Αν κάποιος έστω απ αυτούς που κυβερνούν γνώριζε από Δημόσια Διοίκηση, θα έπρεπε να τον ενημερώσει ότι η έναρξη κατανάλωσης των αποκαλούμενων "στρατηγικών αποθεμάτων" της Χώρας γίνεται θεσμικά με απόφαση του Κοινοβουλίου και σε περιπτώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή, εκτός αν αυτό είναι που αυτοί θεωρούν πόλεμο.
Φυσικά και λόγω εμπάθειας, δεν είναι αναμενόμενο και κανείς από τους αντιπολιτευόμενους να διαμαρτυρηθεί, προσδοκώντας μισαλλόδοξα την κατάρρευση άσχετα αν συμπαρασύρει μαζί της και μια Χώρα.
Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, όλα υπό έλεγχο. Σε αντίθεση με την σημερινή συνέντευξη στην Telegraph, στην σημερινή συνέντευξη στην El Mundo, αναφέρει πως την Τρίτη οι τράπεζες ανοίγουν.
Α, και πως θα επιβεβαιωθεί η θεωρία του πως οι αγορές θα χάσουν 1 τρις € αν καταρρεύσει η Ελλάδα. Όλη η τύχη της χώρας, μιας ζαριά και ένα στοίχημα του διαπλανητικού οικονομολόγου.
Λες και έχει σημασία, τι θα συμβεί στις αγορές αν καταρρεύσει η Ελλάδα. Θλιβερός πραγματικά...![]()
Θα μπορούσα να κάνω μια οικονομική αναλυσάρα και μετά να τη βάλω στον Μπατο μου. Σε μικροοικονομικό επίπεδο (αυτό που μεταφράζουν τα κανάλια σε πραγματική οικονομία) κανείς δε γνωρίζει ακριβός τι θα γίνει, το μόνο σίγουρο είναι πως έχουν υπάρξει τρομερά κενά και παραλήψεις χρόνων στο τραπεζικό σύστημα. Άλλες έγιναν για να διευκολύνουν λαμόγια και άλλες έγιναν γιατί οι τράπεζες έχουν πανικό καιρό τώρα. Αν η κουβέντα πάει μακροικονομικά πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να στηρίξει το ναι... εκτός και αν κάνουμε αποδεκτό α) οι διεθνείς αγορές θα συνεχίζουν να μας καρφώνουν β)τη διαχείριση του όλου θα την έχουν ηλίθιοι ή λαμόγια.
"... Αντίθετα η ομάδα της αστικής τάξης που κυβερνούσε και νομοθετούσε με τα κοινοβούλια, είχε ΑΜΕΣΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ στη καταχρέωση του κράτους. Το κρατικό έλλειμμα, αυτό ήταν ίσα - ίσα το καθαυτό αντικείμενο της κερδοσκοπίας της και η κύρια πηγή του πλουτισμού της. Κάθε χρόνο κι από ένα νέο έλλειμμα. Ύστερα από κάθε τέσσερα- πέντε χρόνια κι από ένα νέο δάνειο. Και κάθε νέο δάνειο πρόσφερε στη χρηματική αριστοκρατία μια καινούργια ευκαιρία να κατακλέβει το κράτος που κρατιόταν τεχνικά στο χείλος της χρεωκοπίας και που ήταν υποχρεωμένο να διαπραγματεύεται με τους τραπεζίτες κάτω από τους πιο δυσμενείς όρους. Κάθε νέο δάνειο της πρόσφερε μια ακόμα ευκαιρία να καταληστεύει με χρηματιστηριακές επιχειρήσεις το κοινό που τοποθετούσε τα κεφάλαια του σε κρατικά ομόλογα και που στα μυστικά τους ήταν μπασμένες η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της βουλής"
Κ. Μαρξ,"Οι Ταξικοί αγώνες στην Γαλλία 1848-1850"
ps: Δεν είμαι Μαρξιστής
Αυτό μ΄αρέσει καλύτερα...μόνο αυτό να δώ, τον MG-Ktinos με στολή πεζικάριου...![]()
![]()
Ξουλίδου: Ο στρατός μπορεί να παράξει και να τροφοδοτήσει την αγορά με φάρμακα
Προβλέπω -20% στις μετοχές Novartis, Roche, και GlaxoSM την Δευτέρα.![]()
![]()
:rotflmao:
Πάρτα πστη κ πρεζάκι Γιαννακόπουλε!
Το πρώτο σχόλιο από κάτω το διάβασες;![]()
καλα εσεις το γελατε, αλλα αν βγει το ΟΧΙ, εγω κανω ψαχτικη για καραμπινα...δεν ξερω αν θα την πληρωσω ή θα την "απαλλοτριωσω", αλλα οποιος μπει απροσκαλεστος στο φτωχικο μου, θα φυγει μισος...στην κυριολεξια...
και δεν κανω πλακα...
![]()
Παντως εμεις την πεμπτη,προχτες,κανονικη παραλαβη σε παραγγελιες φαρμακων ειχαμε...
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Αν βγει ναι σε 2 χρόνια από τώρα max και αν δε μου έχει κάτσει το joker έχω φύγει εκτός συνόρων.
same thing ρε boy...![]()