Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 116

Θέμα: Παραλίγο σύγκρουση μεταξύ μηχανών...Ήμαρτον.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Ακόμα και αν δεχθούμε ότι έγινε έτσι,
    αυτό:

είναι γεγονός.

Όπως επίσης είναι γεγονός ότι:

γιατί σου αρέσει δεν σου αρέσει η υπαιτιότητα στο όποιο ατύχημα κρίνεται βάσει των διατέξεων του ΚΟΚ και όχι βάσει των κανόνων οδήγησης στους αγώνες.

To γεγονός πρέπει να είναι οτι εκεί έξω πρέπει να είμαστε στη τσίτα για να μείνουμε ζωντανοί. Όχι μία, 151 παραβάσεις θα κάνω προκειμένου να επιβιώσω στη μαλακία του άλλου.
    Ας πάει κάποιος με 40-50 χλμ όριο που έχει η ΕΟ έξω απ΄τον Πύργο, και να δούμε ποιανού η μάνα θα κλαίει. Του νόμιμου θύματος ή του παράνομου θύτη ?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    To γεγονός πρέπει να είναι οτι εκεί έξω πρέπει να είμαστε στη τσίτα για να μείνουμε ζωντανοί.
    + 1000

Ας πάει κάποιος με 40-50 χλμ όριο που έχει η ΕΟ έξω απ΄τον Πύργο, και να δούμε ποιανού η μάνα θα κλαίει. Του νόμιμου θύματος ή του παράνομου θύτη ?
    Το ότι το 40-50 στο σημείο αυτό (όπως γενικά τα όρια τις ΕΟ και όχι μόνο) είναι μ@λ@κία δεν σημαίνει ότι δικαιλογείται η ΚΑΘΕ ταχύτητα.

Δεν είναι το ίδιο να πας με +20 (σε σχέση με το όριο), το ίδιο με +40, το ίδιο με +150

Και εν τέλει αν εσύ μας με 40-50 στο σημείο αυτό και ο άλλος ΔΕΝ το έχει κάνει αεροπλάνο δεν θα γίνει ΤΙΠΟΤΑ,
    Αν όμως κάνει χαμηλή πτήση τότε υπάρχει θέμα.
    Και ναι θα φταίει αυτός...

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Όταν τηρεί ο άλλος τον ΚΟΚ τον τηρώ κι εγώ στο τέρμα και γενικά τον τηρώ αλλά όταν ο άλλος δεν κινείται προβλεπόμενα δε θα κάτσω να γίνω σύμπλεγμα μαζί του θα παραβώ όλες τις διατάξεις προκειμένου να μην πάθω τίποτα.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VALES
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    [B]To γεγονός πρέπει να είναι οτι εκεί έξω πρέπει να είμαστε στη τσίτα για να μείνουμε ζωντανοί.

Ή έστω να έχουμε επαφή με το περιβάλλον

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES

Πόρισμα: Αφού υπάρχουν τέτοιου είδους οδηγοί, από ΄δω και πέρα θα πηγαίνω στη μέση της λωρίδας, ούτως ώστε να μην κινδυνεύω από παράνομους και άσχετους με τον ΚΟΚ οδηγούς.
    δηλαδή πρέπει να πηγαίνουμε στην άκρη της λωρίδας?
    Μήπως πάνω στην διαγράμμιση για καλύτερα?
    Μήπως να ορίσουμε την έννοια του τι είναι λωρίδα για να καταλήξουμε κάπου?

Ο ΚΟΚ τι λέει ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    διπλωμα εχεις???

Γυρολόγος Το avatar του/της m1ke
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Εγώ συμφωνώ 100% με την κίνηση στο μέσο της λωρίδας, κατά τη γνώμη μου είναι το πιο ασφαλές γιατί "αναγκάζεις" αυτόν που θέλει να προσπεράσει να χρησιμοποιήσει άλλη λωρίδα. Επίσης θεωρώ μέγιστη μαλακία να κινείται κάποιος στη διαγράμμιση της αριστερής λωρίδας καθώς κινδυνεύει άμεσα από όποιον επιχειρήσει να προσπεράσει είτε από αριστερά είτε από δεξία.
    Triple 1050

blackbusa, αν περιμένω κανά 20λεπτο, θα την αποσύρεις κι εσύ την ερώτηση ? Πάντως για να καταλαβαινόμαστε, το Πόρισμα δεν ήταν δικό μου. Δώστε την πρέπουσα σημασία στην φράση.

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από atridis

Πάντως από 'δω και πέρα εγώ θα ταξιδεύω στη ΜΕΣΗ της λωρίδας μου.

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
    blackbusa, αν περιμένω κανά 20λεπτο, θα την αποσύρεις κι εσύ την ερώτηση ? Πάντως για να καταλαβαινόμαστε, το Πόρισμα δεν ήταν δικό μου. Δώστε την πρέπουσα σημασία στην φράση.

Αρχικά δημιουργήθηκε από atridis

Πάντως από 'δω και πέρα εγώ θα ταξιδεύω στη ΜΕΣΗ της λωρίδας μου.
    το κλεισμενο ματακι δεν το προσεξες μαλλον...και δεν αποσυρω ποτε οτι γραφω...εκτος αν θιγει καποιον χωρις να το ξερω και μου το ζητησει...τελικα το θεμα ειναι αν οδηγαμε βασει του ΚΟΚ η βασει της ασφαλειας μας???γιατι το θρεντακι εχει ξεφυγει προ πολλου...

Μέλος σώματος ... Το avatar του/της andgeo
    Καλά το παληκάρι με τα 80 είναι στραβός και δεν είδε στους καθρέφτες του τπτ . Οι άλλοι με τα 250+ ,φλας, έβγαλαν για να κάνουν προσπέραση ;
    Ας απαντήσω μόνος μου στο ρητορικό ερώτημα ... @@ φλας έβγαλαν , απλά είδαν χώρο στη λωρίδα και πέρασαν .
    Όποιος υποστηρίζει ότι μπορεί να δει τον άλλο στους καθρέφτες του που έρχεται με σχετική ταχύτητα με αυτόν ~ +170 χιλιόμετρα είναι αστείος για να μην πω τπτ άλλο . Ακόμα και στην περίπτωση της τεράστιας ευθείας πορείας που τον βλέπεις , να μου πει ένας ότι μπορεί να υπολογίσει την απόσταση και την ταχύτητα (με αποτέλεσμα να μπορεί να επεξεργαστεί τον πιθανό χρόνο κρούσης) του επερχόμενου οχήματος από τους καθρέφτες .( είναι γνωστό ότι τηλεόραση και καθρέφτες ξεγελάνε , δείτε αγώνα MOTOGP με λήψη από τον φακό της τηλεόρασης και πηγαίνετε δίπλα στην πίστα να δείτε την διαφορά ) Η περίπτωση του θα είναι για σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης . Τέλος αν δεν κάνω λάθος , σε περίπτωση διακεκομένης γραμμής (εθνική) η προσπέραση γίνεται απαραιτήτως από αριστερότερη από εσένα λωρίδα ή κάνω λάθος , εκτός κι αν λέει ο ΚΟΚ ότι , ότι πηγαίνει με ταχύτητα μικρότερη από τη δική μας , το περνάμε από πάνω ... Αν πχ αντί για την αργή μηχανή ήταν αυτοκίνητο , με κάποιο σεβαστό πλάτος ,θα τολμούσαν να το περάσουν από πάνω ή ξύνοντας το από αριστερά αλλά στην ίδια πάντα λωρίδα , ή η μαγκιά μας περιορίζεται στο κουλάδι που έτυχε να δούμε μπροστά μας . Ας απαντήσω και σ' αυτό το ρητορικό ερώτημα . @@ twice . Ναι σφήνες κάνουμε όλοι και από αριστερά περνάμε , κάποιες φορές και χωρίς φλας , αλλά το φταίξιμο δεν μπορεί να το φέρει κάποιος που κινείται σταθερά στην λωρίδα του έστω και στην περίπτωση που κάνει μια μικρή αλλαγή κατεύθυνσης στα όρια της λωρίδας που κινείται .Για το παραπάνω νομίζω ότι ο ΚΟΚ είναι κάθετος και δεν σηκώνει καμία αμφισβήτιση . Επίσης ότι σε χτυπήσει από πίσω , φέρει την ευθύνη ακέραιη . Δηλαδή με όσα κάποιοι εδώ υποστηρίζουν ότι βάση ΚΟΚ δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις ούτε ελιγμό για την αποφυγή κάποιου εμποδίου αν δεν ελέγξουν πρώτα τους καθρέφτες τους και αυτό είναι λάθος . Γιατί αν την δεδομένης ώθηση που δίνει στη μηχανή ο αέρας , την αντικαταστήσουμε με τον ελιγμό από τη μεριά του οδηγού για την αποφυγή κάποιου εμποδίου , έχουμε ακριβώς την ίδια περίπτωση και εφ όσων ο ελιγμός γίνει μέσα στα αυστηρά όρια της λωρίδας όπου κινείσαι αρχικά , δεν έχεις καμία υποχρέωση ούτε φλας να βγάλεις ούτε καθρέφτη να ελεξεις ούτε τπτ , τον πραγματοποιείς για την αποφυγή κρούσης / πτώσης you name it ...

Κάτσε ρε Σέργιε, γιατί θα τρελλαθούμε.... Επειδή όποιος πηγαίνει με νόμιμη ταχυτητα, πρέπει να είναι και προβλέψιμο οτι μπορεί να αλλάζει λωρίδα? Αν εγώ πηγαίνω στη δεξιά πχ και δω νερά, λακούβα, κουκουνάρι, με κόβει το καλτσόν κλπ κλπ, άιντε γιούρια το κόβουμε προς τα αριστερά?
    Ρε συ Βύρωνα αν δεν αλλάξεις λωρίδα ναι το κόβεις όπως γουστάρεις , αν δεν κάνω λάθος στο σχήμα φαίνεται να αλλάζει πορεία αλλά να περνάει σε άλλη λωρίδα δεν φαίνεται πουθενά .Αν δεν κάνω λάθος το λέει σε επόμενο ποστ ότι λωρίδα δεν άλλαξε .

Αρχικά δημιουργήθηκε από atridis
    Να διευκρινίσω ότι το ρεύμα κυκλοφορίας είχε 2 λωρίδες (+1 βοηθητική)
    .... ο άνεμος με μετακινεί 1 μέτρο αλλά πάντα ΜΕΣΑ στη λωρίδα μου.
    Και για του λόγου το αληθές

Αρχικά δημιουργήθηκε από aakkuan
    ρε σεις οι περισσοτερες διαταξεις τού κοκ ειναι για να προλαβαινουν τετοιες περιπτωσεις! αμα πηγαιναμε ολοι ευθεια και τα καναμε αλανθαστα ελαχιστα ατυχηματα θα γινοταν.
    τι κουραφεξαλα επρεπε να προσεχεις κτλ του λετε; για αυτο οι λωριδες ειναι τοσο φαρδιες, για να συγχωρουνται τετοιες μικροαποκλισεις στην πορεια σου, ειτε εισαι με αμαξι ειτε με μηχανη. για αυτο απαγορευεται να ναι δυο οχηματα στην ιδια ευθεια στην ιδια λωριδα, ωστε να μπορεις ειτε λογω ανεμου ειτε οτιδηποτε αλλου να μπορεις να πας λιγο παραπερα. δηλαδη αμα ειχε λακουβα μπροστα η κανα ψοφιο ζωο, τι επρεπε να κανει δηλαδη, να μην αλλαξει πορεια για να μην τον πατησουν οι καμικαζι απο διπλα;

το μπ3 αλλη ιστορια, απο ενα σημειο και περα ειναι και ψυχολογικο
    +1000

σψι φι ρθλεσ ;-) Το avatar του/της danaos75
    δεν ξερω τι να γραψω και σε ποιον να πρωτο απαντήσω με αυτά που διαβάζω,
    ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ και αν γνωριζομασταν λιγο καλύτερα μερικοί θα ακουγαν τα μπινελικια τους, τώρα είμαι σε πελάτη και δεν έχω πολύ χρόνο για γράψιμο,

τελικα το θεμα ειναι αν οδηγαμε βασει του ΚΟΚ η βασει της ασφαλειας μας???
    απάντηση μόνο σε αυτό για την ώρα, σωστή ερώτηση, ΑΝ (πολύ μεγάλο και ουτοπικό αν) οδηγούσαμε όλοι βασει του ΚΟΚ, ΤΟΤΕ θα ειμαστάν ασφαλείς. Επειδή όμως ο καθένας κάνει
    οτι θέλει και το χειρότερο ερμηνευει τον ΚΟΚ με βάση τις εμπειρίες του και τα βιώματα του
    και λιγότερο με βάση την εκπαιδευσή του πάνω σε αυτόν τότε καλό είναι ΟΤΑΝ δούμε οτι κινδυνέυει η ακεραιοτητα μας να πράττουμε υπερ αυτής.
    The MEDIATOR between the HEAD and the HANDS MUST be the heart.

Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Φιλία; Ποιά φιλία μεταξύ μοτοσυκλετιστών;
    από Ora_Nihil στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 22/11/2004, 09:27
  2. Παραλιγο ΑτυΧημα!!!!
    από XTMPAM στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2004, 13:22
  3. Ρε ήμαρτον ρε!!!......Georgiou Speaking ...
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 19/03/2004, 15:25
  4. παραλίγο
    από cityfly στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2004, 20:43
  5. Ημαρτον
    από stefanos στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2004, 07:36

Κανόνες δημοσιεύσεων