Σελίδα 6 από 14 ΠρώτοΠρώτο 1234567891011 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 197

Θέμα: Να ψωνίσω από τοπικό μαγαζί ή φθηνότερα από eshop του εξωτερικού;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    ....

θα συμφωνησω και θα προσθεσω...
    το επιχειρειν του Ελληνα ως προς την αρπαχτη, ειναι δεδομενο εδω και χρονια και συνεχιζει ακομα και τωρα... απλα αλλαζει "γουστα" κατα την μοδα της εποχη...και εξηγουμαι...
    εδω και κανα 2 χρονια κλεινουν τα εμπορικα καταστηματα ρουχων το ενα μετα το αλλο..και ειδικα στο κεντρο, βλεπεις πολλα ρουχαδικα κλειστα και στην θεση τους cafe, bar, frozen yogurt, φουρνοι κλπ...

μολις ειδαν οι Ελληνες την εκμεταλλευση και την φουσκα με τα κουρελια που πουλαγαν τα 3Χ3 μαγαζακια της Ερμου, στραφηκαν σε πιο φτηνα ρουχα μαζικης καταναλωσης που εκπροσωπουνταν απο κολλοσους οπως Zara, Bershka, Pull & Bear κλπ...

ενα σχετικο αρθρο..

παρ'ολα αυτα συνεχιζουν οι "επιχειρηματιες" να προσβλεπουν στο γρηγορο κερδος και ως τετοιο ειναι ο καφες (300-500% κερδος σαν προϊον), το ποτο (τα ιδια και χειροτερα, ειδικα αν ειναι και νοθευμενο, κοινως μπομπα), το παγωμενο γιαουρτι (περιπου 900% κερδος), σουβλακια (200%) and so on...

οταν λοιπον, βλεπεις ολους αυτους να ανοιγουν ενα "καταστηματακι" με επιδοτηση και να προσπαθουν να κανουν περιουσια μεσα σε 2-3 χρονια, τοτε καταλαβαινεις πολλα πραγματα για την αγορα...

επισης μην σας κανει εντυπωση οτι κλεινουν πολλες καφετεριες και μπαρ...
    ειναι κοινη πρακτικη των "καλων παιχτων" να ανοιγουν ενα μαγαζι φτηνα απο το μηδεν...και οταν το φτασουν σε ενα πολυ καλο επιπεδο απο αποψη πελατειας λογω του καλου pr που εχουν, να το πουλανε 4-5 φορες πανω απο την αξια που το εφτιαξαν...

ελαχιστοι και συνηθως χαμενοι μενουν με το μαγαζι τους για ολη τους την ζωη και αυτο γιατι οι πιατσες αλλαζουν ανα 5-10 χρονια και ο κοσμος περναει απο σταδια "μοδας"...

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    θα συμφωνησω και θα προσθεσω...
    το επιχειρειν του Ελληνα ως προς την αρπαχτη, ειναι δεδομενο εδω και χρονια και συνεχιζει ακομα και τωρα... απλα αλλαζει "γουστα" κατα την μοδα της εποχη...και εξηγουμαι...
    εδω και κανα 2 χρονια κλεινουν τα εμπορικα καταστηματα ρουχων το ενα μετα το αλλο..και ειδικα στο κεντρο, βλεπεις πολλα ρουχαδικα κλειστα και στην θεση τους cafe, bar, frozen yogurt, φουρνοι κλπ...

μολις ειδαν οι Ελληνες την εκμεταλλευση και την φουσκα με τα κουρελια που πουλαγαν τα 3Χ3 μαγαζακια της Ερμου, στραφηκαν σε πιο φτηνα ρουχα μαζικης καταναλωσης που εκπροσωπουνταν απο κολλοσους οπως Zara, Bershka, Pull & Bear κλπ...

ενα σχετικο αρθρο..

παρ'ολα αυτα συνεχιζουν οι "επιχειρηματιες" να προσβλεπουν στο γρηγορο κερδος και ως τετοιο ειναι ο καφες (300-500% κερδος σαν προϊον), το ποτο (τα ιδια και χειροτερα, ειδικα αν ειναι και νοθευμενο, κοινως μπομπα), το παγωμενο γιαουρτι (περιπου 900% κερδος), σουβλακια (200%) and so on...

οταν λοιπον, βλεπεις ολους αυτους να ανοιγουν ενα "καταστηματακι" με επιδοτηση και να προσπαθουν να κανουν περιουσια μεσα σε 2-3 χρονια, τοτε καταλαβαινεις πολλα πραγματα για την αγορα...

επισης μην σας κανει εντυπωση οτι κλεινουν πολλες καφετεριες και μπαρ...
    ειναι κοινη πρακτικη των "καλων παιχτων" να ανοιγουν ενα μαγαζι φτηνα απο το μηδεν...και οταν το φτασουν σε ενα πολυ καλο επιπεδο απο αποψη πελατειας λογω του καλου pr που εχουν, να το πουλανε 4-5 φορες πανω απο την αξια που το εφτιαξαν...

ελαχιστοι και συνηθως χαμενοι μενουν με το μαγαζι τους για ολη τους την ζωη και αυτο γιατι οι πιατσες αλλαζουν ανα 5-10 χρονια και ο κοσμος περναει απο σταδια "μοδας"...
    Αυτο ακριβως, με καλυψες 110%

δεν ξέρω τι να σου πω....

το έχω ξαναγράψει, εδώ στο π. φάληρο, ανοίξανε φούρνοι, καφέ, σουβλατζίδικα και όλα δουλεύουν σαν τρελά....

χτες στην βόλτα η κοπέλα ενός πετούμενου-μοτοσυκλετιστή, μας έλεγε οτι στο μαγαζί παιδικών ενδυμάτων που δουλεύει, έχει πελατες που ψωνίζουν χωρίς να νοιάζονται για την τιμή (στο παράδειγμα μας ελεγε για τιμές 250€ το μπουφανάκι).... συνάδελφοί μου παίρνουν δύο και τρείς καφέδες και φαι απέξω.... τι να πω, ζουν ανάμεσά μας...

η επιχειρηματικότητα λοιπόν μοιραία , στρέφεται σε αυτά τα είδη, τι μέλλον επιφυλάσσεται? μάλλον πολλοί θα ξανακλείσουν καθώς θα υπάρξει υπερκορεσμός της αγοράς από τέτοιου είδους επιχειρήσεις σε συνάρτηση με το συνεχώς μειούμενο κατά κεφαλή εισόδημα....

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος

Δεν το γνωριζα τουτο. Οσο για τον επαγγελματισμο πολλων ειναι σε επιπεδο μικροαπατεωνα που το μονο που τον ενδιαφερει ειναι το εφημερο κερδος αντι να τους ενδιαφερει να φτιαξουν -εστω και αργα- ενα καλο ονομα ωστε να αποκτουν ολο και περισσοτερους σταθερους πελατες και το ονομα τους να συζητιεται. Αντ' αυτου συμβιβαζοντε με περαστικους πελατες και αρπαχτες...
    Αυτο ακριβως!!!
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Περα της πλακας εγω βλεπω να ανοιγουν συνεχεια καινουργιες καφετεριες, καφε-μπαρ κλπ. Μηπως τελικα αυτα που ανοιγουν ειναι περισσοτερα απο αυτα που κλεινουν...
    Ειναι οι ιδιοι επιχειρηματίες που κλεινουν τη μια και ανοιγουν την αλλη

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Ειναι οι ιδιοι επιχειρηματίες που κλεινουν τη μια και ανοιγουν την αλλη
    Ή πολλοί άνεργοι που δε ξέρουν τι να κάνουν και με κάποια δανεικά κάνουν καφετέριες. Τουλάχιστον έτσι είναι εδώ. Βέβαια σχεδόν όλοι κλείνουν στο 8μηνο.

Παλαιό μέλος
    Sorry, αλλά αυτό που περιγράφεις δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς αφορά μια κλειστή οικονομία που προυποθέτει ανυπαρξία εισαγωγών πρώτων υλών, εμπορευμάτων κλπ κλπ.
    ...........
    Φυσικα ρε Βυρωνα δεν μπορει και δεν πρεπει να λειτουργησει ετσι η αγορα.Δεν γινεται να γυρισουμε 100 χρονια πισω.Ενα χοντροκομμενο παραδειγμα ειναι για να καταλαβουνε καποιοι τον κυκλο που κανει το χρημα στην συγκεκριμενη περιπτωση.

Ουτε θα σταματησουμε να εχουμε συναλλαγες με τον υπολοιπο κοσμο,ουτε θα σταματησουμε να πηγαινουμε διακοπες σε αλλες χωρες.Καλο ειναι ομως οπου μπορουμε και το αξιζουνε να στηριζουμε τους δικους μας.Δεν σου λεω να παρεις εξοπλισμο απο Ελλαδα και να χασεις χιλια ευρω,ουτε εγω θα το εκανα.Οταν ομως τα γαντια η το αδιαβροχο τα βρεις με 5-10 ευρω διαφορα ,δεν εγινε και τιποτε,δωστα στον γειτονα.

Αυτο που με ενοχλει περισσοτερο απ'ολα ειναι η υστερια για τα ξενα καταστηματα.Αν θελει καποιος ας παρει απ'οπου θελει οτι θελει,.Ειναι δικο του θεμα και δικη του αποφαση.Δεν μπορει ομως να στοχοποιει ολες τις Ελληνικες επιχειρησεις.Υπαρχουνε πολλες απο αυτες που με εξυπηρετησανε φθηνα,γρηγορα και με συνεπεια.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Έγραφα έσβηνα έγραφα έσβηνα.... Τελικά τα'σβησα και ησύχασα.

Τέσπα, θα συμφωνήσω στα περισσότερα με το Βύρωνα και με το Κτήνος (κι ας μην ταιριάζουν πλήρως τα λεγόμενά τους).

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Δεν διαφωνώ πουθενά. Προσωπικά ψάχνω όσο μπορώ πριν αγοράσω εξοπλισμό-ανταλλακτικά, αλλά με μικρή επιτυχία...

Πρόσφατο παράδειγμα? Χρειάστηκα ένα ψαλίδι για το αυτοκίνητο μου τέλη Νοέμβρη.
    Σαρακάκης, τιμή άντε γειά και παράδοση μετά από 20 εργάσιμες.
    Οκ, ψάχνω κάποιο καλό aftermarket λέω μόνος μου. Καταλήγω στο http://www.car.gr/parts/view/4129127/ με τιμή 166€...

Παίρνω τηλ. στη Λάρισα "καλησπέρα αυτό κι αυτό θέλω. το έχετε?" Θα σας πάρω τηλ. μου λέει μια κοπέλλα να σας πώ.
    Σύνδεση με Cairo...
    Ξαναπαίρνω την επόμενη. Μπλα μπλα μπλα. Ναι μπορούμε να το φέρουμε αλλά μετά τις γιορτές (!!).

Ψάχνω στο net και το βρίσκω http://reindeerparts.de/en/Febest/03...1998-2005.html
    Ενας Ρώσος ευγενέστατος, μου απάντησε την ίδια μέρα σε ότι τον ρώτησα. Παράδοση σε 8 μέρες από Βερολίνο.
    Τιμή 103 με ΦΠΑ + 20 μεταφορικά. Υπ΄όψη οτι το 103 με το 166 σημαίνει 61,17% ακριβότερα...
    Γιατί ο Ρώσος που έπαιζε μπαλαλάϊκα μέχρι χτές να είναι πιο μάγκας απ΄τον Ελληνα έμπορο? Απορώ.

Ρε Pan, τι ζητάω γμτ?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Πρόσφατα έψαχνα μποτάκι χαμηλό για κάθε ημέρα για την μηχανή. Ψάχνω στο internet μάρκες, μοντέλα κλπ και διαθέσιμα στην Ελλάδα και πάω σε γνωστό μαγαζί να προβάρω. Πάω μέσα και βλέπω πολλούς πωλητές. Ενας προσφέρεται να με εξυπηρετήσει.
    Του λέω τι θέλω και αφού με ρωτάει έυρος τιμής μου λέει να εδώ αυτά τα 3 εχω.
    Ωραία λέω τι προστασίες έχουν? Δεν ήξερε.
    Τι υλικό είναι? Δεν ήξερε.
    Είναι αδιαβροχες? Δεν ήξερε.
    Φοράω 44 φέρνεις να δοκιμάσω? Οχι, εχω 42 και μετά 45-46.
    Καλά στις πιο ακριβές έχεις νούμερα? Οχι.
    Τα πιο κοινά νούμερα στις μπότες είναι το 43-44 αν δεν κάνω λάθος και δεν είχαν ούτε για δείγμα.
    ΟΚ το προσπερνάω. Θέλω να δω και ενα μπουφαν.
    Ναι πάμε,
    Φοράω ενα REVIT και κάνω τις ίδιες ερωτήσεις. Δεν ήξερε να απαντήσει σε καμμία και καθόμουν και του έλεγα εγώ....
    Αυτό το εχω πάθει σε πολλά μαγαζιά και όχι μόνο σε αυτό.
    Πείτε μου τώρα εσείς: Να μην αγοράσω απο εξωτερικό και πιο φτηνά αν το μαγαζί το μόνο που μου λέει καθε φορά είναι οτι "κοίτα εγώ έχω λειτουργικά έξοδα και είμαι πιο ακριβός απο το internet"? Κλείστε τα και κάντε τα και εσείς ιντερνετικά με χαμηλότερες τιμές να ψωνίζουμε απο εσας μιας και δεν προσφέρετε κάτι παραπάνω απο τον ιντερνετικό μαγαζί. Μάλλον λιγότερα μιας και εκεί θα διαβάζω πληροφορίες για το προιον και τώρα τελευταία σε κάποια υπάρχει και βίντεο review και live chat με υπαλληλο να τον ρωτήσω και 2 πράγματα για το προιον.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Λοιπόν χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης

Πέντε πράγματα απλά.

Υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα αυτό το ξέρουν όλοι.

Ας δούμε λοιπόν 5 πράγματα.

Κατ αρχήν με την πτώχευση άντερ πόρτας κανένας ξένος δεν δίνει πίστωση σ Ελληνικές επιχειρήσεις.

(τα λεφτά λοιπόν ντούκου)

Έχεις ένα κράτος το οποίο κάθε άλλο παρά διευκολύνει την επιχειρηματικότητα αναστέλλοντας τις επενδύσεις (Ελληνικές και ξένες)

Επιπλέον δίνει και λάθος κατευθύνσεις στους επενδυτές.

(κομψά, γιατί κυριολεκτόντας εξαπατά, βλέπε φωτοβολταϊκά)

Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

-Πόσο φόρο θα πληρώσει μια ΑΕ το 16?

'Αγνωστο.

-Πόσο θα είναι ο μισθός το 16?

Άγνωστο

-Πόσο θα είναι οι αντικειμενικές αξίες από όπου θα καθορισθούν

και τα ενοίκια?

Κανείς δεν ξέρει αλλά πάνω από τις πραγματικές.

Ως εκ τούτου μια επιχείρηση από περίπτερο έως βιομηχανία είναι αδύνατον να

στήσει ένα αξιπρεπές μπίζνες πλάντ.

Πάει να πει?

Πάμε ολοταχώς για κουτουλιά στο τοίχο.

Πατριωτισμός?

Αίσθημα αυτοσυντήρησης?

Όπως θέλετε πείτε το.

Αν δεν ανατραπεί η κατάσταση αυτή όμως κράνη και μπουφάν δεν θα βλέπετε ούτε στο ινtenet γιατί δεν θα έχετε ιντερνετ.

υγ

Ένας υπάλληλος με μισθό περίπου 900ε τα Χριστούγεννα κοστίζει πάνω κάτω 3000 (όλα μαζί

δώρα ΙΚΑ ΦΜΙ) Και να τα βαζε και στη τΖέπη...?

Σκεφτείται ότι σας λέω κι εδώ είμαστε πάλι αλλά μεταξύ μας ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί δε μπάμε ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.
    Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 13/01/2014 στις 15:55.
    ανανήψαντας

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Ωραία τα λέτε, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει ΓΙΑΤΙ ο ιδιώτης με 500ε μισθό πρέπει να ενδιαφερθεί για τον επιχειρηματία και τα έξοδά του (η χαμηλότερη τιμή κερδίζει, τέλος). Θέλετε να το αναλύσετε λίγο? Θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Ωραία τα λέτε, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει ΓΙΑΤΙ ο ιδιώτης με 500ε μισθό πρέπει να ενδιαφερθεί για τον επιχειρηματία και τα έξοδά του (η χαμηλότερη τιμή κερδίζει, τέλος). Θέλετε να το αναλύσετε λίγο? Θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.
    Ναι αμέ είναι πάρα πολύ απλό...
    Γιατί σε λίγους μήνες κανένας δεν θα σου δώσει ΟΥΤΕ 500 ευρώ

Και φυσικά είναι ΠΑΡΑ πολύ κακό που κάποιος σήμερα πληρώνεται με 500ε γιατί απλά δεν μπορεί να καταναλώσει.
    ΟΛΑ μαζί πάνε πακέτο.

Εκτώς και αν δούμε άλλες μορφές οικονομίας οπότε η κουβέντα μας δεν παίζει.

(και αν δεν αλλάξουν αυτά που γράφω πάνω πιστεύω ότι όποιος έχει 500 θα είναι και κωλόφαρδος)
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Αν δεν ανατραπεί η κατάσταση αυτή όμως κράνη και μπουφάν δεν θα βλέπετε ούτε στο ινtenet γιατί δεν θα έχετε ιντερνετ.

ποσο λιγο ξερεις την κυβερνηση...

http://www.youtube.com/watch?v=tNWa4d1Jjto

Παλαιό μέλος

Ρε Pan, τι ζητάω γμτ?
    Μονο τα αυτονοητα.Αυτους τους "επαγγελματιες" πρεπει να τους σβησουμε.

Πριν τις γιορτες τηλεφωνο στην αντιπροσωπεια.Μου λενε πατητηρι οδηγου για bandit 35ευρω και παραδοση σε 15-20 ημερες.
    Τηλεφωνο στο e-moto.gr.Μου παραδοθηκε στα Γιαννενα σε 20 ωρες,στην ιδια τιμη με την αντιπροσωπεια και μου κανανε δωρο μια μπαλακλαβα αξιας 5 ευρω.

Σελίδα 6 από 14 ΠρώτοΠρώτο 1234567891011 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 25/03/2010, 14:32
  2. Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2006, 11:11
  3. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2006, 23:33

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία