Σελίδα 5 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 133

Θέμα: Δάνεια-Τράπεζες και κατασχέσεις....

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
    1200+ τασακια απλως πανηγυριζουν δε γελανε.Καλα θα ειναι να ελεγχουμε και τα λινκ πριν γραψουμε διαφορα υποτιμητικα.

Tεσπα οποις ενδιαφερεται μπαινει και διαβαζει ειναι τζαμπα.
    Τεσπα, και από μένα.
    Ας πληρώσει όποιος θέλει το συνδρομητικό site του ελληνα που καταγγέλει τις ελληνικές τράπεζες απ΄το Delaware των ΗΠΑ (!), και όταν ο ενδιαφερόμενος ερωτηθεί...

1) Τι είναι το διαπρατικό επιτόκιο που ορίζει η ΤτΕ

2) Με ποιά δικαιοδοσία ορίζει η ΤτΕ επιτόκια αφού ο ρόλος της είναι μόνο εποπτικός των τραπεζών

3) Ποιός και με τι τρόπο ορίζει τα επιτόκια ατόμων, τραπεζών, κρατών

4)Γιατί δεν καταγγέλλει το Ελληνικό δημόσιο τους ομολογιούχους δανειστές του που ζητούν 10-12% για να δανείσουν την Ελλάδα.

5) Γιατί όλες οι τράπεζες το 1ο εξάμηνο του 2009 και πολλές απ΄την άνοιξη του 2010 έδιναν επιτόκια καταθέσεων πάνω από 6,5%

Ας τους πει ότι το διάβασε στο moto.gr...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

[i]
    5) Γιατί όλες οι τράπεζες το 1ο εξάμηνο του 2009 και πολλές απ΄την άνοιξη του 2010 έδιναν επιτόκια καταθέσεων πάνω από 6,5%[/B]
    αυτο καλο δεν ειναι??
    ΕΕΕΕΕ? ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ ΤΡΟΧΟΝΟΜΕ!!

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    “What is the crime of robbing a bank compared with the crime of founding one.”
    Bertolt Brecht
    αλλο το να κλεψεις και αλλο να δανειστεις απο μια τραπεζα.
    αν κλεψεις,ειναι πολυ πιθανο να μην σε βρουνε ποτε και να χαρεις τα λεφτα σου ανενοχλητος.αν δανειστεις,δεν γλιτωνεις ευκολα.ασε που και τα ποσα ειναι πολυ διαφορετικα(ελπιζει ο ληστης τουλαχιστον να ειναι )
    The sickness

A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.

Αρχικά δημιουργήθηκε από panoulis2222
    αυτο καλο δεν ειναι??
    Για τον καταθέτη που απαιτεί τόκους απ΄την τράπεζα για τα λεφτά του μια χαρά είναι. Η τράπεζα παίζεται αν μπορεί να απαιτεί τόκους...

Αυτό που θέλω να πώ, είναι ότι αν οι συνθήκες που επικρατούν στείλουν τα επιτόκια καταθέσεων πολύ ψηλά (μέχρι 8% πριν 2 μήνες) δεν μπορεί καμμία τράπεζα να δανείζει με ζημιά.

Πολύ περισσότερο όταν τα επιτόκια ορίζονται απ΄την διατραπεζική αγορά και όχι απ΄την ECB που είναι και η μόνη αρμόδια να ασκεί νομισματική πολιτική (μην το αναλύσουμε περαιτέρω γιατι είναι ανευ ουσίας για την συζήτηση).
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Για τον καταθέτη που απαιτεί τόκους απ΄την τράπεζα για τα λεφτά του μια χαρά είναι. Η τράπεζα παίζεται αν μπορεί να απαιτεί τόκους...

Αυτό που θέλω να πώ, είναι ότι αν οι συνθήκες που επικρατούν στείλουν τα επιτόκια καταθέσεων πολύ ψηλά (μέχρι 8% πριν 2 μήνες) δεν μπορεί καμμία τράπεζα να δανείζει με ζημιά.

Πολύ περισσότερο όταν τα επιτόκια ορίζονται απ΄την διατραπεζική αγορά και όχι απ΄την ECB που είναι και η μόνη αρμόδια να ασκεί νομισματική πολιτική (μην το αναλύσουμε περαιτέρω γιατι είναι ανευ ουσίας για την συζήτηση).

Που το διάβασες το 8% Βύρωνα;
    Μήπως κάπου κάνεις λάθος;
    Οι προθεσμιακές, αναλόγως χρονικής διάρκειας, έπαιζαν στο 2,3,4%.

Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
    Που το διάβασες το 8% Βύρωνα;
    Μήπως κάπου κάνεις λάθος;
    Οι προθεσμιακές, αναλόγως χρονικής διάρκειας, έπαιζαν στο 2,3,4%.
    FBB, Proton, ProBank,Ταμείο Παρακαταθηκών δίνουν τώρα πάνω από 5%.
    Πριν 3-4 μήνες επιβεβαιωμένα κάποιες απ΄αυτές είχαν φτάσει στο 7,50%+ για μεγάλα ποσα (300.000+).

Πχ. http://www.imerisia.gr/article.asp?c...pubid=26435145
    SRX6 & Tuono Rulezzz

FBB, Proton, ProBank,Ταμείο Παρακαταθηκών δίνουν τώρα πάνω από 5%.
    Πριν 3-4 μήνες επιβεβαιωμένα κάποιες απ΄αυτές είχαν φτάσει στο 7,50%+ για μεγάλα ποσα (300.000+).

Πχ. http://www.imerisia.gr/article.asp?c...pubid=26435145

A οκ κατάλαβα, τα μικτά είναι που ανακοινώνουν αυτοί για να δελεάσουν.
    Στη τσέπη του καταθέτη Βύρωνα δεν φτάνουν ούτε τα μισά πάντως.

Re: Δάνεια-Τράπεζες και κατασχέσεις....

Αρχικά δημιουργήθηκε από sakis_200sx
    Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση και αν κάποιος ξέρει να μου πει την γνώμη του.Πρόσφατα πήγα στην eurobank και προσπάθησα να κάνω εναν διακανονισμό για τις οφειλές μου.Έχω ενα καταναλωτικό δάνειο και άλλο ενα αυτοκινήτου.Η απάντηση ηταν αρνητική με την δικαιολογία οτι στο δάνειο του αυτοκινήτου δεν γίνεται διακανονισμός γιατί υπάρχει και άλλη εταιρεια στην μέση και κατι άλλες δικαιολογίες.Δεν είναι εκεί το θέμα.Απλά επειδή βλέπω τους επόμενους μήνες να μην μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου μπορώ να τους επιστρέψω το αυτοκίνητο απο μόνος μου χωρις να μπούμε σε διαδικασίες κατάσχεσης κλπ?Να ενημερώσω πως δεν είμαι κανένας ανευθυνος που πήρε δάνειο για πολυτελή αυτοκίνητο και τώρα δεν γουστάρει να πληρώσει.Ενα 1400 toyota έχω που το πληρώνω εδώ και δυο χρόνια απλά τα μεροκάματα μειωθήκανε αισθητά και προτιμώ να πέρνω το λεοφωρείο παρά να μην έχω να φάω.Σας ευχαριστώ.

Ο άνθρωπος καθ'όλα σοβαρός αντιμετωπίζει συγκεκριμμένο πρόβλημα και ζητά υπεύθυνη απάντηση απο όσους γνωρίζουν, είτε λόγω εργασίας , τραπεζουπάλληλοι κλπ, είτε λόγω ιδιότητας, νομικοι πχ.
    Ολα αυτά μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και όσων ισχύουν στη σημερινή πραγματικότητα.
    Για άλλη μια φορά η συζήτηση ξέφυγε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις που ουδόλως τον ενδιαφέρουν.
    Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην Αρχή της κουβέντας και όποιος γνωρίζει ας του απαντήσει.

A οκ κατάλαβα, τα μικτά είναι που ανακοινώνουν αυτοί για να δελεάσουν.
    Στη τσέπη του καταθέτη Βύρωνα δεν φτάνουν ούτε τα μισά πάντως.
    τί εννοείς μικτα;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
    Ξέρεις τι θα πει καρκίνος; Σου έχει χτυπήσει ποτέ την πόρτα; Ελπίζω και εύχομαι πως όχι!!

Πριν μου χτυπήσει λοιπόν τη πόρτα τα είχα όλα κανονισμένα και υπολογισμένα! Ήξερα τι παίρνω και πότε θα ξεπληρώσω. Μέτα όμως ήρθαν τα πάνω κάτω!!

Το τελευταίο που με ένοιαζε τότε (αλλά και τώρα που τα έχω ξεπεράσει) είναι οι τράπεζες και οι τόκοι!!! Χέστηκα αν χρωστάω λεφτά και αν αυτό είναι νόμιμο ή μη, ηθικό ή μη.

Ξέρεις πόσοι είναι οι καρκινοπαθείς στην Ελλάδα; Οι ανάπηροι - τραυματίες από τροχαία; Ξέρεις πόσοι χάνουν την δουλειά τους καθημερινά, ειδικά τώρα στην κρίση;

Λες όλοι αυτοί να νοιάζονται για το αν θα πάρει ή όχι η τράπεζα τα λεφτά της; Χέστηκαν!!

Όσο για το κράτος... άστο καλύτερα! Επί χρόνια δούλευα για 600-700? και τα μισά χωρίς ασφάλιση. Νοιάστηκε καθόλου το κράτος για μένα; Ήξερα πως τα βγάζω πέρα; Πως πληρώνω το νοίκι; Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να στηρίξουν τις τράπεζες γιατί προφανώς είναι τα αφεντικά τους!!!

Όποιος νιώθει άσχημα για τα χρέη προς τις τράπεζες ας συνεχίσει να πληρώνει... εγώ θα συνεχίζω πίνω στην υγεία μου!!!!
    Νά 'σαι καλά

Δώσε τις προτεραιότητες γιατί τις έχουμε χάσει.

Με το συμπάθειο, αλλά μόνο ένας αφελής θα πάει να πάρει ανοιχτό δάνειο.

Παρών!!!
    Ακόμα τρέχω...

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    Παρών!!!
    Ακόμα τρέχω...
    Σορρυ φίλε μου....

Απλά μου έκανε και μου κάνει πάντα εντύπωση, πως κάποιος άνθρωπος υπογράφει δάνειο το οποίο δεν εξοφλείται ποτέ (!) και πληρώνει τόκους στον αιώνα τον άπαντα...

Ελπίζω να κατάλαβες τι παίζει και να το γύρισες σε τακτής λήξης.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    τί εννοείς μικτα;

Μαζί με τον φόρο 10% και κάποια άλλα ''έξοδα''....

Μαζί με τον φόρο 10% και κάποια άλλα ''έξοδα''....
    Ντεν καταλαβαίνει τι είναι τα άλλα έξοδα, αλλά θα το αναλύσουμε σε άλλο thread με τίτλο "προθεσμιακές καταθέσεις, Repos ή swaps ? "
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Φίλε sakis, το θέμα είναι καθαρά παζάρια με την τράπεζα. Πιθανόν, αν τους πεις : "εγώ δεν έχω να πληρώσω, πάρτε το αυτοκίνητο τώρα γιατί έτσι κι αλλιώς θα αναγκαστείτε να το κατασχέσετε", να προχωρήσουν σε διακανονισμό. Το ίδιο θα γίνει κι αν σταματήσεις να πληρώνεις δόσεις και σε πάρουν οι ίδιοι τηλέφωνο μετά από 2-3 απλήρωτες δόσεις. Η διαφορά είναι ότι με τον πρώτο τρόπο γλυτώνεις τον τειρεσία που όπως είπαν κι οι άλλοι, πλέον καταχωρείται και το παραμικρό (καθυστερημένες οφειλές κλπ.).
    Η μεταφορά οφειλών είναι επίσης καλή λύση και δεν νομίζω να δυσκολευτείς να βρεις τράπεζα γιατί το ποσό που χρωστάς είναι μικρό απ' ότι κατάλαβα.
    Εγώ στην θέση σου θα τους έκανα εγώ μία κρούση για παζάρια όπως πολύ σωστά σκέφτηκες κι εσύ κι αν δεν ταρακουνιόταν θα σταματούσα να πληρώνω δόσεις. Μου φαίνεται αδύνατον να προχωρήσουν σε κατάσχεση χωρίς διακανονισμό, γιατί σίγουρα θα βγουν χαμένοι. Γενικά πλέον οι τράπεζες αποφεύγουν τις κατασχέσεις ακόμα και στα σπίτια, λόγω κατάστασης της αγοράς.
    Πάντως σε καμία μα καμία περίπτωση η eurobank δεν πρόκειται να σου δώσει την κυριότητα, αν δεν εξοφληθεί όλο το κεφάλαιο.
    Υποφέρω από χρόνια μπαλαρινίαση.

Σελίδα 5 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ