Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 90

Θέμα: ΝΤΡΟΠΗ!!!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    akaposto...

Ακριβώς επειδή η γεωγραφική διαμόρφωση της Ελλάδος είναι έτσι η σύνδεση με το διαδίκτυο και το e-learning θα βοηθήσει. Παιδιά που ξοδεύουν μια περιουσία να μείνουν στα αστικά κέντρα θα μπορούν να διαβάσουν απο εκεί που είναι και να πάρουν το πτυχίο απο εκεί που είναι.

Ακριβώς επειδή το βιβλίο δεν θα φτάσει σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές παρά πολύ αργότερα το web είναι εργαλείο.

Ακριβώς επειδή το κόστος βιβλίως απο την πρωτοβάθμια μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ είναι μεγάλο και ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ.. ο Η.Υ μπορεί να τα αντικαταστήσει και να ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙ τις γνώσεις με κινούμενες εικόνες (ρώτα επιστήμονες και τα ΜΜΕ γιατί η εικόνα υπερέχει του κειμένου) όλων των παιδιων.

Ακριβώς επειδή ενας Η.Υ είναι ενα εργαλείο που μπορεί να γίνει και βιβλίο, και λυσάρι, και quiz και αρχειοθήκη/βιβλιοθήκη εργασιών ΌΛΩΝ όσων έπραξε κάποιος απο το δημοτικό εώς και σήμερα... και θα κοστίζει απείρως λιγότερο απο το κόστος βιβλίων , τετραδίων , μολυβιών, λυσσάρι , εξωσχολικών βιβλίων.. ακόμα και συγγραμάτων ΑΕΙ ... είναι το μελλοντικό μέσο εκπαίδευσης.

Αν είναι καλύτερο και πιο πρακτικό το βιβλίο απο τον Η.Υ... -- ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!.. απόδειξη οι χιλιάδες αντιτύπων που πωλούνται για Ekindle απο το Amazon κτλ κτλ..

ΑΛΛΑ...

Αυτό που δεν μπορεί να αντικατασταθεί είναι η μυρωδιά, η αφή του και γενικά η αίσθηση του. Αλλά αυτά είναι "ψιλά" γράμματα για ενα παιδάκι 10-12 ετών που θα κληθεί να κουβαλάει 4-5 κιλά καθημερινώς και μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ σωστά, θα τα κρατήσει ή θα τα δώσει σε άλλο.. αλλιώς θα πάνε στα σκουπίδια.

ΞΕΚΟΛΑΤΕ.. ο κόσμος πάει μπροστά και εμείς έχουμε μεινει ακόμα στο οτι δεν μπορώ να διαβάσω αν δεν έχω βιβλίο.. λες και το βιβλίο (η απουσία του μάλλον) είναι το αίτιο.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Αν είναι καλύτερο και πιο πρακτικό το βιβλίο απο τον Η.Υ... -- ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!.. απόδειξη οι χιλιάδες αντιτύπων που πωλούνται για Ekindle απο το Amazon κτλ κτλ..

Π.χ. κάνε αναζήτηση στο βιβλίο.....

http://www.thedailybeast.com/newswee...s-e-books.html

αν θες απάντηση.. υπάρχει και αυτό..

http://www.scottfillmer.com/2011/03/...ture-of-books/

και αυτό

http://www.differencebetween.com/dif...and-vs-ebooks/

όπως είπα και πριν.. δεν είμαι εναντίον του βιβλίου. Αντίθετα.. είμαι υπέρ ενός καλού βιβλίου που θα το κρατήσω όσο ζώ και ίσως μείνει και παραπάνω αυτό. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αποκαλούμε μάθηση στο σχολείο και δη διά σχολικού βιβλίου.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

[Bαν θες απάντηση.. υπάρχει και αυτό..

[/B]
    ΧΑΧΑ :rotflmao: , εννοούσα κάνε "search" μέσα σε ένα βιβλίο να βρεις κάτι, ένα θέμα, ένα κεφάλαιο.

Ενώ σε ένα pdf π.χ., σε δευτερόλεπτα έχεις βρει ότι θες.

Φυσικά προϋποθέτει κάποια ενασχόληση και γνώση αυτό, αλλά δεν είναι και rocket science.

Και το παιδί που τα πιάνει και εμπεδώνει άμεσα, θα κινείται στη γνώση πανεύκολα.

Και δεν εννοώ τη πληροφορία (που κάποιος πιο πριν ανέφερε, ατυχώς κατά τη γνώμη μου), αλλά πηγές για τη πραγματική γνώση και διασταύρωση που υπάρχει στο διαδίκτυο.

φριτέζα 600 Το avatar του/της akaposto
    Έχουμε φύγει τελείως απο το αρχικό νόημα βέβαια
    θα αρχίσω τα quote,μιάς και βλέπω όρεξη για κουβέντα

Ακριβώς επειδή η γεωγραφική διαμόρφωση της Ελλάδος είναι έτσι η σύνδεση με το διαδίκτυο και το e-learning θα βοηθήσει. Παιδιά που ξοδεύουν μια περιουσία να μείνουν στα αστικά κέντρα θα μπορούν να διαβάσουν απο εκεί που είναι και να πάρουν το πτυχίο απο εκεί που είναι.Ακριβώς επειδή το βιβλίο δεν θα φτάσει σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές παρά πολύ αργότερα το web είναι εργαλείο
    πρώτα απο όλα,το e-learning απευθύνεται σε πολύ περιορισμένο πεδίο σπουδών,
    και δεύτερον,πάει αλλού η κουβέντα όμως, είναι κατώτερης "ποιότητας".

Όσο ότι το βιβλίο θα φτάσει πολύ αργά, μάλλον δεν γνωρίζετε γιατί φέτος δεν τυπώθηκαν βιβλία.
    Ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός θα έπρεπε να έχει ξεκινάει ένα χρόνο πρίν (τουλάχιστον,αλλά στην Ελλάδα ας αρχίσουμε με αυτό). Το πρόβλημα είναι ότι γίνονται όλα στο άρπα κόλα.
    Μήπως θυμάστε πότε ανακοίνωσε ο ΓΑΠ το ψηφιακό σχολείο; ... σχεδόν ολόκληρη την περσινή χρονιά ήταν άδειο σώμα.
    Και στην τελική,το ότι δεν τυπώθηκαν βιβλία, δεν είναι απο κάποιο σχέδιο μεταρρύθμισης, αλλά για να το πώ κομψά, επειδή αυνανίζονται.

Ακριβώς επειδή το κόστος βιβλίως απο την πρωτοβάθμια μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ είναι μεγάλο και ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ.. ο Η.Υ μπορεί να τα αντικαταστήσει και να ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙ τις γνώσεις με κινούμενες εικόνες (ρώτα επιστήμονες και τα ΜΜΕ γιατί η εικόνα υπερέχει του κειμένου) όλων των παιδιων.
    Άντε πάλι με το κόστος...Ανα μαθητή,το κόστος των βιβλίων κάθε τάξης είναι πολύ μικρό, και ούτε κατά διάνοια δεν πλησιάζει το κόστος των ηλεκτρονικών μέσων.
    Περίπου 0.7ε βγαίνει το κάθε βιβλίο. Πες ότι θα πάρει 20 βιβλία κάθε χρόνο. Επί 12 χρόνια. 170e
    Το ποσό είναι αστείο.

Επίσης η εικόνα σαφώς και υπερέχει του κειμένου στην πληροφορία. Στην γνώση όμως...
    πάλι σε κείμενο θα καταλήξεις.
    Και πές μου τι εικόνα θα βάλει και τι animation χρειάζεται για να κάνεις έκθεση (πουχου,μην κολλήσουμε)

Ακριβώς επειδή ενας Η.Υ είναι ενα εργαλείο που μπορεί να γίνει και βιβλίο, και λυσάρι, και quiz και αρχειοθήκη/βιβλιοθήκη εργασιών ΌΛΩΝ όσων έπραξε κάποιος απο το δημοτικό εώς και σήμερα... και θα κοστίζει απείρως λιγότερο απο το κόστος βιβλίων , τετραδίων , μολυβιών, λυσσάρι , εξωσχολικών βιβλίων.. ακόμα και συγγραμάτων ΑΕΙ ... είναι το μελλοντικό μέσο εκπαίδευσης.
    Αυτό το απείρως απο που προκύπτει δεν το έχω καταλάβει ακόμα...

κάνεις χιούμορ έτσι;

Αυτό που δεν μπορεί να αντικατασταθεί είναι η μυρωδιά, η αφή του και γενικά η αίσθηση του. Αλλά αυτά είναι "ψιλά" γράμματα για ενα παιδάκι 10-12 ετών που θα κληθεί να κουβαλάει 4-5 κιλά καθημερινώς και μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ σωστά, θα τα κρατήσει ή θα τα δώσει σε άλλο.. αλλιώς θα πάνε στα σκουπίδια.
    Ενώ να κουβαλάει το λάπτοπ είναι ελαφρύτερο.
    Και τα παιδάκια που καίνε τα βιβλία τους, γονείς έχουν...

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    ΧΑΧΑ :rotflmao: , εννοούσα κάνε "search" μέσα σε ένα βιβλίο να βρεις κάτι, ένα θέμα, ένα κεφάλαιο.
    Ενώ σε ένα pdf π.χ., σε δευτερόλεπτα έχεις βρει ότι θες.
    Φυσικά προϋποθέτει κάποια ενασχόληση και γνώση αυτό, αλλά δεν είναι και rocket science.
    Και το παιδί που τα πιάνει και εμπεδώνει άμεσα, θα κινείται στη γνώση πανεύκολα.
    Και δεν εννοώ τη πληροφορία (που κάποιος πιο πριν ανέφερε, ατυχώς κατά τη γνώμη μου), αλλά πηγές για τη πραγματική γνώση και διασταύρωση που υπάρχει στο διαδίκτυο.
    ίσως να μην το ξέρεις αλλά και στο βιβλίο μια χαρά ψάχνεις...
    εντάξει δεν θα βρείς τις πηγές όσο γρήγορα στο νετ,
    αλλά μην λές για γνώση. Κριτήριο για την γνώση δεν είναι η ταχύτητα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD

Έχω άδικο που νοιώθω ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ???.
    Όχι, αλλά έτσι είναι. Δεν γίνεται να περιμένεις ότι θα πετάξεις (όχι εσύ συγκεκριμένα) το παιδί στο σχολείο και όλα θα πάνε καλά.
    Αναρωτήσου το εξής...
    Πόσες φορές σαν σύλλογος γονέων συμμετείχες στο να στριμώξετε τους καθηγητές των παιδιών σου...

Για τα βιβλία...Το ξεκαθάρισα απο την αρχή. Θεωρώ μεν ότι τα βιβλία και ο μαυροπίνακας είναι απαρχαιωμένα, αλλά επίσης θεωρώ ότι το γενικότερο χάλι της παιδείας είναι απείρως μεγαλύτερο πρόβλημα. Με το παρών σύστημα, νοοτροπία, και χάλι, και δερματοδετείς τόμους με επίχρυσα εξώφυλλα να δίναν στα παιδιά το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Ας φτιάξουμε λοιπον τα κακώς κείμενα, ας γίνει η παιδεία πραγματικά (όχι στα χαρτιά) δωρεάν και με ίσες ευκαιρίες για όλους και μετά τσακωνόμαστε με την ησυχία μας για το αν θα πρέπει να καταργηθούν τα βιβλία ή όχι...
    Άρα,είναι στραβό το κλίμα, ας το φάει και ο γάιδαρος δεν τρέχει τίποτα. Ωραία αντίληψη.
    Τα βιβλία είναι χάλια! ε; το βρήκα; πόσα έχεις ανοίξει; (πάλι δεν είναι προσωπικό)
    Δηλαδή αν δεν έχουμε τα στοιχειώδη και τα απλά, που υλοποιούνται εύκολα, τι αξιώσεις έχουμε για τα σύνθετα;
    Και στο κάτω κάτω, πληρωμένους δεν τους έχεις τους φόρους σου,γιατί να μην έχουν βιβλία τα παιδιά σου;

Γράφω όμως εν μέρει γιατί αν σαν γονιός βρείς μπροστά σου ως δεδομένη και παγιωμένη την σημερινή κατάσταση δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου να μάχεσαι ελπίζοντας ότι σε 5 χρόνια θα φτιάξει... Πρέπει να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για το παιδί σου εδώ και τώρα. Άρα δεν έχείς και άλλη επιλογή από το να πληρώνεις σαν μαλάκας και να διαμαρτύρεσαι ελπίζοντας ότι κάποτε, κάποιος, κάπου, θα σε ακούσει...
    Αυτοί είναι οι δε. Συμφωνώ μαζί σου σε όλα (και στα απο πάνω που δεν έχω κάνει quote), όμως δεν δέχομαι ότι πληρώνεις τον δημόσιο
    επειδή έτσι είναι,επειδή πρέπει. Πληρώνεις γιατί ΘΕΣ .(πάλι το β-ενικός αναφέρεται σε όλους)
    Κάτι αξιώνεις απο αυτόν. Θες να δειχτείς, θες να έχει καλούς βαθμούς το βλαστάρι σου, θες ευνοική μεταχείριση, θες διάφορα.

+pm
    και στο έχω πεί,αφού είσαι καλό παιδί ,γιατί λες μαλακίες;

πρώτα απο όλα,το e-learning απευθύνεται σε πολύ περιορισμένο πεδίο σπουδών,
    A... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αυτό να το πείς σε δεκάδες ξένα πανεπιστήμια που δίνουν πτυχία που δεν έχουν δεί τα μάτια σου καν με την μέθοδο αυτήν. Και η πλάκα είναι οτι σου δίνουν τόσο καλύτερο πεδίο γνώσης που δεν μπορεί να σου δώσει κανένα πραγματικό σχολείο.

Όσο για το "κατώτερης ποιότητας"... ας μην το πιάσουμε με Ελληνικά δεδομένα καλύτερα και τα χάλια που αντικατοπτρίζονται στα άνευ αξίας Ελληνικά πτυχία στην πραγματική αγορά του κόσμου.

Όσον αφορά τώρα το κόστος Η.Υ.. λογαριάζεις με πολύ απλοϊκή σκέψη... δεν είναι μόνο το βιβλίο σαν κόστος αντίστοιχα στο e-learning.

Βάλε και τα overheads... δλδ. κόστος κτιρίων , πάγιων κτιρίων, υποδομές και προσωπικό για αυτά, ανά μαθητή και έλα να μου πείς πόσο κοστίζει μετά ενας παραδοσιακός τρόπος εκπαίδευσης κόντρα σε ενα ηλεκτρονικό.. μάλλον όπως είπα είναι χαζοί αυτοί που το κάνουν έξω και εμείς οι έξυπνοι.

Όσο για αυτό καθαυτό το βιβλίο vs Η.Υ .. .νομίζω οτι η απάντηση έχει δοθεί ήδη. Το κόστος ενός βιβλίου είναι 0.7 ευρώ τον χρόνο ανά βιβλίο (πολύ παραπάνω είναι , αλλά δεν πειράζει! ) για ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... το κόστος ενός Η.Υ είναι 400 ευρώ περίπου (δεν χρειάζεται να είναι cutting edge) για ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ για διάρκεια ζωής 3-4 έτη για σχολική χρήση. Σε αυτό το κόστος όμως πρέπει να υπολόγίσεις οτι λειτουργεί σαν αναζήτηση γνώσης εξωσχολικής, μπορείς να γράψεις πτυχιακές, εργασίες, να λύσεις προβλήματα , να συνδεθείς με άλλους και να μιλήσεις πάνω στα προβλήματα αυτά, .. να ψυχαγωγηθείς με παιχνίδια, μουσική , ταινίες, ... να δουλέψεις πάνω σε αυτό αν είσαι εργαζόμενος φοιτητής/σπουδαστής κτλ... ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ.

Ξαναλέω τώρα..το βιβλίο είναι σημαντικό σαν κομμάτι ζωής. Όντως κάποιες εκδόσεις είναι ανεκτίμητες και όντως κάποιες εκδόσεις είναι τόσο δυσνόητες που μόνο σε έντυπο μπορείς να τις μελετήσεις σωστές. Αλλά αυτό αφορά έργα και τίτλους που πραγματικά δεν έχουν ουδεμία σχέση με ΑΕΙ και ιδρύματα. Είναι καθαρά εξωσχολικές-εξωσπουδαστικές γνώσεις με μηδενική χρησιμότητα (λόγω εξιδείκευσης) σε μαθητές, σπουδαστές και κάποιους φοιτητές (απο ενα σημείο σε μεταπτυχιακές εξιδεικεύσεις σίγουρα έχουν χώρο και σημασία ύπαρξης).

Και για να γυρίσουμε στην Ελληνική πραγματικότητα. Η ύπαρξη ενός μονοθέσιου σχολείου με 6-8 παιδιά σαν κόστος είναι φοβερά πιο μεγάλο απο την προμήθεια ενός Η.Υ και την ηλεκτρονική μάθηση απο μια virtual αίθουσα με τηλε-ηχητικά μέσα.

Δυστυχώς οι περισσότεροι στην Ελλάδα όταν βλέπουν τεχνολογία νομίζουν οτι έχουν δεί τον κεροσφόρο τράγο και φτύνουν τον κόρφο τους. Είναι μια και απο τις αιτίες της σημερινής μας κατάντιας ώς κράτος. Αλλά πάει αλλού το νήμα εκεί....

και όντως κάποιες εκδόσεις είναι τόσο δυσνόητες που μόνο σε έντυπο μπορείς να τις μελετήσεις σωστές.
    Ένα από τα βιβλιαράκια που ανέφερα στην αρχή του θρεντ ότι διάβασα το καλοκαίρι στο iphone,
    δεν ήταν άρλεκιν, το χρονικό του χρόνου του Steven Hawking ήταν.
    Αν είχα υπολογιστή και internet στις διακοπές, θα διασταύρωνα και παραπομπές, ονόματα,
    θεωρίες παράλληλα με το διάβασμα του βιβλίου.
    Δε μου έλειψε στιγμή παρόλαυτά το ξεφύλλισμα.

φριτέζα 600 Το avatar του/της akaposto
    A... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αυτό να το πείς σε δεκάδες ξένα πανεπιστήμια που δίνουν πτυχία που δεν έχουν δεί τα μάτια σου καν με την μέθοδο αυτήν. Και η πλάκα είναι οτι σου δίνουν τόσο καλύτερο πεδίο γνώσης που δεν μπορεί να σου δώσει κανένα πραγματικό σχολείο.
    ναι φαντάζομαι, με e-learning ωραίο μηχανουργείο που θα κάνεις, καταπληκτικές νεκροτομές, εξαιρετικές καλλιέργιες. Ναι.

Ναι,χαίρω πολύ και εγώ μπαίνω να παρακολουθήσω τις online διαλέξεις (δωρεάν) του ΜΙΤ. Όμως αυτά τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες. Δεν έχουν σκοπό να διαμορφώσουν ανθρώπους.Ο σκοπός που υπηρετούν είναι η γνώση.Συγκεκριμένη γνώση.
    Το ίδιο το είναι το σχολείο; Είμαστε καλά;

Όσο για το "κατώτερης ποιότητας"... ας μην το πιάσουμε με Ελληνικά δεδομένα καλύτερα και τα χάλια που αντικατοπτρίζονται στα άνευ αξίας Ελληνικά πτυχία στην πραγματική αγορά του κόσμου.
    Global αγορά έτσι;
    Ναι γειά σας,έχω πτυχίο φυσικού απο την Κρήτη...μπαααα χάλια...
    Ναι γειά σας, είμαι μηχανολόγος απο το ΕΜΠ..... μπαααα χάλια...
    Ναι καλημέρα,Ιατρική Αθηνών.... πρρρρ... καλύτερα στην Ιταλία.
    Ναι μωρέ...τι έκαναν αυτοί, με αντιγραφή τα πέρασαν όλα.

Όσον αφορά τώρα το κόστος Η.Υ.. λογαριάζεις με πολύ απλοϊκή σκέψη... δεν είναι μόνο το βιβλίο σαν κόστος αντίστοιχα στο e-learning.
    Βάλε και τα overheads... δλδ. κόστος κτιρίων , πάγιων κτιρίων, υποδομές και προσωπικό για αυτά, ανά μαθητή και έλα να μου πείς πόσο κοστίζει μετά ενας παραδοσιακός τρόπος εκπαίδευσης κόντρα σε ενα ηλεκτρονικό.. μάλλον όπως είπα είναι χαζοί αυτοί που το κάνουν έξω και εμείς οι έξυπνοι.
    Όσο για αυτό καθαυτό το βιβλίο vs Η.Υ .. .νομίζω οτι η απάντηση έχει δοθεί ήδη. Το κόστος ενός βιβλίου είναι 0.7 ευρώ τον χρόνο ανά βιβλίο (πολύ παραπάνω είναι , αλλά δεν πειράζει! ) για ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... το κόστος ενός Η.Υ είναι 400 ευρώ περίπου (δεν χρειάζεται να είναι cutting edge) για ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ για διάρκεια ζωής 3-4 έτη για σχολική χρήση. Σε αυτό το κόστος όμως πρέπει να υπολόγίσεις οτι λειτουργεί σαν αναζήτηση γνώσης εξωσχολικής, μπορείς να γράψεις πτυχιακές, εργασίες, να λύσεις προβλήματα , να συνδεθείς με άλλους και να μιλήσεις πάνω στα προβλήματα αυτά, .. να ψυχαγωγηθείς με παιχνίδια, μουσική , ταινίες, ... να δουλέψεις πάνω σε αυτό αν είσαι εργαζόμενος φοιτητής/σπουδαστής κτλ... ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ.

Και για να γυρίσουμε στην Ελληνική πραγματικότητα. Η ύπαρξη ενός μονοθέσιου σχολείου με 6-8 παιδιά σαν κόστος είναι φοβερά πιο μεγάλο απο την προμήθεια ενός Η.Υ και την ηλεκτρονική μάθηση απο μια virtual αίθουσα με τηλε-ηχητικά μέσα.
    Α,συγνώμη για να καταλάβω... μιλάμε για σχολείο έτσι; Εκτός της παραμέτρου "overhead" που σαφώς έχει οποιοδήποτε υλικό,
    (λές και το δίκτυο δεν χρειάζεται συντήρηση, λες και δεν έχεις πολλαπλασιάσει την ενεργειακή δαπάνη)
    παραβλέπω τελείως το απαράδεκτο να μην υποστηρίζουμε τα ολιγοθέσια σχολεία,
    ειλικρινά τώρα γνωρίζεις τους σκοπούς που έχει το σχολείο; Γιατί έχουμε νηπιαγωγεία;
    Γιατί ποιό λόγο είναι απαραίτητο να μπεί το παιδί στο ίδιο θρανίο με ένα συμμαθητή του;
    Θα μου πέσουν τα μαλλιά με αυτά που γράφεις και δεν έχω και πολλά.

Ξαναλέω τώρα..το βιβλίο είναι σημαντικό σαν κομμάτι ζωής. Όντως κάποιες εκδόσεις είναι ανεκτίμητες και όντως κάποιες εκδόσεις είναι τόσο δυσνόητες που μόνο σε έντυπο μπορείς να τις μελετήσεις σωστές. Αλλά αυτό αφορά έργα και τίτλους που πραγματικά δεν έχουν ουδεμία σχέση με ΑΕΙ και ιδρύματα. Είναι καθαρά εξωσχολικές-εξωσπουδαστικές γνώσεις με μηδενική χρησιμότητα (λόγω εξιδείκευσης) σε μαθητές, σπουδαστές και κάποιους φοιτητές (απο ενα σημείο σε μεταπτυχιακές εξιδεικεύσεις σίγουρα έχουν χώρο και σημασία ύπαρξης).
    Να κάνω μια υπόθεση; Δεν έχεις καμία σχέση με θετικές επιστήμες;

Δυστυχώς οι περισσότεροι στην Ελλάδα όταν βλέπουν τεχνολογία νομίζουν οτι έχουν δεί τον κεροσφόρο τράγο και φτύνουν τον κόρφο τους. Είναι μια και απο τις αιτίες της σημερινής μας κατάντιας ώς κράτος. Αλλά πάει αλλού το νήμα εκεί....
    Άκου τώρα το εξής παράδειγμα, μπάς και καταλάβουμε ότι η τεχνολογία δεν είναι πανάκεια.
    Μηχανολογικό σχέδιο σε ΑΤΕΙ.
    στο pc όλοι μπροστά, ανοικτό το CAD, λέει ο δάσκαλος φτιάξτε ένα τόξο 30 μοιρών που να συνδέεει τα δύο άκρα.
    Κουμπάκι arc,μοίρες 30 τέλος.
    Δεύτερη ώρα μαθήματος, σχέδιο στο χέρι, έχουμε πάλι δύο άκρα συνδέστε τα με τόξο τριάντα μοιρών.
    ε? ποιός ήρθε;

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στο δομικών έργων.
    Αν έρθει να σου στήσει μια σκεπή,θα ήθελες ή όχι να μπορεί να το βγάλει στο χέρι;
    και στο έχω πεί,αφού είσαι καλό παιδί ,γιατί λες μαλακίες;

Αρχικά δημιουργήθηκε από akaposto

Αν έρθει να σου στήσει μια σκεπή,θα ήθελες ή όχι να μπορεί να το βγάλει στο χέρι;
    Θα ήθελα, δεν το απαξιώνω, αλλά θα προτιμούσα να το κάνει στο CAD. Μη κάνει και κανά πρόσημο λάθος
    και μου έρθει η στέγη στο κεφάλι!!!

ναι φαντάζομαι, με e-learning ωραίο μηχανουργείο που θα κάνεις, καταπληκτικές νεκροτομές, εξαιρετικές καλλιέργιες. Ναι.
    Αν μιλάς για εργαστήρια πας σε άλλο κομμάτι εκπαίδευσης. Σε αυτό που ελάχιστα ιδρύματα και σχολεία έχουν δηλαδή ακόμα και στο φυσικό κομμάτι. Όσον αφορά νεκροτομές κτλ... που απαιτούν hands on.. φίλε αν έκανε και αυτό ακόμα η τεχνολογία, (δηλαδή απομακρυσμένα) τότε θα ζούσαμε σε άλλο αιώνα.. ακόμα και αυτό όμως μην νομιζεις οτι είναι πολύ μακριά.

Global αγορά έτσι;
    Ναι γειά σας,έχω πτυχίο φυσικού απο την Κρήτη...μπαααα χάλια...
    Ναι γειά σας, είμαι μηχανολόγος απο το ΕΜΠ..... μπαααα χάλια...
    Ναι καλημέρα,Ιατρική Αθηνών.... πρρρρ... καλύτερα στην Ιταλία.
    Ναι μωρέ...τι έκαναν αυτοί, με αντιγραφή τα πέρασαν όλα.
    Αμφιβάλεις;... έλα να σου δείξω μερικά παραδείγματα στον δικό μου τομέα. (Ασφάλεια πληροφορίας και δικτύων - Ανάλυση πληροφορίας)

Α,συγνώμη για να καταλάβω... μιλάμε για σχολείο έτσι; Εκτός της παραμέτρου "overhead" που σαφώς έχει οποιοδήποτε υλικό,
    (λές και το δίκτυο δεν χρειάζεται συντήρηση, λες και δεν έχεις πολλαπλασιάσει την ενεργειακή δαπάνη)
    παραβλέπω τελείως το απαράδεκτο να μην υποστηρίζουμε τα ολιγοθέσια σχολεία,
    ειλικρινά τώρα γνωρίζεις τους σκοπούς που έχει το σχολείο; Γιατί έχουμε νηπιαγωγεία;
    Γιατί ποιό λόγο είναι απαραίτητο να μπεί το παιδί στο ίδιο θρανίο με ένα συμμαθητή του;
    Θα μου πέσουν τα μαλλιά με αυτά που γράφεις και δεν έχω και πολλά
    το κόστος συντήρησης ενός δικτύου είναι ελάχιστο. Χώρια που το δίκτυο όπως και ο υπολογιστής είναι εκεί για να κάνει πολλαπλές εργασίες και να προσφέρει πολλάααααααααα κέρδη απο αυτές τις υπηρεσίες. Άρα κάνει απόσβεση οχι μόνο για το χρηστικό στον τομέα της παιδείας (που είναι κοινωνική προσφορά αν θες), αλλά και οικονομικά απο τα υπόλοιπα πολύ πιο γρήγορα και αφήνει και κέρδος βραχυπρόθεσμα.

Επίσης.. άλλος ο σκοπός του νηπιαγωγείου και άλλο των σχολείων.. έτσι;.. μην τα συγχέουμε. Όσον αφορά το τι εστί σχολείο και σκοπός του. Ο μόνος που μπορώ να σκεφτώ είναι η κοινωνικοποίηση που άνετα μπορεί ενα παιδί να έχει και αλλού.. αν έχεις κάτι άλλο ευπρόσδεκτο.

Για τα μαλλιά.. τα ξυρίζουν τελευταία για μόστρα..

Να κάνω μια υπόθεση; Δεν έχεις καμία σχέση με θετικές επιστήμες;
    xm.... Ασφάλεια πληροφορίας.. go figure..

Άκου τώρα το εξής παράδειγμα, μπάς και καταλάβουμε ότι η τεχνολογία δεν είναι πανάκεια.
    Μηχανολογικό σχέδιο σε ΑΤΕΙ.
    στο pc όλοι μπροστά, ανοικτό το CAD, λέει ο δάσκαλος φτιάξτε ένα τόξο 30 μοιρών που να συνδέεει τα δύο άκρα.
    Κουμπάκι arc,μοίρες 30 τέλος.
    Δεύτερη ώρα μαθήματος, σχέδιο στο χέρι, έχουμε πάλι δύο άκρα συνδέστε τα με τόξο τριάντα μοιρών.
    ε? ποιός ήρθε;

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στο δομικών έργων.
    Οτι είπε ο Νίκος πιο πάνω....

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Οι καταλήψεις των σχολείων είναι μέρος του "σχεδίου" διάλυσης της χώρας
    H σταλινική και νεοσταλινική Αριστερά είναι αυτή που οργανώνει και υποστηρίζει, πάντοτε υπόγεια και ποτέ ανοικτά, τις καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια. Ιδιαίτερα στις λαϊκές και φτωχές περιοχές της χώρας, εκεί που ο δήθεν φιλεργατικός λόγος της έχει περισσότερη απήχηση. Μικρές ομάδες 5-10 ατόμων, βάζουν τα ξημερώματα, λουκέτα στα σχολεία, επικαλούμενοι την έλλειψη βιβλίων, ή τις τιμές και το ΦΠΑ των κυλικείων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ή γενικά την οικονομική κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα. Στη συνέχεια η πλειοψηφία των παρευρισκομένων μαθητών, στο όνομα της γενικής διαμαρτυρίας και του χαβαλέ, επικυρώνει με ψηφοφορία την κατάληψη. Την επόμενη μέρα, οι περισσότεροι μαθητές αποχωρούν, είτε γιατί δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη διάλυση των σχολείων τους, είτε γιατί διαβάζουν ή κοιμούνται, ή παρακολουθούν φροντιστήριο και απομένουν ελάχιστοι να κρατούν το σχολείο κλειστό. Έπονται, το τάβλι, τα ολονύκτια πάρτι, οι χρήσεις ουσιών, και φυσικά οι βανδαλισμοί, εκεί που ο χάνεται ο έλεγχος από τους νεοκομσομόλους, ή εκεί που τα ηνία της κατάληψης έχουν από την αρχή άλλες πιο εξτρίμ ομάδες ή απλά μαθητές με έντονη παραβατικότητα.
    Οι καταλήψεις των σχολείων είναι μέρος του γενικότερου «σχεδίου» του πολιτικού συστήματος με τίτλο «διαλύστε τη χώρα». Από τη μια, η ΟΛΜΕ με ανακοινώσεις που καταδικάζουν τις δήθεν πράξεις βίας κατά των καταληψιών από τους καθηγητές τους φτιάχνει το συνδικαλιστικό πλαίσιο:
    «Υποδιευθυντής λυκείου στο Γαλάτσι προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας, σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης «αγανακτισμένος» γονέας κτύπησε με τον κόπτη που κρατούσε μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη. Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

«Οι απειλές, οι προπηλακισμοί και η σωματική βία σε βάρος μαθητών είναι απαράδεκτες από παιδαγωγική άποψη και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο» επισημαίνε και από την άλλη, οι ανακοινώσεις των κομμάτων που «δεν έχουν καμία σχέση με το φαινόμενο» δημιουργούν το πολιτικό πλαίσιο:

Σύμφωνα με τον ΣΥΝ,«η επιστράτευση των δυνάμεων καταστολής και η αντιμετώπιση των μαθητών ως ποινικών παραβατών -όπως και των φοιτητών και των εργαζομένων γενικότερα- δείχνει ως ποιο σημείο μπορεί να φθάσει ο κατήφορος της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να επιβάλει «διά πυρός και σιδήρου» την πολιτική των Μνημονίων, της Τρόικας και των περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση».
    Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς «να περιφρουρήσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να εξασφαλίσουν τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο λαϊκής αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής». Από το Βήμα

Οι σαμποτέρ της δημόσιας εκπαίδευσης ούτε ενιαίοι είναι, ούτε έχουν κοινές μεθόδους. Δουλεύουν όμως πάνω στο ίδιο «σχέδιο», την ολοκληρωτική απαξίωση της εκπαίδευσης των παιδιών του λαού, ως μέρος της συνολικής χρεοκοπίας.

Χρόνια τώρα, η φράξια του κυβερνητικού δικομματισμού με αλλοπρόσαλλες μεταρρυθμίσεις και κυρίως απορυθμίσεις καταστρέφει μεθοδικά την εκπαιδευτική δομή της ΜΕ. Η δήθεν αντίπαλη φράξια του συνδικαλισμού φροντίζει να καλλιεργεί μέσα στα σχολεία ένα κλίμα μιζέριας, αδικίας, καταπίεσης και διαμαρτυρίας για εργαζόμενους και μαθητές, ενώ από την άλλη διαπλέκεται με την εξουσία. Οι μόνες λύσεις που προτείνει ανοικτά είναι η απεργία, η κατάληψη, η στάση εργασίας, η αποχή, η καταστροφή. Στα κλειστά γραφεία, φυσικά και υπάρχουν πάντοτε «προσφορότερες λύσεις».
    Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζει αδιάφορα τις μεθοδεύσεις των σαμποτέρ και πασχίζει με τη δουλειά της να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Όμως η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, οι ιδεοληψίες και η ιδεολογική σύγχυση, τα οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη μιας νέας εναλλακτικής πρότασης δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μιας μαζικής αντισυσπείρωσης απέναντι στις δυνάμεις της έκπτωσης. Παρατηρούμε ότι οι δάσκαλοι είναι απρόθυμοι να αγωνιστούν για να μείνουν τα σχολεία ανοικτά και να πείσουν τους «εξεγερμένους» μαθητές και μαθήτριες ότι μόνο με ανοικτά σχολεία και με καθημερινή διακίνηση ιδεών και απόψεων μπορούμε να προσεγγίσουμε τα προβλήματα και να βρούμε τις λύσεις.

Σήμερα μια κρατική φράξια σαμποτέρ, κατάφερε να αφήσει τα σχολεία χωρίς βιβλία. Μεγάλη η νίκη της, γιατί έστρωσε το χαλί για πρώιμες καταλήψεις, μέσα σε εποχή καθολικής κρίσης.
    Μια άλλη φράξια, «αριστερή» οργανώνει τις καταλήψεις και κερδίζει μέρα με τη μέρα μέτρα στην εγκατάσταση της πλήρους ανομίας. Οι απειλές για «γενικό ξεσηκωμό» και «ζωή κόλαση», τρομοκρατούν τους πολίτες και τους στέλνουν στην αγκαλιά της ακροδεξιάς, χωρίς φυσικά να αντιμετωπίζουν ουδόλως την κυβερνητική επίθεση.
    Όλοι τους ξέρουν πολύ καλά ότι η μέση εκπαίδευση είναι προνομιακός χώρος για να δημιουργηθεί στις γειτονιές όλης της χώρας σκηνικό εξέγερσης και διάλυσης, που θα επιταχύνει την πτώση της κυβέρνησης, τις εκλογές, την άνοδο της ακροδεξιάς, τη χρεοκοπία και την επιστροφή στην εθνική μας μοναξιά. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια «συνομωσία» την οποία οι δυνάμεις της κοινής λογικής είναι ακόμα πολύ αδύναμες για να αντιπαλέψουν. Έχουν αρχίσει όμως να οργανώνονται και κάνουν νίκες. Από ένστικτο αυτοσυντήρησης και απλή αίσθηση του καθήκοντος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της rockobok

Για ρώτα ένα παιδαγωγό για αυτό.

...γι αυτό πρέπει να τα "σκοτώνουμε" μικρά….

Παιδιά έπεσαν λιπόθυμα από ασιτία σε σχολείο της Κυψέλης

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της παιδείας? Μακάρι το πρόβλημα να ήταν μόνο τα βιβλία.
    +599 κι από μένα...
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Κάνω μερικές παραθέσεις/σχόλια με περτικαλί

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Οι καταλήψεις των σχολείων είναι μέρος του "σχεδίου" διάλυσης της χώρας
    Σε αυτό συμφωνούν αρκετοί δυστυχώς...ένα μερίδιο ευθύνης έχει όμως και ο μαθητής που αφήνει άλλους να αποφασίζουν για αυτόν, αλλά ΚΑΙ ο γονιός που δεν πατάει ποτέ στο σχολείο να ρωτήσει πως πάει το βλαστάρι του...
    H σταλινική και νεοσταλινική Αριστερά είναι αυτή που οργανώνει και υποστηρίζει, πάντοτε υπόγεια και ποτέ ανοικτά, τις καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια. Ιδιαίτερα στις λαϊκές και φτωχές περιοχές της χώρας, εκεί που ο δήθεν φιλεργατικός λόγος της έχει περισσότερη απήχηση.
    Αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα...όταν ό γείτονας έρχεται ψόφιος από 12ωρο-14ωρο ούτε μυαλό έχει,ούτε κρίση για να υποστηρίξει πως κάποιοι φταίνε εκεί στην αριστερά ,στη δεξιά ή όπου αλλού είναι της μόδας... Μικρές ομάδες 5-10 ατόμων, (κατά 99,999& αλλοδαπών... βάζουν τα ξημερώματα, λουκέτα στα σχολεία, επικαλούμενοι την έλλειψη βιβλίων, ή τις τιμές και το ΦΠΑ των κυλικείων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ή γενικά την οικονομική κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα. Στη συνέχεια η πλειοψηφία των παρευρισκομένων μαθητών, στο όνομα της γενικής διαμαρτυρίας και του χαβαλέ, επικυρώνει με ψηφοφορία την κατάληψη. Την επόμενη μέρα, οι περισσότεροι μαθητές αποχωρούν, είτε γιατί δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη διάλυση των σχολείων τους, είτε γιατί διαβάζουν ή κοιμούνται, ή παρακολουθούν φροντιστήριο και απομένουν ελάχιστοι να κρατούν το σχολείο κλειστό. Έπονται, το τάβλι, τα ολονύκτια πάρτι, οι χρήσεις ουσιών, και φυσικά οι βανδαλισμοί, εκεί που ο χάνεται ο έλεγχος από τους νεοκομσομόλους, ή εκεί που τα ηνία της κατάληψης έχουν από την αρχή άλλες πιο εξτρίμ ομάδες ή απλά μαθητές με έντονη παραβατικότητα.και εδώ συμφωνώ...αλλά που βρίσκονται οι γονείς να συμμαζέψουν τα παιδιά τους πρώτα,και η αστυνομία δεύτερα;πέρυσι μια ομάδα 10 "μαθητών"κυριολεκτικά κατεδάφισε το σχολείο στη γειτονιά μου και δεν τους έκανε κανένας τίποτα...
    Οι καταλήψεις των σχολείων είναι μέρος του γενικότερου «σχεδίου» του πολιτικού συστήματος με τίτλο «διαλύστε τη χώρα». Από τη μια, η ΟΛΜΕ με ανακοινώσεις που καταδικάζουν τις δήθεν πράξεις βίας κατά των καταληψιών από τους καθηγητές τους φτιάχνει το συνδικαλιστικό πλαίσιο:
    «Υποδιευθυντής λυκείου στο Γαλάτσι προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας, σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης «αγανακτισμένος» γονέας κτύπησε με τον κόπτη που κρατούσε μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη. Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

«Οι απειλές, οι προπηλακισμοί και η σωματική βία σε βάρος μαθητών είναι απαράδεκτες από παιδαγωγική άποψη και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο» επισημαίνε και από την άλλη, οι ανακοινώσεις των κομμάτων που «δεν έχουν καμία σχέση με το φαινόμενο» δημιουργούν το πολιτικό πλαίσιο:
    Αυτά τα έχουμε ζήσει και ξέρουμε πως οι ξυλοδαρμοί είναι ψεύδη...αλλά η αδιαφορία των γονιών είναι χειρότερο έγκλημα...
    Σύμφωνα με τον ΣΥΝ,«η επιστράτευση των δυνάμεων καταστολής και η αντιμετώπιση των μαθητών ως ποινικών παραβατών -όπως και των φοιτητών και των εργαζομένων γενικότερα- δείχνει ως ποιο σημείο μπορεί να φθάσει ο κατήφορος της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να επιβάλει «διά πυρός και σιδήρου» την πολιτική των Μνημονίων, της Τρόικας και των περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση».
    Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς «να περιφρουρήσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να εξασφαλίσουν τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο λαϊκής αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής». Από το Βήμα

Οι σαμποτέρ της δημόσιας εκπαίδευσης ούτε ενιαίοι είναι, ούτε έχουν κοινές μεθόδους. Δουλεύουν όμως πάνω στο ίδιο «σχέδιο», την ολοκληρωτική απαξίωση της εκπαίδευσης των παιδιών του λαού, ως μέρος της συνολικής χρεοκοπίας.
    Οι σαμποτέρ της υγείας και της παιδείας είναι κοινοί γνωστοί και μη εξαιρεταίοι...αλλά δε βλέπω και μια ταταγγελία ρε αδερφέ...απλά περιμένουμε να δούμε τί θα γίνει...

Χρόνια τώρα, η φράξια του κυβερνητικού δικομματισμού με αλλοπρόσαλλες μεταρρυθμίσεις και κυρίως απορυθμίσεις καταστρέφει μεθοδικά την εκπαιδευτική δομή της ΜΕ. Η δήθεν αντίπαλη φράξια του συνδικαλισμού φροντίζει να καλλιεργεί μέσα στα σχολεία ένα κλίμα μιζέριας, αδικίας, καταπίεσης και διαμαρτυρίας για εργαζόμενους και μαθητές, ενώ από την άλλη διαπλέκεται με την εξουσία. Οι μόνες λύσεις που προτείνει ανοικτά είναι η απεργία, η κατάληψη, η στάση εργασίας, η αποχή, η καταστροφή. Στα κλειστά γραφεία, φυσικά και υπάρχουν πάντοτε «προσφορότερες λύσεις».
    Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζει αδιάφορα τις μεθοδεύσεις των σαμποτέρ και πασχίζει με τη δουλειά της να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Όμως η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, οι ιδεοληψίες και η ιδεολογική σύγχυση, τα οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη μιας νέας εναλλακτικής πρότασης δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μιας μαζικής αντισυσπείρωσης απέναντι στις δυνάμεις της έκπτωσης. Παρατηρούμε ότι οι δάσκαλοι είναι απρόθυμοι να αγωνιστούν για να μείνουν τα σχολεία ανοικτά και να πείσουν τους «εξεγερμένους» μαθητές και μαθήτριες ότι μόνο με ανοικτά σχολεία και με καθημερινή διακίνηση ιδεών και απόψεων μπορούμε να προσεγγίσουμε τα προβλήματα και να βρούμε τις λύσεις.
    Οι δάσκαλοι δε μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά γιατί τα παιδιά 1ον) ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ και 2ον) δεν είναι υποχρεωτική η (εκ)μάθηση αλλά η...φοίτηση...οπότε αν δε νοιάζει γονείς και μαθητές αν είναι κούτσουρα,δε τους πολυνοιάζει και αυτούς..

Σήμερα μια κρατική φράξια σαμποτέρ, κατάφερε να αφήσει τα σχολεία χωρίς βιβλία. Μεγάλη η νίκη της, γιατί έστρωσε το χαλί για πρώιμες καταλήψεις, μέσα σε εποχή καθολικής κρίσης.
    Μια άλλη φράξια, «αριστερή» οργανώνει τις καταλήψεις και κερδίζει μέρα με τη μέρα μέτρα στην εγκατάσταση της πλήρους ανομίας. Οι απειλές για «γενικό ξεσηκωμό» και «ζωή κόλαση», τρομοκρατούν τους πολίτες και τους στέλνουν στην αγκαλιά της ακροδεξιάς, χωρίς φυσικά να αντιμετωπίζουν ουδόλως την κυβερνητική επίθεση.
    Παντού φράξιες βλέπεις και ανησυχώ...
    Όλοι τους ξέρουν πολύ καλά ότι η μέση εκπαίδευση είναι προνομιακός χώρος για να δημιουργηθεί στις γειτονιές όλης της χώρας σκηνικό εξέγερσης και διάλυσης, που θα επιταχύνει την πτώση της κυβέρνησης, τις εκλογές, την άνοδο της ακροδεξιάς, τη χρεοκοπία και την επιστροφή στην εθνική μας μοναξιά. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια «συνομωσία» την οποία οι δυνάμεις της κοινής λογικής είναι ακόμα πολύ αδύναμες για να αντιπαλέψουν. Έχουν αρχίσει όμως να οργανώνονται και κάνουν νίκες. Από ένστικτο αυτοσυντήρησης και απλή αίσθηση του καθήκοντος.
    Μην ακούς για συνομωσίες και...άλλες τρίχες my man...αν παλεύαμε για τον τόπο μας και όχι για τη θεσούλα μας και ούτε για να μπούμε σαν επιτυχημένοι στο μάτι του γείτονα έχοντας πατήσει στη πλάτη κάποιων άλλων,δε θα είχαμε ποτέ τέτοια θέματα...ας καλυτερέψουμε εμείς,και οι άλλοι απλά θα ακολουθήσουν
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2007, 22:36
  2. Milame....ΝΤΡΟΠΗ
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2005, 21:23