Όσοι με γνωρίζουν από παλιά, γνωρίζουν ότι πάντα ήμουν της άποψης ότι δεν νοείται να πηγαίνει κάποιος εκδρομή χωρίς να φέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό…. Αυτή η θέση μου ήταν αιτία (ή από τις αιτίες – δεν έχει σημασία) να τσακωθώ με φίλους σε σημείο που σήμερα να μην μιλιόμαστε…
Και για να μην παρεξηγιόμαστε, με τον όρο «εξοπλισμός» δεν εννοώ απλά κράνος - μπουφάν, αλλά και μπότες και παντελόνι και γάντια….
Ούτε βέβαια εννοώ ο οδηγός να είναι ντυμένος κομπλέ και ο/η συνεπιβάτης/ισσα να είναι με τα τζηνάκια, το αθλητικό παπουτσάκι και το κρανάκι (συνήθως αμφιβόλου ποιότητας)….
Γεγονός είναι ότι το ατύχημα είναι απρόβλεπτο…. Μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, είτε φταίμε είτε δεν φταίμε, είτε έχει ντάλα ήλιο είτε βρέχει, είτε είμαστε σε διαδρομή που την ξέρουμε σαν την παλάμη μας είτε όχι, είτε, είτε, είτε…. Κάπως έτσι έπεσε και προχτές ο Γιώργης…. Το τι ακριβώς συνέβη και πώς και γιατί, έχει μικρή σημασία….
Σημασία έχει ότι ο Γιώργης την γλύτωσε με την μικρότερη δυνατή ζημιά, σπασμένο πόδι από την μοτοσυκλέτα του…. Ναι, έπαιξε ρόλο και η τύχη, είναι στο παιχνίδι και αυτή αναμφίβολα… Πέρα όμως από την τύχη, ο Γιώργης, φόραγε πλήρη εξοπλισμό….
Εμείς που ήμασταν παρόντες στο συμβάν, που είδαμε το πώς έγινε η μοτοσυκλέτα, που είδαμε πού έγινε το χτύπημα και που βρέθηκαν μηχανή και αναβάτης, καταλήξαμε στο ότι αν ο Γιώργης δεν φόραγε τον εξοπλισμό του, η ζημιά θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη… Υπήρξε μάλιστα συμφορουμίτης ο οποίος δήλωνε ότι «ήρθε η ώρα να πάρω παντελόνι»…. Αν κάπου υπερβάλω ή κάνω λάθος στο ελάχιστο, παρακαλούνται οι εκδρομείς της Κυριακής να με διορθώσουν….
Προκειμένου να αντιληφθείτε τον βαθμό προστασίας που παρείχε ο εξοπλισμός στον Γιώργο, παραθέτω τις παρακάτω φωτογραφίες… Για το ανέβασμά τους, έχω πάρει την έγκριση τόσο του Γιώργου όσο και του Σωτήρη, του γιού του (ο οποίος και μου τις έστειλε)…. Σημειώστε ότι και οι δύο, σε διαφορετικές συνομιλίες που είχαμε, ο ένας το πρωί και ο άλλος το βράδυ, μου δώσανε την ίδια απάντηση:
«Ναι, ανέβασέ τες μπας και τις δει κανα παιδί και τον σώσουμε…»
![]()