Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 63

Θέμα: Έχουμε πλάκα τελικά....

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Έχουμε πλάκα τελικά....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
    NO COMMENTS..............

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Lyndon Baines Johnson

Aύτός είναι ό άνθρωπος σου........γιατί τό κουράσαμε πολύ

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ............

Γιά νά μή διαστρεβλώνεται ή άλήθεια....

Ο ΚΕΝΝΕΝΤΥ..........ΗΤΑΝ Ο ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ.........ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΕΡΟΣ.........ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ...........

πού πέρασαν άπό τήν προεδρία τών Η.Π.Α. μεταπολεμικά.....!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...........

σέ μιά χώρα πού άκόμα καί σήμερα άπαγορεύεται γιά παράδειγμα
    ή άπεργία στό Δημόσιο...!!!

Προσοχή λοιπόν τί γράφουμε..

Καί γιά νά τό κλείνουμε τό θέμα............

ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΦΕΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ........ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ Η.Π.Α.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΕ............

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΙ TIMES..........ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΜΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥΣ ????

ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΑΙ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ Η.Π.Α. ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ....????

Όταν κουβεντιάζουμε,καλό θά είναι νά γράφουμε τίς θέσεις μας καί όχι νά
    προσπαθούμε νά μειώσουμε τό συνομιλητή μας διαστρεβλώνοντας αύτά
    πού γράφει μέ τόσο χοντροκομμένο τρόπο....!!!

Έτσι όδηγούμαστε σέ προσωπική άντιπαράθεση καί ξεφεύγουμε άπό τό σκοπό καί
    τό στόχο τής κουβέντας,μετρώντας ποιός τήν έχει πιό μεγάλη...!!!

Έκανα μιά παρατήρηση σέ κάποιο σχόλιο καί άρχισε τό γαιτανάκι...!!!

Γιά όσους λοιπόν δέν τό ξέρουν..........

ΟΧΙ.........ό Κέννεντυ δέν ήταν αύτός πού χάρασσε τήν έξωτερική πολιτική τών Η.Π.Α.
    τό 1960..........,καί ένας άπό τούς λόγους πού δολοφονήθηκε ,ήταν γιατί
    άρνιόταν πεισματικά νά κλιμακώσει τίς έπιχειρήσεις στό Βιετνάμ.
    Κράτησε τούς Άμερικάνους μόνο στίς 15000 στρατιώτες,ένώ άμέσως μετά τή δολοφονία
    του,άρχισε ή παρέλαση στή Σαιγκόν....!!!
    Τό ότι κάποιοι τού καταλογίζουν ότι αύτός άρχισε τίς έπιχειρήσεις είναι άστείο..
    Άναγκάστηκε.......άπλά
    Ή έγκυκλοπαίδεια γράφει ήμερομηνίες,πίσω όμως άπό αύτές βρίσκονται
    όλόκληρες έξωτερικές πολιτικές πού χαράχτηκαν μέ μαεστρία 20 χρόνια πρίν...!!!!
    Καί όποιος δέν τίς άκολούθησε τόν έφαγε τό σκοτάδι...!!!!
    Τυχαία δέν μπόρεσε νά έξιχνιαστεί ή δολοφονία του..??
    Τυχαία ό δολοφόνος του Όσβαλντ δολοφονήθηκε τόσο γρήγορα..??
    Τυχαίο είναι τό ότι οί περισσότεροι Άμερικάνοι λένε....ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ...???
    Τυχαίο τό ότι όλοι λένε πώς βλήθηκε άπό διαφορετικές πλευρές στό Ντάλλας..??
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ.....!!!!

Μέ τό θάνατο του....
    Δεκαπλασιάστηκαν σέ λίγο καιρό οί δυνάμεις τους στό Βιετνάμ καί άρχισαν νά φεύγουν άπό
    τή Σαιγκόν οί μαύρες σακκούλες
    Ό Τζόνσον ξαναβγήκε τό 64 πανεύκολα καί οί Άμερικάνοι αύξάνονταν συνεχώς
    στό Βιετνάμ.........δοκιμάζοντας νέα όπλα,ναπάλμ κ.λ.π...
    Καί ή ίστορία τελείωσε τό 75.........όχι τό 70...!!!
    Άφού ξεφούσκωσε ή άντικομμουνιστική ίστορία,μέχρι καί ή χούντα στήν Έλλάδα
    είχε πέσει.

Ό Κέννεντυ θά μείνει στήν ίστορία σάν ένας θρύλος καί ό Τζόνσον σάν αύτός
    πού κλιμάκωσε τόν πόλεμο στό Βιετνάμ...!!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ....!!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ...........

Κάθε άποψη καί θέση είναι άποδεκτή καί καλοδεχούμενη........

Παρακαλώ όμως,......ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ...........τύπου όμορφε κ.λ.π..

Γράψε πώς λέω σαχλαμάρες καί άς μάς κρίνουν αύτοί πού διαβάζουν....

Άν θές πραγματικό διάλογο.........πρώτα διάβαζε καί μετά γράψε ότι θές,

λυπάμαι άλλά δέν διαβάζεις...!!

ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΑΓΟ.........

Έλπίζω νάμαστε στό θέμα μας,γιά πολιτικούς μιλάμε...

φαντασου και να εκανες comments !!!!

παμε...

εκθετεις αποψεις και αντικρουω με επιχειρηματα και παραθετω και απο βικιπιδια.εσυ πιστευεις οτι για να υποστηριξεις την αποψη σου αρκει να πεις ''εγω ζουσα και εσυ οχι''.οκ δικαιωμα σεβαστο αλλα εμενα δε με πειθει.αν πειθει αλλους δικαιωμα τους.

τωρα αν μιλαμε για πραγματικη η εικονικη αριστερα εμενα μου φαινεται παντελως ακυρο.η αριστερα ειναι αριστερα και οταν λεμε ειναι καποιος αριστερος δεν αντιλαμβανομαι τη λογικη ειναι αριστεροτερος αυτουνου αλλα δεξιοτερος του αλλου.η εισαι αριστερος η δεν εισαι.ο κεννεντι λοιπον στο δικο μου ηθικο κωδικα δεν ηταν αριστερος ουτε ανθρωπιστης.το να ικαζουμε γιατι και ποιοι τον φαγανε ειναι απλα ικασιες.μπορει και να ισχυουνε βεβαια αλλα παραμενουν αναποδεικτες ικασιες.

φυσικα και δεν εχω καμια αφελη εντυπωση οτι οι προεδροι χαραζουνε πολιτικη.φυσικα και ειναι πιονια.αλλα αν μιλησουμε σε αυτη τη βαση θα πρεπει να δωσουμε σε ολους τους πολιτικους συγχωροχαρτι οτι και αν εχουν κανει.συγχωρουμε λοιπον τον πινοτσετ,τον τσαουσεσκου (επιτηδες επιασα εναν απο τη μια πλευρα και εναν απο την αλλη) και απλα λεμε οτι ηταν πιονια οι ανθρωποι και κατα βαθος αλλα ηθελαν να κανουν αλλα πιεστηκαν τα παιδια οποτε ε...τι να γινει...αν εσυ μπορεις να το κανεις αυτο συγγνωμη αλλα εγω δε μπορω.προτιμω απο το να δινω συγχωροχαρτια κατα τω δωκουν (ισως και επειδη εχω πεσει θυμα του μαρκετινγκ και του τροπου προβολης ορισμενων προσωπων),να αποδιδω τα του καισαρως τω καισαρι.δεν με νοιαζει λοιπον αν αναγκαστηκε ο ''αριστερος'' τζον να κρατησει 15000 στρατιωτες μονο στο βιετναμ.με νοιαζει οτι τελικα τους κρατησε και αυτο δειχνει πολλα με τη δικια μου οπτικη που ανεφερα παραπανω.
    και δεν ειπα ποτε οτι το βιετναμ τελειωσε το 70.μου προσαπτεις οτι δεν διαβαζω αλλα μαλλον εσυ δεν διαβαζεις.ειπα στα μεσα του 70 (το οποιο σημαινει το 75).

και επειδη δε σου αρεσε το ''ομορφε'' και γουσταρεις να παρεξηγεις τα παντα αλλα εσυ να γραφεις οτι θελεις (δεν ειναι η 1η φορα που το κανεις αυτο) θα μπορουσα να σε προσφωνησω ''φιλε'',''καρντασι'', αγω απλα (μια και γνωριζομαστε) σε προσφωνησα ''ομορφε'' χωρις ιχνος ειρωνιας.αντιθετα εσυ πρωτος χαρακτηριζεις την αποψη μου (αν και σου ειπα οτι δεν ειναι αποψη αλλα γεγονοτα που σου παρεθεσα) ''ΚΟΤΣΑΝΕΣ''.καλα το λες λοιπον να προσεχουμε να μη μειωνουμε το συνομιλητη μας αλλα πες το πρωτα στον καθρεφτη και μετα παραεξω.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Ωραία τα λέτε για τους Αμερικάνους αλλά υπήρχαν και ρώσοι στο παιχνίδι όπως και κάτι προδότικες φυσιογνωμίες Βιετναμέζοι που καλέσαν τις μεγάλες δυνάμεις για φαγωπότι στη χώρα τους.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Έχουμε πλάκα τελικά....

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    φαντασου και να εκανες comments !!!!

παμε...

εκθετεις αποψεις και αντικρουω με επιχειρηματα και παραθετω και απο βικιπιδια.εσυ πιστευεις οτι για να υποστηριξεις την αποψη σου αρκει να πεις ''εγω ζουσα και εσυ οχι''.οκ δικαιωμα σεβαστο αλλα εμενα δε με πειθει.αν πειθει αλλους δικαιωμα τους.

τωρα αν μιλαμε για πραγματικη η εικονικη αριστερα εμενα μου φαινεται παντελως ακυρο.η αριστερα ειναι αριστερα και οταν λεμε ειναι καποιος αριστερος δεν αντιλαμβανομαι τη λογικη ειναι αριστεροτερος αυτουνου αλλα δεξιοτερος του αλλου.η εισαι αριστερος η δεν εισαι.ο κεννεντι λοιπον στο δικο μου ηθικο κωδικα δεν ηταν αριστερος ουτε ανθρωπιστης.το να ικαζουμε γιατι και ποιοι τον φαγανε ειναι απλα ικασιες.μπορει και να ισχυουνε βεβαια αλλα παραμενουν αναποδεικτες ικασιες.

φυσικα και δεν εχω καμια αφελη εντυπωση οτι οι προεδροι χαραζουνε πολιτικη.φυσικα και ειναι πιονια.αλλα αν μιλησουμε σε αυτη τη βαση θα πρεπει να δωσουμε σε ολους τους πολιτικους συγχωροχαρτι οτι και αν εχουν κανει.συγχωρουμε λοιπον τον πινοτσετ,τον τσαουσεσκου (επιτηδες επιασα εναν απο τη μια πλευρα και εναν απο την αλλη) και απλα λεμε οτι ηταν πιονια οι ανθρωποι και κατα βαθος αλλα ηθελαν να κανουν αλλα πιεστηκαν τα παιδια οποτε ε...τι να γινει...αν εσυ μπορεις να το κανεις αυτο συγγνωμη αλλα εγω δε μπορω.προτιμω απο το να δινω συγχωροχαρτια κατα τω δωκουν (ισως και επειδη εχω πεσει θυμα του μαρκετινγκ και του τροπου προβολης ορισμενων προσωπων),να αποδιδω τα του καισαρως τω καισαρι.δεν με νοιαζει λοιπον αν αναγκαστηκε ο ''αριστερος'' τζον να κρατησει 15000 στρατιωτες μονο στο βιετναμ.με νοιαζει οτι τελικα τους κρατησε και αυτο δειχνει πολλα με τη δικια μου οπτικη που ανεφερα παραπανω.
    και δεν ειπα ποτε οτι το βιετναμ τελειωσε το 70.μου προσαπτεις οτι δεν διαβαζω αλλα μαλλον εσυ δεν διαβαζεις.ειπα στα μεσα του 70 (το οποιο σημαινει το 75).

και επειδη δε σου αρεσε το ''ομορφε'' και γουσταρεις να παρεξηγεις τα παντα αλλα εσυ να γραφεις οτι θελεις (δεν ειναι η 1η φορα που το κανεις αυτο) θα μπορουσα να σε προσφωνησω ''φιλε'',''καρντασι'', αγω απλα (μια και γνωριζομαστε) σε προσφωνησα ''ομορφε'' χωρις ιχνος ειρωνιας.αντιθετα εσυ πρωτος χαρακτηριζεις την αποψη μου (αν και σου ειπα οτι δεν ειναι αποψη αλλα γεγονοτα που σου παρεθεσα) ''ΚΟΤΣΑΝΕΣ''.καλα το λες λοιπον να προσεχουμε να μη μειωνουμε το συνομιλητη μας αλλα πες το πρωτα στον καθρεφτη και μετα παραεξω.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ.........ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΥΓΑ

Διότι κλείσιμο τό ματάκι,καί ξαναδέστο φιλικά........είναι ΣΟΥΠΕΡ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ..!!
    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΛΑΖΕ ΣΤΥΛΑΚΙ....!!!
    Προσωπικά,έχω διαπιστώσει πολλών παιδιών έδώ μέσα καί τό διανοητικό τους
    έπίπεδο,καί τό πνευματικό τους καί τή μόρφωση τους.........
    όσο μπορώ άπό αύτά πού διαβάζω.....
    ΠΟΤΕ.........ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑΝ............
    Καί άν άπό κάποιον παρεξηγήθηκα,άμέσως έπικοινώνησα μαζί του καί τό
    διευκρίνησα ζητώντας καί συγνώμη...

Έπίσης άλλοίωση τών λόγων τού άλλου,φτηνιάρικη..........καί πάλι δέν είναι θέση.
    Άρα ή κουβέντα γίνεται γιά τό ...ΕΓΩ........
    καί όχι γιά νά πούμε τίς θέσεις μας ή τίς σκέψεις μας....

ΕΔΩ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΛΛΑ..........ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΥ..........

ΣΤΑ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ FORUM...........ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΤΕ

ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..............

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΛΑΚΩΘΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...........Ή

ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΣ.....!!!

Έχω διαφωνήσει μέ πολλούς καί σέ πολλά έδώ μέσα.........έννοείται σέ σοβαρά
    θέματα καί όχι τή μπαλλίτσα....!!!

Δικαίωμα τού καθενός νά πιστεύει ότι θέλει...
    Έδώ ό άλλος δέν έχει νά φάει καί φωνάζει .....ζήτω τά καγιέν....!!!

Όταν θά μάθεις νά κουβεντιάζεις.........

ήσυχα καί άπλά........
    καί νά καταλαβαινόμαστε..........πού λέει καί τό τραγούδι
    τότε μπορούμε νά τά ξαναπούμε...!!

Ώς πρός τίς άπόψεις σου........καί πάλι no comments....είμαστε πολύ μακρυά

υγ. Στά Έλληνικά πού έμαθα.........τό..........τά μέσα τού 70, σημαίνει στά μέσα τού έτους
    τό .........ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70, σημαίνει τό 75.....!!

Καί πάλι συγνώμην ,φίλε μου ΜΑΓΕ...........τελείωσα κι έγώ.
    Τουλάχιστον κάτι μάς έμεινε άπό αύτόν τόν καυγά...
    Ίσως ότι οί Άμερικάνοι είχαν κομμουνιστή προέδρο.....
    πού είχε παράλληλο βίο μέ τόν Τσαουσέσκου καί τόν Πινο-Τ-σέτ......

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    τι ζητάς συγνώμη;... δικό μου είναι το thread;... ο λόγος είναι ζωντανός και πάντα έχει την δική του ζωή και πορεία μέσα απο συζητήσεις.

Τώρα όσον αφορά τους πολιτικούς για να το "επανατροχιάσω" (sic) το θέμα , αναφερόμαστε στις ΗΠΑ ώς πηγή κακών γενικώς οι χώρες που δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να εφαρμόσουν εξωτερική αλλά και εσωτερική αυτοδύναμη πολιτική.

Έτσι ξεκίνησε η ιστορία στο Βιετνάμ (κάποιος τους κάλεσε τους Αμερικανούς εκεί , δεν πήγαν μόνοι τους)... έτσι ξεκίνησε και εδώ η ιστορία με εμάς. Βρήκαν πρόσκληση , ανοιχτή πόρτα απο κάποιους εδώ και μπήκαν.

Οι περιπτώσεις που δεν είχαν πρόσκληση να μπούν ήταν μία και μοναδική... στο Ιράκ. Και εκεί έπεσε η γιούχα του αιώνα απο τις υπόλοιπες χώρες του πλανητη , καθώς στο πρόσωπο του Ιράκ , οι περισσότερες έβλεπαν την δυναμική των ΗΠΑ να παρεμβαίνει ακόμα και εσωτερικά σε δικά τους θέματα... είτε με βία , είτε με διπλωματία. Είναι βλέπεις η κλασσική PAX AMERICANA , κατά τους δάσκαλους τους στην αρχαία Ρώμη.

Μιλάμε επίσης για τις ΗΠΑ, οτι έχουν αυτό και έχουν εκείνο, .... κάτι που όπως είπα δεν διαφωνώ οτι σε εμάς φαίνεται περίεργο , αλλά είναι η τακτική μιας αυτοκρατορίας που κοντεύει σε ζωή τα 100 χρόνια, ώς υπερδύναμη του πλανήτη. Ειδικά τα τελευταία 30 περίπου, σαν μοναδική υπερδύναμη.

Για να είναι λοιπόν τόσο καιρό εκεί , σίγουρα κάνουν κάτι πιο σωστό απο τους υπόλοιπους , και διατηρούν τα πρωτεία... Μπορεί λοιπόν για εμάς να είναι "δικτάτορες" του Πλανήτη , αλλά σίγουρα σε ενα σημείο , θα είμαστε και εμείς ίδιοι με αυτούς αν βρεθούμε ποτέ (είχαμε βρεθεί προ 2500 χιλιάδες χρόνια) στην θέση τους.

Παρόλα αυτά έχουμε το παράδοξο της κακής αντιγραφής της κουλτούρας τους, της κακής αντιγραφής σε θέματα καθημερινότητας, ζωής κτλ... αλλά συνάμα λέμε οτι είναι οι "εχθροί" μας.

Όταν λοιπόν έχουμε το παραπάνω σαν απλοί πολίτες (για να γυρίσω και στο θέμα μας) τι ακριβώς περιμένουμε να δούμε απο τους δικούς μας πολιτικούς εκτός απο ...

Υποτέλεια, Ξενοφιλία, Υποδουλεία, Κολακία, Αδυναμία εκτέλεσης αυτοδύναμης πολιτικής;

Να το ξαναπώ ...

Το κράτος δεν είναι ενας εξωγηίνος οργανισμός που έρχεται και μας "κάθεται" στον σβέρκο. Είναι το σύνολο των πολιτών και οι εκπρόσωποι του σε έδρανα εξουσίας. Πόσο λέτε να καθόντουσαν οι αδύναμοι στην πολιτική, αν οι ίδιοι οι πολίτες τους αποκύρησσαν;... και οχι μόνο με λόγια και δήθεν αναταραχές-μπουρδολογίες επαναστάσεις... αλλά με πράξεις και λόγια στον δικό τους μικρόκοσμο;

Πόσο μπορεί ενας πολιτικός να ασκήσει εξουσία σε ενα πολίτη με μερική έστω ικανότητα "γνώθις αυτόν"... με καλή ενημέρωση και ικανή κριτική; Πόσα ψέματα μπορεί να του πεί , αν ο ίδιος ο πολίτης δεν εθελοτυφλεί καθώς τον συμφέρει η παρούσα κατάσταση για να λαδώνει και να λαδώνεται έτσι ώστε να κάνει την δουλειά που έτσι και αλλιώς πληρώνεται και πρέπει να κάνει;

Η πόλη-κράτος της Αθήνας, που ανά τον κόσμο έχουν χαρακτηρίσει ώς το λίκνο της δημοκρατίας, διέπρεψε γιατί ο κάθε πολίτης είχε ισχυρή προσωπικότητα και γνώση , έτσι ώστε να διακρίνει το καλό το δικό του και του συνόλου και στις περισσότερες περιπτώσεις να ισοσταθμίζει την ζυγαριά. Πως μπορεί λοιπόν τώρα ο Νεο-Έλληνας , όπως προηγούμενως ενα παληκάρι είπε...

Ο Τουρκο-Βαλκάνιος με την μπασταρδεμένη νοοτροπία του ραγιά (με την κακή έννοια εδώ) με την ρουφιανιά στο κεφάλι , για να ικανοποιήσει τον "εφέντη" Σουλτάνο, ξαφνικά να βάλει την χλαμύδα και τα σανδάλια και να παριστάνει τον απόγονο του Σωκράτη και του Πλάτωνα , του Θαλή , του Αρχιμήδη , του Αριστοτέλη...... αν πρώτα δεν κοιτάξει ο ίδιος να αποκτήσει λίγο περηφάνεια, να πετάξει την κουτοπονηριά του δούλου, να βγάλει το φέσι και τα πασούμια και να μάθει τι σημαίνει να είσαι πολίτης;.. με ευθύνες και δικαιώματα;

Μας έχει μείνει μόνο η ιστορία ενός λαού που πολεμούσε άπαντες ανεξαρτήτως δύναμης και εθνικότητας με όποιο τρόπο. Και αυτός ο λαός άφησε τα τελευταία του σημάδια το 1940-1945.. απο εκεί και μετά... "ξανάρθε ο τουρκο-ραγιάς" και κάνει κουμάντο.

Για αυτό λέω "έχουμε πλάκα τελικά"...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Και στο ιρακ μην ξεχνάς οτι προηγήθηκε εισβολή στο κουβέητ που έδωσε αφορμή.

stefanos... μιλώ για την επίθεση με την γελοία και αστήριχτη δικαιολογία των WMD εκ μέρους των Αμερικανών... οχι για εκείνη του 1991.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

MOΡΦΩΣΗ.........ΠΑΙΔΕΙΑ...........ΓΝΩΣΗ..........

Αύτά πρέπει νάναι τά όπλα τού κάθε άνθρώπου.........

Άλλιώς θά μάς μεταχειρίζονται σάν ζώα.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    stefanos... μιλώ για την επίθεση με την γελοία και αστήριχτη δικαιολογία των WMD εκ μέρους των Αμερικανών... οχι για εκείνη του 1991.

Gandalf
    Το κατάλαβα απλά απο εκείνη την στιγμή ο Σαντάμ έγινε η Νο 1 πηγή του κακού, οχι δηλαδή οτι ήταν καλό παιδί πρίν αλλά λέμε τώρα.
    Μπορεί πάντως οι Αμερικάνοι να είναι οτι είναι, πρέπει να παραδεχτούμε όμως οτι καθάρισαν για την πάρτη μας στον πόλεμο, και διαλύσαν και την βρετανική αυτοκρατορία ελευθερώνοντας δις κοσμο απο στρατιωτική κατοχή των βρετανών νομίζω.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Έχουμε πλάκα τελικά....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ.........ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΥΓΑ

Διότι κλείσιμο τό ματάκι,καί ξαναδέστο φιλικά........είναι ΣΟΥΠΕΡ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ..!!
    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΛΑΖΕ ΣΤΥΛΑΚΙ....!!!
    Προσωπικά,έχω διαπιστώσει πολλών παιδιών έδώ μέσα καί τό διανοητικό τους
    έπίπεδο,καί τό πνευματικό τους καί τή μόρφωση τους.........
    όσο μπορώ άπό αύτά πού διαβάζω.....
    ΠΟΤΕ.........ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑΝ............
    Καί άν άπό κάποιον παρεξηγήθηκα,άμέσως έπικοινώνησα μαζί του καί τό
    διευκρίνησα ζητώντας καί συγνώμη...

Έπίσης άλλοίωση τών λόγων τού άλλου,φτηνιάρικη..........καί πάλι δέν είναι θέση.
    Άρα ή κουβέντα γίνεται γιά τό ...ΕΓΩ........
    καί όχι γιά νά πούμε τίς θέσεις μας ή τίς σκέψεις μας....

ΕΔΩ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΛΛΑ..........ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΥ..........

ΣΤΑ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ FORUM...........ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΤΕ

ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..............

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΛΑΚΩΘΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...........Ή

ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΣ.....!!!

Έχω διαφωνήσει μέ πολλούς καί σέ πολλά έδώ μέσα.........έννοείται σέ σοβαρά
    θέματα καί όχι τή μπαλλίτσα....!!!

Δικαίωμα τού καθενός νά πιστεύει ότι θέλει...
    Έδώ ό άλλος δέν έχει νά φάει καί φωνάζει .....ζήτω τά καγιέν....!!!

Όταν θά μάθεις νά κουβεντιάζεις.........

ήσυχα καί άπλά........
    καί νά καταλαβαινόμαστε..........πού λέει καί τό τραγούδι
    τότε μπορούμε νά τά ξαναπούμε...!!

Ώς πρός τίς άπόψεις σου........καί πάλι no comments....είμαστε πολύ μακρυά

υγ. Στά Έλληνικά πού έμαθα.........τό..........τά μέσα τού 70, σημαίνει στά μέσα τού έτους
    τό .........ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70, σημαίνει τό 75.....!!

Καί πάλι συγνώμην ,φίλε μου ΜΑΓΕ...........τελείωσα κι έγώ.
    Τουλάχιστον κάτι μάς έμεινε άπό αύτόν τόν καυγά...
    Ίσως ότι οί Άμερικάνοι είχαν κομμουνιστή προέδρο.....
    πού είχε παράλληλο βίο μέ τόν Τσαουσέσκου καί τόν Πινο-Τ-σέτ......

προφανως το γεγονος οτι εσυ εξελαβες μπλαζε υφος και ειρωνια το κλεισιμο του ματιου δε θα με κανει να ζητησω συγγνωμη.ειδικα απο τη στιγμη που δεν ειχα ΚΑΜΙΑ προθεση για κατι τετοιο.φαντασου μας στο ρεκορ να συζηταμε και να σου λεω την εκφραση ''ξαναψαξ το'' κλεινοντας το ματι.δε θα το εκλαμβανες επ ουδενι ειρωνικα.στο μονο που εχεις δικιο και θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου ειναι οτι ειμαστε πολυ μακρυα.

κατα τα αλλα ολα ειναι εδω μεσα και στη κριση οσων διαβαζουν.

στην ουσια της διαφωνιας μας εγω απαντησα παραθετοντας 5 πραματα.αντιλογο δεν ειδα.μονο επιθεση και μειωση (για πολλοστη φορα απο ακομα και στο ποστ που κανω παραθεση τωρα.κριμα).

καλους δρομους

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

τι ζητάς συγνώμη;... δικό μου είναι το thread;... ο λόγος είναι ζωντανός και πάντα έχει την δική του ζωή και πορεία μέσα απο συζητήσεις.

Τώρα όσον αφορά τους πολιτικούς για να το "επανατροχιάσω" (sic) το θέμα , αναφερόμαστε στις ΗΠΑ ώς πηγή κακών γενικώς οι χώρες που δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να εφαρμόσουν εξωτερική αλλά και εσωτερική αυτοδύναμη πολιτική.

Έτσι ξεκίνησε η ιστορία στο Βιετνάμ (κάποιος τους κάλεσε τους Αμερικανούς εκεί , δεν πήγαν μόνοι τους)... έτσι ξεκίνησε και εδώ η ιστορία με εμάς. Βρήκαν πρόσκληση , ανοιχτή πόρτα απο κάποιους εδώ και μπήκαν.

Οι περιπτώσεις που δεν είχαν πρόσκληση να μπούν ήταν μία και μοναδική... στο Ιράκ. Και εκεί έπεσε η γιούχα του αιώνα απο τις υπόλοιπες χώρες του πλανητη , καθώς στο πρόσωπο του Ιράκ , οι περισσότερες έβλεπαν την δυναμική των ΗΠΑ να παρεμβαίνει ακόμα και εσωτερικά σε δικά τους θέματα... είτε με βία , είτε με διπλωματία. Είναι βλέπεις η κλασσική PAX AMERICANA , κατά τους δάσκαλους τους στην αρχαία Ρώμη.

Μιλάμε επίσης για τις ΗΠΑ, οτι έχουν αυτό και έχουν εκείνο, .... κάτι που όπως είπα δεν διαφωνώ οτι σε εμάς φαίνεται περίεργο , αλλά είναι η τακτική μιας αυτοκρατορίας που κοντεύει σε ζωή τα 100 χρόνια, ώς υπερδύναμη του πλανήτη. Ειδικά τα τελευταία 30 περίπου, σαν μοναδική υπερδύναμη.

Για να είναι λοιπόν τόσο καιρό εκεί , σίγουρα κάνουν κάτι πιο σωστό απο τους υπόλοιπους , και διατηρούν τα πρωτεία... Μπορεί λοιπόν για εμάς να είναι "δικτάτορες" του Πλανήτη , αλλά σίγουρα σε ενα σημείο , θα είμαστε και εμείς ίδιοι με αυτούς αν βρεθούμε ποτέ (είχαμε βρεθεί προ 2500 χιλιάδες χρόνια) στην θέση τους.

Παρόλα αυτά έχουμε το παράδοξο της κακής αντιγραφής της κουλτούρας τους, της κακής αντιγραφής σε θέματα καθημερινότητας, ζωής κτλ... αλλά συνάμα λέμε οτι είναι οι "εχθροί" μας.

Όταν λοιπόν έχουμε το παραπάνω σαν απλοί πολίτες (για να γυρίσω και στο θέμα μας) τι ακριβώς περιμένουμε να δούμε απο τους δικούς μας πολιτικούς εκτός απο ...

Υποτέλεια, Ξενοφιλία, Υποδουλεία, Κολακία, Αδυναμία εκτέλεσης αυτοδύναμης πολιτικής;

Να το ξαναπώ ...

Το κράτος δεν είναι ενας εξωγηίνος οργανισμός που έρχεται και μας "κάθεται" στον σβέρκο. Είναι το σύνολο των πολιτών και οι εκπρόσωποι του σε έδρανα εξουσίας. Πόσο λέτε να καθόντουσαν οι αδύναμοι στην πολιτική, αν οι ίδιοι οι πολίτες τους αποκύρησσαν;... και οχι μόνο με λόγια και δήθεν αναταραχές-μπουρδολογίες επαναστάσεις... αλλά με πράξεις και λόγια στον δικό τους μικρόκοσμο;

Πόσο μπορεί ενας πολιτικός να ασκήσει εξουσία σε ενα πολίτη με μερική έστω ικανότητα "γνώθις αυτόν"... με καλή ενημέρωση και ικανή κριτική; Πόσα ψέματα μπορεί να του πεί , αν ο ίδιος ο πολίτης δεν εθελοτυφλεί καθώς τον συμφέρει η παρούσα κατάσταση για να λαδώνει και να λαδώνεται έτσι ώστε να κάνει την δουλειά που έτσι και αλλιώς πληρώνεται και πρέπει να κάνει;

Η πόλη-κράτος της Αθήνας, που ανά τον κόσμο έχουν χαρακτηρίσει ώς το λίκνο της δημοκρατίας, διέπρεψε γιατί ο κάθε πολίτης είχε ισχυρή προσωπικότητα και γνώση , έτσι ώστε να διακρίνει το καλό το δικό του και του συνόλου και στις περισσότερες περιπτώσεις να ισοσταθμίζει την ζυγαριά. Πως μπορεί λοιπόν τώρα ο Νεο-Έλληνας , όπως προηγούμενως ενα παληκάρι είπε...

Ο Τουρκο-Βαλκάνιος με την μπασταρδεμένη νοοτροπία του ραγιά (με την κακή έννοια εδώ) με την ρουφιανιά στο κεφάλι , για να ικανοποιήσει τον "εφέντη" Σουλτάνο, ξαφνικά να βάλει την χλαμύδα και τα σανδάλια και να παριστάνει τον απόγονο του Σωκράτη και του Πλάτωνα , του Θαλή , του Αρχιμήδη , του Αριστοτέλη...... αν πρώτα δεν κοιτάξει ο ίδιος να αποκτήσει λίγο περηφάνεια, να πετάξει την κουτοπονηριά του δούλου, να βγάλει το φέσι και τα πασούμια και να μάθει τι σημαίνει να είσαι πολίτης;.. με ευθύνες και δικαιώματα;

Μας έχει μείνει μόνο η ιστορία ενός λαού που πολεμούσε άπαντες ανεξαρτήτως δύναμης και εθνικότητας με όποιο τρόπο. Και αυτός ο λαός άφησε τα τελευταία του σημάδια το 1940-1945.. απο εκεί και μετά... "ξανάρθε ο τουρκο-ραγιάς" και κάνει κουμάντο.

Για αυτό λέω "έχουμε πλάκα τελικά"...

Gandalf

ΦΙΛΕ ΜΑΓΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ.....

Τό μόνο εύκολο είναι νά βρείς κάποιον νά σού δώσει ή νά σού κάνει πρόσκληση
    όπως κάποτε οί συγγενείς μας άπό τήν Αύστραλία...
    Έδώ στήν Άρχαία Σπάρτη καί βρέθηκε ένας Έφιάλτης.......στό Βιετνάμ καί στή
    σύγχρονη Έλλάδα θά κόλλαγαν..??
    Ό κόσμος μετά τό Δεύτερο Παγκόσμιο χώρισε στά δύο.....έ μέσα στούς άτυχους
    ήταν καί κάποιες χώρες ,όπως ή Γερμανία ,ή Κορέα τό Βιετνάμ κ.λ.π...
    Πολύ εύκολο λοιπόν νά είσαι....ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΜΕΝΟΣ.......!!!

Θά διαφωνίσω πλήρως μέ τόν παραλληλισμό σου μέ τήν Άρχαία Έλλάδα......
    Μετά άπό 2500 χρόνια όπως είπες,ή πατρίδα μας δέν έμεινε στήν ίστορία
    ούτε γιά τούς πολέμους της ούτε γιά τίς κατακτήσεις της.....
    Άλλά γιά τόν Αριστοτέλη,τόν Ίπποκράτη,τόν Παρθενώνα,τόν Δημόκριτο
    τόν Πλάτωνα ,τό Σωκράτη............καί βάλε....
    Δέ νομίζω ότι μετά άπό 2500 χρόνια θά θυμάται κανείς τούς Άμερικάνους
    γιά τή ...ΧΙΡΟΣΙΜΑ........τό ....ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ..........τίς ναπάλμ τού Βιετνάμ,
    ή τίς βόμβες τού ούρανίου στή Γιουγκοσλαβία....!!!
    Ή Έλλάδα παρήγαγε...........ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...........καί είμαι πολύ περήφανος γιαυτό...!!!
    Παρήγαγε...........ΤΕΧΝΕΣ..........καί .....ΓΡΑΜΜΑΤΑ.........!!!!

Έπίσης θεωρώ τήν κουλτούρα πλέον ........ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ........καί όχι
    Άμερικάνικη,κάτι σάν Ντεσπεράντο δηλαδή....
    Παρόλα αύτά δέ βλέπω τά ήθη μας νά χάνονται,άντίθετα μετά τή μόδα τού 70
    βλέπω έπιστροφή στίς παραδόσεις μέ μεγάλη χαρά καί κέφι..

Βλέπω πώς έχεις πέσει στήν παγίδα τού ....ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ...!!!
    Όχι φίλε μου ,τό κράτος είναι..........ό πρώτος πολίτης.......
    ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ.........οί OFFSHORE..............έταιρείες τών ύπουργών,τά σκάνδαλα
    τών Γενικών Γραμματέων πού πηδάνε άπό τίς ταράτσες καί ξεχνιούνται,
    οί κομπίνες τών έταιρειών ήλεκτρονικών καί οί μίζες τους........
    ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.......!!!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ

ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΕΥΡΩ.............ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ

ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..........ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΓΙΕΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΡΣΕ...

ΝΑ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ,

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.........

ΣΕ ΜΑΙΜΟΥ............ΟΜΟΛΟΓΑ.....!!!!

Πρώτα λοιπόν όφείλουν αύτοί πού έχουν τήν έξουσία καί τό χρήμα νάναι
    καί νά φαίνονται τίμιοι..........
    καί μετά μπορούν νά ζητήσουν κι άπό έμένα νά είμαι καλός καί νομοταγής
    πολίτης....
    Άν πήγαινα κι έγώ ποτέ σέ κάποιο είδικό δικαστήριο καί μετά έβγαινα άθώος
    καί ξανά πρώτος πολίτης,..........ΦΕΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΛΙΣΤΡΗΣΑ...!!!

Γιαυτό ξαναλέω...........

ΜΑΘΗΣΗ...............ΠΑΙΔΕΙΑ..............ΓΝΩΣΗ.......

Γιά νά μή μάς δουλεύουν οί πονηροί..........καί νά μή καταντάμε,
    αύτό πού περιέγραψες.........Έδώ συμφωνούμε...

Να επαναλάβω και πάλι ... οτι όταν έχεις ενα κράτος απο εκατομύρια πολίτες που κάνουν το σωστό και έχουν όπως είπαμε παιδεία και ικανή κριτική, τότε κανένα λαμόγιο δεν αντέχει στην εξουσία. Θα φύγει βράδυ.

Αλλά το κακό φίλε είναι οτι όταν θα πας στην δημόσια υπηρεσία, σύστημα υγείας, όποια υπηρεσία, εκείνος που θα λαδωθεί κατά 90% θα είναι ο απλός πολίτης.. ο γείτονας σου... εκείνος που θα δείς στην καφετέρια δίπλα σου να λέει οτι περνάει δύσκολα κτλ.

Όταν λοιπόν έχεις ενα σύνολο πολιτών που αντιστέκεται στην διαφθορά πως αυτοί θα πάρουν Cayene;.. θα είναι δαχτυλοδειχτούμενοι πλέον. Γιατί κανείς δεν θα παίρνει λεφτά και μόνο αυτοί θα θέλουν λάδωμα... αποτέλεσμα πάντα του διαφορετικού είναι η περιθωριοποίηση. Άρα φεύγουν νύχτα...

αλλά απο την στιγμή που παιδεία των πολιτών είναι τα reality και το χαζοκούτι... ας μην ελπίζουμε.

Gandalf

καποιοι που φωνάζουν,αν καθόντουσαν στην κυβερνητική καρέκλα θα τρώγανε με μεγαλύτερη κουτάλα,
    και τους υπόλοιπους δεν θα τους αφήνανε ΠΟΤΕ να κατσουν

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    καποιοι που φωνάζουν,αν καθόντουσαν στην κυβερνητική καρέκλα θα τρώγανε με μεγαλύτερη κουτάλα,
    και τους υπόλοιπους δεν θα τους αφήνανε ΠΟΤΕ να κατσουν

KI AYTO ΣΩΣΤΟ........ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Βέβαια οί μπλέ, ύπερέβαλαν έαυτόν.........ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ...!!!

Κατάφεραν νά ξεπεράσουν τούς πράσινους.......

Σέ μιά πενταετία........έκαναν πράμματα καί θάμματα πού δέν κατάφεραν

οί άλλοι σέ μιά όλόκληρη είκοσαετία...!!!

Γιαυτό μιά λύση ύπάρχει μόνο στόν όρίζοντα......

ΑΦΟΥ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ,

ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ , Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΤΟ ΧΑΟΣ,

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ..

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΠΙΔΑ ..........!!!!

Γιατί στό τέλος ή θά άρχίσουν νά ψηφίζουν ξανά τά δέντρα καί οί πεθαμένοι

ή βλέπω τό έκλογικό σύστημα νά γίνεται άκόμα πιό δίκαιο..:rotflmao:

Να επαναλάβω και πάλι ... οτι όταν έχεις ενα κράτος απο εκατομύρια πολίτες που κάνουν το σωστό και έχουν όπως είπαμε παιδεία και ικανή κριτική, τότε κανένα λαμόγιο δεν αντέχει στην εξουσία. Θα φύγει βράδυ.

Αλλά το κακό φίλε είναι οτι όταν θα πας στην δημόσια υπηρεσία, σύστημα υγείας, όποια υπηρεσία, εκείνος που θα λαδωθεί κατά 90% θα είναι ο απλός πολίτης.. ο γείτονας σου... εκείνος που θα δείς στην καφετέρια δίπλα σου να λέει οτι περνάει δύσκολα κτλ.

Όταν λοιπόν έχεις ενα σύνολο πολιτών που αντιστέκεται στην διαφθορά πως αυτοί θα πάρουν Cayene;.. θα είναι δαχτυλοδειχτούμενοι πλέον. Γιατί κανείς δεν θα παίρνει λεφτά και μόνο αυτοί θα θέλουν λάδωμα... αποτέλεσμα πάντα του διαφορετικού είναι η περιθωριοποίηση. Άρα φεύγουν νύχτα...

αλλά απο την στιγμή που παιδεία των πολιτών είναι τα reality και το χαζοκούτι... ας μην ελπίζουμε.

Gandalf

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ

Ύπόλοιπο 10%.......

Τό όποίο θεωρώ ότι δέν είναι ούτε 5%...!!!

Άς μάς δείξουν αύτοί τό δρόμο....

Όχι όμως ρουφώντας τό αίμα τού κοσμάκη καί μετά νά μαζεύονται σέ γκαλά

φτιάχνοντας κοινωφελή ίδρύματα γιά νά περιθάλψουν ........

ΑΥΤΟΥΣ..........πού αύτοί, κατάντησαν έτσι ,καί ταυτόχρονα νά γλυτώνουν

τήν έφορία τους...!!!!

Όσο γιά τήν παιδεία.........μόνο ή οίκογένεια μπορεί νά βοηθήσει πιά,γιατί όπως είπες

τά σωστά έρεθίσματα μόνο αύτή μπορεί νά τά δώσει...

Παιδειά αντιμετωπίζετε ιδεολογικά ένα πρακτικό πρόβλημα.
    Το θέμα είναι οτι καλός κακός μορφωμένος αμόρφωτος αναγκάζεσαι να κλέβεις την εφορία.
    Αναγκάζεσαι να παραβιάσεις την σήμανση.
    Αναγκάζεσαι να λαδώσεις εάν θέλεις να κάνεις την δουλειά σου.
    Δεν είναι θέμα ιδεολογικό η μόρφωσης.
    Ετσι πρέπει να δουλεύεις εάν θές να επιβιώσεις.
    Θέλει τομές η λειτουργία του κράτους.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τελικα εχουμε πολυ πλακα...
    από menelaos46 στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 104
    Τελευταίο μήνυμα: 23/02/2010, 17:59
  2. Τελικά τις μηχανές τις σηκώνουν για πλάκα....
    από panagiotispapa στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 05/08/2007, 18:47
  3. TRAIL RIDE, θα ερθει τελικα κανεις για παρέα?
    από SeNNinhA στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2003, 17:30
  4. τελικά Superfour ...
    από DIT στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2003, 18:29
  5. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2003, 15:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε