Σκεφτόμουν κι εγώ να ανοίξω παρόμοιο θέμα, με αφορμή και όσα γίνονται και μαθαίνουμε καθημερινά, αλλά και όσα βλέπω και βιώνω εγώ ο ίδιος...
Λόγω πρόσφατης μετάθεσης σε όμορο νομό, καθημερινά αναγκάζομαι να διανύω 60+ χιλιόμετρα πήγαινε, και άλλα τόσα στην επιστροφή. Σχεδόν κάθε μέρα θα γίνω αυτόπτης μάρτυρας ατυχημάτων, ενώ έχω δει και δυστύχημα με 3 νεκρούς. Έχω δει σοβαρό τροχαίο στις 7 παρά, σε ευθεία που μπορεί να προσγειωθεί ολόκληρη μοίρα από F-16, με άριστες συνθήκες ορατότητας-καιρού-οδοστρώματος-σήμανσης...αλλά και πάλι κατάφεραν να συγκρουστούν στην ευθεία 2 οχήματα...έχω κινδυνεύσει κι εγώ 2 φορές άσχημα, τη μία από αντικανονική προσπέραση, και την άλλη από κάποιον που έσφαξε το στοπ.
Κάνω καθημερινά το σταυρό μου πριν ξεκινήσω, και ελπίζω ο Ύψιστος και η καλή μου τύχη, να συνεχίσουν να είναι στο πλάι μου, καθώς δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σωτηρία. Η Maira παραπάνω, όπως συνήθως, ήταν εύστοχη, και ανέφερε πολλούς λόγους, εγώ με τη σιερά μου θα επικαλεστώ τον Εμμανουήλ Ροΐδη: " Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας ".
Το έχω γράψει πολλές φορές εδώ μέσα, θα το γράψω άλλη μία: Είμαστε ένας σκατολαός και μισός, ατομιστές μέχρι εμετού, αντικοινωνικοί μέχρι αηδίας, ένας λαός που ζει ακόμα με τον "μύθο" του περιούσιου λαού, που βαυκαλίζεται με ένδοξη ιστορία αρχαίων ημών προγόνων, Παρθενώνες, Θερμοπύλες, κτλ. Ένας λαός που επαίρεται για τη λέξη μεράκι και φιλότιμο, που δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα στον κόσμο, δεν θέλω να γράψω άλλα γιατί ήδη έχω ανεβάσει πίεση...
Κάποιος στην αρχή, έγραψε νομίζω ότι μας πνίγουν...είναι και αυτό, δεν πνιγόμαστε μόνοι μας, πάντα κάποιος άλλος φταίει, ο Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, η Μέρκελ, ο Κίσινγκερ, ο Κούλης, η Κούλα, η Σούλα, η Τούλα, ο Darth Vader, όχι όμως εμείς. Μας πνίγουν τα σκατά και τα σκουπίδια, αλλά τα σκουπίδια δεν έρχεται κανείς από τους παραπάνω προαναφερόμενους για να το κάνει, μια βόλτα -ιδιαίτερα από επαρχιακό δρόμο- αρκεί, τα πλαστικά μπουκάλια, τα ποτηράκια από τον φρέντο επρέσσο, τα πακέτα απ τα τσιγάρα, είναι ΣΩΡΟΣ δίπλα στο δρόμο...δεν υπάρχει ΕΚΑΤΟΣΤΟ που να μην είναι γεμάτο βρόμα και σκουπίδι, έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές έχω δει τα παραπάνω να εκτοξεύονται από ανοικτά παράθυρα εν ριπή οφθαλμού.
Γιαυτό σκοτωνόμαστε λοιπόν, γιατί είμαστε ένας λαός απαίδευτος, χωρίς γενική παιδεία, χωρίς οδηγική παιδεία, χωρίς κοινωνική παιδεία, ένας λαός που όλοι τα γράφουν στα ανδρικά ή γυναικεία αναπαραγωγικά τους όργανα. Ένας λαός που μεγάλωσε με πολύ γ@μήσι, γ@μάγαμε όταν φτιάχναμε Παρθενώνες, γ@μάγαμε στη Σαλαμίνα, στις Πλαταιές, στον Γρανικό, ακόμα κι όταν χάναμε στις Θερμοπύλες, και πάλι γ@μάγαμε! Κι επειδή πλέον μόνο μας γ@μάνε, βγάζουμε τη λύσσα και το απωθημένο μας στο δρόμο, στο σχολείο, στη δουλειά, στην καφετέρια, και γ@μάμε στο δρόμο, στην αντικανονική προσπέραση, στο στοπ, στην αναστροφή, και το κακό συναπάντημα...αυτά τα ολίγα...
Υ.Γ. Το επίπεδο της απανθρωπιάς, του ρατσισμού, της σκατοψυχίας αυτού του λαού, μπορούσε να το δει στα σχόλια των "σχολιαστών" αναφορικά με το χθεσινό δυστύχημα, που ο ΠΙΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΩΝΩΝ DRIFT, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα με το BMW το SUV, σκότωσε 2 μετανάστες που πήγαιναν στη δουλειά τους, και σακάτεψε άλλους 2...
Τα σχόλια ήταν όλα του στυλ "ήρθανε τα Πακιστάνια παράνομα στην Ελλάδα και σκοτώνουν κόσμο στο δρόμο", "στο Πακιστάν οδηγάνε από τα αριστερά και είναι άσχετοι, να μην κυκλοφορούν σε ελληνικούς δρόμους", "τα λάστιχα ήταν κινέζικα FUNRUN, κι όποιον πάρει ο χάρος", "δεν υπάρχει κράτος, τα διπλώματά τους δεν ισχύουν στην Ε.Ε.", "χαχαχα πίτα έγινε το Corolla με τα Πάκι μέσα, η BMW-άρα τους γάμησε".