταδες !
σε οποια απο τις κατηγοριες ανηκουμε οι απεναντι ειναι λαθος !
τι ψαχνουμε.........
Όπως ακριβώς κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους μη-καπνιστές να συγκεντρώνονται σε ιδιωτικά μέρη όπου ο κόσμος καπνίζει, έτσι ακριβώς κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους καπνιστές να συγκεντρώνονται σε μέρη όπου απαγορεύεται το κάπνισμα. Για να το πω αλλιώς: Αν κάποιος θέλει να δημιουργήσει έναν χώρο για να σερβίρει καφέδες, ποτά και αναψυκτικά όπου απαγορεύεται το κάπνισμα και που θα προτιμάται από αντι- η μη- καπνιστές κανένας δεν μπορεί να τον εμποδίσει. Με την ίδια ακριβώς (ακριβώς όμως) λογική, κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει σε κάποιον να δημιουργήσει έναν παρόμοιο χώρο όπου επιτρέπεται το κάπνισμα και, προφανώς, προτιμάται από καπνιστές. Εκεί υπεισέρχεται ο φασισμός. Από την στιγμή που επιτρέπεις σε κάποιον να καπνίζει (γενικώς), δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε πολλούς απ' αυτούς να μαζευτούν σε έναν ιδιωτικό χώρο και να το κάνουν παρέα. Παρομοίως δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κάποιον να ιδρύσει μια επιχείρηση που παρέχει αυτόν τον χώρο μαζί με κάποιες έξτρα υπηρεσίες. Δεν θεωρώ καθόλου κακό ή φασιστικό μια καφετέρια να απαγορεύσει το κάπνισμα εντός του χώρου της. Αν ο ιδιοκτήτης της, και εν-τέλη το κοινό της, αυτό προτιμά, ας το κάνει. Εμπίπτει απόλυτα μέσα σε κάθε έννοια ελευθερίας. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για το αντίθετο.Αρχικά δημιουργήθηκε από vaskunito
Και επίτρεψτε μου να διαφωνίσω. Το βλέπω πολύ ποιό φασιστικό να καταστρέφει κάποιος την υγεία μου επειδή θέλει να κάνει την διασκέδαση του, την ανάγκη του, το δικαίωμα του ή επειδή είναι εθισμένος (ή ορίστε το όπως αλλιώς θέλετε) από ένα κράτος που έμμεσα προσπαθεί να υπερασπίσει ένα αναυθαίρετο δικαίωμα μου στην ζωή.
Ε όχι δηλαδή. Δεν βλέπω το κάπνισμα εξ ίσου το ίδιο με την υγεία. Πως να το κάνουμε;
Για αυτους που κανουν κουμαντο ειμαστε οι ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ τους...δουλευουμε δηθεν για μας αλλα ουσιαστικα δουλευουμε για το συστημα...για να κονομανε λιγοι,πολλοι λιγοι....αρα οσο πιο πολλες μπαταριες εχουν τοσο πιο πολλα κονομανε...βεβαια απο εργαστηριακες μελετες ειναι αποδεδηγμενο οτι το καπνισμα σκοτωνει...παλι βεβαια ενα δηθεν κοινωνικο εργο που μας παρεχουν ειναι τα ταμεια ασφαλισης και υγειας που χαλανε ενα σορρω λεφτα να μας σωσουν...οι ισορροπιες εχουν ξεφυγει...πανακριβες θεραπειες για ολο και περισσοτερους ανθρωπους δυστηχως πολυ συχνα χωρις κανενα αποτελεσμα(αλλα ειπαμε πρεπει να υπαρχει και ενα κοινωνικο προσωπο)...με αποτελεσμα τα ταμεια να ειναι στο οριο του ΚΡΑΧ αφου και αποτελεσματα δεν εχουν αλλα και χανουν τους ''αιμοδοτες'' τους....τα εσοδα απο της βιομηχανιες καπνου απο την αλλη δεν επαρκουν να καλυψουν την χασουρα του συστηματος (καταναλωτικη μανια,παραγωγη,φοροι κλπ)...μονη λυση ειναι να επιβαλλουμε (με κοινωνικο τροπο παλι) το κοψιμο του καπνισματος....μια αρχη ειναι η μερικη απαγορευση...αν δεν καταφερουν να το εξαλειψουνε με αυτον τον τροπο θα οδηγηθουμε με μαθηματικη ακριβεια στην καθετη και ολικη απαγορευση...
δεν λεω οτι οι αντικαπνιστες εχουν αδικο,αλλα να μην νομιζουν οτι ''νοιαζονται'' για εμας....η μαλλον το κανουν,αλλα οχι οπως νομιζετε...
αρα οσο γουσταρω να καπνιζω (χωρις να ενοχλω αλλους βεβαια) θα το κανω...μολις καταλαβω οτι κανω λαθος μαλλον θα ειναι αργα....αλλα αλλωστε ποιος θελει και μπορει να κανει αυτο???
![]()
Ξεκινώντας από αυτήν την αρχική θέση παραδέχεσαι ότι ζεις σε μια ολοκληρωτικά ανελεύθερη, έξωθεν ελεγχόμενη κοινωνία, ότι τίποτα δεν μπορείς να κάνεις για αυτό, οπότε κάθε κουβέντα είναι μάταια. Αυτό βέβαια, πέρα από βολικά ηττοπαθές, είναι σχεδόν αξιωματικά λάθος ή έστω αυτο-αναιρετικό. Δεν ξέρω, δηλαδή, τελικά τι είναι πιο καταστροφικό: Το να ζούμε σε ένα ανελεύθερο σύστημα ή η πειθήνια παραδοχή ότι "απλά έτσι είναι", προς αποφυγή σύγκρουσης και ίσως ενδεχόμενης ήττας? Το να τοποθετείς, δηλαδή, δογματικά "αυτούς που κάνουν κουμάντο" έξω από τη σφαίρα επιρροής σου είναι μυστικιστικά καθησυχαστικό αλλά, όπως και να το κάνουμε, εξίσου αδιέξοδο.Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
Για αυτους που κανουν κουμαντο ειμαστε οι ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ τους...δουλευουμε δηθεν για μας αλλα ουσιαστικα δουλευουμε για το συστημα...για να κονομανε λιγοι,πολλοι λιγοι....αρα οσο πιο πολλες μπαταριες εχουν τοσο πιο πολλα κονομανε...
δηλαδη ρε Νικολα εσυ που ζεις???να ερθω να σε βρω δηλαδη αν ειναι καλυτερα....αλλα νομιζω ποτε δεν εχουμε κερδισει αυτο που θελουμε.....απλα παιρνουμε αυτο που μας δινουν...πιο απλο παραδειγμα και τελος γιατι θα ξεφυγει η συζητηση....τον προηγουμενο αιωνα εγιναν αγωνες για το εργασιακο???ποια ειναι η διαφορα σημερα απο το 1900??? προσωπικα πιστευω ειναι μια θεωριτικα μια πιο ανετη ζωη....που ασχετα αν νομιζω οτι την εχω κερδισει...καθε μερα μου δειχνουν οτι δεν ειναι ετσι....δεν ειναι μοιτολατρεια...απλα ισως αλλος τροπος σκεψης....και θα πολεμησω παντα και μονο για αυτα που ειναι ιδανικα και αρχες μου (και ας ξερω οτι αν δεν θελουν θα χασω) και οχι αλλονων...Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Ξεκινώντας από αυτήν την αρχική θέση, παραδέχεσαι ότι ζεις σε μια ολοκληρωτικά ανελεύθερη κοινωνία, ότι τίποτα δεν μπορείς να κάνεις για αυτό, οπότε κάθε κουβέντα είναι μάταια. Αυτό βέβαια είναι σχεδόν αξιωματικά λάθος ή έστω αυτο-αναιρετικό. Δεν ξέρω, δηλαδή, τελικά τι είναι πιο καταστροφικό: Το να ζούμε σε ένα ανελεύθερο σύστημα ή η πειθήνια παραδοχή ότι "απλά έτσι είναι", προς αποφυγή σύγκρουσης και ίσως ενδεχόμενης ήττας?
υ.γ.δυστηχως με αυτην την πιο ανετη ζωη εχουμε χασει το νοημα της ζωης....αλλα βολευομαστε και κανουμε την παπια....γιατι αλλιως θα ειμασταν ολοι ερημιτες η ακομα στην εποχη της φωτιας...
![]()
Bρε παιδιά θα σας πω κι εγώ τη γνώμη μου χωρίς να εχω διαβάσει τα ποστ σας ακόμη.
Κάπνισμα: Μα δεν είναι μλκία; Σας μιλώ σαν καπνιστής, δε μας οφελεί πουθενά και μόνο
κακό μας κάνει! Έχουμε βρει όλοι το μπελά μας, δεν το κόβουμε εύκολα κι εκτός αυτού
τώρα καπνίζουν και τα παιδιά μας! Πότε θα σταματήσουν οι άνθρωποι γενικώς να καπνίζουν;
Πότε θα κλείσουν όλες αυτές οι καπνοβιομηχανίες που παράγουν τα βλαβερά τσιγάρα;
Εξαρτώμαι από αυτό, έχω βρει τον μπελά μου! Πρέπει να γίνει κάτι ώστε οι καπνιστές να
μπορέσουν να το ξεπεράσουν όλοι! Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το κακόγουστο
αστείο του καπνίσματος! Πρέπει να ξαναγίνουμε άνθρωποι!
Παραδεχτείτε το! Μα δεν είναι ένα ακόμη σφάλμα των ανθρώπων τα τσιγάρα
και η εξάρτησή τους απο αυτά;
:a36:Θεσσαλικό κλιμάκιο
:a36:
:a07:Τη λένε Μαίρη
Ζητείται νεαρός για delivery σε πιτσαρία με GSXR hayabusa K8
Οραίο βίντεο στην υπογραφή σου ElleΑρχικά δημιουργήθηκε από Elleκαι το "τραγούδι".
Τι να πωμετά λέμε "άδικα". Έχει ένα τέτοιο "άδικα" σε έναν τοίχο μέσα στο βίντεο.
Τέλος πάντων...εκτός θέματος![]()
2004 R1 red-black
Χμ... Ναι όντως εκτός θέματος αλλά τι ακριβως εννοείς;Αρχικά δημιουργήθηκε από vaskunito
Τι να πωμετά λέμε "άδικα". Έχει ένα τέτοιο "άδικα" σε έναν τοίχο μέσα στο βίντεο.
Τέλος πάντων...εκτός θέματος![]()
:a36:Θεσσαλικό κλιμάκιο
:a36:
:a07:Τη λένε Μαίρη
Ζητείται νεαρός για delivery σε πιτσαρία με GSXR hayabusa K8
ως μη καπνιστης εχω να πω οτι πολλες φορες σε κλειστους χωρους με ενοχλει η μυρωδια του τσιγαρου αλλα σκευτομαι οτι οσο ενοχλει εμενα η μυρωδια τοσο ενοχλητικο ειναι για εναν καπνιστη να του πω να μην καπνιζει. ετσι χωρις να ενοχλω τον καπνιστη αποχωρω για λιγα λεπτα εξω ωστε να παρω λιγο καθαρο αερα και οταν με ρωτουν που παω απαντω οτι παω εξω για λιγο καθαρο αερα και βλεπω οτι πολοι το σεβονται και οταν ειμαι μαζι τους δεν καπνιζουν μεσα αλλα βγαινουν εξω αυτοι απο μονοι τους, δεν μπορουμε να υποχρεωσουμε κανεναν να κοψει το καπνισμα καλο ειναι να το καταλαβουν απο μονοι τους.![]()
ασ΄τους να λενε, μια χαρα υπογραφη ειναι!!!! μονο σταματα το καπνισμα αν μπορεις, αν δεν μπορεις και αυτο σε γεμιζει μην το σταματας, ειναι χειροτερο να θες να κανεις κατι και να μην το κανεις!Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
Χμ... Ναι όντως εκτός θέματος αλλά τι ακριβως εννοείς;![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από inox
καλο ειναι να το καταλαβουν απο μονοι τους.![]()
τι είπε τώρα..... :rotflmao:
2004 R1 red-black