Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 99

Θέμα: Επιλογή πρώτης μηχανής, αναβατης σε απόγνωση

Μέλος
    Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτήν την λογική.
    Και εγώ νέος οδηγός ήμουν και είμαι, παρότι βαδίζω για τα 45 χρόνια και η νέα μηχανή, με σύγχρονο abs και όλες τις άλλες ευκολίες με έχει σώσει σε δυο τρεις περιπτώσεις από τούμπα.

Ειδικά τώρα με τις πρώτες βροχές όπου η άσφαλτος είναι γυαλί από τη γλίτσα.

Το γεγονός ότι είναι νέος κάποιος δεν σημαίνει ότι πρέπει σώνει και καλά να πέσει, άσχετα που είναι πιο πιθανό.

Για εμένα πάρε κάτι που μπορείς όχι στο μέγιστο του budget, πάρε και σωστό εξοπλισμό και ξεκίνα να μαθαίνεις τα υπέροχα μέρη που έχει ο τόπος σου (εκτός από τα κοντοσούβλια και το χοντρό) και όχι από ότι γράφει ο καθένας μας από το πληκτρολόγιο.
    Επίσης είναι σημαντικό να μάθεις με καλή πρώτη αίσθηση και όχι να σιχτιριζεις την ώρα και τη στιγμή που πάνω σε κάποιο βουνό θα σε αφήσει το κάθε μεταχειρισμένο από μια βλάβη.

Το versys είναι μια καλή περίπτωση, το 450 mt της cf και το Himalayan της royal, όλα είναι εξαιρετικά όχι μόνο για πρώτη αλλά και για τελευταία μηχανή.

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Δεν το πρόλαβα το Versys, οπότε κοιτάω λίγο παραπέρα. Κι επειδή το xt της σχολής μου φάνηκε ποδήλατο και υπερβολικά άνετο, είπα να συνεχίσω με ένα αντίστοιχο. Οπότε μεταξύ των δύο ποιο θα επιλέγατε; Μήπως κανένα εκ των δύο;
    https://www.car.gr/s/n1qia45m/
    https://www.car.gr/s/pdpche6g/

Θα ήθελα να πάρω το μοντέλο του 2009, αλλά σαν πολλά χιλιόμετρα δεν έχει;

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peterjackson Προβολή μηνύματος
    Δεν το πρόλαβα το Versys, οπότε κοιτάω λίγο παραπέρα. Κι επειδή το xt της σχολής μου φάνηκε ποδήλατο και υπερβολικά άνετο, είπα να συνεχίσω με ένα αντίστοιχο. Οπότε μεταξύ των δύο ποιο θα επιλέγατε; Μήπως κανένα εκ των δύο;
    https://www.car.gr/s/n1qia45m/
    https://www.car.gr/s/pdpche6g/

Θα ήθελα να πάρω το μοντέλο του 2009, αλλά σαν πολλά χιλιόμετρα δεν έχει;
    Αυτα επρεπε να τα πουλανε 4κ σε αψογη κατασταση. Ειναι 17 ετων! Παρε ενα cb500x τριετιας καλύτερα.

Η γυναίκα συνεχίζει να πιέζει προς το Himalayan, εγώ ως ψείρας και υπέρ αναλυτικός σκαλίζω κάθε μέρα το car.
    Χθες έπεσα πάνω σε αυτή την αγγελία και θα ήθελα καμία γνώμη από τους συμφορουμίτες, μιας που είστε πιο έμπειροι.

https://www.car.gr/classifieds/bikes...v-strom-650-xt

Άλλη κατηγορία, λιγότερο on/off αλλά σίγουρα πιο άνετο για ασφάλτινες διαδρομές και αν πιστέψω την Suzuki, με το κατάλληλο λάστιχο, πατάει στρωτό χωμα. Κι αν δεν μου κάνει πιστεύω ότι θα φύγει πιο εύκολα από τον Ινδό. Έρχεται και με προίκα, που τόσο περίπου θα έβγαινε και το Himalayan με τα έξτρα που θέλει για να οπλιστεί με τα βασικά.

Bonus, που δεν νομίζω να έχει καταλάβει η κυρά μου, με το Suzuki θα πηγαίνουμε πιο εύκολα δικάβαλα.
    Οποτε πλέον είμαστε στον τελικό γύρο. Ινδία εναντίον Ιαπωνίας. Himalayan 450 vs V storm 650 xt.
    Απο βδομάδα θα κατέβω στην Αθήνα και έχω προγραμματίσει να τα καβαλήσω και τα δύο.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Η γυναίκα συνεχίζει να πιέζει προς το Himalayan, εγώ ως ψείρας και υπέρ αναλυτικός σκαλίζω κάθε μέρα το car.
    Χθες έπεσα πάνω σε αυτή την αγγελία και θα ήθελα καμία γνώμη από τους συμφορουμίτες, μιας που είστε πιο έμπειροι.

https://www.car.gr/classifieds/bikes...v-strom-650-xt

Άλλη κατηγορία, λιγότερο on/off αλλά σίγουρα πιο άνετο για ασφάλτινες διαδρομές και αν πιστέψω την Suzuki, με το κατάλληλο λάστιχο, πατάει στρωτό χωμα. Κι αν δεν μου κάνει πιστεύω ότι θα φύγει πιο εύκολα από τον Ινδό. Έρχεται και με προίκα, που τόσο περίπου θα έβγαινε και το Himalayan με τα έξτρα που θέλει για να οπλιστεί με τα βασικά.

Bonus, που δεν νομίζω να έχει καταλάβει η κυρά μου, με το Suzuki θα πηγαίνουμε πιο εύκολα δικάβαλα.
    Οποτε πλέον είμαστε στον τελικό γύρο. Ινδία εναντίον Ιαπωνίας. Himalayan 450 vs V storm 650 xt.
    Απο βδομάδα θα κατέβω στην Αθήνα και έχω προγραμματίσει να τα καβαλήσω και τα δύο.
    Για την χρήση που εικάζω ότι την θες είναι μια χαρά το σουτζουκι!
    The Dirty Harry

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Φίλε το όχημα δείχνει μπιμπελό ,φοράει καλά ελαστικά ,καλή επιλογή γενικά και τα έξτρα σε καινούργιο θα πάνε κανα χιλιάρικο + .
    Σαν μοτοσυκλέτα σαφώς ανώτερη από το 450 για διάφορους λόγους και όχι μόνο λόγο της καταγωγής του.

Αν σε νοιάζει να έχει ακόμα πιο εκτός δρόμου χαρακτήρα σε αυτά τα χρήματα θα κοστίζει το καινούργιο ΚΤΜ 390 adventure με το μειονέκτημα των λιγότερων κ.ε πάντα
    με ότι σημαίνει αυτό στην άνεση και στο ταξίδι με 2 άτομα ή σε υψηλότερες ταχύτητες.
    Φυσικά κερδίζει αλλού .

Απλά για την κουβέντα το αναφέρω, πολύ καλό το Vstrom !

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	db3153068606859b813d319db7d3e4f3_XL.jpg 
Προβολές:	284 
Μέγεθος:	84,1 KB 
ID:	459847
    when life gets complicated... i ride.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά!

Οπότε τώρα πρέπει να αποφανθεί και το αφεντικό του σπιτιού αν και μάλλον έχω τον τρόπο μου να το πάρω και να μην πω τίποτα . Θα λείψω και για δουλειά ενάμιση μηνα, οπότε θα το ξεχάσει πιο εύκολα.

Το KTM έτυχε να το ξεψαχνίζω τις προηγούμενες ημέρες αλλά μου φαίνεται μικρό για την χρήση που προορίζεται το όχημα. Περισσότερο μου κάνει για το μηχανάκι με το οποίο θα πάω στις αλπικές λίμνες του Γράμμου, παρά για καθημερινό και dual sport touring. Συν του οτι, για να το ντύσω θέλω ένα καλό ποσό. Νομίζω ότι το 450mt του ρίχνει στα αυτιά.

Παλαιό μέλος
    το vstrom δεν κανει για χωμα. περνας οποιο χωματοδρομο θες αλλα αυτο δεν λεει τιποτα. περνας και με tracer 900 αν φοράει λαστιχα σαν του στρομ. δεν κανει για αυτο που γραφεις στο πρωτο ποστ. προφανως για ολα τα αλλα που ζητας ειναι 2 σκάλες πανω απο τα υπολοιπα που κοιτας. τα 7700 ειναι πολλα λεφτα αν σκεφτεις οτι με ουτε 9500 το παιρνεις καινουργιο.

Εχω πέσει σε τρεις έμπορους, ο ένας με μεταχειρισμένα που με σπρώχνουν προς το Kove 800x pro, αλλά κανείς δεν το δίνει για δοκιμαστική βόλτα, όχι λόγω διπλώματος αλλά λόγω και καλά μικρής διαθεσιμότητας.

Εγκυκλοπαιδική ερώτηση τώρα. Ορκίζονται ότι είναι εξίσου εύκολο με μικρότερα μηχανάκια διότι είναι καλά ζυγισμένο. Τι λέει η κοινότητα επ αυτού; Μπορεί όντως ένας αρχάριος να ξεκινήσει από ένα τέτοιο μηχανάκι;

Μέλος
    Εμενα παντως μου φανηκε "τραχυ" και με ψηλο κεντρο βαρους που το οδηγησα 10' στην εκθεση και δεν ειμαι αρχαριος... Θα ελεγα να το δοκιμασεις οπωσδηποτε πριν κανεις κινηση.

Εγκυκλοπαιδική ήταν η ερώτηση γιατί ακούω διάφορα. Ο άλλος ήθελε να με πείσει ότι πρέπει να πάρω το Tenere world raid γιατί είναι πανεύκολο και μέχρι το καλοκαίρι θα κάνω διάσχιση της Πινδου.
    Δεν μου δίνει κανείς τίποτα για δοκιμή. Είτε δεν έχουν είτε δεν δίνουν σε νέο οδηγό. Το δεύτερο παίζει πολύ σε ιδιώτες οταν ακούν ότι είναι το πρώτο. Δεν πτοούμαστε, κάποιοι φάνηκαν πιο ξηγημενοι. Θα φανεί το σκ.

Εχει όμως το ενδιαφέρον του η συναναστροφή τόσο με εμπόρους που φαίνεται να σπρώχνουν ότι τους συμφέρει χωρίς να τους νοιάζει αν θα χτυπήσεις εσύ ή και κανας άλλος, όσο και με τους ιδιώτες όπου όλοι πουλάνε άριστα μηχανάκια. Ένας δεν μου είπε κάτι κακό, εστω και μικρό, για το μηχανάκι του. Κι όταν ρωτάς γιατί το πουλάς, ακούς απίστευτες δικαιολογίες. Μόνο δύο είπαν την αλήθεια. Δεν το κινώ ή θέλω να πάω σε μεγαλύτερο.

Ο καλύτερος ήταν ο αντιπρόσωπος της Royal Enfield, που εκτός του ότι ήταν πολύ ευγενικός, κάθισε και μου μίλησε πραγματικά με ενδιαφέρον και δίνοντάς μου συμβουλές. Οι άλλοι έχουν ένα ύφος τύπου, χάρη σου κάνω μικρέ.

Παλαιό μέλος
    Κάνε μια βόλτα από την Triumph για το Tiger 660.

Παλαιό μέλος
    Αυτή την περίοδο τρέχει προσφορά στα 7400 το benelli 702 και στα 7700 το 702X, εγω που το έχω οδηγήσει σε τεστ έχω καλές εντυπώσεις από το συγκεκριμένο και καλυπτει πολλά κουτάκια σε απαιτήσεις

Μελλοντικοί σύντροχοι, έχετε να μου προτείνετε κάποιον να δει την σουζούκα στην Αθήνα; Προς Πειραιά θα βόλευε αλλά ότι κάτσει.
    Θα πάω για το στρώμα το 650xt. Θα της βάλω και λίγο πιο χωμάτινο παπουτσάκι και πιστεύω ότι θα περάσουμε καλά στην επαρχία.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Μελλοντικοί σύντροχοι, έχετε να μου προτείνετε κάποιον να δει την σουζούκα στην Αθήνα; Προς Πειραιά θα βόλευε αλλά ότι κάτσει.
    Θα πάω για το στρώμα το 650xt. Θα της βάλω και λίγο πιο χωμάτινο παπουτσάκι και πιστεύω ότι θα περάσουμε καλά στην επαρχία.
    Πολύ καλή επιλογή!!!!

Και Suzukara και ταξιδιάρικο, και λίγο χωματάκι, μια χαρά!!!!
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. βοήθεια για επιλογή πρώτης μηχανής!
    από virelai στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 07/10/2014, 21:15
  2. Επιλογή Πρώτης Μηχανής
    από erebus στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 19/07/2014, 16:59
  3. Επιλογή πρώτης μηχανής!
    από makois στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 01/04/2010, 12:50
  4. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2009, 00:42
  5. Βοηθεια παιδες,για επιλογη πρωτης μηχανης
    από gatoupardos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2008, 20:02

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ