Μιχάλη ήδη κοιτάω στο μτχ, απλώς αν φοβάμαι μια φορά τα μτχ δρόμου, του βουνού τα φοβάμαι δέκα. Αν έχει κάποιο θέμα, δεν έχω την εμπειρία (όχι πως έχω στου δρόμου) να το εντοπίσω. Επίσης να πω ότι δεν έχω και καμιά εμπειρία με το εντούρο, άρα δε τα καταλάβω και πολλά αν οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ ενός ποδηλάτου 500€ και ενός 700€.
Παρεμπιπτόντως το βρήκα και στα 700€ με δωρεάν μτφ.
https://www.mhw-bike.com/cube-analog...ainbike-155226
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Vstrom?
16 χρόνια vstrom καβαλάω, πάλι vstrom ρε πστμ;
Doc μην έχεις ντε φακτο ότι η πιο φτηνή Rockshox είναι τίποτα ιδιαίτερο. Επίσης σημασία παίζουν το σύνολο των περιφερειακών. Προσωπικά θα έδινα λιγότερα θα έπαιρνα Ideal με full Shimano.
Όπως και να έχει στα χρήματα αυτά δε παίρνεις τίποτα αξιόλογο.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Μια χαρά είναι το αναλογκ , οπως επίσης και με το aim παίρνεις και ρέστα με σαφώς χειρότερα specs . Το ερώτημα πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τι ακριβώς θα κάνεις με το ποδήλατο . Βουνό -βουνό ή πατημένα μονοπάτια και χωματόδρομους ; Οι περισσότεροι για mtb ξεκινάνε και τελικά του τρώει η άσφαλτος . Αν δεν έχει και πολλές απαιτήσεις μια χαρά είναι και το ΑΙΜ οπως επίσης έχει και η giant τα roam σαν dual purpose . Η αγορά καινούριου ποδηλατου είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και ας μην της φαίνεται αρχικά . Σε όλα τα είδη , τα "αξιολόγα" ας πούμε έχουν εκκίνηση το χιλιάρικο . Σε μτχ προφανώς γλύτωνεις κεφάλαιο αλλά κερδίζεις άγχος ειδικά στο θέμα του σκελετού και ακόμα πιο ειδικά αν ειναι κάρμπον . Καλά ψώνια . Αντε να αυγατέψουμε να κανονίσουμε καμία βόλτα .
Modenas Kriss 125
Κυρίως μονοπάτια και χωματόδρομους. Στο αλεποχώρι θα είναι το ποδήλατο, Γεράνεια Κιθαιρώνα και εκεί γύρω. Ούτε γρήγορος είμαι, ούτε άλματα κάνω. Πιο πολύ σαν εξερεύνηση θα χρησιμοποιείται.
Το Bianchi να το ξεχάσω; Τόσο χάλια; Παίζει γνωστός και μπορώ να το πάρω ίσως και κάτω από 400€.
Τελευταία τροποποίηση από MISKIN; 19/05/2020 στις 13:27.
Έτσι λέω γιατί τα 800€ μου κάθονται κάπως ( στο Attention θα πήγαινα λόγω Deore και χρώματος)
Ήρθαν τα ζαντολάστιχα
880 gr η μπροστινή + 375 gr το λάστιχο + 70 ml τα ζουμιά για tubeless, σύνολο: 1.325 gr όταν η μαμίσια, ξερή, χωρίς ελαστικό και σαμπρέλα, ζυγίζει 1.610 gr...
Τα Schwalbe πακέτο τρελό να μπουν αλλά έκατσαν με την μια στο tubeless set up, με τρόμπα δαπέδου, ακόμα και χωρίς υγρό
Αν φύγει και κανά 400 gr από τον πίσω τροχό, μια χαρά!
(Bike24 άψογοι για άλλη μια φορά)
![]()
Το χάλια είναι σχετική έννοια . Η Bianchi είναι τόσο ταυτισμένη με τις κούρσες που σε οτιδήποτε άλλο δεν πολύδειχνει .Παντως το duel που λέει , με την 3x9 και 22 μπροστα 36 πίσω δεν το λές και άσχημο . Αν το βρεις στο μεγεθός σου κατω απο 500αρικο είναι μια χαρά τιμή . Τα φρένα shimano μεν , αλλά υποδεέστερη σειρά , δεν περιμένω πολλά .Αν ομως κινείσαι ανθρώπινα στο ισιωμα δεν θα σου χρειαστουν ποτέ καλύτερα . Ευκολα όμως τα αλλάζεις μελλοντικά . Αν ήταν και οι λεβιεδες acera θα σου ελεγα προχωρά με κλειστά μάτια , είναι όμως altus που εν τέλει μπορεί να να μην σημαίνει και τίποτα . Το πηρούνι το αφήνω ασχολίαστο αλλά δεν νομίζω να είναι και για πέταμα . Εφόσον κλειδώνει κιόλας μια χαρά . Απλά κλειδωμένο κουβαλάς 3 κιλά χωρίς λόγο και αιτία !!!
Συνοπτικά εγω το δικό μου τρεκινγκ το πήρα το 16 με μηχανικά δισκόφρενα , δισκοβραχίωνα για πέταμα suntour και 3Χ8 acera κάπου 400 . Με 500 το bianchi και φουλ σιμάνο και υδραυλικό και ζάντες του Αλέκου με 500 είναι πολύ καλά . Είναι μια χαρά επιλογή για καινούριο , εφόσον θα το εχεις για χωράφια και χώματα . Άσφαλτο αυτό το πράγμα θα σε σακατέψει με 55mm λάστιχα. Από μένα , τώρα που το ξαναείδα με καφέ είναι ναι για το 3Χ9
Ακόμα και το DUEL 3Χ8 που εχει κάπως πιο περιορισμένο range με 24 μπροστά και 32 πίσω είναι αρκετό αν σε ενδιαφέρει να πάρεις ρέστα και δεν σκοπεύεις να ανεβαίνεις τοίχους .Σου δίνει λίγο παραπάνω τελική με 42 μπροστά έναντι του 40 που εχει το 3χ9 πίσω . Με τα ρέστα βάζεις επάνω και φρένα deore και ανεβαίνεις κατηγορίας . Εγω που εχω στο τρεκινγκ σαν πιο ελαφρύ 26/34 δεν νομιζω οτι και σε mountain θα ήθελα παραπάνω . Αλλά mountain δεν κάνω . Αν ζορίζεσαι πολύ και είσαι απροπόνητος κοιτα το 3Χ9 , διαφορετικά αν έχεις πόδια και πνευμόνια , ήδη ξέρεις ότι και το 3Χ8 σε καλύπτει .
Οτι και να πάρεις κάτω απο 500 είναι μια χαρά .
Modenas Kriss 125