Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 108

Θέμα: XT 600 από ακινησία... Να το πάρω;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ομολογω οτι δεν ειδα το θεμα του κολλημενου γκαζιου
    παντως τα κολλαρα δεν ξεραινονται σε 3 χρονια χωρις ηλιο
    και ο καθε μηχανικος που ενδιαφερεται για το μεροκαματο μπορει να διαθεσει ενα φορτηγακι και μιση ωρα να φερει στο συνεργειο του ενα μηχανακι που εμεινε καπου κοντα, τουλαχιστον αυτος κατω απο το σπιτι μου εχει μια κλουβα για τετοιες δουλειες
    και δεν ειναι κατι δυσκολο να παρεις ενα τετραλιτρο βενζινη και μια μπαταρια και να κανεις μια δοκιμη που αν πετυχει θα σε γλυτωσει απο κοπο και εξοδα ειδικα για εναν τοσο απλο κινητηρα
    επειδη ακριβως οι εποχες ειναι δυσκολες καλο ειναι να βαζουμε το μυαλο και τα χερια να δουλεψουν και να εξαντλουμε τις οποιες πιθανοτητες πριν αφεθουμε στα χερια του καθε μαστορα που κοστολογει χωρις να εχει δει το μηχανακι
    οποτε θα πας για 240 ευρω και θα φυγεις με 500........
    και αυτα που λεω τα εφαρμοσα προσφατα σε TA650 αφημενο σε υπογειο 2,5 χρονια

Πω σηκώθηκε κουρνιαχτός από το xt Πάντως για να βοηθήσω (και να βοηθηθώ καταλλήλως...) με μια πρώτη και γρήγορη ματιά μου φάνηκε πως το κόλλημα ήταν στο γκριπάκι του γκαζιού. Ρωτώντας ένα φίλο μου είπε πως δεν είναι κάτι μιας και ούτως ή άλλος τα γκριπάκια από την πολυκαιρία και πόσο μάλλον την ακινησία είναι λογικό να μαζεύουν σκόνη βρομιές και υγρασία και να κολλάνε. Θα ξαναπάω αυτή τη βδομάδα να το ξαναδώ (και να το πάρω αν όλα πάνε καλά!!!) και θα σας πω. Αλλά νομίζω πως το θέμα ήραν στο γκριπ.
    Ο προβληματισμός μου όμως ήταν εάν θα έχει πρόβλημα αν το ξεκινήσω με ακαθάριστο καρμπιρατέρ. Αν μου δημιουργήσει θέμα στον κινητήρα...

σε ενα μηχανακι που καθεται η βενζινη εξατμιζεται και αφηνει καταλοιπα που φραζουν το καρμπυρατερ και ειδικα τις λεπτες διατομες οπως το ζιγκλερ του ρελαντι
    επισης η βενζινη που εχει απομεινει στο τεποζιτο ειναι για πεταμα
    αν προσθεσεις φρεσκια βενζινη μπορεις να δοκιμασεις να το βαλεις μπρος μονο για αρχη βαλε 1λιτρο και κοιτα για διαρροες
    μπορει να παρει και να μπερδευει, μπορει να μην κραταει ρελαντι, στην χειροτερη δεν θα παρει, παντως ζημια δεν κανει
    το μονο που σε νοιαζει ειναι να εχει λαδια μεσα ακομα και παλια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bruno
    χα χα Σε vespa που είναι και διχρονη,του πεθερου μου,ειχε να παρει μπρος από 99 ,πηρε με 3-4 μανιβελιες.Είναι και στα Καμινια...αν το μετανιώσεις για το ΧΤ

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    ρίξε ένα βλέφαρο στα πμ σου φίλος (διμιτρισαγκ)
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimitrisag Προβολή μηνύματος
    Πω σηκώθηκε κουρνιαχτός από το xt Πάντως για να βοηθήσω (και να βοηθηθώ καταλλήλως...) με μια πρώτη και γρήγορη ματιά μου φάνηκε πως το κόλλημα ήταν στο γκριπάκι του γκαζιού. Ρωτώντας ένα φίλο μου είπε πως δεν είναι κάτι μιας και ούτως ή άλλος τα γκριπάκια από την πολυκαιρία και πόσο μάλλον την ακινησία είναι λογικό να μαζεύουν σκόνη βρομιές και υγρασία και να κολλάνε. Θα ξαναπάω αυτή τη βδομάδα να το ξαναδώ (και να το πάρω αν όλα πάνε καλά!!!) και θα σας πω. Αλλά νομίζω πως το θέμα ήραν στο γκριπ.
    Ο προβληματισμός μου όμως ήταν εάν θα έχει πρόβλημα αν το ξεκινήσω με ακαθάριστο καρμπιρατέρ. Αν μου δημιουργήσει θέμα στον κινητήρα...
    Μας τα έχεις κάνει τσουρέκια κυρίως γιατί λόγω ψυχολογίας ζητάς από κάποιον άλλο να πάρει για λογαριασμό σου αποφάσεις που πρέπει να πάρεις εσύ ο ίδιος...
    Λεπόν...
    Με δεδομένο ότι γνωρίζεις το μηχανάκι, την ιστορία του, και τον ιδιοκτήτη του, τα πράγματα είναι απλά....
    Πας εκεί και είτε φορτίζεις την μπαταρία, είτε έχεις άλλη μαζί σου, είτε έχεις εκκινητή...
    Τσεκάρεις ότι έχει λάδια μέσα, τσεκάρεις αέρα στα λάστιχα, και ρίχνεις στο ντεπόζιτο 3-4 λίτρα βενζίνη
    Πατάς μίζα και λογικά με 2-3 προσπάθειες θα πάρει μπρος.
    Το καβαλάς και πας μέχρι το συνεργείο. Ζητάς να σου αλλάξουν λάδια και φίλτρο λαδιού. Αφού δεν είσαι γνώστης δες αν μπορεί ταυτόχρονα να σου κάνει στο ψιλοτσαμπέ και έναν οπτικό-γενικό έλεγχο (πχ μπόσικα αλυσίδας, ύπαρξη αντιψυκτικού, ζωή στα τακάκια κλπ). Οπτικά σε 5 λεπτά γίνονται αυτά - μην τα πληρώσεις για "δήθεν σέρβις"...
    Αυτά είναι τα απαιτούμενα για να αρχίσεις να το βολτάρεις
    Από εκεί και πέρα αν το μηχανάκι χρειάζεται κι άλλα πράγματα θα στα δείξει στην πορεία και θα έχεις όλο τον χρόνο να ψαχτείς και να τα αντιμετωπίσεις.

Μερικές παρατηρήσεις
    1. Ναι ξέρω...Μπορεί και να μην πάρει μπρος τόσο εύκολα όσο περιγράφω...Μικρή η πιθανότητα αλλά υπαρκτή. Αν δεν το κάνεις δεν θα μάθεις ποτέ.
    2. Ψάχνοντας σε μαστόρους για να "στο βάλουν μπρος" σημαίνει ότι σε τρώει ο κώλος σου να σκάσεις λεφτά που μπορεί και να μην χρειάζονται...
    3. Αγορά μεταχειρισμένου πας να κάνεις. Μην ψάχνεις για 100% εξασφαλίσεις και διαβεβαιώσεις εκ των προτέρων. Σου έχουν ήδη πει πολλά - κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσεις και να το πάρεις πάνω σου
    4. Θετική σκέψη...

Αυτά για σήμερα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gregogti
    και αν δεν το παρεις εσυ πες μου το θελω εγω..........
    KLE 400-XT 250.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Μας τα έχεις κάνει τσουρέκια κυρίως γιατί λόγω ψυχολογίας ζητάς από κάποιον άλλο να πάρει για λογαριασμό σου αποφάσεις που πρέπει να πάρεις εσύ ο ίδιος...
    Λεπόν...
    Με δεδομένο ότι γνωρίζεις το μηχανάκι, την ιστορία του, και τον ιδιοκτήτη του, τα πράγματα είναι απλά....
    Πας εκεί και είτε φορτίζεις την μπαταρία, είτε έχεις άλλη μαζί σου, είτε έχεις εκκινητή...
    Τσεκάρεις ότι έχει λάδια μέσα, τσεκάρεις αέρα στα λάστιχα, και ρίχνεις στο ντεπόζιτο 3-4 λίτρα βενζίνη
    Πατάς μίζα και λογικά με 2-3 προσπάθειες θα πάρει μπρος.
    Το καβαλάς και πας μέχρι το συνεργείο. Ζητάς να σου αλλάξουν λάδια και φίλτρο λαδιού. Αφού δεν είσαι γνώστης δες αν μπορεί ταυτόχρονα να σου κάνει στο ψιλοτσαμπέ και έναν οπτικό-γενικό έλεγχο (πχ μπόσικα αλυσίδας, ύπαρξη αντιψυκτικού, ζωή στα τακάκια κλπ). Οπτικά σε 5 λεπτά γίνονται αυτά - μην τα πληρώσεις για "δήθεν σέρβις"...
    Αυτά είναι τα απαιτούμενα για να αρχίσεις να το βολτάρεις
    Από εκεί και πέρα αν το μηχανάκι χρειάζεται κι άλλα πράγματα θα στα δείξει στην πορεία και θα έχεις όλο τον χρόνο να ψαχτείς και να τα αντιμετωπίσεις.

Μερικές παρατηρήσεις
    1. Ναι ξέρω...Μπορεί και να μην πάρει μπρος τόσο εύκολα όσο περιγράφω...Μικρή η πιθανότητα αλλά υπαρκτή. Αν δεν το κάνεις δεν θα μάθεις ποτέ.
    2. Ψάχνοντας σε μαστόρους για να "στο βάλουν μπρος" σημαίνει ότι σε τρώει ο κώλος σου να σκάσεις λεφτά που μπορεί και να μην χρειάζονται...
    3. Αγορά μεταχειρισμένου πας να κάνεις. Μην ψάχνεις για 100% εξασφαλίσεις και διαβεβαιώσεις εκ των προτέρων. Σου έχουν ήδη πει πολλά - κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσεις και να το πάρεις πάνω σου
    4. Θετική σκέψη...

Αυτά για σήμερα...
    Αυτά μες στην παρένθεση σβήστα όλα ,αντιψυκτικό μάλλον κατάλαβες γιατί και τα υπόλοιπα τζόγο αλυσίδας και τακάκια και δευτερεύοντα είναι και αν δεν μπορεί να τα κάνει μόνος του καλύτερα να μην το πάρει.
    Το να το βάλει μπρος έτσι που λες εντάξει μια ζαριά είναι που μπορεί εσύ να την έριχνες ,εγώ μάλλον όχι .
    Με τα τσουρέκια πάντως σωστός είσαι !

Ρε λεβέντες γιατί την πέφτετε έτσι στο παλικάρι;
    Τι θα πει "σας τα έκανε τσουρέκια";
    σε φόρουμ γράφει κι όποιος θέλει ασχολείται μαζί του,όποιος δε θέλει όχι.
    Γιατί πρέπει ντε και καλά να έχουμε συνέχεια μπηχτές και αφορμές για αρπάγματα δεν μπορώ να καταλάβω.

Ναι οκ μπορεί να εκδηλώνει λίγο άγχος παραπάνω ο φίλος,πρώτη του μηχανή θα είναι,δεν γνωρίζει και πολλά απο μηχανάκια, τα φράγκα είναι μετρημένα,λογικό δεν είναι να προσπαθεί να το πάει όσο πιο σέηφ μπορεί;
    Γιατί τρωγόμαστε χωρίς λόγο λοιπόν;

για τον φιλο που αγχωνεται και ρωταει:
    πηγαινε και δες το μηχανακι........
    αν ειναι ταλαιπωρημενο αστο και φυγε
    αν ειναι ενταξει εξωτερικα πιθανοτατα ειναι και μηχανικα οκ οποτε παρτο και πηγαινε το σε μηχανικο με οποιον τροπο μπορεις με φορτηγο, σπρωχτό, οδηγωντας αν παρει μπρος κλπ
    στην χειροτερη περιπτωση που για καποιο λογο δεν το θελεις το πουλας ευκολα την αλλη μερα οσο το πηρες

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Χαλαρώστε, μια έκφραση είναι που μπορεί στον γραπτό λόγω να φαίνεται κάπως... (ίσως σε εισαγωγικά να ήταν καλύτερα... anyway) έλεος, όλοι την χρησιμοποιούμε

Κατα τα άλλα, αν φίλε πας σε κάποιον μηχανικό να στο βάλει μπροστά και να στο ελέγξει μόνο κερδισμένος μπορείς να βγείς.
    Αν πάλι σκέφτεστε τα έξοδα, πάρε ένα άλλο που δουλεύει και τέλος.

Μην αγχώνεστε παιδιά, όντως σας τα έχω κάνει τσουρέκια (και συνειδητά θα έλεγα, να ξέρετε πως έχω πρήξει άπειρο κόσμο) ακριβώς επειδή τα φράγκα είναι μετρημένα με το κουταλάκι του γλυκού και επειδή είμαι παθόν άσχημα από μαστροχαλαστές. Στην τελική τελική θα ήθελα να ασχοληθώ εγώ με το μηχανάκι μου. Το γουστάρω το άθλημα! Το μηχανάκι θα το πάρω δεν υπάρχει περίπτωση.
    Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι το εξής. Πάω εκεί, καθαρίζω - λιπαίνω αλυσίδες ντίζες και ότι πρέπει, αλλάζω λάδια, και προσπαθώ να το βάλω μπρος με καλώδια. Αν δεν παίρνει με τίποτα το παίρνω σηκωτό ή με κάποιον τρόπο (ευχαριστώ γαύρε για τη βοήθεια, ο λόγος σου με χόρτασε που λέει και ο λαός μας). Αν πάρει το πάω σιγά σιγά μέχρι το σπίτι, το δουλεύω λίγο για να λιπανθεί όσο γίνεται το μοτέρ και άμεσα του αλλάζω λάδια και φίλτρο, πάω το καρμπ για καθάρισμα αν χρειάζεται και βλέποντας και κάνοντας.
    Νομίζω ότι είναι ένα ικανοποιητικό πλάνο...

Πάντως ευχαριστώ τους συνφορουμίτες για τη βοήθεια! Πολύτιμη!!!

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Μην αγχώνεστε παιδιά, όντως σας τα έχω κάνει τσουρέκια (και συνειδητά θα έλεγα, να ξέρετε πως έχω πρήξει άπειρο κόσμο) ακριβώς επειδή τα φράγκα είναι μετρημένα με το κουταλάκι του γλυκού και επειδή είμαι παθόν άσχημα από μαστροχαλαστές. Στην τελική τελική θα ήθελα να ασχοληθώ εγώ με το μηχανάκι μου. Το γουστάρω το άθλημα! Το μηχανάκι θα το πάρω δεν υπάρχει περίπτωση.
    Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι το εξής. Πάω εκεί, καθαρίζω - λιπαίνω αλυσίδες ντίζες και ότι πρέπει, αλλάζω λάδια, και προσπαθώ να το βάλω μπρος με καλώδια. Αν δεν παίρνει με τίποτα το παίρνω σηκωτό ή με κάποιον τρόπο (ευχαριστώ γαύρε για τη βοήθεια, ο λόγος σου με χόρτασε που λέει και ο λαός μας). Αν πάρει το πάω σιγά σιγά μέχρι το σπίτι, το δουλεύω λίγο για να λιπανθεί όσο γίνεται το μοτέρ και άμεσα του αλλάζω λάδια και φίλτρο, πάω το καρμπ για καθάρισμα αν χρειάζεται και βλέποντας και κάνοντας.

Μια χαρά πλάνο είναι, αυτό που επίσης θα έκανα εγώ, θα άδειαζα τελείως το ρεζερβουάρ και θα έβαζα 1 4λιτρο φρέσκια βενζίνη, αυτή που περιέχει (αν περιέχει κιόλας...) είναι τελείως για πέταμα και το πιο πιθανό είναι να σε παιδεψει, να μην παίρνει και να ψάχνεσαι τζάμπα μετα.
    Με το καλό να το χαρείς και καλές βόλτες
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

θέλει λίγο δουλίτσα πριν φτάσεις να το "τσουλήσεις" μόνο του

κανονικά ΔΕΝ πρέπει να μιζάρεις καθόλου το ΧΤάκι που έχει μείνει πολύ καιρό ακίνητο ,

πρέπει να βγάλεις το μπουζί και τα καπάκια που ρυθμίζεις τις βαλβίδες και να ρίξεις στην τρύπα του μπουζί λίγο (πολύ λίγο) λαδάκι

μετά θα ρίξεις από τα καπάκια που έχεις βγάλει λίγο λαδάκι και στις βαλβίδες

θα ελέγξεις αν έχει λάδια (ότι τέλος πάντων θα είναι αυτά τα ζουμιά μέσα) , αν δεν έχει θα βάλεις , αν τα λάδια έχουν γίνει σαν λάσπη , πίσσα , κατράμι πηχτό τα αλλάζεις και όσα ξεράσει το μηχανάκι καλό θα του κάνει

θα ρίξεις σπρέι στις ντίζες μπας και ξεκολλήσουν (δύσκολο το βλέπω αν τελικά έχει κολλήσει το σλάιντ που προείπε ο Sapilas θέλει λύσιμο και καθάρισμα το καρμπυρατέρ)

αν τελικά έχεις ελευθερώσει τις ντίζες γκαζιού θα πατήσεις αρκετές φορές τη ντίζα του συμπλέκτη να ξεκολλήσουν οι δίσκοι

μετά θα προσπαθήσεις να ρίξεις μερικές μιζιές (3-4 δευτερόλεπτα κάθε μια όχι παραπάνω) με το μπουζί βγαλμένο και συμπλέκτη πατημένο

μετά θα βάλεις το μπουζί επάνω με προσοχή στο σφίξιμο και τις θυρίδες των βαλβίδων

μετά θα προσπαθήσεις λίγο πιο επίμονα να το βάλεις μπροστά με συμπλέκτη όπως είπαμε πατημένο και χωρίς γκάζι , απλά να κάνει μερικές περιστροφές ο στρόφαλος ακόμα

αν αρχίσει και κάνει σκασίματα και γενικά ακούς το μηχανάκι πρόθυμο να ξυπνήσει ανοίγεις και λίγο το τσόκ και μιζάρεις χωρίς γκάζι

αν είσαι τυχερός και πάρει το αφήνεις λίγο μόνο του να δουλέψει η αν δεν έχει ρελαντί το κρατάς εσύ σε χαμηλές στροφές για δυό τρία λεπτά

επιτόπου μετά καλό είναι να αλλάξεις τα λάδια και το φίλτρο ... προσοχή στις βίδες μην κόψεις σπείρωμα ειδικά του φίλτρου λαδιού είναι ευαίσθητα

αν σε κάποιο βήμα ακούσεις περίεργους-άσχημους μεταλλικούς θορύβους το αφήνεις και το μεταφέρεις χωρίς να το πιέσεις να πάρει μπροστά - μπορεί να κάνεις ζημιά

και μετά τα υπόλοιπα που έχεις γράψει πιο πάνω σε αλυσίδα , γρασάρισμα ρουλεμάν , τακάκια νέα μπαταρία , λάστιχα κλπ

αν θες κάνε αυτά που γράφω είναι βασικά για τη μακροζωία του κινητήρα σου

καλοτάξιδο και καλές βόλτες

p.s. προσοχή με τα ΧΤάκια που έχουν μείνει καιρό σε ακινησία στο θέμα της αντλίας λαδιού

ένας απλοϊκός-πρακτικός αλλά σωτήριος τρόπος αν δεν έχουμε όργανο μέτρησης πίεσης της αντλίας είναι να ανοίξουμε μια από τις τάπες των βαλβίδων (η και τις δύο)

βάζουμε μπροστά και περιμένουμε το μηχανάκι να πιτσιλάει αρκετό λαδάκι από αυτές τις θυρίδες

αν δεν βγάζει τίποτα σβήνουμε αμέσως γιατί μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στην αντλία

@catmaster
    Φίλε μπορείς να μου λύσεις μια απορία,γιατί έχω φάει τον κόσμο και δουλειά δεν έχω κανει.
    Το ΧΤ φοράει μπουζάκι #18, πράγμα περίεργο γιατί συνήθως 16 ή 21 χιλ. βλέπεις.
    Έφαγα τον κοσμο να βρω μπουζοκαρυδάκι αυτου του μεγέθους,βρήκα με τα πολλά σε μια τρύπα στο Περιστέρι αλλά έλα που ήταν πολύ χοντρό και δεν χώραγε!Πιθανόν να έκανε για αυτοκίνητο.
    πήγα δανείστηκα απο ένα συνεργείο στη γειτονιά μου για να κάνω προς στιγμήν τη δουλειά μου,αλλά δεν μπορώ συνέχεια να δανείζομαι.
    Ξέρεις να μου πεις που θα βρω ένα μπουζοκαρυδο #18 που να χωράει στο στριμόκωλο μέρος του ΧΤ;

@δημητρησαγκ
    μη μείνεις στα λόγια μου,το τηλεφωνο το έχεις

Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. cbr 600 f4 ("να το πάρω?")
    από amixanos στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2010, 13:37
  2. Θελω V-strom.....αλλα απο που να το παρω
    από cyclist777 στο forum Suzuki V-Strom series