Σελίδα 5 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 121

Θέμα: Ρε σεις.......τι γινεται καθε μερα !!!

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    @AUFGEBRACHT
    Όλα αυτά που περιγράφεις τα αισθάνονται και άλλοι πολίτες και από άλλες χώρες.

Μήπως όλα αυτά τα νούμερακια και στατιστικές στρέφονται συνεχώς εναντίων των μαζών αντί να τους διευκολύνουν ;

Μήπως να ψάξουμε οι κοινωνίες τις βασικές αιτίες και υπαιτιότητες για τα αδιέξοδα που δημιουργούνται

Και επίσης θα πρέπει να εστιάσουμε λίγο και στα πολλά θετικά που βλέπουμε από τους συμπολίτες μας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της patsavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος

Και επίσης θα πρέπει να εστιάσουμε λίγο και στα πολλά θετικά που βλέπουμε από τους συμπολίτες μας
    Ξεκινα να τα αναφερεις.
    Πάνω από 5, κερναω προβατινα.
    Με επιχειρηματα παραδείγματα ,όχι απλή αναφορα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Οκ πάω να κόψω φλέβες παρά να ζώ σε αυτή την κοινωνία.
    Είπαμε είμαστε λίγο πίσω, αλλά έχουν γίνει ΑΛΜΑΤΑ στην οδικά ασφάλεια από παλιά.

Νέο μέλος Το avatar του/της AVprod.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Σκεφτόμουν κι εγώ να ανοίξω παρόμοιο θέμα, με αφορμή και όσα γίνονται και μαθαίνουμε καθημερινά, αλλά και όσα βλέπω και βιώνω εγώ ο ίδιος...

Λόγω πρόσφατης μετάθεσης σε όμορο νομό, καθημερινά αναγκάζομαι να διανύω 60+ χιλιόμετρα πήγαινε, και άλλα τόσα στην επιστροφή. Σχεδόν κάθε μέρα θα γίνω αυτόπτης μάρτυρας ατυχημάτων, ενώ έχω δει και δυστύχημα με 3 νεκρούς. Έχω δει σοβαρό τροχαίο στις 7 παρά, σε ευθεία που μπορεί να προσγειωθεί ολόκληρη μοίρα από F-16, με άριστες συνθήκες ορατότητας-καιρού-οδοστρώματος-σήμανσης...αλλά και πάλι κατάφεραν να συγκρουστούν στην ευθεία 2 οχήματα...έχω κινδυνεύσει κι εγώ 2 φορές άσχημα, τη μία από αντικανονική προσπέραση, και την άλλη από κάποιον που έσφαξε το στοπ.

Κάνω καθημερινά το σταυρό μου πριν ξεκινήσω, και ελπίζω ο Ύψιστος και η καλή μου τύχη, να συνεχίσουν να είναι στο πλάι μου, καθώς δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σωτηρία. Η Maira παραπάνω, όπως συνήθως, ήταν εύστοχη, και ανέφερε πολλούς λόγους, εγώ με τη σιερά μου θα επικαλεστώ τον Εμμανουήλ Ροΐδη: " Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας ".

Το έχω γράψει πολλές φορές εδώ μέσα, θα το γράψω άλλη μία: Είμαστε ένας σκατολαός και μισός, ατομιστές μέχρι εμετού, αντικοινωνικοί μέχρι αηδίας, ένας λαός που ζει ακόμα με τον "μύθο" του περιούσιου λαού, που βαυκαλίζεται με ένδοξη ιστορία αρχαίων ημών προγόνων, Παρθενώνες, Θερμοπύλες, κτλ. Ένας λαός που επαίρεται για τη λέξη μεράκι και φιλότιμο, που δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα στον κόσμο, δεν θέλω να γράψω άλλα γιατί ήδη έχω ανεβάσει πίεση...

Κάποιος στην αρχή, έγραψε νομίζω ότι μας πνίγουν...είναι και αυτό, δεν πνιγόμαστε μόνοι μας, πάντα κάποιος άλλος φταίει, ο Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, η Μέρκελ, ο Κίσινγκερ, ο Κούλης, η Κούλα, η Σούλα, η Τούλα, ο Darth Vader, όχι όμως εμείς. Μας πνίγουν τα σκατά και τα σκουπίδια, αλλά τα σκουπίδια δεν έρχεται κανείς από τους παραπάνω προαναφερόμενους για να το κάνει, μια βόλτα -ιδιαίτερα από επαρχιακό δρόμο- αρκεί, τα πλαστικά μπουκάλια, τα ποτηράκια από τον φρέντο επρέσσο, τα πακέτα απ τα τσιγάρα, είναι ΣΩΡΟΣ δίπλα στο δρόμο...δεν υπάρχει ΕΚΑΤΟΣΤΟ που να μην είναι γεμάτο βρόμα και σκουπίδι, έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές έχω δει τα παραπάνω να εκτοξεύονται από ανοικτά παράθυρα εν ριπή οφθαλμού.

Γιαυτό σκοτωνόμαστε λοιπόν, γιατί είμαστε ένας λαός απαίδευτος, χωρίς γενική παιδεία, χωρίς οδηγική παιδεία, χωρίς κοινωνική παιδεία, ένας λαός που όλοι τα γράφουν στα ανδρικά ή γυναικεία αναπαραγωγικά τους όργανα. Ένας λαός που μεγάλωσε με πολύ γ@μήσι, γ@μάγαμε όταν φτιάχναμε Παρθενώνες, γ@μάγαμε στη Σαλαμίνα, στις Πλαταιές, στον Γρανικό, ακόμα κι όταν χάναμε στις Θερμοπύλες, και πάλι γ@μάγαμε! Κι επειδή πλέον μόνο μας γ@μάνε, βγάζουμε τη λύσσα και το απωθημένο μας στο δρόμο, στο σχολείο, στη δουλειά, στην καφετέρια, και γ@μάμε στο δρόμο, στην αντικανονική προσπέραση, στο στοπ, στην αναστροφή, και το κακό συναπάντημα...αυτά τα ολίγα...

Υ.Γ. Το επίπεδο της απανθρωπιάς, του ρατσισμού, της σκατοψυχίας αυτού του λαού, μπορούσε να το δει στα σχόλια των "σχολιαστών" αναφορικά με το χθεσινό δυστύχημα, που ο ΠΙΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRIFT, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα με το BMW το SUV, σκότωσε 2 μετανάστες που πήγαιναν στη δουλειά τους, και σακάτεψε άλλους 2...

Τα σχόλια ήταν όλα του στυλ "ήρθανε τα Πακιστάνια παράνομα στην Ελλάδα και σκοτώνουν κόσμο στο δρόμο", "στο Πακιστάν οδηγάνε από τα αριστερά και είναι άσχετοι, να μην κυκλοφορούν σε ελληνικούς δρόμους", "τα λάστιχα ήταν κινέζικα FUNRUN, κι όποιον πάρει ο χάρος", "δεν υπάρχει κράτος, τα διπλώματά τους δεν ισχύουν στην Ε.Ε.", "χαχαχα πίτα έγινε το Corolla με τα Πάκι μέσα, η BMW-άρα τους γάμησε".
    ακόμα και στις τελείες που έβαλες συμφωνώ.
    '' Στην κοινωνία αυτή τα δίκαια και οι χαρές μετρήθηκαν και βρέθηκαν λειψά''

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Οκ πάω να κόψω φλέβες παρά να ζώ σε αυτή την κοινωνία.
    Είπαμε είμαστε λίγο πίσω, αλλά έχουν γίνει ΑΛΜΑΤΑ στην οδικά ασφάλεια από παλιά.
    Όταν λες άλματα; Τις γαμάτες (ομολογουμένως) εθνικες οδους που όμως χρυσοπληρώνουμε; Και χάρη στη μεγάλη μπίζνα που έχει στηθει με τα διόδια παραμελείται όλο το υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

Παλαιό μέλος
    Μόνη λύση στα τροχαία ο Σαμαράς.

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Αυτή τη διαδρομή την κάνω 5 μέρες την εβδομάδα εδώ και 8 χρόνια...Από αρχές Βουλιαγμένης μέχρι το Καπανδρίτι και λίγο πιο πάνω.
    Κάνω 84-85 κμ τη μέρα ήτοι 1600-2000 κμ το μήνα δηλαδή, βρέξει χιονίσει όλο το χρόνο λόγω της δουλειάς. Όλα με το φορτηγάκι της εταιρείας...
    Μιλάμε για καθημερινή περιπέτεια μέχρι να φτάσω/σχολάσω...
    Σημειωτέον ο δρόμος είναι στενός με στροφές και -εννοείται-συνεχώς έχει διπλή γραμμή...Το τι με έχει προσπεράσει όλα αυτά τα χρόνια δε λέγεται.
    Μόνο BOBCAT και τρακτέρ δεν μου έχει κάνει (ακόμα) προσπέραση...
    Τη Παρασκευή που έφτασα στο σημείο είδα την κίνηση που είχε ξεκινήσει από το "Χωριάτικο".
    Πριν φτάσω (σημειωτόν εννοείται και 25 λεπτά μετά...) το άκουσα στο ραδιόφωνο.
    ................

Το τι θρίλερ έχω βιώσει όλα αυτά τα χρόνια δε λέγεται... Σας γράφω μερικά :

- Προσπεράσεις.σφήνες και χωσίματα οι 8 στους 10... Ακόμα και στις τυφλές στροφές από ATOS / MICRA /BMW LADA κλπ που πηγαίνουν χωρίς αύριο.
    - Στα φανάρια του Καπανδριτίου με πράσινο εγώ προς Αθήνα να στρίβει φορτηγό των ΕΛΤΑ αέρα πατέρα 100 μέτρα πριν "διασταυρωθούμε" για πάντα...Είμαι πάντα ψυλλιασμένος όταν έχει αυτοκίνητα και ποτέ δε τρέχω ακόμα και αν δεν υπάρχει ψυχή στη διασταύρωση. Όποτε φτάσω,το έχω πάρει απόφαση.
    - Στη στροφή που έγινε το χτεσινό δυστύχημα προσπερνάνε ΟΛΟΙ είτε στο πήγαινε είτε στο έλα...Με Ο,ΤΙ όχημα κι αν έχουν.
    - Αρκετοί ξεχνιούνται και πάνε στη μέση του δρόμου ή και στο αντίθετο ρεύμα.Έχω λαχταρήσει αμέτρητες φορές...
    - Έχω πετύχει καλοκαίρι στο σχόλασμα (κατευθυνόμενος προς Αθήνα) μετά τη στροφή από τα φυτώρια δεξιά (πριν το Γρηγόρη δηλαδή) ένα GOLF II να έχει σκαρφαλώσει στα προστατευτικά!!! Πως τα κατάφερε δε ξέρω...
    - Στο Γρηγόρη που έχει μετά τα διόδια πολλοί κάνουν αναστροφή.. Έχει τρακάρει αδελφός συναδέλφου εκεί (κάτοικος Καπανδριτίου που ξέρει τι γίνεται....) γιατί δεν περίμενε με τίποτα να κάνει αναστροφή ο τύπος με το καφέ στο χέρι την ώρα που τον έπινε!!! Ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές..
    -Όταν χιονίσει δε (και έχουμε το ΟΚ να πάμε για δουλειά) μαζεύουμε τους κολλημένους από τα χαντάκια ή τη μέση του δρόμου γιατί πάνε χωρίς αλυσίδες...Ή απλά καθυστερούμε στην καλύτερη ή κολλάμε και μεις και άντε βγάλε τοποθέτησε αλυσίδες και ξαναβγάλτες στα 6 κμ...
    -Έχει πάρα πολλά φορτηγά το πρωί με κατεύθυνση Λαμία/Ορωπό κλπ και πολλούς ηλικιωμένους που πάνε αργά-ιδίως Παρασκευές που πάνε πολύ αργά.Εκεί να δείτε προσπεράσεις....

- Τα τροχαία εκεί εννοείται είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, μη σας εκπλήσσει τίποτα. Δεξιά και αριστερά σε όλο το δρόμο θα παρατηρήσει κανείς σκορπισμένα κομμάτια από αυτοκίνητα: Από τάσια,καθρέφτες,πόμολα, κομματιασμένα φλας κλπ ψιλά, μέχρι προφυλακτήρες...

Για μένα μια σωστή λύση για να μηδενιστούν τα τροχαία εκεί, θα έπρεπε ο παράδρομος να είναι μιας κατεύθυνσης ο "από κάτω" προς Λαμία ο "απο πάνω" προς Αθήνσ.

υγ. yannis24
    https://www.moto.gr/forums/images/mo...er-offline.png μην έχεις καμία απορία για το τι γίνεται...ΠΑΝΤΑ είχε πολλά τροχαία-τουλάχιστον την τελευταία 35ετία,απλά τότε τα κάλυπταν και μόνο τα πολύ ακραία έφταναν στα κανάλια τώρα είναι η συνεχής πληροφόρηση και το ίντερνετ που τα αναδεικνύει καθώς και τα κινητά με τις φωτό... Όχι ότι θα αλλάξει και τίποτα με τόση πληροφορία αλλά λέμε...
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    εγω απο ολα τα παραπανω θα κρατησω μια λεξη...
    ΑΤΟΜΙΣΜΟΣ
    αν πριν κανουμε κατι σκεφτομασταν οτι δεν θα θελαμε να μας το κανουν θα ειχαμε μια αλλη κοινωνια
    εμεις αντιθετα σκεφτομαστε οτι αφου θα μου κανουν μαλακια θα προλαβω να κανω μεγαλυτερη
    και δε μιλαω μονο για τα τροχαια.......
    δυστυχως δεν εχω καποια προταση τυπου κρεμαλες προστιμα κλπ
    προφανως η παιδεια ειναι απαντηση σε ολα αλλα θελει 3 γενιες να το γυρισει
    δνε ειμαι αισιοδοξος και προσωπικα ακολουθω τον γενικο κανονα να μην ενοχλω

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    ΑΤΟΜΙΣΜΟΣ
    αν πριν κανουμε κατι σκεφτομασταν οτι δεν θα θελαμε να μας το κανουν θα ειχαμε μια αλλη κοινωνια
    εμεις αντιθετα σκεφτομαστε οτι αφου θα μου κανουν μαλακια θα προλαβω να κανω μεγαλυτερη
    αυτοί που απέκτησαν "παιδεία" δεν την κατέκτησαν λόγω ανώτερης νοητικής κατάστασης, η καταγγελία των κακώς κειμένων είναι κλειδί σε αυτό. στην Ελλάδα το λέμε ακόμα "ρουφιανιά"
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    δεν ξερω που τελειωνει η καταγγελια και που αρχιζει η ρουφιανια
    δεν ειναι καλο μια κοινωνια να λειτουργει με φοβο
    πρεπει να κανω το σωστο γιατι το γνωριζω και το επιλεγω οχι γιατι θα με καταγγειλουν
    η καταγγελια ειναι χρησιμη ως εξαιρεση οχι ως κανονας
    επισης γιατι να καταγγειλω τον γειτονα που πιανει θεση με καρεκλες αν μπορω κι εγω να πιασω μια ετσι

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Η καταγγελία είναι βοηθητική, όταν το κράτος λειτουργεί. Σε ένα μπουρδέλο η καταγγελία δε θα αλλάξει κάτι. Όλες οι σοβαρές χώρες πρώτα έχουν κράτος. Τα υπόλοιπα είναι μπόνους.
    Life begins at 45°.

επισης γιατι να καταγγειλω τον γειτονα που πιανει θεση με καρεκλες αν μπορω κι εγω να πιασω μια ετσι
    κι εδώ είναι το ζουμάκι, κάπου "βολευόμαστε" όλοι λιγότερο ή περισσότερο και διαιωνίζεται η κατάσταση.

αλήθεια, δεν πρέπει να υπάρχει "φόβος" για τα αυτονόητα? γιατί αυτά λείπουν σήμερα στην Ελλάδα. ούτε τα αυτονόητα ρπστμ σε αυτή την χώρα...
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Ακατάλληλο μέλος Το avatar του/της Creeper
    Εντωμεταξύ οι περισσότεροι από εμάς - ας το πει αν θέλει όποιος νιώθει οτι δεν συμπεριλαμβάνεται- δεν κάνουμε συμβατική χρήση των οδών και των αυτοκινητοδρόμων, σε διαφορετικούς βαθμούς και ποσοστά, όμως και πάλι.

Δεν είμαστε απλοί χρήστες του δρόμου, δεν είναι η μηχανή ένα όχημα που η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρισκόμαστε εδώ μέσα κατέχουμε απλά για να πάμε από το σημείο Α στο σημείο Β κάθε φορά και καθολικά σε όλη τη διάρκεια της μετάβασης ως τυπικά οφείλουμε, μη συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος οτι υπάρχουν πολύ περισσότερα "δημιουργικά" κενά εγγενώς ως ένα πιο ελευθεριακό μέσο σε σύγκριση με το αυτοκίνητο.

Όλα αυτά που συζητάμε έχουν να κάνουν με τι το γίνεται γύρω μας.
    Αυτό δεν μπορούμε να το ελέγξουμε.

Εμείς, οδηγούμε όσο πιο συγκεντρωμένα γίνεται;

Μετράμε τα ρίσκα που παίρνουμε όταν ξεφεύγουμε από το πλαίσιο της "συμβατικής χρήσης", ξαναλέω στο βαθμό που θέλει και μπορεί ο καθένας; Έστω και αν είναι μία στιγμή κάθε 1 ώρα.
    ........Γιατί τελευταία φορά που τσέκαρα την ανθρωπότητα η αντικειμενική κριτική προς τον εαυτό, η αυτεπίγνωση γενικότερα είναι μακράν από τα πλέον ρευστά και αμφισβητήσιμα ζητήματα.

.....Επενδύουμε στην ασφάλεια μας με εξοπλισμό, εκπαίδευση; κ.α...
    Ας μην κουράσω περισσότερο.

Η γνώμη μου, για ότι αξία μπορεί να έχει, είναι πως καβαλάμε με δική μας ευθύνη, είμαστε ενήλικες και αποδεχόμαστε ότι ειδικά στο αστικό περιβάλλον αλλά όχι μόνο, πέρα από τον ίδιο μας μη νηφάλιο εαυτό υπό τη συνθήκη του στρες, έχουμε να κάνουμε με κάποιον εξωτερικό παράγοντα που μπορεί απροειδοποίητα να απειλήσει τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή μας.

Εμείς μέσα σε αυτή τη συνθήκη, πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τον εαυτό μας ώστε να ελλατώσουμε τις πιθανότητες να πάθουμε κάτι;

Για εμένα αυτό είναι το μόνο ερώτημα.

Ότι δεν αφορά εμάς καταλήγει ως προσωπική- και εύλογη, ορθολογικά τουλάχιστον- αμφισβήτηση του καθένα μας αν αξίζει να ρισκάρουμε τον εαυτό μας για την μυστήρια αυτή δραστηριότητα που αποκαλούμε οδήγηση μηχανης.

Ο κόσμος δεν προβλέπεται να αλλάξει αυτή τη χιλιετία.
    Ώπ, δεν έχει 7η;;;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Όταν λες άλματα; Τις γαμάτες (ομολογουμένως) εθνικες οδους που όμως χρυσοπληρώνουμε; Και χάρη στη μεγάλη μπίζνα που έχει στηθει με τα διόδια παραμελείται όλο το υπόλοιπο οδικό δίκτυο.
    Τους γαμάτους οδηγούς αυτοκινήτων που κοιτάνε τον καθρέφτη και αφήνουν χώρο να περάσω πριν σταματήσουν στην κίνηση, ακόμα και οι ταξιτζήδες ,
    καμία σχέση με το 90 που κανένας δεν έδινε σημασία στις μοτοσυκλέτες. Τεράστια διαφορά οι οδηγοί των αυτοκινήτων. Και οι μοτοσικλετιστές στην πλειοψηφία κράνη μπουφάν.
    Οι δρόμοι μπορεί να βελτιωθούν, αλλά όπως λες από την τσέπη μου θα βγούνε, το πολύ να το γυρίσουμε στο adve όλοι.
    Δεν μπαίνω στην τεχνολογία των οχημάτων όσον αφορά την ασφάλεια.
    Άλματα, καμία σχέση.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από patsavour Προβολή μηνύματος
    Ξεκινα να τα αναφερεις.
    Πάνω από 5, κερναω προβατινα.
    Με επιχειρηματα παραδείγματα ,όχι απλή αναφορα.

για ότι κακή συμπεριφορά μονομερώς βλέπεις από συμπολίτη σου ως προς το δημόσιο καλό κάθε μέρα, παραλληλα βλέπεις και την θετική προς το σύνολο της.
    Τα παραδείγματα είναι καθημερινά και 1000δες
    Μπορει να δεις να πετάει κάποιος όπου να ναι τα σκουπιδια του αλλά στο σύνολο τους οι κοινωνίες τροφοδοτούν σωστά τις ανακυκλωσεις - όλες τις δομές (ανεξάρτητα τι τα κάνουν οι αυτοδιοικήσεις), μπορεί να σου κάτσει ο αυστραλοπίθηκος που θα κάνει σφήνες αλλάζοντας ρεύματα το ένα μετά το άλλο στη λεωφόρο, θα δεις ομως πως οι περισσότεροι θα του δώσουν χώρο αποφεύγοντας να βάλουν σε κίνδυνο το μπλοκάρισμα όλης της οδού.
    Αλλά είναι σύνηθες πρόβλημα αυτό, να κάνεις για παράδειγμα ένα κοινό καλό για το σύνολο της κοινωνίας σου, η αποδοχή θα ήταν 80%, ενα 10& θα αδιαφορούσε και ενα 10% θα σε χρεώσουν ότι είσαι μαλάκας που το έκανες, δεν πρέπει να εστιάζεις στην μειοψηφία
    Αυτό εννοούσα αν τωρα διευκρινήστηκε

ΑΤΟΜΙΣΜΟΣ
    στον ατομικισμό το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι ο πολίτης ενδιαφέρεται περισσότερο για το συμφέρον του παρα για τα δικαιώματα του...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Η καταγγελία είναι βοηθητική, όταν το κράτος λειτουργεί. Σε ένα μπουρδέλο η καταγγελία δε θα αλλάξει κάτι. Όλες οι σοβαρές χώρες πρώτα έχουν κράτος. Τα υπόλοιπα είναι μπόνους.
    και στα κράτη ατά τα σοβαρά που λές george έχουν νουμερακια και στατιστικές και αν ρωτήσεις τις κοινωνίες εκεί, παραπλήσια παράπονα και εξωραϊσμούς θα σου κάνουν.
    Τα κράτη λειτουργούν για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών είτε εκεί είτε εδώ
    you rise you fall you're down then you rise again

Σελίδα 5 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ρε σεις τι γίνεται...
    από AristidisZ στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2013, 00:55
  2. Ρε σεις τι παιζει;
    από el_hymador στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 23/01/2012, 22:07