Σελίδα 1 από 14 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 205

Θέμα: "οι εκδρομές μου" και ο απαραίτητος προστατευτικός εξοπλισμός, σκέψεις και αποφάσεις

Exclamation "οι εκδρομές μου" και ο απαραίτητος προστατευτικός εξοπλισμός, σκέψεις και αποφάσεις

Όσοι με γνωρίζουν από παλιά, γνωρίζουν ότι πάντα ήμουν της άποψης ότι δεν νοείται να πηγαίνει κάποιος εκδρομή χωρίς να φέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό…. Αυτή η θέση μου ήταν αιτία (ή από τις αιτίες – δεν έχει σημασία) να τσακωθώ με φίλους σε σημείο που σήμερα να μην μιλιόμαστε…
    Και για να μην παρεξηγιόμαστε, με τον όρο «εξοπλισμός» δεν εννοώ απλά κράνος - μπουφάν, αλλά και μπότες και παντελόνι και γάντια….
    Ούτε βέβαια εννοώ ο οδηγός να είναι ντυμένος κομπλέ και ο/η συνεπιβάτης/ισσα να είναι με τα τζηνάκια, το αθλητικό παπουτσάκι και το κρανάκι (συνήθως αμφιβόλου ποιότητας)….

Γεγονός είναι ότι το ατύχημα είναι απρόβλεπτο…. Μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, είτε φταίμε είτε δεν φταίμε, είτε έχει ντάλα ήλιο είτε βρέχει, είτε είμαστε σε διαδρομή που την ξέρουμε σαν την παλάμη μας είτε όχι, είτε, είτε, είτε…. Κάπως έτσι έπεσε και προχτές ο Γιώργης…. Το τι ακριβώς συνέβη και πώς και γιατί, έχει μικρή σημασία….
    Σημασία έχει ότι ο Γιώργης την γλύτωσε με την μικρότερη δυνατή ζημιά, σπασμένο πόδι από την μοτοσυκλέτα του…. Ναι, έπαιξε ρόλο και η τύχη, είναι στο παιχνίδι και αυτή αναμφίβολα… Πέρα όμως από την τύχη, ο Γιώργης, φόραγε πλήρη εξοπλισμό….

Εμείς που ήμασταν παρόντες στο συμβάν, που είδαμε το πώς έγινε η μοτοσυκλέτα, που είδαμε πού έγινε το χτύπημα και που βρέθηκαν μηχανή και αναβάτης, καταλήξαμε στο ότι αν ο Γιώργης δεν φόραγε τον εξοπλισμό του, η ζημιά θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη… Υπήρξε μάλιστα συμφορουμίτης ο οποίος δήλωνε ότι «ήρθε η ώρα να πάρω παντελόνι»…. Αν κάπου υπερβάλω ή κάνω λάθος στο ελάχιστο, παρακαλούνται οι εκδρομείς της Κυριακής να με διορθώσουν….

Προκειμένου να αντιληφθείτε τον βαθμό προστασίας που παρείχε ο εξοπλισμός στον Γιώργο, παραθέτω τις παρακάτω φωτογραφίες… Για το ανέβασμά τους, έχω πάρει την έγκριση τόσο του Γιώργου όσο και του Σωτήρη, του γιού του (ο οποίος και μου τις έστειλε)…. Σημειώστε ότι και οι δύο, σε διαφορετικές συνομιλίες που είχαμε, ο ένας το πρωί και ο άλλος το βράδυ, μου δώσανε την ίδια απάντηση:
    «Ναι, ανέβασέ τες μπας και τις δει κανα παιδί και τον σώσουμε…»

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20140319_093720.jpg 
Προβολές:	477 
Μέγεθος:	92,9 KB 
ID:	312419

Όνομα:	IMG_20140319_093724.jpg 
Προβολές:	476 
Μέγεθος:	88,5 KB 
ID:	312420

Όνομα:	IMG_20140319_093734.jpg 
Προβολές:	477 
Μέγεθος:	89,1 KB 
ID:	312421

Όνομα:	IMG_20140319_093755.jpg 
Προβολές:	476 
Μέγεθος:	61,1 KB 
ID:	312422

Όνομα:	IMG_20140319_094007.jpg 
Προβολές:	479 
Μέγεθος:	95,3 KB 
ID:	312423

Γεγονός είναι ότι στις «βόλτες μου» (αυτές τις σιδερόκωλες με τα ταπεράκια ντε), ποτέ κανείς δεν ήρθε μη πλήρως εξοπλισμένος, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων…
    Το προχτεσινό συμβάν όμως με κάνει να επανέλθω στα πιστεύω μου πεπεισμένος όσο ποτέ άλλοτε ότι όσο ακραία και μπορεί να είναι, είναι τα σωστά….

Συγχωρέστε με κύριοι, αλλά σε «δική μου» εκδρομή, κανείς, για κανένα λόγο δεν θα έρθει χωρίς να έχει πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας…. Είτε οδηγός είτε συνοδηγός.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    δεν μπορω παρα να συμφωνησω.δεν νοειται βολτα χωρις εξοπλισμο..ειδικα οταν εχεις τα παντα στην ντουλαπα και δεν τα φορας,γιατι κανει ζεστη,γιατι ,ελα μωρε μεχρι εδω πιο περα παμε,γιατι βαριεσαι,γιατι γιατι γιατι..
    σπυρακο,σε ευχαριστω για αυτο το θεμα,ευκαιρια να πισω την γωγω να παρουμε μποτακια.
    ας τα εχουμε αυτα στο μυαλο μας,κι ας μην χρειαστει ποτε να το μαθουμε..
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Θεσσαλικό Κλιμάκιο ! Το avatar του/της Hell_Rider
    + απειρα....
    Now people keep asking if we're going to change
    I look'em in the eye
    Tell'em no fucking way !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της KotsosDR
    Περαστικα στον οδηγο .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    mlkia !
    ανανήψαντας

Εύγε σε όλους, και στον Σπύρο αλλά και στον Γιώργο με τον γιο του. Ζορίζομαι σε μεγάλο βαθμό οικονομικά αυτόν τον καιρό αλλά προτιμώ να χάσω βόλτες παρά τις ζωές μας. Καιρός λοιπόν να ψαχτώ ξανά για παντελόνι, τρία έχω αγοράσει στη ζωή μου και κανένα δεν φόρεσα όσο έπρεπε. Κράνος ανθρωπινό ευτυχώς αγόρασα ξανά (μετά τη βόλτα στο Ναύπλιο) κι ας είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ζορίζομαι οικονομικά τώρα, εννοείται πως δεν θα το μετανιώσω στιγμή. Μπότες καινούργιες έχω..
    Καιρός επίσης είναι να τα δει και η Αγάπη, μέχρι σήμερα με άκουσε στο κράνος (της το πήρα δώρο όταν είχα την ευχέρεια) κι ας ήταν κάτι που δεν μπορούσε να συμβαδίσει με το μακιγιάζ.. γαντάκια (όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά κάτι κάνουν), μπουφάν την βόλεψα προσωρινά με ένα παλιό δικό μου που φορούσα τις εποχές που ήμουν σαν τον Ψάλτη, της είναι λίγο μεγάλο, σαν να ήταν δικό της από την αρχή όμως και απλώς αδυνάτησε κατά ένα πεντόκιλο ας πούμε. Λάθος αλλά.. κι εγώ αδυνάτησα από την ώρα που πάτησα το πόδι μου στη ρημάδα ( ) και το μπουφάν μου πέφτει λίγο "αεράτο" πια, δυστυχώς όμως κάποιοι δεν έχουμε το ίδιο σώμα όλες τις εποχές του χρόνου κι όπως είναι ευνόητο δεν γίνεται να αγοράσουμε το μπουφάν που καταλήξαμε σε τρία διαφορετικά νούμερα..
    μποτάκια και παντελόνι και για εκείνη λοιπόν, διαφορετικά θα προτιμήσω να έρχομαι μονός.

Ας μας γίνει μάθημα αυτό που συνέβει στον Γιώργο..

Συμφωνω σε οτι αναφερεις για τον εξοπλισμο Σπυρο,οσο πιο πολλα τοσο καλυτερα.
    Υπαρχουν αναβατες ομως που δεν την παλευουν με παντελονι π.χ το καλοκαιρι οπως εγω,και γενικα σπανια θα φορεσω.Την απαντηση την ξερω,αν πεσω
    οι πιθανοτητες να παθω ζημια ειναι πολλες..φοραω απλα επιγονατιδες,και εννοειται μποτες μπουφαν κτλ.
    Πιστευα ομως οτι ανεξαρτητα απο το ποιος κανονιζει μια βολτα,ειμαστε ενηλικες και εχουμε την απολυτη ευθυνη των πραξεων μας,ναι?
    Το να υπαρχει ελεγχος εξοπλισμου πριν απο καθε βολτα το θεωρω τραβηγμενο.
    Προτιμω να ειμαι πιο προσεκτικος και να μην τρεχω,προλαμβανοντας την στραβη οσο μπορω,φορωντας οσα αντεχω,παρα να ειμαι ντυμενος αστακος και να πηγαινω γυρευοντας.O νοων νοειτω..
    Προσωπικη αποψη.

Οσο αναφορα τους συνοδηγους,εσεις που ειστε παντρεμενοι η χρονια δεσμευμενοι το εχετε λυσει το θεμα
    εξοπλισμου γιατι τα αγορασατε μια φορα,και ολα κομπλε.
    Εμεις που δεν ειμαστε παντρεμενοι πρεπει καθε φορα που χωριζουμε η βρισκουμε ετερον ημιση,να αγοραζουμε
    εξοπλισμους απο την αρχη καθοτι καμμια δεν ειναι η ιδια με την προηγουμενη
    Τελευταία τροποποίηση από taisteal; 20/03/2014 στις 02:52.

Aν ειναι να περναμε κι απο ελεγχο εξοπλισμου, καλυτερα να πηγαινουμε μονοι μας…
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Από τη μία είναι λογικό όλοι να θέλουμε να περάσουμε καλά σε μία βόλτα κι ο εξοπλισμός βοηθάει σε αυτό, βγαίνουμε 10 μηχανάκια βόλτα ο ένας δεν φοράει κράνος, πέφτει και μας χαλάει τη βόλτα, οπότε λες όλοι κράνος, όποιος δεν.... βόλτα μαζί μου δεν έχει. Από την άλλη βρε παιδί μου βγαίνεις βόλτα με άλλους μαζί φουλ προβλεπέ και ο ένας της παρέας είναι κ@υλωμένος για χίλιους δύο λόγους αλλά είναι και ψιλοκουλάδι, οπότε τρώει τη σαβούρδα και πάλι χαλάει η εκδρομή των υπολοίπων.
    Θέλω να πω θα τσεκάρεις εξοπλισμό, θα πρέπει να τσεκάρεις και ικανότητες???

Τραβηγμένο κατά την άποψή μου. Σωστό για τα βασικά του εξοπλισμού αλλά όπως ειπώθηκε μεγάλα παιδιά είμαστε παίρνουμε και τις ευθύνες μας. Είναι το ίδιο επικίνδυνο να είσαι χωρίς παντελόνι γάντια με το να πηγαίνεις σβέλτα σε βόλτες με πολλά χιλιόμετρα και χρονικούς περιορισμούς επιστροφής και να μην το έχεις. Ίσως το 2ο να είναι πιο επικίνδυνο με την έννοια ότι ένας wannabe Rossi μπορεί να πάρει σβάρνα και άλλους όταν το κυνηγάει.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    […]Θέλω να πω θα τσεκάρεις εξοπλισμό, θα πρέπει να τσεκάρεις και ικανότητες???[…]
    Τι εννοουμε "θα τσεκαρεις εξοπλισμο";

Υπάρχουν μπουφαν Ρεβιτ, υπαρχουν και του Λιντλ
    Υπαρχει κρανος των 600 και των 60 ευρω

Πριν λιγο καιρο εξω απο τη δουλεια μου (Ερμου), παρκαρε ντατσουν με γυφτους και ειχε πανω κουτες με μποτες μηχανης, 10 ευρω το ζευγαρι. Χαμός έγινε

Μηπως 'οταν ποστάρουμε συμμετοχες σε βολτες να δηλωνουμε και τον εξοπλισμο μας να παιρνει εγκριση;

Σοβαρευτείτε.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Η υπερβολη στο αποκορυφωμα της. Πιο τραγικο δεν γινετε
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Παρομοιως, συμφωνω ως προς το παραινετικο του θεματος, διαφωνω ως προς το απαγορευτικο-υποχρεωτικο...
    Σε μια σαβουρα που θα σπασει μηχανακι η ποδι με η χωρις εξοπλισμο, η εκδρομη ακυρωνεται και η προσοχη μας παει στον παθοντα... Οπως και να χει...

Δεν θυμαμαι να μιλησα για τσεκαρισμα εξοπλισμου με την εννοια που του δινετε μερικοι (60 - 600 €).......

Υγ.... τις επιγωνατιδες τις θεωρω εξοπλισμο..... ωστοσο υπαρχουν κ καλυτερες λυσεις αν ψαχτει καποιος....

Ψιλοπαλαιό μέλος Το avatar του/της Sotiris S.
    Δεν ειναι κανενας υποχρεωμενος να φοραει πληρη εξοπλισμο. Το νοημα και το μηνυμα του thread ειναι να πεισθουν οσοι νομιζουν οτι ο πληρης εξοπλισμος δεν ειναι απαραιτητος. Απο εκει και περα το αν θα τον φορανε ειναι θεμα του καθενος καθως ειμαστε μεγαλα παιδια και εχουμε κριση.

Σελίδα 1 από 14 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μποτες, να μου επιτρεπουν να μπω πιστα αλλα να ειναι και ανετες...
    από Panos1313 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2010, 14:35
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2010, 19:20
  3. Οι διακοπές μου...
    από BELZEBOYLIS στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2008, 10:23
  4. Οι καινουριες μου μποτες !!
    από McTalas στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 19