Σελίδα 5 από 14 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 205

Θέμα: "οι εκδρομές μου" και ο απαραίτητος προστατευτικός εξοπλισμός, σκέψεις και αποφάσεις

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    Ελπίζω να μη πιστέυουν κάποιοι οτι ο κάθενας που ποστάρει μια βόλτα εδω μέσα εκπροσωπεί και το τρόπο που το μοτο.γρ. εκτελεί επίσημα ομαδικές βόλτες.
    Θα ήθελα λίγο να μου εξηγήσεις ποιά η διαφορά στον τρόπο εκτέλεσης της βόλτας από ένα μέλος του φόρουμ και ποιά η επίσημη. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Ο σπύρος έγραψε το θέμα για να τονίσει την αναγκαιότητα του εξοπλισμού στην οποιαδήποτε βόλτα! Είτε είναι για δουλειά, είτε για ψυχαγωγία! Άμα σε κάποιους δεν αρέσει ή δεν το προτιμούν, μπορούν να απέχουν!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Σωστά...

Αν έρθει κάποιος ή κάποια φορώντας κράνος, γαντια, μπότες και τίποτα άλλο, θα τον/την πέρνατε μαζί σας γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στην τρέλα...

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παρακαλώ να μη κλειδωθεί μέχρι να σχολασω
    Ευχαριστώ για την κατανόηση

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Παρακαλώ να μη κλειδωθεί μέχρι να σχολασω
    Ευχαριστώ για την κατανόηση

τι ωρα σχολας..

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    τι ωρα σχολας..
    προσέχουμε για να έχουμε!...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilos888 Προβολή μηνύματος
    Θα ήθελα λίγο να μου εξηγήσεις ποιά η διαφορά στον τρόπο εκτέλεσης της βόλτας από ένα μέλος του φόρουμ και ποιά η επίσημη.
    Αν θυμάμαι καλά, υπάρχουν μόνο συμβουλές. Δεν θυμάμαι να έχει έρθει κανείς χωρίς κράνος βέβαια, αλλά δεν νομίζω να έχει φάει σούτ και κάποιος που δεν είχε φουλ εξοπλισμό.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Δεκτή η παρατήρηση περί υπερβολής, πιθανόν και δίκαιη κιόλας διότι εγώ είμαι φορτισμένος και αυτό μου βγαίνει. Ενοχικό δεν πάω να φορτώσω πουθενά. Και εννοείται πως και με το μαγιώ να είχε έρθει κάποιος και να έπεφτε, πάλι θα σταματούσαμε όλοι να βοηθήσουμε. Αλλά τότε θα του έλεγα καλά να τα πάθεις μαλάκα μου που χτύπησες. Και μετά περαστικά.

Πέρα λοιπόν από τον Βύρωνα που οδηγεί τριάντα χρόνια και έχει κάνει ότι έχει κάνει και έχει μυαλό και τα πάντα ή μερικούς ακόμα που επίσης οδηγούν πολλά χρόνια και έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα και καταλαβαίνουν ευκόλως και δυσκόλως εννοούμενα, έχει και άλλους που μιά ζωή βλέπουν τον καγκουρόσαυρο της γειτονιάς τσιτσίδι και καταλαβαίνουν ότι ΑΥΤΟ είναι ο σωστός εξοπλισμός και αυτό εφαρμόζουν από τότε που πήραν μοτοσικλέτα. Ένας τέτοιος μπορεί να σωθεί από τραυματισμό βλεποντας τέτοια ποστ; Εξάλλου σε όσες βόλτες είχα πάει από τότε που μπήκα στο μοτο, οι τσιτσιδαίοι ήταν η εξαίρεση και έτρωγαν και φιλικό κράξιμο σε κάθε στάση. Ενοχλεί το "υποχρεωτικά", ενοχλεί το ότι το βλέπουμε γραμμένο.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    εντελώς φιλικά μιλάω με όλους.... εγώ είμαι αεκ, εσύ γαύρος... τι να κάνουμε τώρα, να σκοτωθούμε???

μου κάνει εντύπωση όμως που αυτό το λες εσύ που κάποιο καιρό πριν είχες πτώση από ανωμαλία στον δρόμο στον Πειραιά, το μπουφάν σου διαλύθηκε αλλά σε προστάτεψε....

είναι λίγο αντιφατικό...

αν πάλι κάνω λάθος και σε μπερδεύω με άλλον, γράψε λάθος, ένα μυαλό μερα-νύχτα...

ΕΔΙΤ - όχι δεν κάνω λάθος
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=133974
    Όπως βλέπεις το θέμα που προκαλεί διαφωνία δεν είναι το αν είναι ή όχι,χρησιμότατος ο εξοπλισμός.η απάντηση είναι μονοκούκι.

Το θέμα είναι ο τρόπος που διαλεξες να εκφραστεις.
    Σε ανοιχτή δημόσια βόλτα,απλά δεν παίζει η τύπου αποφασίζομεν και διατασσομεν προσέγγιση που διαλεξες να χρησιμοποιήσεις στο αρχικό ποστ.
    Ούτως ή άλλως,το μότο.γρ έχει φροντίσει να διαμορφώσει την αρκούντως κατάλληλη κουλτούρα για τις βόλτες.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    ρε παιδια,δειτε το λιγο οπως πρεπει.δεν ξερω πως το εχει στο μυαλο του ο σπυρακος και ισως να το εξεφρασε λιγο λαθος,λιγο υπερβολικα..
    διδαχθειτε απο αυτο το θεμα.μην ψαχνετε αφορμες για "καυγα".
    οκ,μπορει να πεις "ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις τι θα φοραω" αλλα σκεψου οτι το λεει για το καλο σου.δεν νομιζω οτι αν παει καποιος και δεν εχει παντελονι μηχανης αλλα ενα τζην θα του πει,φυγε,δεν ερχεσαι μαζι μας.τουλαχιστον ετσι το καταλαβαινω εγω το θεμα..
    ναι μεσα στην πολη δεν φοραω παντελονι και μποτες,ναι το καλοκαιρι οδηγαω με βερμουδα αλλα οταν θα βγω εστω και μεχρι το αιγιο η το μεσολογγι,εφοσον εχω τον εξοπλισμο,γιατι να καθεται στην ντουλαπα;
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Ενοχλεί το "υποχρεωτικά", ενοχλεί το ότι το βλέπουμε γραμμένο.
    Αυτό ακριβώς φίλε.τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gayros Προβολή μηνύματος
    Όπως βλέπεις το θέμα που προκαλεί διαφωνία δεν είναι το αν είναι ή όχι,χρησιμότατος ο εξοπλισμός.η απάντηση είναι μονοκούκι.

Το θέμα είναι ο τρόπος που διαλεξες να εκφραστεις.
    Σε ανοιχτή δημόσια βόλτα,απλά δεν παίζει η τύπου αποφασίζομεν και διατασσομεν προσέγγιση που διαλεξες να χρησιμοποιήσεις στο αρχικό ποστ.
    για μία φορά ακόμα δλδ βλεπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, αυτό δεν μου λες???

την βόλτα επιλέγω και την κάνω ανοιχτή γιατί πραγματικά θέλω να είναι ανοικτή.....
    από την στιγμή που είναι βόλτα μέλους και όχι φόρουμ, επιλέγω/θέτω όρους σε κάποια πράγματα εξ αρχής για να μην παρεξηγηθεί και κανείς.... όπως όταν λέμε "ταπεράκια" έτσι τώρα πια θα λέμε και "εξοπλισμός".... όπως αν κάποιος δεν θέλει ταπεράκι αλλά ταβέρνα δεν θα έρθει, έτσι και κάποιος που δεν θέλει να βάλει τον εξοπλισμό, πάλι δεν θα έρθει....

καμία παρεξήγηση, κανένα πρόβλημα.... είναι τόσο απλό....

Φίλε εννοείται πως δεν παίζει παρεξήγηση.κουβέντα κάνουμε.

Εμένα που δεν εχω παντελόνι,θα με αποκλείσετε δηλαδή από την επόμενη;
    Παράδειγμα το φέρνω,για να σου δείξω οτι αυτή η προσέγγιση ολισθαίνει επικίνδυνα προς άλλα μονοπάτια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    H ημέρα της μαρμότας. Το απίθανο το γέλιο. Οι ίδιες ατάκες παντού...

Η κουβέντα αυτή έχει γίνει -άπειρες- φορές σε ζωντανές συζητήσεις, σε άλλα φόρα κλπ, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και σχόλια, θα πω το εξής: Ο Γιώργης είναι ένας ικανότατος και ασφαλέστατος οδηγός. Έχουμε γράψει χιλιόμετρα πολλά σε ρυθμούς αυστηρά τουριστικούς και η οδήγησή του ήταν άψογη πάντα. Το συγκεκριμένο ατύχημα, πιστεύω ένας από τους λόγους που έγινε ήταν τα λάστιχα που είχαν φτάσει στο τέλος τους. Χωρίς πλήρη εξοπλισμό δε, δεν θα μιλούσαμε για ένα σπασμένο πόδι και μερικές γρατσουνιές και μώλωπες. Και μην φανταστεί κανείς εξοπλισμό πανάκριβο, πλην του κράνους που ήταν ένα Shark από τα καλά (εννοώ όχι θερμοπλαστικό) τα υπόλοιπα δεν ήταν "φίρμες". Ήταν όλα φορεμένα και αυτό του γλίτωσε παλάμες και δάχτυλα, αγκώνες, ώμους, στήθος, πέλματα, γόνατα και στα δύο πόδια. Είμαι σίγουρος ότι το πρωί που φύγαμε όλο χαμόγελα, στο μυαλό του δεν ήταν το να πέσει, ήταν το να περάσει καλά. Αλλά πάντα ντύνεται για τα χειρότερα και αυτό έκανε και την Κυριακή το πρωί.

Από αυτή την οπτική το κοιτάζω λοιπόν. Η πτώση είναι μέσα στο πρόγραμμα. Και ο πιο έμπειρος μπορεί να κάνει λάθος. Και μπορεί το μηχανάκι σου που το ξέρεις και η διαδρομή που την ξέρεις, μιά συγκεκριμένη μέρα να μην γίνει αυτό που ξέρεις. Το πέσιμο είναι το ρίσκο που όλοι μας αναλάβαμε καβαλώντας. Και δέχομαι ότι έπεσα και θα ξαναπέσω, ότι θα πέσει ο οποιοσδήποτε κάποια στιγμή, είναι άσχημο, είναι δύσκολο, είναι μιά πραγματικότητα. Και επειδή κανείς μας δεν έχει ραντεβού με το πότε θα πέσει ώστε να γίνει με τις συνθήκες που "βολεύει" για να μην πάθει ζημιά, θα προτιμούσα να μην μαζεύω κρέατα από τον φίλο μου που πήγαμε βόλτα, ούτε να τον βάλω να μαζέψει τα δικά μου. Ούτε να δω αίμα φίλου χυμένο στο δρόμο. Ναι, μπορεί να γίνει αυτό και με τον πλήρη εξοπλισμό. Είναι σαφώς πιο πιθανό να γίνει όταν ο άλλος φεύγει "τσιτσίδι" ακόμα και με αστείο πέσιμο. Υπό αυτή την οπτική, συμφωνώ με τον Σπύρο. Εσείς όλοι είστε μεγάλα παιδιά και αναλαμβάνετε τις προσωπικές σας ευθύνες. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνετε, έχετε ευθύνες απέναντι και στην παρέα σας. Για να μην πω για την οικογένειά σας και τον κύκλο σας εκτός μοτοσικλέτας. Δείτε απλά τις φωτό και φανταστείτε το χέρι σας γυμνό στην ίδια φάση, το κορμί σας με κοντομάνικο, το πόδι σας με τζιν ή βερμούδα και αθλητικό αντί για μπότα. Δεν μιλάω για το κεφάλι καν.

Το αν χάσω μιά βόλτα δεν με νοιάζει, καλά να είμαστε θα ξαναπάμε. Το να βλέπω μερικές μέρες άσχημα όνειρα θα περάσει. Το να χάσω ένα φίλο από το πουθενά με πειράζει. Και αυτά τα δευτερόλεπτα που πίστευα ότι ο Γιώργος έχει φύγει για αλλού, αυτά τα γαμημένα δευτερόλεπτα δεν μπορώ να σταματήσω να τα σκέφτομαι.

+1000 Περαστικά στον Γιώργο.Θυμήθηκα τη δική μου κακή στιγμή.Σ΄ευχαριστώ για τη ψυχραιμία,την υποστήριξη κ τη βοήθεια που μου πρόσφερες.

ΥΓ.Τώρα για τον παίκτη μας,θα πω οτι ηταν μια σατανική σύμπτωση κ ουδέν μια σχέση έχοντας με τις κακοήθειες που λέτε!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pektis Προβολή μηνύματος
    Δεν νομιζω οτι ο Σπυρος θελει να το ''παιξει'' αυστηρος ή ο μπαμπας του καθενος μας. Ξερουμε ολοι οτι απο την στιγμη που καβαλαμε, ειμαστε εκτεθειμενοι σε κινδυνους.
    Απλα, το ατυχημα ηταν ενας λογος για να θυμηθουμε ποσο σημαντικο ρολο παιζει ο εξοπλισμος στον αναβατη...
    Δεν θα πω περισσοτερα, εξαλου μεγαλα παιδια ειμαστε και καταλαβαινουμε...
    +1

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Αν θυμάμαι καλά, υπάρχουν μόνο συμβουλές. Δεν θυμάμαι να έχει έρθει κανείς χωρίς κράνος βέβαια, αλλά δεν νομίζω να έχει φάει σούτ και κάποιος που δεν είχε φουλ εξοπλισμό.
    Σε πρόσφατη βόλτα με τάπερ κάποιος δεν είχε σωστά υποδήματα. Εμένα μου κακοφάνηκε αλλά δεν ήταν στους όρους της βόλτας. Αν τώρα οι όροι αλλάξουν σίγουρα θα χαρώ. Με θλίβει φυσικά πως κάποιος μπορεί να μην έχει την οικονομική άνεση για εξοπλισμό πάνω απο αθλητικά. Σίγουρα πάντα παίζει η αρχή μεγαλα παιδια είμαστε και βάζουμε τις προτεραιότητες μας (οικονομικά και όχι μόνο) όπως νομίζουμε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    για μία φορά ακόμα δλδ βλεπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, αυτό δεν μου λες???

την βόλτα επιλέγω και την κάνω ανοιχτή γιατί πραγματικά θέλω να είναι ανοικτή.....
    από την στιγμή που είναι βόλτα μέλους και όχι φόρουμ, επιλέγω/θέτω όρους σε κάποια πράγματα εξ αρχής για να μην παρεξηγηθεί και κανείς.... όπως όταν λέμε "ταπεράκια" έτσι τώρα πια θα λέμε και "εξοπλισμός".... όπως αν κάποιος δεν θέλει ταπεράκι αλλά ταβέρνα δεν θα έρθει, έτσι και κάποιος που δεν θέλει να βάλει τον εξοπλισμό, πάλι δεν θα έρθει....

καμία παρεξήγηση, κανένα πρόβλημα.... είναι τόσο απλό....
    +1, και δεν έχω καταλάβει ποια ακριβώς φράση ξίνισε σε ορισμένους ... μάλλον γουστάρουν την αντιπαράθεση ή εγώ ... δεν βλέπω κάπου τον τρόπο που ξίνισε .. ; !

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrval Προβολή μηνύματος
    1. Οι παραπάνω φωτογραφίες του εξοπλισμού είναι από τα πιο χρήσιμα θέματα που μπορούν να υπάρξουν στο φόρουμ.
    2. Είναι αυτονόητο ότι ο καθένας φοράει ότι νομίζει καλύτερο για τον εαυτό του. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που χρήζει της μεγαλύτερης προσοχής σε μια εκδρομή πρέπει να είναι ο ρυθμός. Πάντα θα υπάρχει αυτός που δε θα μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των υπολοίπων και ή δε θα το καταλαβαίνει και απλώς θα προσπαθεί να πάει γρηγορότερα από τα όριά του ή δε θα θέλει να το παραδεχθεί.
    Αν κάποιος προσπαθήσει να πάει γρηγορότερα από τα όρια του είναι δικό του πρόβλημα / ευθύνη. Χίλιες φορές καλύτερα να χάσει τον δρόμο και την παρέα παρά να πέσει. (ο Σπύρος πάντα αναφέρει να γίνει μελέτη της διαδρομής και λόγω καλής θέλησης στις περισσότερες διασταυρώσεις συνήθως περιμένει, χωρίς φυσικά τέτοια υποχρεώση)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrval Προβολή μηνύματος
    Όσο περισσότερα τα άτομα (που πιθανόν κάποια να γνωρίζονται για πρώτη φορά) τόσο μεγαλύτερος αυτός ο κίνδυνος. Εννοείται ότι δε μιλάω για τη συγκεκριμένη εκδρομή αφού δε γνωρίζω τί και πώς έγινε.
    Και όσο αφορά το πλήθος, όταν τα άτομα είναι περισσότερα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να ταιριάξεις με κάποιον.

Να τελειώσω πως εγώ δεν έχω καν ζητήσει τηλέφωνο στις 2-3 βόλτες που έχουμε κάνει, για να πάρω σε περίπτωση που χαθώ. Γνωρίζω πως αν χαθώ χάθηκα και πρόβλημα μου.

Άσχετο, αλλά μου κάνει εντύπωση πάντως που στα forum υπάρχουν τόσοι πολλοί υπέρμαχοι του εξοπλισμού και ταυτόχρονα έξω στους δρόμους σχεδόν όλοι με κοιτάνε περίεργα που φοράω επιγονατίδες με το KLE.
    Κλεκλές

Σελίδα 5 από 14 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μποτες, να μου επιτρεπουν να μπω πιστα αλλα να ειναι και ανετες...
    από Panos1313 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2010, 14:35
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2010, 19:20
  3. Οι διακοπές μου...
    από BELZEBOYLIS στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2008, 10:23
  4. Οι καινουριες μου μποτες !!
    από McTalas στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 19