επειδη ορισμενοι τα λετε ωραια ειπα να αραδιασω την δικια μου φρεσκια,ωρων θα ελεγα εμπειρια...
γεννημενος το 1977 στα 17,5 χρονια μολις με βιβλιαριο εργασιας ανηλικου κανω τα πρωτα μεροκαματα με ενσημα στα wendys fast food Πατησιων και Πανεπιστημιου γωνια,εκει που ειναι σημερα ο Karouzos....
ξεφορτωμα φορτηγο με φορτωμα και τα εβαζα στην σειρα,φρεσκια πισω παλια εμπρος,απο αναψυκτικα εως τροφιμα στο ψυγειο στους -10 αλλα με κλειστη την παροχη...
εκει που οι αλλοι με εβλεπαν με λυπηση εγω χαιρομουνα γιατι επειζα ογκο εκεινη την περιοδο και οι μυες μου ειχαν κυριολεκτικα υπερδιεγερθει...
να σημειωσω εδω οτι πηγαινα πολυ γυμναστηριο χωρις χαπακια-σε σημειο που οταν τελειωνα προπονηση δεν μπορουσα να μιλησω-στην ηλικια 17-23 σηκωνα ανθρωπο 80+ κιλων απο τον λαιμο με τα χερια μου για πλακα...σημερα ουτε χαρτοπετσετα δεν σκιζωσημειωστε αυτο για μετα..
σημερα στα 30 εχω ενσημα απο τα 17,5....εκτος απο 20 μηνες θητεια δεν εχω σταματησει να δουλευω...και στο ΤΕΙ ΠΕιραια που ημουν δουλευα για 31/2 χρονια στο ΝΕΟΝ Συνταγμτος ως Μαγειρας για το μεροκαματο..
11 γαμημενα χρονια δουλειας,καλοκαιρι στην ψησταρια απο επανω,Πασχα δουλεια,Σαββατα,κυριακες
εχω πολλες χαρες και πολυ εμπειρια..κοβω τον αλλο σε σημειο που αν ειχα δικια μου εταιρεια θα την ειχα στην πενα...το σκεφτομαι..
τα τελευταια 5 χρονια δουλευω σε αυτο που σπουδασα..κανω 2 δουλειες για να βγαλω 1500? τον μηνα,και δεν ντρεπομαι να το πω..και ομως θελω να κανω οικογενεια και παιδια...2 και 3 γιατι πιστευω οτι θα ειμαι ευτυχισμενος με αυτα πιο πολυ...
στην πρωινη παιρνω 1050? καθαρα Χ14,75 μισθους .οι λογιστες θα ξερουν για επιδομα ισολογισμου,γιατι και εγω λογιστης ειμαι..
παω για συνεντευξη σε μεγαλη ασφαλιστικη στην Λ.Συγγρου..μου λεει δινω τα ιδια,και το λεω ζηταω 1200? καθαρα για να φυγω απο εκει που ειμαι...μου λεει στην πιατσα δεν παιζουν αυτα που ζηταω..δηλ.5 χρονια προυπηρεσια και ΤΕΙ στο αντικειμενο της λογιστικης δεν πιανουν 1200? καθαρα οταν στην Ευρωπη θα επαιρνα κοντα 2000?....θελει να με βαλει στο συστημα...
ειπα κατι για το σωμα πριν..εχω κουραστει πλεον..καποτε με κοιταζε καποιος λοξα στον δρομο και ημουν ετοιμος να τον δαγκωσω,τωρα τον προσπερναω..καποτε εβλεπα τα πραγματα με οραμα,θα τελειωσω την σχολη και θα ζω ομορφα...τωρα απλα επιβιωνω....ζω στο συστημα που σε θελει ομηρο του...
για αυτο σας λεω ΜΑΡΙΑ και ΣΙΑ....ζηστε την ζωη,νιωστε εμπειριες,μυριστε,πονεστε,κλαψτε,ερωτευθειτε,ταπεινω ειτε,ξεκινηστε απο τον πατο,δημιουργηστε,φταστε στα ορια σας,κρατειστε δυναμεις,καντε πραγματα...τα νιατα ειναι δυναμη,μην τα αφηνετε χωρις εργο.
το σωμα και το μυαλο θελουν ενεργεια παντα..αν την αφησεις θα σε αφησουν..μην γινεστε χλιδανεργοι!!!
καθε μερα που περναει χωρις εργο,ειναι μειον για την ζωη σας...
κατι με επιασε τωρα και τα εγραψα![]()