Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 97

Θέμα: KTM demo period

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Εχω πχ δε το θέλω, γιατι να το πληρώσω;
    Δεν θα έπρεπε ρε χάρη να χρειαστεί να το πληρώσεις στα 26500.θα έπρεπε να το έχεις και ας μην το χρησιμοποιείς.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Καλά, εμένα δε με ενόχλησε η λειτουργία του αλλα ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις.

Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterTHErider Προβολή μηνύματος
    Δεν θα έπρεπε ρε χάρη να χρειαστεί να το πληρώσεις στα 26500.
    Γιατι αυτή είναι η κοστολόγηση και η πολίτικη της μάρκας αυτής.
    Αλλες μάρκες έχουν διαφορετική πολιτική.

Αν ήταν standard, το μηχανάκι θα είχε 26800.
    Πλήρωσα λιγότερα, το δοκίμασα, μου άρεσε, το θέλω;
    Ναι, το πληρώνω και το έχω.
    Όχι, δεν το πληρώνω και έχω γλυτώσει και 300€.

Administrator
    Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται κάτι που είναι υπέρ του πελάτη να γίνεται θέμα συζήτησης προς την αντίθετη κατεύθυνση...

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Όσο κι αν χρυσώνουμε το χάπι, γεγονός παραμένει

1) Οτι την ώρα που το μηχάνημα φεύγει από το εργοστάσιο έχει πάνω του όλο τον "προαιρετικό" εξοπλισμό. Με λίγα λόγια κάθε "μονάδα" είναι ίδια με την άλλη.
    2) Το κόστος αυτού του "προαιρετικού" εξοπλισμού υπολογίζεται στο κόστος παραγωγής ΚΑΘΕ μονάδας.
    3) Το κόστος απόκτησης κάθε "μονάδας" από τον ενδεχόμενο πελάτη είναι διαφορετικό.

Δηλαδή, δύο άτομα αγοράζουμε ακριβώς την ίδια μονάδα, ακριβώς το ίδιο αντικείμενο, ακριβώς το ίδιο μηχάνημα αλλά πληρώνουμε διαφορετικά ποσά ο καθένας.

Εδώ είναι η ένσταση πολλών. Από όποια μεριά και να θες να το δικαιολογήσεις / χρυσώσεις δεν βγάζει πολύ νόημα.

Από την μία κάποιοι λένε οτι χαίρονται που μπορούν και δοκιμάζουν, κι αν τους αρέσει το κρατάνε.
    Κι εγώ σε αυτή την λογική φέρνω αντεπιχείρημα οτι το κόστος παραγωγής ΚΑΘΕ ΜΟΝΑΔΑΣ αυξήθηκε μόνο και μόνο για να μπορεί κάποιος να κάνει "demo". Άρα, όλοι αυτοί που δεν θέλουν όλα αυτά τα έξτρα πληρώνουν ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ την ΙΔΙΑ μονάδα για να μπορούν ενδεχομένως αυτοί που τα θέλουν να τα κάνουν "demo"

Ειπώθηκε παραπάνω οτι αυτό γίνεται στα αυτοκίνητα εδώ και 2 δεκαετίες.
    Λάθος. Στα αυτοκίνητα χρειαζόταν πάντα κάτι έξτρα. Το πόσο κόστιζε το έξτρα το εξετάζουμε, αλλά θα φέρω παράδειγμα από το Ε46 της ΒΜW.
    Το αυτοκίνητο έχει cruise control από το εργοστάσιο, ή για να το πούμε σωστά η ECU υποστηρίζει CC.
    Το μόνο που λείπει για να δουλέψει το CC είναι τα χειριστήρια στο τιμόνι.
    Η BMW τότε σου έλεγε οτι αν θες CC πρέπει να αλλάξεις τιμόνι. Επίσης σου έλεγε οτι αν αλλάξεις τιμόνι (για άλλους λόγους) αυτόματα σου έδινε/ξεκλείδωνε και το CC.
    Το πόσο χρέωνε το τιμόνι με τα διαφορετικά χειριστήρια είναι άλλη υπόθεση.
    Το θέμα είναι όμως οτι έτσι και έβαζες τον απαραίτητο εξοπλισμό (χειριστήρια) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτόματα το hardware ήταν ικανό να υποστηρίξει CC, και έτσι σου έδινε και CC.

Βέβαια η ίδια η BMW χρόνια αργότερα (περίπου πριν από 5/6 χρόνια) ξεκίνησε αυτή την ηλιθία μόδα με τις συνδρομές και τα software unlock. Οπότε δεν υποστηρίζω, ούτε είμαι φαν (πλέον) της BMW.

Επίσης, μπορεί η BMW (και όλες οι εταιρείες) να χρέωναν την διαδικασία του coding, αλλά το coding σου άνοιγε/έκλεινε δυνατότητες που υπήρχαν ήδη στο hardware κατά βούληση. Πλήρωνες δηλαδή τον μηχανικό για τις εργατοώρες του προγραμματισμού. Όχι για την δυνατότητα που σου άνοιγε / έκλεινε. Και αν είχες όρεξη, τα περισσότερα μπορούσες να τα αλλάξεις και μόνος σου, ή στο μηχανικό της γειτονιάς σου, χωρίς να επηρεάζεται η εγγύηση σου ή να θεωρείται οτι αυτό που κάνεις μπορεί να είναι και παράνομο.

Από τότε περάσαμε πλέον στο "όσοι δεν έχουν ή δεν θέλουν" να πληρώνουν ακριβότερα λιγότερο μηχάνημα, και "όσοι έχουν ή θέλουν" να πληρώνουν φθηνότερα περισσότερα μηχάνημα.

Που δεν είναι λογικό και δίκαιο.
    Η οικονομία κλίμακας, και γενικότερα όλες αυτές οι ωραίες δικαιολογίες που λέμε για να δικαιολογήσουμε γιατί πρέπει να πληρώσουμε έξτρα κάτι που υπάρχει ήδη σε αυτό που αγοράσαμε, θα έπρεπε να ευνοούν ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ (δηλαδή να παίρνουμε περισσότερο μηχάνημα όλοι, με μικρότερο κόστος)

Αλλά και πάλι.. Ακόμα κι έτσι (κάνοντας σου Upselling κάτι που στην ουσία έχεις πληρώσει ήδη) η KTM τουλάχιστον έφτασε στο γκρεμό και στα όρια της χρεωκοπίας.
    Οπότε κι έτσι να το δεις.. πάλι κάτι δεν πάει καλά!

Δεν πολυ-πάω τους Αμερικάνους, αλλά έχουν δίκιο όταν λένε "πλήρωσα τόση μηχανή, απαιτώ τόση μηχανή"
    Γιατί, ακόμα, μοτοσικλέτα θεωρείται το hardware, όχι κάποιος περίεργος συνδυασμός hardware/software με λίγο IoT (Internet of Things) έξτρα..
    Τελευταία τροποποίηση από Phantom; 29/03/2025 στις 13:31.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Επειδή είναι ήδη ακριβή μοτοσυκλέτα με το hardware ήδη εγκατεστημένο.για αυτό το κουβεντιάζουμε.
    Με αυτή τη λογική τότε να είχε και όλα τα υπόλοιπα έτσι.εχει τις ημιενεργητικες και αν τις θες πλήρωσε.να έχει πάνω τα διαφορα modes αλλά αν τα θες πλήρωσε.και όλα τα υπόλοιπα.
    Και να σου πω θα προτιμούσα να μου πει 27500 με όλα μέσα παρά αυτή την πουστιτσα.
    Δεν λέω ότι κάνει κάτι παράνομο ή κλέβει.αλλα ειναι χαζομαρκετιστικο.
    Δηλαδή θα δώσει κάποιος 26500 και θα κολλήσει στα 300 ευρώ του σιφτερ?που ένα σωστό σιφτερ μεταμορφώνει όλην την εμπειρία οδήγησης στο πολύ απολαυστικοτερο.ειδικα στην πίστα.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

αδυνατώ να καταλάβω πως αυτό που κάνει η ΚΤΜ είναι υπέρ του καταναλωτή,όπως λέει ο Χάρης.
    Ίσως κάτι χάνω.
    Είναι ήδη πολλά τα λ7 αλλά δεν βγαίνουν από την τσέπη μου,οπότε δεν έχει και πολύ σημασία
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος
    Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται κάτι που είναι υπέρ του πελάτη να γίνεται θέμα συζήτησης προς την αντίθετη κατεύθυνση...
    Εισαι στο 1% που δεν την εχει κραξει. Εχει φαει ΤΟ κραξιμο απο πελατες και δημοσιογραφους. Ακομα και απο ανθρωπους που το εχουν πληρωσει.

Μέλος Το avatar του/της aris19
    Βασικά νομίζω ότι η συζήτηση έχει συνεχίσει άσκοπα για τουλάχιστον 2 σελίδες. Ο Χάρης συμφωνεί με την πολιτική της ΚΤΜ, οι περισσότεροι διαφωνούν. Προσωπικά διαφωνώ και εγώ με αυτή την πολιτική, η οποία όμως υπό προϋποθέσεις (θα αναφερθώ παρακάτω) θεωρώ ότι μπορεί εν τέλει να είναι καλή για τον αγοραστή. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, μπορεί να έχει ο καθένας την άποψή του, γιατί συνεχίζουμε να αναμοχλεύουμε τα ίδια; Ας μην συμφωνούμε σε όλα, δεν έγινε και τίποτα.

Και αφού μπήκαμε στη διαδικασία, ας βάλω και εγώ τον οβολό μου στο ποστ: Δεν έχει νόημα να αναζητούμε το σωστό και το λάθος όταν δεν γνωρίζουμε στα σίγουρα τι παίζει με την τιμολόγηση της μοτοσυκλέτας και του hardware. Επειδή προφανώς τίποτα δεν είναι δωρεάν, το θέμα είναι πόσο κοστολογείται ο προαιρετικός εξοπλισμός -ενεργοποιημένος ή όχι- από την εταιρεία, γιατί προφανώς τα εργοστάσια δεν αγοράζουν στις τιμές που αγοράζει ο καταναλωτής. Η προϋπόθεση που θεωρώ ότι αυτή η πολιτική θα ήταν ωφέλιμη για τον αγοραστή είναι να χρέωναν τον προαιρετικό εξοπλισμό σε τιμή κόστους, ώστε και αυτοί να μη βγαίνουν ζημιωμένοι και να έχει τη δυνατότητα ο αγοραστής να επιλέξει τι θέλει και τι όχι. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα αναφέρω ένα παράδειγμα με τυχαίους αριθμούς: Ας πούμε ότι ένα μηχανάκι στη βασική του έκδοση κόστιζε 20 χιλιάρικα και το αγόραζες 22 με όλο τον προαιρετικό εξοπλισμό απενεργοποιημένο με την προοπτική αν ενεργοποιήσεις τα πάντα να πάει στα 25. Το δοκιμάζεις και αν δεν τα θέλεις όλα μπορεί να γλιτώσεις και λίγα χρήματα. Αλλάζεις γνώμη; Τα ενεργοποιείς αργότερα και επειδή είναι ήδη πάνω στο μηχανάκι δεν χρειάζεται και συνεργείο. Αν η πολιτική ήταν να διαλέγεις από την αρχή τι θέλεις και τι όχι, για να πάρεις όλο τον προαιρετικό εξοπλισμό θα έδινες 25 και αν δεν χρειαζόσουν κάτι συλλυπητήρια, κατόπιν απομακρύνσεως από το ταμείο ξέρετε τι γίνεται. Όταν κάποιος μπορεί να διαθέσει 20χιλιαρικα και παραπάνω για κάτι που δεν είναι βασικό αγαθό θαρρώ πως δεν θα τον ενοχλήσουν τα 2 παραπάνω για να μπορεί να είναι πιο ευέλικτος. Αν όμως για το ίδιο μηχανάκι ζητούσαν 25 χωρίς τίποτα ενεργοποιημένο, εκεί ναι, θα είχα πρόβλημα. Προσωπικά θα προτιμούσα στις μεγάλες αντιπροσωπείες να είχαν ένα demo μοντέλο με τον πλήρη εξοπλισμό διαθέσιμο, να το έγιναν για μια καλή δοκιμή 1-2 ημερών (στο εξωτερικό γίνεται) και να αποφασίζει ο πιθανός αγοραστής τον προαιρετικό εξοπλισμό.

Για να κλείσω, δεν είμαι αφελής, είναι δεδομένο ότι οι εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και στην περίπτωση της KTM δεν δουλεύει έτσι το πράγμα. Αλλά ακόμα και έτσι, θεωρείς ότι ζητάει πολλά για αυτό που προσφέρει ή δεν σου αρέσει η πολιτική της εταιρείας; Μην αγοράζεις βρε αδερφέ, όπως εγώ δεν θα αγοράσω ποτέ προϊόντα της Apple.
    Τελευταία τροποποίηση από aris19; 30/03/2025 στις 09:23. Αιτία: "τον πλήρη εξοπλισμό ενεργοποιημένο" -> "τον πλήρη εξοπλισμό διαθέσιμο"

Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από aris19 Προβολή μηνύματος
    Προσωπικά θα προτιμούσα στις μεγάλες αντιπροσωπείες να είχαν ένα demo μοντέλο με τον πλήρη εξοπλισμό ενεργοποιημένο, να το έγιναν για μια καλή δοκιμή 1-2 ημερών (στο εξωτερικό γίνεται) και να αποφασίζει ο πιθανός αγοραστής τον προαιρετικό εξοπλισμό.
    Το demo period είναι ακόμα καλύτερο από αυτό που γράφεις.
    Αν βέβαια έχεις αποφασίσει να πας σε καποιο μοντέλο της μάρκας.

Μέλος Το avatar του/της aris19
    Το demo period είναι ακόμα καλύτερο από αυτό που γράφεις.
    Αν βέβαια έχεις αποφασίσει να πας σε καποιο μοντέλο της μάρκας.
    Επειδή ίσως κάτι αγνοώ, το demo mode τι είναι ακριβώς; Αγοράζεις το μηχανάκι, για μια περίοδο (μέχρι το στρώσιμο; ) τα έχεις όλα διαθέσιμα και μετά διαλέγεις τι θέλεις να ξεκλειδώσεις και τι όχι;

Επειδή ίσως κάτι αγνοώ, το demo mode τι είναι ακριβώς; Αγοράζεις το μηχανάκι, για μια περίοδο (μέχρι το στρώσιμο; ) τα έχεις όλα διαθέσιμα και μετά διαλέγεις τι θέλεις να ξεκλειδώσεις και τι όχι;
    είναι το "κοίτα τί μπορείς να έχεις στο μηχανάκι σου, μην είσαι τσίπης..."

sorry ,Χάρη. δεν το εννοώ,ε!
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    είναι το "κοίτα τί μπορείς να έχεις στο μηχανάκι σου, μην είσαι τσίπης..."

sorry ,Χάρη. δεν το εννοώ,ε!

Kάτι τέτοιο

Administrator
    Αυτό ακριβώς, μέχρι τα 1500km είναι όλα διαθέσιμα.
    Μετά κόβονται αυτομάτως.

Ό,τι απο αυτά σου άρεσε, πας στο συνεργείο σου, το πληρώνεις και σου το ξεκλειδώνει.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    αδυνατώ να καταλάβω πως αυτό που κάνει η ΚΤΜ είναι υπέρ του καταναλωτή,όπως λέει ο Χάρης.
    Ίσως κάτι χάνω.
    Σου λειπουν τα πορτοκαλι γυαλια. Κι εγω ΚΤΜ εχω, αλλα θελει πολυ προσπαθεια για να το δεις ως θετικο το ολο θεμα.

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Sas Paroysiazo To ..neo Motard Ths Ktm!!!
    από DUKASII στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2018, 16:56
  2. Το SuperBike της KTM
    από DIT στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 30/12/2003, 14:57
  3. apithano videaki...KTM
    από Todi στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2003, 18:31
  4. Ζητηση για KTM 525