Α και να προσθέσω ότι η βία (απ' όποια πλευρά) δικαιολογεί τη βία της άλλης πλευράς. Κι η βία δεν είναι μόνο τυφλή (σαν την δικαιοσύνη), είναι μεγάλη πουτ@να... Όχι ότι δεν συμφωνώ μ' αυτή τη λύση κάποιες φορές, απλά για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να μαθαίναμε και την άποψη κάποιων 75 χρόνων συνταξιούχων φαρμακοποιών σχετικά με το θεμα , αλλά δεν ζουν να μας την πουν…
«….Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.
Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πίατσα πορέτο του Μιλάνου)».
Σήμερα έτυχε να έρθω αντιμέτωπη με την εξουσία ενός δημόσιου νοσοκομείου. Δεν ξέρω πόσοι ξέρουν αλλά έχει μπει μπάρα και γίνεται έλεγχος για το εξωτερικό πάρκινγκ του νοσοκομείου (το οποίο είναι για τους πολίτες αυτού του κράτους.). Δεν με αφήναν να μπω να παρκάρω λέγοντας ότι είναι μόνο για το προσωπικό μετά από απόφαση του νοσοκομείου. Υπήρχαν τρεις λύσεις:
1. Να βρω να παρκάρω όπου μπορούσα να βρω.... να κάνω την δουλειά μου.... και να γυρίσω σπίτ βρίζοντας γα το γαμωκράτος που έχουμε.....
2. Να χρησιμοποιήσω όποιο νόμιμο μέσο μου παρέχεται από το νόμο για να διεκδικήσω το δίκιο μου
3. Να χρησιμοποιήσω παράνομα μέσα για να δεκδικήσω το δίκιο μου.....
Όχι δεν πήρα όπλο να αρχίσω να πυροβολάω, ούτε πάτησα τον σεκιουρητά που ήταν στην είσοδο για να περάσω. Επίσης δεν γύρισα την πλάτη μου στο πρόβλημα. Σε ένα πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει όλοι όσοι έχουν πάει έστω και μια φορά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.
Γιατί τα λέω όλα αυτά? Γιατί ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να κάτσουμε και να σκεφτούμε ποια είναι η δική μας ευθύνη στην ασυδοσία και τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο. Σίγουρα όχι για μας αλλά για τις γενιές που έρχονται.
Δεν φταίει ο υπάλληλος, εντολές εκτελεί....... Αλλά ας κάνουμε άτι για αυτόν που φταίει χωρίς να φάμε 40 χρόνια φυλακή!!!!!
....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......
Λάθος παράδειγμα χρησιμοποίησες κατά τη γνώμη μου.
Αν ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός φτάνει σε τέτοια πράξη επειδή ΜΠΟΡΕΙ το μέλλον να είναι χειρότερο, ένας 50άρης άνεργος που δεν μπορεί να στηρίξει την οικογένεια του (και το πιθανόν του μέλλον είναι ΣΙΓΟΥΡΑ μαύρο), τι πρέπει να κάνει?
Δεν ξέρω, αλλά υπάρχουν χιλιάδες γερόντια συμπεριλαμβανομένων και των γονιών μου που περνάνε από ζόρικα ως πολυυυυ ζόρικα χωρίς να φθάνουν σε τέτοιες ακραίες λύσεις.
Αυτό ακριβώς θέλω να πω Βύρωνα…
Την ακραία «λύση» της αυτοκτονίας ( που δυστυχώς την έχουν επιλέξει χιλιάδες συμπολίτες μας διαφόρων ηλικιών) όπως και την ακραία «λύση» του βίαιου – ένοπλου αγώνα (που κερδίζει όλο και περισσότερους ενεργούς ή μη υποστηρικτές ) δεν μπορούμε οι περισσότεροι να την εκλογικεύσουμε και να την δικαιολογήσουμε…
όμως , γι αυτούς είναι μια συνειδητή επιλογή….
Δεν ήταν «ψυχασθενείς, λιπόψυχοι, βλάκες» όλοι όσοι έχουν αυτοκτονήσει , δεν είναι «παραστρατημένοι, καθοδηγούμενοι , απαίδευτοι ,πιτσιρικάδες που έχουν άγνοια των πράξεων τους» όσοι επιλέγουν την βίαιη αντίδραση..
Οι αιτίες είναι κοινές και όσο υπάρχουν και διογκώνονται , θα τροφοδοτούν και την λίστα με τους αυτόχειρες και την λίστα με τους «τρομοκράτες»…
Άμα δεν μας αρέσει ούτε το ένα ούτε το άλλο , θα πρέπει να πολεμήσουμε (πως όμως) τις αιτίες…
Το θέμα είναι πως ακόμα και με τον να οπλίζεται ένα χέρι και να καταλήγει πίσω από τα σίδερα, είναι πράξη αυτοκτονίας. Ίσως θα πρέπει όλοι να βρούμε λύσεις που να "οπλίζουν" το χέρι μας με τρόπους που μας κάνουν ελεύθερους και όχι που μας περιορίζουν ακόμα περισσότερο. Μια λάθος πράξη είναι λάθος από όποιον κι αν γίνεται. Ίσως θα πρέπει να σταματήσουμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα, να σταματήσουμε να δικαιολογούμε τις δικές μας λάθος πράξεις. Όσο βγίσκουμε δικιολογίες για την βία, από όποια πλευρά κι αν έρχεται, υποστηρίζουμε την βία από κάθε πλευρά!!!
....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......