Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 94

Θέμα: ολοκληρωμενη εντυπωση tenere

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Φτασαμε αισιως στα 8500-9000 ευρω λοιπον για ενα τενερε με 50 αλογα στο τροχο!
    Ευκαιρια, δηλαδη
    Αν το κριτηριο καποιου ειναι τα αλογα εχεις δικιο, δεν αξιζει, ειναι μπουρουχα, και οσοι το εχουμε παρει ειμαστε λαλακες.
    Και εγω με τα εξτρα που εχω βαλει και που σκεφτομαι να βαλω ειμαι αρχιλαλακας.

Αλλα για να μου απαντησει καποιος ποια ειναι η τελεια μηχανη που δεν θα βρουμε κανενα ψεγαδι και να κοστιζει οσο ενα παπι με επιδοσεις R1 και ποιοτητα ΚΤΜ:rotflmao: που να πηγαινει στο χωμα σαν χασκυ και να εχει μεταπωληση σαν BMW να παω να την παρω αμεσως.
    Α, και να μου αρεσει και εμφανησιακα!!!

Την μηχανη που παιρνει ο καθενας την παιρνει γιατι την ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και θεωρει οτι τον εξυπηρετει και ολα τα αλλα ερχονται σε δευτερη μοιρα.(Κατ¨εμε)
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
    Σχεδον συμφωνω μαζι σου.
    Αλλα να αφαιρεσεις απο το συγκριτικο και το ΤΑ καθοτι δικυλινδρο.
    Το μοναδικο που μπορει καποιος να θεωρησει ανταγωνισμο αυτη την εποχη ειναι το BMW 650 GS το μονοκυλινδρο και οχι το DAKAR που το εχει σταματησει (κακως νομιζω)
    Το ΚΤΜ εχει ηδη στοιχιωσει γιατι οι συζητησεις για αυτο ειχαν ξεκινησει απο τοτε που ειχε βγει το ΤΕΝΕΡΕ πριν ακομα αρχισουν να μιλανε για το "μεγαλο" το 1000αρι-1200αρι.

Οταν κρινουμε μια μηχανη, η την συγκρινουμε με αλλες, τοτε δεν συζηταμε μονο αυτες που τυχαινει να πεφτουν ακριβως στην κατηγορια της, αλλα και λιγο πιο περα. Ποσο μαλλον οταν παραγοντας ειναι και η τιμη.

Το 690 δεν το ανεφερα για να το συγκρινω απ'ευθειας με το τενερε χρηστικα, αλλα σαν παραδειγμα του οτι το μεν 690 ειναι μια 'τιμια' οικονομικα κατασκευη, ενω το τενερε οχι.

Ειτε μας/σας αρεσει το τενερε ειτε οχι δεν παυει να ειναι ανακυκλωμενη τεχνολογια με διαφορετικα ρουχα. Τι κι αν το τεποζιτο ειναι μεγαλυτερο απο του χτ, η το πλαισιο εχει 0.5 μοιρες μεγαλυτερο καστερ (παρεπιπτωντως Νταζ τα χτ εχουν αλουμινενια ψαλιδια απο το 2008). Τι κι αν μεγαλωσε το φιλτροκουτι και αλλαξε η χαρτογραφηση. Ειναι το ενα και το αυτο, με παραπανω κοστος παραγωγης ενα πλαστικο μουτρο και μηδαμινο κοστος εξελιξης. Φοραει σωληνωτο πλαισιο τεχνολογιας του παππου μου, και μονοκυλινδρο κινητηρα που βγαινει ο ιδιος απο δεν ξερω κι εγω ποτε, η τελως παντων με μηδαμινες αλλαγες.

-Ειναι καλο?
    -Ειναι.
    -Αξιζει τα λεφτα του?
    -ΟΧΙ!

Βαλτε το διπλα σε αλλη μηχανη με παρομοιο κοστος αγορας και δειτε το απλα σα μοτοσυκλετα ΜΑΖΙΚΗΣ παραγωγης και ειναι προφανες. Εδω ειναι πολυ πιθανο να εχει βαλει και η Γιαμαχα Χελλας το χερακι της, εκμεταλλευομενη ακριβως αυτην την σταση που εχουν πολλοι απο εδω, περι διαχρονικης ποιοτητας και αλλων χαριτωμενων μαρκετιστικων τρικ.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αν το κριτηριο καποιου ειναι τα αλογα εχεις δικιο, δεν αξιζει, ειναι μπουρουχα, και οσοι το εχουμε παρει ειμαστε λαλακες.
    Και εγω με τα εξτρα που εχω βαλει και που σκεφτομαι να βαλω ειμαι αρχιλαλακας.

Αλλα για να μου απαντησει καποιος ποια ειναι η τελεια μηχανη που δεν θα βρουμε κανενα ψεγαδι και να κοστιζει οσο ενα παπι με επιδοσεις R1 και ποιοτητα ΚΤΜ:rotflmao: που να πηγαινει στο χωμα σαν χασκυ και να εχει μεταπωληση σαν BMW να παω να την παρω αμεσως.
    Α, και να μου αρεσει και εμφανησιακα!!!

Την μηχανη που παιρνει ο καθενας την παιρνει γιατι την ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και θεωρει οτι τον εξυπηρετει και ολα τα αλλα ερχονται σε δευτερη μοιρα.(Κατ¨εμε)

Το κριτηριο στο οποιο αναφερομαι δεν ειναι τα αλογα, αλλα η σχεση του τι παιρνεις σε σχεση με αυτο που δινεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Οταν κρινουμε μια μηχανη, η την συγκρινουμε με αλλες, τοτε δεν συζηταμε μονο αυτες που τυχαινει να πεφτουν ακριβως στην κατηγορια της, αλλα και λιγο πιο περα. Ποσο μαλλον οταν παραγοντας ειναι και η τιμη.

Το 690 δεν το ανεφερα για να το συγκρινω απ'ευθειας με το τενερε χρηστικα, αλλα σαν παραδειγμα του οτι το μεν 690 ειναι μια 'τιμια' οικονομικα κατασκευη, ενω το τενερε οχι.

Ειτε μας/σας αρεσει το τενερε ειτε οχι δεν παυει να ειναι ανακυκλωμενη τεχνολογια με διαφορετικα ρουχα. Τι κι αν το τεποζιτο ειναι μεγαλυτερο απο του χτ, η το πλαισιο εχει 0.5 μοιρες μεγαλυτερο καστερ (παρεπιπτωντως Νταζ τα χτ εχουν αλουμινενια ψαλιδια απο το 2008). Τι κι αν μεγαλωσε το φιλτροκουτι και αλλαξε η χαρτογραφηση. Ειναι το ενα και το αυτο, με παραπανω κοστος παραγωγης ενα πλαστικο μουτρο και μηδαμινο κοστος εξελιξης. Φοραει σωληνωτο πλαισιο τεχνολογιας του παππου μου, και μονοκυλινδρο κινητηρα που βγαινει ο ιδιος απο δεν ξερω κι εγω ποτε, η τελως παντων με μηδαμινες αλλαγες.

-Ειναι καλο?
    -Ειναι.
    -Αξιζει τα λεφτα του?
    -ΟΧΙ!

Βαλτε το διπλα σε αλλη μηχανη με παρομοιο κοστος αγορας και δειτε το απλα σα μοτοσυκλετα ΜΑΖΙΚΗΣ παραγωγης και ειναι προφανες. Εδω ειναι πολυ πιθανο να εχει βαλει και η Γιαμαχα Χελλας το χερακι της, εκμεταλλευομενη ακριβως αυτην την σταση που εχουν πολλοι απο εδω, περι διαχρονικης ποιοτητας και αλλων χαριτωμενων μαρκετιστικων τρικ.
    Το απλο το ΧΤ εχει λιγοτερο
    εναν δισκο μπροστα
    στροφομετρο
    ρυθμιζομενες αναρτησεις
    μικροτερο τεποζιτο
    ανυπαρκτο φαιρινγκ
    ασχημο γεφυρωμα μπροστινου (τρεμουλο στα πολλα)
    Το πλαισιο το οποιο ειναι απο την εποχη του παππου σου αν το προσεξει καποιος θα καταλαβει οτι εκει η γιαμαχα δεν εχει κανει τσιγκουνια σε σιδερο-στιβαροτητα-ακαμψια.(αφου το εχεις οδηγησει φανταζομαι οτι αυτο το εχεις καταλαβει)Γιαυτο και τα 10 κιλα παραπανω απο το ΧΤR.
    Αν νομιζεις οτι ολα αυτα τα παραπανω θα τα εβαζε καποιος σε ενα "τιμιο" XTR με λιγοτερο απο 1.000 ευρω τοτε εγω εχω λαθος.

Και μια ερωτηση πληροφοριακα χωρις να εχω ορεξη για σαρκασμο. Το ΚΤΜ το 690 τι κοστος χρησης εχει??
    Δηλαδη καθε ποτε λαδια-σερβις κλπ?? Αν ξερει καποιος να απαντησει.
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Το απλο το ΧΤ εχει λιγοτερο
    εναν δισκο μπροστα
    στροφομετρο
    ρυθμιζομενες αναρτησεις
    μικροτερο τεποζιτο
    ανυπαρκτο φαιρινγκ
    ασχημο γεφυρωμα μπροστινου (τρεμουλο στα πολλα)
    Το πλαισιο το οποιο ειναι απο την εποχη του παππου σου αν το προσεξει καποιος θα καταλαβει οτι εκει η γιαμαχα δεν εχει κανει τσιγκουνια σε σιδερο-στιβαροτητα-ακαμψια.(αφου το εχεις οδηγησει φανταζομαι οτι αυτο το εχεις καταλαβει)Γιαυτο και τα 10 κιλα παραπανω απο το ΧΤR.
    Αν νομιζεις οτι ολα αυτα τα παραπανω θα τα εβαζε καποιος σε ενα "τιμιο" XTR με λιγοτερο απο 1.000 ευρω τοτε εγω εχω λαθος.

Και μια ερωτηση πληροφοριακα χωρις να εχω ορεξη για σαρκασμο. Το ΚΤΜ το 690 τι κοστος χρησης εχει??
    Δηλαδη καθε ποτε λαδια-σερβις κλπ?? Αν ξερει καποιος να απαντησει.

1) Δε θεωρω το χτ ως επιτομη της καλης σχεσης τιμης προς αποδοση.
    2) Το παραπανω σιδερο στο πλαισιο η το μεγαλυτερο τεποζιτο δεν κοστιζει παραπανω ουτε ως R&D ουτε ως παραγωγη.
    3) Οι οποιες παραπανω ρυθμισεις στις μετριοτατες αναρτησεις της ευρυτερης οικογενειας των ΧΤ κοστιζουν περι τα 10 ευρω στο εργοστασιο, ο παραπανω δισκος και δαγκανα ισως 20 ευρω. Ο μονος δισκος του 690 πιανει καλλιτερα απο το διπλο του ΧΤΖ.
    4) Το 690 θελει λαδια καθε 5Κ και ελεγχο βαλβιδων καθε 10Κ. Οι δε αναρτησεις του για να τις βαλεις στο ΧΤ θα πληρωσεις 3000 ευρω, ενω για να αυξησεις την ισχυ του ΧΤ στα επιπεδα του 690 θα σε παει πισω τουλαχιστο 2000 ευρω και θα εισαι και παρανομος και θα μολυνεις και το περιβαλλον. Η δε αξιοπιστια θα ειναι πολυ χειροτερη απο ενα στοκ κινητηρα 690.
    Την ακαμψια του πλαισιου του 690 με το βαρος του πλαισιου του 690 δεν προκειται ποτε οτι κι αν ξοδεψεις να την πετυχεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimitris_a
    εγω έχω να πω τα εξής:
    τη μηχανή την έχω ένα μηνα και δεν έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα.
    Όταν την πήρα ήξερα πως είναι ένα μηχανάκι που μπορώ να κάνω ό,τι θέλω με κάποιους συμβιβασμούς βέβαια.

Δεν είμαι 20-25 για να τρελλαίνομαι με τα άλογα και τις τελικές.
    Δεν είμαι πιτσιρικάς για να λιώνω το μηχανάκι στο χώμα

Θέλω να πηγαίνω όμως οπουδήποτε χωρίς να σκέφτομαι: Μπορώ;
    Δεν με πειράζει να φθάσω λίγη ώρα αργότερα

Και να μιλήσω λίγο φαλοκρατικά:
    Κάποιες μηχανές είναι σαν τις γκόμενες
    Σε τρελλαίνουν, βγάζεις γούστα, περνάς καλά και μετά ψάχνεις για άλλη.

Κάποιες μηχανές είναι σαν τις καλές συζύγους
    Σου δίνουν ηρεμία, σιγουριά, (κάνοντας βέβαια από τη μεριά σου τους απαραίτητους συμβιβασμους) και δε σε απογοητεύουν ποτέ.

Έχω την αίσθηση ότι το TENERE ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.
    Την αγοράζεις όχι για ένα - δύο χρόνια αλλά για όσο πάει.
    Κοινώς: την παντρεύεσαι.

Να σημειώσω εδώ ότι είμαι σίγουρος πως τις ίδιες απόψεις για διαφορετικές όμως μηχανές έχουν όλοι.
    Γιατί;
    Μα γιατί ΚΑΙ για την μηχανή όπως και για κάθε πράγμα που αποκτούμε υπάρχει η υποκειμενικότητα. Αλοίμονο αν σε όλους άρεσε η ίδια μηχανη.
    Γι αυτό η γνώμη μου είναι πως αγοράζουμε την μηχανή που αρέσει σε μας και όχι στους άλλους.

Επίσης πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε και τι ζητάμε από μια μηχανή

Η περιγραφή που έκανε ο daz ήταν άψογη.

Δεν θυμάμαι πως λέγανε το παλικάρι που άνοιξε το θέμα αλλά νομίζω πως πλέον δεν χρειάζεται να διαβάσει τίποτα άλλο.
    Αν του κάνουν αυτά που λέει ο daz ας τα βάλει καλά στο κεφάλι του και μετά ας ψάξει να βρεί έναν άλλον daz που να περιγράφει μιαν άλλη μηχανη για να μπορέσει να συγκρίνει τα θέλω του με αυτά που του προσφέρει η κάθε μηχανή.

Εγώ πιστεύω ότι το TENERE είναι το καλύτερο μηχανάκι γι αυτά τα λεφτά που έδωσα. Αν δεν το πίστευα θα ήμουν λαλακας που το αγόρασα.

Επίσης ο Μήτσος πιστεύει πως το ΧΧΧΧΧΧ είναι το καλύτερο μηχανάκι για τα λεφτά που έδωσε. Αν δεν το πίστευε θα ήταν λαλακας που το αγόρασε.

πιστεύω να έγινα κατανοητός

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitris_a
    εγω έχω να πω τα εξής:
    τη μηχανή την έχω ένα μηνα και δεν έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα.
    Όταν την πήρα ήξερα πως είναι ένα μηχανάκι που μπορώ να κάνω ό,τι θέλω με κάποιους συμβιβασμούς βέβαια.

Δεν είμαι 20-25 για να τρελλαίνομαι με τα άλογα και τις τελικές.
    Δεν είμαι πιτσιρικάς για να λιώνω το μηχανάκι στο χώμα

Θέλω να πηγαίνω όμως οπουδήποτε χωρίς να σκέφτομαι: Μπορώ;
    Δεν με πειράζει να φθάσω λίγη ώρα αργότερα

Και να μιλήσω λίγο φαλοκρατικά:
    Κάποιες μηχανές είναι σαν τις γκόμενες
    Σε τρελλαίνουν, βγάζεις γούστα, περνάς καλά και μετά ψάχνεις για άλλη.

Κάποιες μηχανές είναι σαν τις καλές συζύγους
    Σου δίνουν ηρεμία, σιγουριά, (κάνοντας βέβαια από τη μεριά σου τους απαραίτητους συμβιβασμους) και δε σε απογοητεύουν ποτέ.

Έχω την αίσθηση ότι το TENERE ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.
    Την αγοράζεις όχι για ένα - δύο χρόνια αλλά για όσο πάει.
    Κοινώς: την παντρεύεσαι.

Να σημειώσω εδώ ότι είμαι σίγουρος πως τις ίδιες απόψεις για διαφορετικές όμως μηχανές έχουν όλοι.
    Γιατί;
    Μα γιατί ΚΑΙ για την μηχανή όπως και για κάθε πράγμα που αποκτούμε υπάρχει η υποκειμενικότητα. Αλοίμονο αν σε όλους άρεσε η ίδια μηχανη.
    Γι αυτό η γνώμη μου είναι πως αγοράζουμε την μηχανή που αρέσει σε μας και όχι στους άλλους.

Επίσης πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε και τι ζητάμε από μια μηχανή

Η περιγραφή που έκανε ο daz ήταν άψογη.

Δεν θυμάμαι πως λέγανε το παλικάρι που άνοιξε το θέμα αλλά νομίζω πως πλέον δεν χρειάζεται να διαβάσει τίποτα άλλο.
    Αν του κάνουν αυτά που λέει ο daz ας τα βάλει καλά στο κεφάλι του και μετά ας ψάξει να βρεί έναν άλλον daz που να περιγράφει μιαν άλλη μηχανη για να μπορέσει να συγκρίνει τα θέλω του με αυτά που του προσφέρει η κάθε μηχανή.

Εγώ πιστεύω ότι το TENERE είναι το καλύτερο μηχανάκι γι αυτά τα λεφτά που έδωσα. Αν δεν το πίστευα θα ήμουν λαλακας που το αγόρασα.

Επίσης ο Μήτσος πιστεύει πως το ΧΧΧΧΧΧ είναι το καλύτερο μηχανάκι για τα λεφτά που έδωσε. Αν δεν το πίστευε θα ήταν λαλακας που το αγόρασε.

πιστεύω να έγινα κατανοητός
    +990

Δεν μπορώ όμως να μην συμφωνήσω και με τους υπόλοιπος εν μερη σε κάποια πραγματα που λένε...Drbig k peskandritsos μάλλον συμφωνούν διαφωνώντας (μπορεί και το αντίθετο ...δεν είμαι σίγουρος... :rotflmao: )
    Ελπίζω να διαφωτίστικε το παλικάρι που έκανε την ερώτηση...το σημαντικότερο παντως είναι πάντα να ξέρουμε τι πραγματικά θέλουμε να κάνουμε με ότι αγοράζουμε...Οι μηχανές σχεδόν όλες καλες είναι...οι επιλογές μας δεν είναι παντα οι καλύτερες...

υ.γ. ο λόγος που έβαλα και το τρανσαλπ στο συγκριτικό είναι οτι απο άποψη χρήσης, επιδόσεων, τιμής ειναι στην ιδια κατηγορία αν και 2κυλινδρο...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Μερικά + και - όπως εγώ τα ένοιωσα μετά από κάποια χιλιόμετρα μαζί του...

ΣΥΝ
    -Για την κατηγορία του (μεσαίο μονοκύλινδρο) καλό αλλά όχι κορυφαίο μοτέρ, με καλό εύρος δύναμης. Για χωμάτινη χρήση θέλει κόντυμα.
    -Καλά φρένα με πολύ θετική αίσθηση.
    -Δεμένη κατασκευή με καλή ποιότητα συναρμολόγησης-κατασκευής-βαφής που εμπνέει εμπιστοσύνη
    -Απίστευτη αυτονομία (αν και ο δείκτης βεζίνης δείχνει ότι του κατέβει)
    -Αναρτήσεις που χωρίς να είναι σοβαρά ρυθμιζόμενες (θα έπρεπε...) κάνουν καλά την δουλειά τους.
    -Καλά φώτα
    -Καταφέρνει να κρύβει εν κινήσει το βάρος που δείχνει η ζυγαριά... Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι στα δύσκολα αυτό δεν θα κάνει την επανεμφάνισή του...

ΠΛΗΝ
    -Μεγάλο (πολύ μεγάλο...) ύψος σέλλας. Με τα +2 κλικ στην προφόρτιση πίσω (απαραίτητο αν είναι γύρω στα 90 κιλά ή δικάβαλλος) γίνεται ακόμα ψηλότερο....Αν είσαι κάτω από 1.80-1.85 το ξεχνάς ή κουβαλάς μονίμως τσιμεντόλιθο μαζί σου.
    -Απαράδεκτος-ντενεκεδένιος ήχος από τις εξατμίσεις...Είπαμε euro 3 προδιαγραφές αλλά και πάλι πρέπει να το προσπάθησαν για να καταστρέψουν έτσι τον ήχο ενός μονοκύλινδρου
    -Απαράδεκτη ζελατίνα...Στροβιλίζει ασύστολα σε βαθμό που είναι αισθητά πιο ξεκούραστο αν την αφαιρέσεις !!!
    - Θα μπορούσε να είναι στα επίπεδα τιμής του ΧΤ...Δεν έχει δα και τίποτα κοστοβόρο πάνω του πέραν του πούλ-μούρ...

Άμα θυμηθώ τίποτε άλλο και το thread υφίσταται ακόμα θα το προσθέσω...

Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
    +990

Δεν μπορώ όμως να μην συμφωνήσω και με τους υπόλοιπος εν μερη σε κάποια πραγματα που λένε...Drbig k peskandritsos μάλλον συμφωνούν διαφωνώντας (μπορεί και το αντίθετο ...δεν είμαι σίγουρος... :rotflmao: )
    :rotflmao: :rotflmao:

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Μερικά + και - όπως εγώ τα ένοιωσα μετά από κάποια χιλιόμετρα μαζί του...

ΠΛΗΝ
    -Μεγάλο (πολύ μεγάλο...) ύψος σέλλας. Με τα +2 κλικ στην προφόρτιση πίσω (απαραίτητο αν είναι γύρω στα 90 κιλά ή δικάβαλλος) γίνεται ακόμα ψηλότερο....Αν είσαι κάτω από 1.80-1.85 το ξεχνάς ή κουβαλάς μονίμως τσιμεντόλιθο μαζί σου.
    ήθελα να πω κι εγώ αλλά ντρεπόμουνα, 1.76 γαρ :rotflmao: :rotflmao:
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Ο μοτοσυκλετισμός μετριέται με την καρδιά όχι με τους ίππους.

Ας απολαύσει ο καθένας το όνειρό του...
    Διότι περί αυτού πρόκειται...

Από τη στιγμή που μπορεις και αγοράζεις τη μοτοσυκλέτα που ΕΣΕΝΑ σου αρέσει...
    Να'σαι καλά να τη χαίρεσαι.

Φίλε DRBIG, βρες μου εσύ μιά μηχανή που να κάνει ότι και η XT660R, καινούργια, στα 5900 ευρώ. Μιά αληθινή on-off. Μιά σκληρή μηχανή που θα σε ταξιδέψει παντού, άνετα και απροβλημάτιστα. Από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς σε σχέση τιμής/απόδοσης.

Σόρρυ για το σπαμάρισμα. Τέλος από μένα.

Φίλε Alex, που άνοιξες και το thread, δε μας λες και σε τι συμπεράσματα σε οδήγησε η κοκκορομαχία με τα φιλαράκια εδώ?

Να'στε όλοι καλά μάγκες !!
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
    Ο μοτοσυκλετισμός μετριέται με την καρδιά όχι με τους ίππους.

Ας απολαύσει ο καθένας το όνειρό του...
    Διότι περί αυτού πρόκειται...

Από τη στιγμή που μπορεις και αγοράζεις τη μοτοσυκλέτα που ΕΣΕΝΑ σου αρέσει...
    Να'σαι καλά να τη χαίρεσαι.

Φίλε DRBIG, βρες μου εσύ μιά μηχανή που να κάνει ότι και η XT660R, καινούργια, στα 5900 ευρώ. Μιά αληθινή on-off. Μιά σκληρή μηχανή που θα σε ταξιδέψει παντού, άνετα και απροβλημάτιστα. Από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς σε σχέση τιμής/απόδοσης.

Σόρρυ για το σπαμάρισμα. Τέλος από μένα.

Φίλε Alex, που άνοιξες και το thread, δε μας λες και σε τι συμπεράσματα σε οδήγησε η κοκκορομαχία με τα φιλαράκια εδώ?

Να'στε όλοι καλά μάγκες !!

Φιλε μπιλλυ, το μονο προβλημα που βλεπω να υπαρχει σε αυτο το θρεντ (οπως και πολλα παρομοια αλλα) ειναι οτι ελαχιστοι διαβαζουν προσεκτικα αυτα που λεει ο αλλος με συνεπεια να καταλαβαινουν αλλα αντι αλλων

Παω λοιπον να δω τι παιζει και σε κανα αλλο θρεντ!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αλήθεια το Varadero τι περισσότερο έχει από το transalp και κοστίζει 3000 παραπάνω? Καλύτερες αναρτήσεις ή μερικά κιλά σίδερο παραπάνω? Εντάξει βγάζει περισσότερους ίππους αλλά αυτό ελάχιστα κοστίζει στην Honda. Γιατί λοιπόν να έχει 3000 περισσότερα?

Και μιας και το συζητάμε γιατί να πάρει κάποιος Varadero απ την στιγμή που υπάρχει το 990 adv. Που και πιο ελαφρύ είναι και πιο γρήγορο και στο χώμα πάει μαμιώντας και καλύτερες αναρτήσεις κτλ. Μήπως επειδή είναι πιο φθηνό? Ξέρετε κανέναν που πήρε Varadero επειδή δεν είχε τα λεφτά να πάρει το 990?

Με αυτή την λογική κάποιες μηχανές θα έπρεπε να πάψουν να υπάρχουν. Το Varadero δλδ κανένας δεν θα το προτιμούσε γιατί η Honda μας κλέβει που το έχει τόσο πιο ακριβό απ Transalp ενώ δεν τις κοστίζει τόσο. Άσε που υπάρχουν και καλύτερα που στα χαρτιά είναι πιο εντυπωσιακά.

Όχι φίλε μου εγώ τόσο το θέλω, σου λέει, και αν θέλεις πάρτο αλλιώς πάρε ότι άλλο σ’ αρέσει. Μα εμένα δεν μου αρέσει κάτι άλλο αυτό μου αρέσει αλλά έπρεπε να το έχεις πιο φθηνό.

Και ρωτάω εγώ είναι αυτό τίμιο? Και απαντάω πάλι εγώ (ελπίζω ο ψυχολόγος μου να μην το διαβάσει αυτό) ΟΧΙ

Οπότε έχουμε το μηχανάκι που μας αρέσει και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μας ενώ δεν βρίσκουμε κάποιο άλλο που να κάνει τα ίδια και να είναι φθηνότερο ή έστω καλύτερο αλλά δεν το παίρνουμε επειδή συγκριτικά με κάποιο άλλο που δεν μας καλύπτει έπρεπε να είναι φθηνότερο. Και το χειρότερο είναι πως όλα αυτά τα κρίναμε από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και απ’ τα όσα μας είπαν οι άλλοι, άντε να κάναμε και μια βόλτα ενός φίλου και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα αν όντως μας καλύπτει ή πόσο χειρότερο είναι από το άλλο εκτός και πιστεύουμε πως τα χαρτιά μας λένε όλα όσα χρειαζόμαστε. (μάλλον πρέπει να φτιάχνω μικρότερες προτάσεις ε?)

Για όλα αυτά έχω να πω τα παρακάτω:
    1. Αν κοιτούσα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί και να μην το έπαιρνα
    2. Αν δεν το έπαιρνα θα το είχα μετανιώσει χωρίς να το ξέρω. (ψυχολόγε x 2 είσαι εδώ?)
    3. Τώρα που το πήρα δεν το μετάνιωσα.
    4. Αλλά είμαι απ’ αυτούς που δεν μπαίνουν στο meteo.gr πριν φύγω απ’ το σπίτι για να ξέρω αν πάρω ομπρέλα. Αν έμπαινα θα ήξερα ότι θα βρέξει εκτός και αν κάποιος έκανε λάθος πρόβλεψη. Αντιθέτως κοιτάζω τον ουρανό, αν είναι συννεφιασμένος ξέρω ότι θα βρέξει εκτός κ αν βγάλει ήλιο. (τώρα θα χρειαστείτε και εσείς ψυχολόγο)

Το μαμίσαμε και ψόφησε. Τελικά το Tenere αξίζει να το πάρει κάποιος? Γιατί μπερδεύτηκα!
    Sent from me using a computer.

η αλήθεια είναι ότι το μηχανάκι έχει μείνει λίγο πίσω στο θέμα κινητήρας-πλαίσιο-αναρτήσεις σε σχέση με τον συναγωνισμό.

ΑΛΛΑ...

εάν κάποιος ξέρει τι ΔΕΝ θέλει (δλδ να πηγαίνει μόνιμα τελικιασμένος, να κοντράρεται με ΚΤΜ και να ανεβαίνει στα κατσάβραχα ακολουθώντας τα exc) τότε εάν το αγοράσει θα κάνει πολύ καλή επιλογή.

επειδή το έχω οδηγήσει (πάρα πολλά χλμ...), έχει καλές χαμηλομεσαίες,ταξίδι με 130-140 γίνεται άνετα, δεν ζεσταίνεται (όπως αναφέρθηκε και μου προκάλεσε έκπληξη), πάει χώμα άνετα, έχει καλά φρένα και είναι πανεύκολο στη συντήρηση.

προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ (όντας δύσπιστος στην αρχή) και θα το αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη ξέροντας τι θέλω από ένα μηχανάκι που δεν θα το αγοράσω για ένα χρόνο να το σκίσω και μετά να το δώσω, αλλά για να κάνω μαζί του πολλά χλμ σε κάθε είδους έδαφος απολαμβάνοντας το ταξίδι και την βόλτα

Να πώ και γώ την γνώμη μου. Και την λέω διότι και V-Strom είχα και TA700 και τα δοκίμασα και σε καθημερινή χρήση και σε χώμα και σε ταξίδι κ.λ.π. για αρκετό καιρό.

Η γνώμη μου λοιπόν είναι, ότι εαν κάποιος θέλει:
    1. να πηγαίνει τακτικά και σε χώμα (πάντα εκδρομικά+) χωρίς να βρίσκει σε κάθε πέτρα στο δρόμο του,
    2. και να πηγαίνει καθημερινά στην δουλειά του,
    3. και να κάνει μεσαία ταξίδια (2κάβαλος 200-400χλμ/ημέρα),
    4. και να πληρώνει σχετικά λίγα σε καύσιμα service, ανταλλακτικά, λάστιχα κλπ. αλλά
    5. και να μην δώσει 10-11 χιλιάρικα για την αγορά της καλής του...

τότε το Tenere αποτελεί μια εντελώς ικανή λύση να τον καλύψει 100%.
    2€ η αμόλυβδη. Μάλιστα...

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. V-STROM 1000 Πρώτη εντύπωση...
    από THEOD στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2005, 19:54
  2. Γιατί έχω την εντύπωση ότι...
    από powerphot στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2005, 17:41
  3. πράγματα που μου έκαναν εντύπωση σήμερα