Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 86

Θέμα: O Νέος ΚΟΚ ωχ σε 2 φώτο για ευκολία

Τελικά όλα είναι ένα κλικ Το avatar του/της LINA
    Αρχικά δημιουργήθηκε από villy
    Μην τραβάς τις απόψεις στα άκρα! Δεν είπα ποτέ ότι το τίμημα οποιασδήποτε παράβασης είναι εξοντωτικό. Είπα για τα πρόστιμα των 700 Ευρώ.

Εγώ βρίσκω λανθασμένη την νοοτροπία σύνδεσης του τιμήματος της ζωής με τα χρήματα. Θεωρώ ότι είναι θέμα παιδείας, αυτοσεβασμού και σεβασμού του πλησίον σου. Δεν πρέπει την τήρηση των κανώνων να την οφείλουμε στα πρόστιμα αλλά στην νοοτροπία.

Εκεί βρίσκεται και η απάντηση στο ερώτημά σου για τους υπόλοιπους ευρωπαίους. Δεν παραβατούν γιατί έχουν μάθει να μην το κάνουν και όχι γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα πρόστημα! Όλοι ξέρουμε ότι η αναλογία μισθός/κόστος ζωής είναι πολύ πιο ευνοική στις άλλες χωρες παρά στην έλλάδα.

Οκ λοιπόν, αν νομίζεις ότι η κατάσταση θα γίνει καλύτερη πρότεινε στο υπουργείο πρίστιμα 2000 Ευρώ... Νομίζω έχουμε χάσει την μπάλα με τα χρήματα...

την παιδεια δεν προκειται να την αποκτησουν οι ελληνες δυστυχως !!! το μονο που ξερουν πολλοι καλα να αποκτουν ειναι παραβιασεις και θυματα στην ασφαλτο !!! ισως λοιπον τα 2000ακια να τους κανει να σκεφτουν καλυτερα την επιλογη να πατησουν φρενο αντι για γκαζι σε οποιαδηποτε σημανση επιβαλλεται !!! αλλωστε χανουμε τιποτα να το δοκιμασουμε ??? ΜΟΝΟ τα ευρωπουλα μας , ε και !!! απ το να θρηνουμε ζωες καλυτερα να θρηνουμε την παιδεια μας που εχει πεθανει με την ανεξελεγκτη συμπεριφορα μας !!!

το προτιμω απ το να νιωθω λιγακι πιο ασφαλης απ οτι μεχρι τωρα !!!

κι αμα πηγαίνεις συνέχεια τουλάχιστον 250km/h+ δεν εχεις επίσης κανενα πρόβλημα!!
    Γιατί, πια η διαφορά το να μην φαίνετε η πινακίδα και να πρέπει να ξεμεσιαστείς για να την δείς και του να μην έχεις???Εγώ πχ συνήθως δεν την εχω επάνω αλά την έχω μαζί!
    Δλδ το αν κάποιος εχει σε ενα SS χωρίς πίσω λασπωτήρα την πινακίδα κάτω απο το undertray είναι OK ενώ αυτός που την έχει normal την μοτο χωρίς να την φοράει επάνω δεν είναι ΟΚ!!! ο ενας ισως έχει χεσμένη της φολιά του ενω ο άλλος οχι?
    Η διαφορά μπωρεί να φανεί μονο εν στάση και μετα που θα ξεμεσιαστεί ο κος ΕΛΛ.ΑΣ. και ξελασπώσει την πινακίδα για να δει τον αρ. κυκλ.!!!
    CALCULATOR ISLAND

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    και που κρεμάς τη μηχανή?
    Αυτό πάλι τι σημαίνει ;

Αρχικά δημιουργήθηκε από gian_nykt

Δλδ το αν κάποιος εχει σε ενα SS χωρίς πίσω λασπωτήρα την πινακίδα κάτω απο το undertray είναι OK ενώ αυτός που την έχει normal την μοτο χωρίς να την φοράει επάνω δεν είναι ΟΚ!!! ο ενας ισως έχει χεσμένη της φολιά του ενω ο άλλος οχι?
    δλδ εσύ τι λές ; Ότι είναι το ίδιο;

Εκεί βρίσκεται και η απάντηση στο ερώτημά σου για τους υπόλοιπους ευρωπαίους. Δεν παραβατούν γιατί έχουν μάθει να μην το κάνουν και όχι γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα πρόστημα! Όλοι ξέρουμε ότι η αναλογία μισθός/κόστος ζωής είναι πολύ πιο ευνοική στις άλλες χωρες παρά στην έλλάδα.

Οκ λοιπόν, αν νομίζεις ότι η κατάσταση θα γίνει καλύτερη πρότεινε στο υπουργείο πρίστιμα 2000 Ευρώ... Νομίζω έχουμε χάσει την μπάλα με τα χρήματα...
    Εδώ υπάρχει μια ΜΕΓΑΛΗ παρανόηση νομίζω..

Παίδες, στην ευρώπη δεν παραβατούν (στο βαθμό που το κάνουμε εμείς) και γιατί έτσι έχουν μάθει ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ αν πχ πάνε πάνω απο το όριο.

Διότι εκεί υπάρχει συνεχής αστυνόμευση, τα πρόστιμα επίδίδονται, ΔΕΝ σβήνονται και δεν υπάρχει το μπλα-μπλα, "γράψε με για πινακίδα, είμαι φοιτητής, η μάνα μου είναι άρρωστη " και άλλα τέτοια ξανθοπουλικά ...

αν τη φάς θα την πληρώσεις και χοντρά...

Στο παράδειγμα που ανεφερα πιο πάνω, είμαστε στις 12 το βράδυ σε ΑΔΕΙΟ αυτοκινητόδρομο 4 λωρίδων και πηγαίναμε με 90! Γιατί; Όχι λόγω παιδείας αλλα διότι ξέραμε οτι αν περάσουμε το όριο θα μας "Σκίσουν"

Αυτά για να μη νομίζουμε οτι οι έξω είναι άγιοι οδηγοί, με την απειλή του βούρδουλα ζούνε και συμμορφώνονται

Ταξιδέψτε λίγο έξω και θα το επιβεβαιώσετε

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Παίδες, στην ευρώπη δεν παραβατούν (στο βαθμό που το κάνουμε εμείς) και γιατί έτσι έχουν μάθει ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ αν πχ πάνε πάνω απο το όριο.

Διότι εκεί υπάρχει συνεχής αστυνόμευση, τα πρόστιμα επίδίδονται, ΔΕΝ σβήνονται και δεν υπάρχει το μπλα-μπλα, "γράψε με για πινακίδα, είμαι φοιτητής, η μάνα μου είναι άρρωστη " και άλλα τέτοια ξανθοπουλικά ...

Στο παράδειγμα που ανεφερα πιο πάνω, είμαστε στις 12 το βράδυ σε ΑΔΕΙΟ αυτοκινητόδρομο 4 λωρίδων και πηγαίναμε με 90! Γιατί; Όχι λόγω παιδείας αλλα διότι ξέραμε οτι αν περάσουμε το όριο θα μας "Σκίσουν"

Αυτά για να μη νομίζουμε οτι οι έξω είναι άγιοι οδηγοί, με την απειλή του βούρδουλα ζούνε και συμμορφώνονται

+1000000000000

ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣ απαραιτητη η αναφορα σου !!!
    και να συμπληρωσω.... γιατι ο ΕΛΛΗΝΑΣ που ΔΕΝ εχει παιδεια στη χωρα του και οδηγαει με τους δικους του νομους .... οταν πατησει τη ροδα του σε αλλο κρατος ξαφνικα αποκταει παιδεια και σεβεται τη σημανση ???? γιατι οπως πολυ καλα ειπε και ο Ηλιας , θα τον σκισουν στα προστιμα και το ταξιδακι του θα εχει τελειωσει εκει !!!

εχει κανεις διαφορετικη απαντηση ???

Ρακό - μέλος Το avatar του/της villy
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Έχω πάει Παρίσι, Βερολίνο, Βαρκελώνη, και από Ιταλία Ρωμη, Μιλάνο κλπ...

(όχι σαν οδηγός)

Και έχω παρατηρήσει ότι η οδηγική συμπεριφορά εκεί είναι Κλάσεις Ανώτερη από την δική μας. Σταματάνε πριν τις διαβάσεις στα φανάρια, σε οποιαδήποτε διάβαση πεζών χωρίς φανάρι, δεν τρέχουν τουλάχιστον μέσα στην πόλη, κλπ κλπ.

Θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κανείς τα πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις στις χώρες αυτές ή και σε άλλες για μία άτυπη σύγκριση.

Για την λαμογιά του Έλληνα δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά θέλει χρόνο και πολλή προσπάθεια να άλλάξουμε...

Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...
    Θέλω κι άλλες διακοπές...
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη............
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη το καλοκαίριιιιιιιιιιιι......

Έχω πάει Παρίσι, Βερολίνο, Βαρκελώνη, και από Ιταλία Ρωμη, Μιλάνο κλπ...

(όχι σαν οδηγός)

Και έχω παρατηρήσει ότι η οδηγική συμπεριφορά εκεί είναι Κλάσεις Ανώτερη από την δική μας. Σταματάνε πριν τις διαβάσεις στα φανάρια, σε οποιαδήποτε διάβαση πεζών χωρίς φανάρι, δεν τρέχουν τουλάχιστον μέσα στην πόλη, κλπ κλπ.

Θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κανείς τα πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις στις χώρες αυτές ή και σε άλλες για μία άτυπη σύγκριση.

Για την λαμογιά του Έλληνα δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά θέλει χρόνο και πολλή προσπάθεια να άλλάξουμε...

θα σε διαφωτισει σιγουρα ο TIFOEFS μολις διαβασει το ποστακι .... μιας και απ οτι ξερω εχασε 2 φορες το διπλωμα του για απλες κατα εμας τους Ελληναρες παραβασεις και μαλιστα δε θυμαμαι και για ποσους μηνες μου ειχε πει νομιζω 6μηνο οταν πρωτοαπεκτησε μοτο στην Ολλανδια και δεν ειχε συνηθισει να του πιανουν τον κ.... ο !!! ισως σου κανει και μια αναφορα για τους μισθους που εχει μεχρι τωρα καταβαλλει στο κρατος απο παραβασεις εξωφρενικες δια εμας....

Αρχικά δημιουργήθηκε από LINA
    ......
    για να συμπληρώσω...

Αν ποτέ πάτε στη Γερμανία, προσέξτε πως οδηγούν εκεί οι έλληνες νταλικιέρηδες. Κυρίες, δεξιά ούτε προσπεράσματα ουτε τίποτε

εδω κάνουν το μάγκα.

Και ξαναλέω, οι άνθρωποι έξω δεν είναι ουτε άγιοι, ούτε φλώροι, ούτε κωλόστρες. Ούτε τους αρέσει που έχουν στην Ολλανδία σε αυτοκινητοδρόμους κλάσεις ανώτερους όριο 120 το πολύ!
    Παίρνουν τηλ. σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, λένε τα σημεία που βρίσκονται οι κάμερες και οι σταθμοί τα αναμεταδίδουν

Συνάδελφό μου, ολλανδό, τον ειχαν γράψει για ταχύτητα και του ήρθε η κληση στο σπίτι με την κλασσική φωτό της πινακίδας κλπ. Την αγνόησε. Του ήρθε 2η φορά, σαν διαταγή πληρωμής διπλασιασμένη . Την πλήρωσε... (όχι θα την άφηνε...)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

εχει κανεις διαφορετικη απαντηση ???
    Για τον ίδιο λόγο που οι ξένοι χάνουν την όποια παιδεία τους μόλις πατήσουν Ελλάδα.

Άλλο πράγμα να γίνεται έλεγχος, και άλλο να χώνουν εξοντωτικά πρόστιμα (που κατα την δική μου γνώμη σκοπό έχουν μόνο να γεμίσουν ταμεία).

Το να επιβάλλεις τεράστια πρόστιμα για να ελέγξεις την παραβατικότητα, δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κάποιος ανέφερε το παράδειγμα της Γαλλίας για το πρόστιμο των 4.500? αν σε πιάσουν μεθυσμένο. Από την άλλη όμως υπάρχουν άλλα 24 κράτη της ΕΕ που έχουν χαμηλώτερα πρόστιμα, και σαφώς καλύτερους δείκτες ατυχημάτων από εμάς.

Το θέμα είναι όπως έχει χιλιοειπωθεί. Παιδεία πρώτα απ΄όλα και έλεγχος. Αν ξέρεις ότι 7 στις 10 θα σε τσιμπήσουν αν κάνεις μαλακία, θα το σκεφτείς πολύ περισσότερο από την 1 στις 100 που μπορεί να σε πιάσουν.

Πως να πιστέψω τις αγαθές προθέσεις των νομοθετών, όταν το 99,9% των βουλευτών γράφουν τον ΚΟΚ στα παλιά τους τα παπούτσια. Πως να πιστέψω ότι δεν με βλέπουν ώς κομψά 100?, όταν οι αποφάσεις τους έχουν μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα και τίποτα άλλο.

Εκτός από την αύξηση των προστίμων άκουσε κανείς άλλα ουσιαστικά μέτρα;

Το είχα ξαναγράψει παλαιότερα. Λόγω ανάγκης χρειάστηκε να βγάλω δίπλωμα Γ και Δ κατηγορίας. Η δυσκολία του Γ ήταν ανύπαρκτη, του Δ δε τραγική. 100 μέτρα πορεία και οπισθογωνία με ένα Mercedes 303 (!).

Και μετά ήμουν έτοιμος να βάλω μέσα 50 άτομα ή παιδιά να κάνω δρομολόγιο.......

με λιγα λογια ..... μονο οταν εξατμιζονται τα ευρω μας σε κλησεις συμμορφωνομαστε..... καλα να παθουμε λοιπον μπας κι μπορουμε να μετακινουμαστε με μικροτερο ποσοστο ατυχηματων @!!!!

Ηλια καναμε 3000χλμ το καλοκαιρι παιρνωντας απο 5 διαφορετικες χωρες με ηρεμη οδηγικη απολαυση γιατι δεν διατρεχαμε κινδυνο ατυχηματος.... και απ την αθηνα - πατρα- αθηνα συνολο 400χλμ κοντεψανε να μας στειλουν στον αλλο κοσμο.... γιατι αραγε?

Ηλια καναμε 3000χλμ το καλοκαιρι παιρνωντας απο 5 διαφορετικες χωρες με ηρεμη οδηγικη απολαυση γιατι δεν διατρεχαμε κινδυνο ατυχηματος.... .... γιατι αραγε?
    Αφού είμαι οδηγάρα...

Πάντως έχει ένα δίκιο και ο Βύρωνας... Κοινώς και 1700 να πάει το πρόστιμο για το κόκκινο, αφού άμα κλαφτείς οτι δεν έχεις να ταϊσεις τα παιδάκια σου δε θα σε γράψουν, παπάρια Κοκ έχουμε

Μήπως να το γράψουμε κωκ και να το τρώμε;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    δλδ εσύ τι λές ; Ότι είναι το ίδιο;

για μενα ΝΑΙ!!!
    δηλαδή μας σταματάει ενας τροχαίος για έλεγχο, και ειμαι εγω με απολύτος νορμάλ μοτο χωρίς όμως πινακίδα (την εχω κατω απο την σέλα) κι εσυ χωρίς λασπωτήρα και την πινακίδα απο κάτω απο το undertray. Κατα τα άλλα είμαστε προβλεπόμενοι!
    Εσυ τι λες να γίνει?? Πια η δαφορά!?
    Τελικά, η όλη υπόθεση ειναι να μπωρείς να ΠΡΟΣΑΡΜΣΟΣΤΕΙΣ στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης και να είσαι όσο το δυνατόν σωστότερος γίνετε στην συμπεριφορά σου στον δρόμο...τουλάχιστον απο την μεριά σου.....εγω τουλάχιστον το προσπαθώ αυτό....όσο γίνετε να είμαι σωστός αλλά πάντα προσαρμοζόμενος στην κίνηση που θα υπάρχει!! Και ίσως σιγά σιγά κάτι γίνει, απο την μεριά μας σαν 2κυκλιστές τουλάχιστον.....
    CALCULATOR ISLAND

Παλαιό μέλος Το avatar του/της samoure
    Ρε παιδια τι λετε τωρα,θα τρελαθουμε τελειως?Δηλαδη μας γ@μ@νε και εμεις λεμε κι αλλο???
    Καταρχην αυτη η αυξηση ηταν ενας πολυ ωραιος τροπος να αυξησει κατακορυφα τα εσοδα του το κρατος και τ-ι-π-ο-τ-α αλλο.Τα μετρα εχουν καθαρα εισπρακτικο χαρακτηρα,αλλιως δεν θα σου γινοταν και εκπτωση αν τους τα ακουμπησεις γρηγοροτερα!!!

Πρωτον τα προστιμα ειναι και πανακριβα και ιδια για ολους,και εξηγουμαι:Ποσο θα πονεσει - θα παραδειγματιστει - θα βαλει μυαλο κτλ καποιος οικονομικα ευπορος σε σχεση με καποιον αλλο που θα δωσει ενα μηνιατικο??Ο ενας καταστρεφεται ενω ο αλλος στα αρχιδια του,δηλαδη,εχεις λεφτα?Καντα ολα πουτ@ν@ κανε οτι θες δεν σε αγγιζουν οι νομοι!

Και αφου ειναι τοσο σωστοι και στοχος τους ειναι να παραδειγματιστει ο κοσμος,και οχι το χαρατσι-νταβατζιλικη,αντι να αυξησουν τα προστιμα οσο δεν μπορουσε να φανταστει ο καθενας απο τη μια μερα στην αλλη,να σου ελεγαν:Περασες με κοκκινο??Πληρωσε το προστιμο σου (ΟΧΙ 700 ευρω) ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ εισαι αναγκασμενος απο το κρατος να προσφερεις για μια βδομαδα υπηρεσιες στο ΚΑΤ π.χ. για 4 ωρες την ημερα!!!Να δουμε τοτε αν και ποιος θα ξαναεκανε αυτη την παραβαση μετα

Επισης παρατηρησα οτι πολλοι επικεντρωθηκαν στις παραβιασεις ΣΤΟΠ και κοκκινου σηματοδοτη.Τις
    αλλες παραβασεις τις προσεξατε??Τις θεωρειται ολες απολυτα δικαιολογημενες δηλαδη??

Και κατι αλλο ολοι αυτοι που υποστηριζουν τα νεα αυτα "μετρα" και λενε και λενε,δεν εχουν παει ποτε στην Ελλαδα παραπανω απο 120 χιλιομετρα την ωρα με οποιοδηποτε μεσο??
    Εγω παντως οταν ειμαι εθνικη και πηγαινοντας με 120,καθομαι τερμα δεξια,γιατι κανενας αλλος δεν παει με τοσα.Τα ορια ταχυτητας εχουν μεινει τα ιδια εδω και τοσες δεκαετιες ενω τα αυτοκινητα και οι μηχανες που κατασκευαζονται σημερα εχουν πολυ μεγαλυτερα ασφαλη ορια απο παλια και το ιδιο και η Εθνικη και Αττικη οδος!!

Αν ειναι ετσι ρε παιδια να προτεινουμε οι μηχανες και τα αυτοκινητα που εισαγονται στην Ελλαδα π.χ. να τοποθετειται ΚΟΦΤΗΣ και να μην μπορει κανενας να παει παραπανω!!!Ονερο αυτα τα νεα μετρα παιδια,αντε του χρονου και εις ανωτερα,ακομη 200% αυξηση....
    Αφου δεν κνουμε τιποτα για αυτα να δειτε που θα εχουν φτασει οι τιμες σε μερικα χρονακια...

Τελος,οσον αφορα την καραμελα με το εξωτερικο,για να καταλαβω δηλαδη κανεις ποτε δεν υπερβαινει τα ορια ταχυτητας???Αυτο υποστηριζετε για να καταλαβω...
    Και μια σημειωση,στο εξωτερικο π.χ. Γερμανια υπαχουν και Autobahn,οι οποιες δεν εχουν καθολου οριο ταχυτητας!!

Τα πα και ξαλαφρωσα λιγο:hypnotize

Καλημερα

Αρχικά δημιουργήθηκε από samoure
    Γερμανια υπαχουν και Autobahn,οι οποιες δεν εχουν καθολου οριο ταχυτητας!!

...Καλημερα
    Όχι πλέον, είναι λίγα τα σημεία στις autobahn που δεν έχουν όρια..

Στα πιο πολλά σημεία υπάρχουν όρια.

(αν και τα έβαλαν και για άλλους λόγους - όξινη βροχή απο τα diesel)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Νέος ΚοΚ!! ΩΧ.............
    από g.papalexis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 148
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2007, 08:29
  2. "Νέος ΚΟΚ" ή μια τρύπα στο νερό!
    από Kizoku στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7