Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 88 από 88

Θέμα: Ducati Diavel 2014

Μακρύ μέλος... Το avatar του/της IRA57
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pardalotzatziki Προβολή μηνύματος
    ΔιαπιστωνουΜΕ;; Ή διαπιστωνεις;;;;
    Εγω το εχω διαπιστωσει εδω και χρονια στην συγκεκριμενη περιπτωση...
    Αμα καποιος συνεχιζει να θεωρει ''ιταλικο στυλ'' το μονομπρατσο,τα σχιστα φωτα και τις εξατμισεις στην ουρα της 916 ενω ακομα και ο ιδιος ο Ταμπουρινι λεει οτι ''εμπνευστηκε'' απο το NR750...τοτε κατι αλλο τρεχει...

Αρκεί να κοιτάξει κανείς μια σύγχρονη MV AGUSTA . Είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο κόσμος της μοτοσικλέτας όσον αφορά το σχεδιασμό. Και γενικά οι π@ύστηδες οι Ιταλοί δεν παίζονται . ο Ταμπουρίνι και να εμπνεύστηκε όντως από το NR το ξεπέρασε κατά πολύ.!
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gixxerman Προβολή μηνύματος
    Αρκεί να κοιτάξει κανείς μια σύγχρονη MV AGUSTA . Είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο κόσμος της μοτοσικλέτας όσον αφορά το σχεδιασμό. Και γενικά οι π@ύστηδες οι Ιταλοί δεν παίζονται . ο Ταμπουρίνι και να εμπνεύστηκε όντως από το NR το ξεπέρασε κατά πολύ.!
    Δεν μου αρεσουν...πλεον δειχνουν τα χρονια τους...

Kαι ακομα ποιο συγκεκριμενα προτιμω το ''form follows function'' απο το ''function follows form'' των συγχρονων mv agusta.

Το Mission R ή την Britten 1000 για παραδειγμα τa βρισκω πολυ ποιο ομορφa.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από IRA57 Προβολή μηνύματος

Kαι ακομα ποιο συγκεκριμενα προτιμω το ''form follows function'' απο το ''function follows form'' των συγχρονων mv agusta.

Μαζί σου.. Συμφωνώ απόλυτα με το "form follows function" και ναι τα αγκούστα είναι το αντίθετο (ήθελαν ντέ και καλά φαίρινγκ χωρίς ανοίγματα σε Ι4 και φυσικά υπήρχαν προβλήματα ψύξης) αλλά σε πόστερ είναι απίθανα..!!!!
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gixxerman Προβολή μηνύματος
    αλλά σε πόστερ είναι απίθανα..!!!!
    Φωτογενεια...υπαρχει και στα μηχανακια...
    Το cbr1000rr08 και μετα για παραδειγμα ειναι κακασκημο στις φωτο αλλα απο κοντα ,αν οχι ομορφο ,σιγουρα δεν το λες ασχημο.(προσωπικη αποψη που πολλοι θα διαφωνησουν ισως)

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador

Ε αν γουστάρεις function over form τότε θα λατρεύεις και την σχεδιάση του Motra υποθέτω...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	motra_198206.jpg 
Προβολές:	120 
Μέγεθος:	68,1 KB 
ID:	311815

Στα της σχεδίασης είναι ακόμα νωρίς και για το NR και για την 916 να αποδειχθούν διαχρονικά... σε καμιά 20άρα χρόνια τα λέμε. Προσωπικά δεν έχω φάει το σκάλωμα που έχουν πολλοί με την 916, δεν μπορώ να πω ότι μου έκανε κάτι περισσότερο από το wow του αρχικού εντυπωσιασμού, σε κάθε περίπτωση τόσο το NR όσο και το 916 περισσότερο θα τα θυμόμαστε και θα τα μνημονεύουμε για το τι πράγματικά ήταν και πρέσβευαν παρά για την σχεδιάση τους η οποία έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

^
    μπομπος μετατροπη ειναι ,οχι οριτζιναλ σχεδιαση.

function δεν εννοειται μονο η λειτουργικοτητα αλλα το πως η σχεδιαση ωφελει την λειτουργια του μηχανολογικου συνολου.

Επιτομη σε αυτο η Britten 1000 και ισως η moto2 Brough Superior (εχω και ενα μικρο κολλημα με την αεροδυναμικη και ειδικα στην τελευταια εχει πεσει δουλεια σε αυτο το τομεα)

Φωτογενεια...υπαρχει και στα μηχανακια...
    Το cbr1000rr08 και μετα για παραδειγμα ειναι κακασκημο στις φωτο αλλα απο κοντα ,αν οχι ομορφο ,σιγουρα δεν το λες ασχημο.(προσωπικη αποψη που πολλοι θα διαφωνησουν ισως)
    Με το που το είδα μόνο που δεν ξέρασα...
    Με το πέρασμα που χρόνου it has grown on me που λένε στο χωριό μου...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    ^
    μπομπος μετατροπη ειναι ,οχι οριτζιναλ σχεδιαση.

function δεν εννοειται μονο η λειτουργικοτητα αλλα το πως η σχεδιαση ωφελει την λειτουργια του μηχανολογικου συνολου.

Επιτομη σε αυτο η Britten 1000 και ισως η moto2 Brough Superior (εχω και ενα μικρο κολλημα με την αεροδυναμικη και ειδικα στην τελευταια εχει πεσει δουλεια σε αυτο το τομεα)

Πιστεύω πως κάθε μοτοσικλέτα, πέραν των streamliner που σπάνε ρεκόρ ταχύτητας έχει περιθώριo αισθητικής παρέμβασης που να μην λειτουργεί εις βάρος της χρηστικότητας. Κλασσικό παράδειγμα τα MX και γενικά οι αγωνιστικές off road μοτοσικλέτες όπου υπάρχει ένα αυστηρό σχεδιαστικο πρωτόκολλο το οποίο υπαγορεύεται από τη χρήση και τις απαιτήσεις.
    Ακόμα και εκεί όμως, όπου δεν υπάρxει μεγάλο περιθώριο να παίξουν οι σχεδιαστές, βλέπεις ότι καταφέρνουν να δημιουργούν πολύ όμορφα μηχανάκια και -το κυριότερο- διαφορετικά μεταξύ τους.

Σε καμία περίπτωση οι σχεδιαστές δεν λειτουργούν αυτοβούλως αλλά σε συνεργασία με τους μηχανικούς, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τους υποδεικνύουν ποια ειναι τα όρια και το πλάισιο που θα κινηθούν και πάνω σε αυτά τα δεδομένα δημιουργούν. Eν ολίγοις δεν πιστεύω ότι υπάρχουν form over function μοτοσικλέτες

Μοτοσικλέτες που φτιάχτηκαν με το design ως προτεραιότητα απέτυχαν παταγωδώς... π.χ.:

Όνομα:	Org-sil_right_side.jpg 
Προβολές:	114 
Μέγεθος:	94,7 KB 
ID:	311819

Eίναι πολύ μεγάλη κουβέντα τα περί σχεδίασης, καλό θα ήταν να τα συζητάγαμε σε άλλο thread και όχι σε αυτό του Diavel.

Kαι ομως υπαρχει το ''function follows form'' (περισσοτερο απο παντου δε στην ιταλια και μετα αμερικη)...κλασσικα παραδειγματα η mv agusta f4 και η Lamborghini Countach...κοινως ''ετσι πρεπει να μοιαζει...τωρα χωρεστε τα ολα εκει μεσα...''

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Ε αν γουστάρεις function over form τότε θα λατρεύεις και την σχεδιάση του Motra υποθέτω...

Όνομα:	motra_198206.jpg 
Προβολές:	120 
Μέγεθος:	68,1 KB 
ID:	311815

Στα της σχεδίασης είναι ακόμα νωρίς και για το NR και για την 916 να αποδειχθούν διαχρονικά... σε καμιά 20άρα χρόνια τα λέμε. Προσωπικά δεν έχω φάει το σκάλωμα που έχουν πολλοί με την 916, δεν μπορώ να πω ότι μου έκανε κάτι περισσότερο από το wow του αρχικού εντυπωσιασμού, σε κάθε περίπτωση τόσο το NR όσο και το 916 περισσότερο θα τα θυμόμαστε και θα τα μνημονεύουμε για το τι πράγματικά ήταν και πρέσβευαν παρά για την σχεδιάση τους η οποία έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Νταξ'το ξεχείλωσες όσο δεν πάει...!!

Kαι ομως υπαρχει το ''function follows form'' (περισσοτερο απο παντου δε στην ιταλια και μετα αμερικη)...κλασσικα παραδειγματα η mv agusta f4 και η Lamborghini Countach...κοινως ''ετσι πρεπει να μοιαζει...τωρα χωρεστε τα ολα εκει μεσα...''
    Σωστός...έτσι είναι.

Εμένα μου αρέσει αυτό το σκεπτικό... δινει τροφή στο μυαλό να γίνουν κάποια λειτουργικά πράγματα πιο κόμπακτ!

Αλλιώς θα κυκλοφορούσες για power commander κατι τέτοιο με τρέιλερ απο πίσω

Όνομα:	TapeDrive.jpg 
Προβολές:	89 
Μέγεθος:	48,3 KB 
ID:	311848
    TELL YOUR CAT I SAID PSPSPSPSPSPS

BMW R25/3 1955 Restoration

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

1. Ανάκληση μοτοσικλετών Ducati Diavel MY2012 & MY2013
    από McGyver στο forum Ανακλήσεις
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2012, 14:10
  2. Ανάκληση Ducati Diavel MY2011
    Τελευταίο μήνυμα: 28/09/2011, 09:31
  3. ducati diavel
    από gixxerpap στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 92
    Τελευταίο μήνυμα: 26/07/2011, 20:42
  4. Ανάκληση Ducati Multistrada 1200 & Diavel
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2011, 12:19

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •