Αυτα παθαινεις αν χρησιμοποιεις μη βαμονομημενα θερμομετρα..
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Εγώ το μισό μου μαγείρεμα το κάνω σε αυτό. Φοβερό vfm...
Link γιατί δε βρίσκω;
[Στο επόμενο επεισόδιο: Φούρνοι ειδικά για πίτσα]
Να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου σε αυτό το θρεντάκι.
Ξεκινάω λέγοντας ότι είμαι φύσει και θέσει τεμπέλης.
Μου αρέσει το ψήσιμο, αλλά αυτό που τράβαγα με το κάρβουνο σαν προετοιμασία και διαδικασία ήταν αποτρεπτικό, με κατάληξη να ψήνω το πολύ 3-4 φορές τον χρόνο. Είδα σε φίλο κάποτε μια ψησταριά αερίου και είπα "εδώ είμαστε", αυτό είναι για μένα (τον τεμπέλη).
Έψαξα λοιπόν, πήγα σε μαγαζιά, διάβασα κριτικές και κατάληξα σε αυτή.
Εν γνώσει μου οικονομική, καθώς δεν ήξερα αν θα μου αρέσει τελικά σαν σπορ, καθώς δεν έχω κάνει λίγες αγορές που έχουν μείνει σχεδόν αχρησιμοποίητες.
Τελικά μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος, ψήνω πολύ συχνά, σε σημείο που να μου παραπονιούνται στην οικογένεια ότι τους έχω μπουχτίσει στο κρέας.
Απίστευτη ευκολία, όλα γίνονται γρήγορα και απλά. Πολύ σύντομα μαθαίνει κανείς πώς και πόσο αφήνει τα ψητά για να γίνουν σωστά και να παίρνει τα εύσημα ως ψήστης.
Τα αρνητικά είναι δύο.
1ον. Ποτέ δεν θα πάρεις την γεύση που δίνει η ψησταριά του κάρβουνου. Τελεία.
2ον. Αν αποφασίσεις να ψήσεις για ένα σύνταγμα, τα λίπη που θα πέσουν, είναι δυνατόν να προκαλέσουν αναφλέξεις και φλόγες αρκετά μεγάλες. Μιλάω για την δική μου ψησταριά, δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες.
Πάρτε και μερικές φωτογραφίες.
Η τελευταία είναι αρνίσια μυαλά, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου.
EDIT (μετά από απαίτηση χιλιάδων αναγνωστών): Ιδιαίτερη μνεία χρειάζονται οι αντικολλητικές μεμβράνες που τις χρησιμοποιώ συνέχεια και μου έχουν λύσει τα χέρια. Ενδεικτικά εδώ
Τελευταία τροποποίηση από Dimos35; 30/10/2020 στις 17:08.
Έχω μια αντικολλητική μεμβράνη από τη μέρα που αγόρασα το grill αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Πρέπει να είναι και 4 χρόνια...
Νόμιζα πως είναι μόνο για λαχανικά και σοταρίσματα. Για δώσε πληροφορίες.
Όχι Ζαννή. Τα πάντα μπορείς να βάλεις επάνω. Δεν έχουν κανένα θέμα με μεγάλες θερμοκρασίες, δεν κολλάει τίποτα πάνω τους. Τη χρησιμοποιώ σε μπιφτέκια, σεφταλιές, κεμπάπ, γενικά σε ότι υπάρχει φόβος να "διαλύσει". Είναι ευκολία (είπα ότι είμαι τεμπέλης; )
Μειονέκτημα είναι όμως στα λιπαρά κρέατα που βγάζουν πολλά ζουμιά έχουν κίνδυνο να γίνουν ολίγον βραστά αντί για ψητά. Δεν στραγγίζει δηλαδή και πρέπει να είμαι από πάνω με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τα σκουπίζω (τα λίπη).![]()
Να υποθέσω ότι αντί της μεμβράνης είναι πολύ καλύτερο το ματεμένιο πλατό?
Περιμένω την παράδοση της ψησταριάς και στο μεταξύ έχω αρχίσει και αγοράζω όλα τα απαραίτητα. Πήρα γάντι, ψεκαστήρι, ξύστρες κλπ και πάω να πάρω το πλατό από Δευτέρα
Να έλθει η ψησταριά, να πάρω και την φιάλη και μετά τα κρέατα.
Όχι. Έχω και μαντεμένιο πλατό. Ναι είναι χρήσιμο και πλεονεκτεί στο ότι πυρώνει καλύτερα. Έχει και μια τρυπούλα στην άκρη ώστε να στραγγίζουν τα λίπη. Μειονεκτεί στην ευκολία αν θέλεις να το αφαιρέσεις στην διάρκεια του ψησίματος. Στην μεμβράνη, είναι από κάτω η σχάρα, οπότε την τραβάς με μία τσιμπίδα και συνεχίζεις. Η γνώμη μου είναι να πάρεις ΚΑΙ από αυτές.
Σωστός, αναμένουμε εντυπώσεις και φωτορεπορτάζ. Το πιο σημαντικό αξεσουάρ αν είναι εκτεθειμένη η ψησταριά, είναι η κουκούλα. Επίσης αν δεν έχεις θα χρειαστείς πινέλο σιλικόνης, τσιμπίδες, σπάτουλες και μια ποδιά Chef (δίνει κύρος και προστατεύει από σκασίματα και πιτσιλίσματα λαδιού).![]()